'Bedrijven hacken aanvallers uit wraak'

Toegevoegd door Reshad F, 14 jaar geleden

'Bedrijven hacken aanvallers uit wraak'Amerikaanse bedrijven zijn de hackers zat. Ze raken zo gefrustreerd van het feit dat ze gehackt blijven worden dat ze nu wraak willen nemen op hackers door ze terug te hacken. Hiermee overtreden ze soms Amerikaanse en soms zelfs buitenlandse wetten.

Het gaat vooral om afleiding of vertraging manoeuvres om de cyberaanvaller af te leiden, maar de laatste tijd worden er zelfs DDoS-attacks uitgevoerd om de hacker's netwerk plat te leggen. Daarnaast wordt er data uitgezet die hackers belangrijk achten maar in feite trojans zijn van het offensief. Hiermee zijn persoonlijke gegevens van de hacker te achterhalen.

Ondanks de kritiek vertelt Shawn Henry, voormalig hoofd cybercrime bij de FBI: "We blussen niet alleen het vuur, we pakken ook de brandstichter op". Shawn heeft inmiddels een eigen beveiligingsbedrijf opgericht en voert daarmee oorlog tegen cybercriminelen.

Gerelateerde nieuwsberichten

02/11/2013 Cyberverzekeringen nemen een hoge vlucht
07/06/2012 6,46 Miljoen wachtwoorden buitgemaakt van LinkedIn
28/12/2011 SMS en telefoongesprekken gemakkelijk af te luisteren

 

Er zijn geen reacties op 'Bedrijven hacken aanvallers uit wraak'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.