Blytes, het nieuwe social netwerk

Toegevoegd door P-ter AA, 16 jaar geleden

Blytes, het nieuwe social netwerkTim van Elsloo van Blytes is misschien wel de nieuwe Marck Zuckerberg. Hij is zestien jaar maar heeft nu al zijn eigen sociale netwerk gemaakt. Hij verwacht binnen één jaar tussen de tienduizend en honderdduizend leden te hebben! Dit laat Tim van Elsloo weten aan NU.nl. Het bericht is gister geplaatst en heeft op NU.nl al 310 reacties.

Opvallend is dat de reacties vooral negatief zijn. De meesten verwachten dat er over één jaar niets meer van te horen is. Toch gaat het al de goede kant op. De jonge ondernemer liet vanochtend via Twitter weten nu al meer dan 5.200 leden te hebben op Blytes en dat terwijl de website pas sinds vrijdag 21 januari online is.


Tim van Elsloo meldde ook dat hij vindt dat Facebook en Twitter zijn gemaakt met oude technieken. Zijn 'Blytes' zit vol met de nieuwste technieken waaronder gezichtsherkenning. Hij weet dat Facebook dit ook heeft aangekondigd maar vertelt dat Facebook het nooit zo zou kunnen toepassen zoals hij dit doet.

Zo meldt hij aan NU.nl: "Facebook en Hyves kunnen dat ook wel toevoegen in grote lijnen, maar de specifieke technische details in de diepte kunnen deze netwerken niet aan omdat ze met verouderde systemen werken."

Twee jaar geleden is de toen 14 jaar jonge Tim begonnen met zijn eigen sociale netwerk. Hij vindt dat Blytes beter is dan Facebook en Hyves omdat hij een minder ingewikkelder systeem heeft bedacht. Hij vind dat Hyves vol zit met functionaliteiten die je toch nooit gebruikt. "Hyves heeft allerlei functionaliteiten die veel gebruikers niet gebruiken en dus overbodig zijn."

Blytes bevat een combinatie van alle goede functionaliteiten van Twitter, Facebook en Hyves. Blytes is een website waarop je alles in één overzicht kunt bijhouden, meldt hij aan bright. Op dit moment beheert hij de website in zijn eentje en stopt zo’n twintig uur per week in het netwerk.

Internetexpert en jurist Danny Mekic heeft zijn twijfels over Blytes: "Er zijn geen algemene voorwaarden. De gebruikers blijven zitten met vragen over privacy en het auteursrecht van geüploade foto's."

Blytes kreeg zoveel media aandacht op diverse technische fora dat de website al vanaf het weekend uit de lucht is. Er komen op korte termijn 3 extra servers bij die het vele dataverkeer moeten opvangen.

Update 25/01/2011

Quote:
Helaas. Ik heb moeten besluiten de website nu helemaal offline te zetten. Reden hiervoor is de aanhoudende druk op de server, hack-pogingen en negatieve publiciteit.

Sinds het artikel op Nu.nl heeft Blytes er meer dan 10.000 gebruikers bij gekregen. Daarvan zijn het merendeel positieve gebruikers die het leuk vinden om Blytes te gebruiken. Dan is het jammer als er wat mensen tussen zitten die door hacks uit te voeren het ook voor deze mensen moeilijk maken de site te bereiken. Mede daardoor is er de afgelopen tijd wat negatief nieuws over Blytes online gezet.

Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om de site vooralsnog offline te zetten. Het is duidelijk dat er veel vraag naar is, maar op dit moment is het onmogelijk om dat allemaal tegelijk aan te kunnen.

Ondertussen zal ik Blytes blijven door ontwikkelen, de veiligheids-bugs eruit halen en werken aan de logistieke problemen (privacy-statement, algemene voorwaarden, etc.).

Gerelateerde nieuwsberichten

10/08/2016 Facebook gaat AdBlock omzeilen
22/09/2015 Eens kijken bij Google, Facebook en Apple?
17/07/2014 Google+ schrapt voorwaarde om verplicht voornaam te gebruiken

 

Er zijn 104 reacties op 'Blytes het nieuwe social netwerk'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
B a s
B a s
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Voor Nederlanders wellicht leuk, al ziet de home pagina er niet uit als een social network. Nergens links om profielen te checken bijvoorbeeld. Daarnaast is Facebook internationaal wat nu ook door heel veel Nederlanders wordt gebruikt, daar kan Blytes nooit een keer tegenop.
Ocirina Ocirina
Ocirina Ocirina
16 jaar geleden
 
0 +1 -1 -1
Eerlijk gezegd ziet het er heel goed uit, dit kan hem best is gaan worden! Het is zo anders dan de rest. Zo simpel. Erg leuk en toch welk knap.. 16 jaar.. (oefening baart kunst)
Jens V
Jens V
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik geraak steeds niet binnen. Netwerk overbelast...
Victor Php
Victor Php
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Idd dat is wel een nadeel. Ik werd er eerst uitgegooid en daarna duurde het even voordat ik erin kwam.
Jurrian Nijland
Jurrian Nijland
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Góh, zo'n artikel las ik eerder ook al =) Nou, ik wens 'm veel succes.. maar of het net zo word als bijvoorbeeld Hyves... 'k Weet niet hoor.

En wat ik me dan meteen af vraag: waarom heeft een social network een account bij een ander social network? Je kan ze volgens bij Twitter...
Bram Boos
Bram Boos
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik heb een goed gevoel over deze site. Het combineert alles wat je écht nodig hebt...

De site heeft wat opstartproblemen maar dat hoort erbij. Hij verwachte 1000 gebruikers de eerste week. Hij heeft nu al het dubbele...


16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Houd toch op met de aandacht.
De oude versie van phphulp was nog beter dan die troep.
Jasper DS
Jasper DS
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Wat bedoel je karl?
Niels K
Niels K
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Bram
Het enige wat je nu kan is je voorkeuren aanpassen plus nog wat plaatjes uploaden? Ik kan niet eens naar personen zoeken?

@Kark karl
Qua aandacht heeft hij wel een streepje voor op alle andere beginnende starters, er zijn veel artikelen te lezen over dit 'nieuwe' spul. De code zou zo goed zijn volgens die goser.. Tijd om dat te testen toch ? :-)
Jasper DS
Jasper DS
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
zijn site ligt eruit, nu is er een foutmelding.. We wachten op de nieuwe servers :)

@ Niels, testen!
Jordi Kroon
Jordi Kroon
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
facebook:
De grootste site terwereld

- Layout vind ik lelijk
- kwa privacy vind ik het slecht
- Functies zijn ook weinig

Social networks:

Verdienen

Vriendengroepen en sociale netwerken zoals Twitter en Hyves zijn hot op internet. De absolute marktleider is Facebook, met meer dan 400 miljoen actieve gebruikers. Het bedrijf wil daaraan ook fiks verdienen, en dat kan ook met alle privacygevoelige gegevens die mensen online zetten.
Grof geld

Bedrijven betalen grof geld voor die gegeves, en Facebook heeft daarom recent het beleid rond de privacygegevens gewijzigd. Bepaalde onderdelen van een profiel, zoals geboorteplaats, woonplaats, opleiding en werk, werden veranderd in 'connections'. Wie niet wilde dat deze informatie publiek werd, kon die gegevens alleen nog maar verwijderen.

Daarom hou ik niet van die social networks dus heb hier ook niet zo'n goed gevoel bij
Niels K
Niels K
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Jasper

Gaat moeilijk als de site eruit ligt? Overigens ga ik pas testen als alle functies werken ;) Vind het een beetje eigendunk allemaal. Maar goed dat ben ik:) We zullen wel zien wat het wordt. Ik heb me al twee geprobeerd aan te melden maar nog steeds geen mail..


16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Dat hij over het paard getild is, dat hij omhoog gevallen is, dat het onzin is. 'Hivs en facebook zijn oud en slecht, ik ben goed, vergelijking met microsoft en appel. Appel is goed, microsoft vol bugs'. Dat gozertje heeft het mis. Er zijn talrijke bugs die erg gevaarlijk zijn.

Wees slim en plaats geen gegevens (wachtwoorden e.d. zijn ook gegevens) op die site die je toch liever privé e.d. houd.
Kevin van Leeuwen
Kevin van Leeuwen
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
idd Karl,

Ik vind het een slechte site, althans de hosting.
Valt weer eens zwaar tegen van Your hosting.

Ik probeer me 2 keer aan te melden op de site de 1e keer krijg ik de melding dat er te veel mensen op dit moment zijn geregisteerd (overleads), en dat er 80 in een seconden zijn geïnsert, okay, dan nog maar een keer proberen.

De tweede keer krijg ik weer hetzelfde bericht.

Het grappige is nog dat er helemaal geen e-mail verstuur wordt naar je e-mailbox.

Ik denk dat die jongen misschien wat hulp nodig heeft met PHP en mysql :P

Misschien komt dit dom over dat ik dit zo schrijf, maar dit is niet om af te kraken alleen maar om commentaar te geven, hiervan kan hij denk ik misschien wat leren.

Succes met de site!


16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Niet alleen zijn hosting. Maar zijn scripting. Al is slechte hosting natuurlijk ook het ergste wat ja kan overkomen.
Bij mijn weten zit ie bij strato.
Victor Php
Victor Php
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Er gaat waarschijnlijk weer iets mis met z'n server.
Ik probeerde me aan te melden (Voor wie me wil toevoegen: Victor php), maar ik heb nog steeds geen mail ontvangen. >.<

-Edit-
Ondertussen maar nieuwe aangevraagd.
Jens V
Jens V
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik vind dat die site er nog niet zo slecht uit ziet:) Heb geen functionaliteit getest. 1 keer zo een account aan maken (lees facebook) is al meer dan genoeg vergissingen...

De hosting is precies wel serieeeeeuuusss traaag.
Niels K
Niels K
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Karl

Wat is dus bedoelde ;) Gok, als je de nietmachine op de F5 toets houdt dat hij al gauw down gaat :)


16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Laat hem eerst maar eens html leren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<span class='title'>
                                    Stappenplan
                                </span>
                            </div>
                            <div class='contents'>
                                <style>
                                div.step {
                                    display: block;
                                    border-bottom: 1px solid #DEDEDE;
                                }
                                
                                div.step a {
                                    padding: 10px;
                                }
                                
                                div.step.done a {
                                    color: #AAA;
                                    cursor: default;
                                    text-decoration: none !important;
                                }
                                
                                div.step.done div.striketrough {
                                    position: absolute;
                                    background: url(img/striketrough.png) center center no-repeat;
                                    width: 258px;
                                    height: 36px;                                    
                                }
                                </style>

                                                                    <div class='step done'><div class='striketrough'></div><a href='profiel/blaatalot/veranderen/profiel/' >1. Upload een profiel-foto.</a></div>
                                                                                                    <div class='step'><a href='profiel/blaatalot/vrienden/importeren/'>2. Voeg vrienden toe.</a></div>
                                    
Jens V
Jens V
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Pijnlijk :D


16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Dit vind ik ook knap 'Your GD installation does not support image types'
Jelmer -
Jelmer -
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Hmm, ik ruik magic_quotes_gpc.


16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Magic quotes staan inderdaad aan.
Jens V
Jens V
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
De code die Karl net gaf is duidelijk niet de enige fout...
http://validator.w3.org/check?uri=http://blytes.nl/&charset=(detect+automatically)&doctype=Inline&group=0
Jasper DS
Jasper DS
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
ik vind de site er anders wel fris uitzien.. :) Maar oke er zitten wel wat fouten in ;D
Kevin van Leeuwen
Kevin van Leeuwen
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
idd, @ Karl om even terug te komen over de hosting,

STRATO is idd erg slecht, slechte services, support enz, maar volgens de SIDN neemt deze jongen althans zijn domein en ook zeker zijn webhostingpakket af bij YourHosting.....
P-ter AA
P-ter AA
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik weet ook niet wat ik er van moet denken. Van de buitenkant vind ik het er prachtig uit zien. Maar als ik die broncode zo eens bekijk..

Hij twitterde net trouwens:
---
Nu 8.283 gebruikers :), servers doen het iig al beter. Nu wachten tot morgen-ochtend. De mail-server loopt nu nog 'maar' 40 minuten achter :).
---

Maar 8.283 gebruikers is wel veel! Hoewel het me wel opviel dat er veel accounts zijn zoals: Test, Test01, Testen etc.
Ocirina Ocirina
Ocirina Ocirina
16 jaar geleden
 
Hij schopt het misschien wel héél ver...
16 jaar doet er btw niet toe, er zijn wel jongere programmeurs met betere ideeën. Alleen krijgen zij geen nu.nl 'advertentie'.
Jasper DS
Jasper DS
16 jaar geleden
 
dat klopt ook.
Kevin van Leeuwen
Kevin van Leeuwen
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Allemaal leuk en aardig, en nu ga ik een domme maar simpele vraag stellen:

- Wat maakt deze site nu zo bijzonder t.o.v. Hyves, Facebook, Twitter enz. ?


16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Volgens mij komt dat door vriendjespolitiek / juiste plek iemand hebben staan / etc.

@hierboven: TOTAAL NIKS!
Alleen dat het slechter is.
Pim -
Pim -
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Pff... De arrogantie spat ervan af...
Zeggen dat je code beter is dan die van facebook, haha.
Kevin van Leeuwen
Kevin van Leeuwen
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
of die van hyves :P, good luck!, alhoewel hyves toch open source is ? mrja verder wel lol :P
Jasper -
Jasper -
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik vind het toch wel een domper dat er gebruikt gemaakt word van Strato en dat er geen eigen servers aangeschaft zijn. Maar waarschijnlijk heeft hij dit succes niet verwacht waardoor hij dacht dat het wel kon.

Overigens denk ik dat het product voor een paar maanden even populair zou zijn maar ik denk dat de onderscheidende factor momenteel nog niet groot genoeg is.

Maar ziet er wel mooi uit voor wat ik tot nu toe heb gezien.
P-ter AA
P-ter AA
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Karl Karl Is ook! Hij heeft ook een iPhone APP mogen maken voor 'Stage Entertainment' ((mede) eigenaar is Joop van den Ende).. En raad eens? Zijn vader werkt daar! En die APP heeft ook de Telegraaf gehaald met een foto van hem en Joop... Zo zal er ook wel iets met NU.nl zijn.
Bram Boos
Bram Boos
16 jaar geleden
 
Hij heeft een dedicated server gehost bij Strato in Berlijn, fail 1.
Hij maakt gebruik van mysql, geen mysqli geen PDO, fail 2.
Zijn vader betaald de servers voor hem terwijl er geen advertenties of niks op de site staan, fail 3.
Hij plaatst de nieuwsfeed van NU.nl op zijn site en NU.nl plaatst een artikel op hun site, fail 4.
De site heeft een Twitter account waar niks mee gedaan wordt terwijl zijn Twitter account zelf vol loopt met vragen of de site al weer werkt, fail 5.
Hij heeft de images uitgezet omdat images te veel CPU verbruikten, yeah right. Statische content gebruikt bijna geen CPU. Als hij caching had gebruikt had hij al veel meer kansen gehad, fail 6.

En zo kun je nog wel even door failen. ;-)
P-ter AA
P-ter AA
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Volgens mij heeft hij de images weer 'aangezet'..
Nu staat er trouwens ook een foto van hem op.
Voor de geïnteresseerde :P :http://blytes.net/storage/8d2a129b4581a2ba5fca252c7ef8c3a6.png
Bram Boos
Bram Boos
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Haha wat een noob die foto xd...

Trouwens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<%>__stylesheets__ <%>__scripts__

    * Uitloggen
    * Voorkeuren
    * Berichten
    *

      Stappenplan
      1. Upload een profiel-foto.
      2. Voeg vrienden toe.
      3. Werk je profiel-bio bij.
    * Home
    * <%>__notifications_badge__ Profiel
      <%>__notifications__
    * <%>__friendship_invitations_badge__ Vrienden
      <%>__friendship_invitations__
    *

<%>__custom_layout__
<%>__custom_top_center_banner__
<%>__end_custom_layout__

Dit kreeg ik tijdens het uploaden :|
P-ter AA
P-ter AA
16 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
@Bram Boos Inderdaad, die fout kreeg ik ook!
Jasper -
Jasper -
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Bram Boos nog een faal mijn account was geactiveerd en nu moet het weer opnieuw haha

En nog een faal vul bij aanvragen van activatie link inplaats een een email adres maar eens de letter a in, gelukt de mail is verzonden lol
Ocirina Ocirina
Ocirina Ocirina
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@bram
Het is inderdaad een mooie jongen.....
- Ariën  -
- Ariën -
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Faal, zijn server ligt in deze morgen ook al behoorlijk plat...


16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Gewoon dood negeren dat joch.
TJVB tvb
TJVB tvb
16 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
http://www.jobertabma.nl/blog/112/een-kritische-blik-op-het-sociale-netwerk-blytes.html
Best leuk artikel, belangrijkste punten:
-geen ssl mogelijk
-niks duidelijk over wat er met de gegevens gebeurt
-niet mogelijk om af te melden


16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Meer dataverkeer!!!!!!!!!!!
Chris -
Chris -
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
=) Hackable, 1 dikke faal dus.
- Ariën  -
- Ariën -
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik vermoed dat er een script-kiddie achter die site zit die zelfs variabelen niet buiten quotes haalt en een hoop XXS en SQL-injection exploits in zijn site haalt.

Ook best sneu dat hij zegt dat Hyves en FaceBook verouderd zijn en dat zei niet meer toereikend zijn voor grote wijzigingen.

Blijkbaar heeft hij nooit van de architecturen gehoord waarop FB en Hyves draaien. Dan bouw je een kleine feature echt niet zo maar in 5 minuten in.

Oh ja, die gezichtsherkenning is wel tof, daar is een PHP-module voor...
Chris -
Chris -
16 jaar geleden
 
@Aar, 2 jaar is hij er mee bezig geweest.

Lol, in 2 dagen wordt het gesloopt.

Faal.
Niels K
Niels K
16 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
@Aar

Precies, binnen 5 minuten was ik ingelogd onder een ander account.

Overigens is het een bekende JQuery plugin ;)
Maarten PHP
Maarten PHP
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
tja geprogrammeerd hij dan veilig
blijkbaar niet dus
das pech
2 jaar een noob webdesigner
Niels K
Niels K
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Oh dat maakt op zich niet uit, elke site heeft bugs, maar hij had niet zo 'arrogant' moeten zijn om te zeggen dat zijn site beter is dan hyves en facebook.
- Ariën  -
- Ariën -
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Haha, hij is offline :D

Tenonder gegaan door eigen succes (nou ja.. wat hij een succes noemde :') )

Quote:
Helaas. Ik heb moeten besluiten de website nu helemaal offline te zetten. Redenen hiervoor zijn het feit dat Blytes op dit moment niet blijkt te voldoen aan een aantal (wettelijke) randvoorwaarden, zoals WBP en AV, de aanhoudende druk op de server en hack-pogingen.

Sinds het artikel op Nu.nl verscheen, heeft Blytes er meer dan 10.000 gebruikers bij gekregen. Bijna onlosmakelijk verbonden aan dit succes, zijn de hack-pogingen. Ook Blytes is slachtoffer van DoS-attacks: een kleine groep 'gebruikers' verknalt op die manier het plezier van alle anderen door het moeilijk/onmogelijk te maken de site te bereiken.

Om die redenen heb ik ervoor gekozen om de site vooralsnog offline te zetten, zodat ik in de tussentijd kan zorgen dat voldaan wordt aan de wettelijke eisen, dat de veiligheids-bugs eruit gehaald worden en ik ondertussen ook Blytes kan blijven ontwikkelen, zodat ik mijn belofte over nieuwe, coole dingen kan waarmaken. Tot later!

Tim van Elsloo (ontwikkelaar van Blytes)


Quote:
DoS-attacks

Ik geloof dit niet zo. Ik denk eerder dat hij niet wil vertellen dat hij een brak hostingpakket heeft welke gehost wordt in het buitenland.
Dindong Veter
Dindong Veter
16 jaar geleden
 
Achja, arrogantie :P

en hij gebruikt mysql?
Een mooie kijk op de toekomst, uhu.


16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Blytes site:
Helaas. Ik heb moeten besluiten de website nu helemaal offline te zetten. Redenen hiervoor zijn het feit dat Blytes op dit moment niet blijkt te voldoen aan een aantal (wettelijke) randvoorwaarden, zoals WBP en AV, de aanhoudende druk op de server en hack-pogingen.

Sinds het artikel op Nu.nl verscheen, heeft Blytes er meer dan 10.000 gebruikers bij gekregen. Bijna onlosmakelijk verbonden aan dit succes, zijn de hack-pogingen. Ook Blytes is slachtoffer van DoS-attacks: een kleine groep 'gebruikers' verknalt op die manier het plezier van alle anderen door het moeilijk/onmogelijk te maken de site te bereiken.

Om die redenen heb ik ervoor gekozen om de site vooralsnog offline te zetten, zodat ik in de tussentijd kan zorgen dat voldaan wordt aan de wettelijke eisen, dat de veiligheids-bugs eruit gehaald worden en ik ondertussen ook Blytes kan blijven ontwikkelen, zodat ik mijn belofte over nieuwe, coole dingen kan waarmaken. Tot later!

Tim van Elsloo (ontwikkelaar van Blytes)

Joepie, doel behaald.
(En nu doet ie nog omhooggevallen doordat hij doet beweren dat zijn site offline moet door ddossers.)
Dindong Veter
Dindong Veter
16 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
Quote:
Internetexpert en jurist Danny Mekic heeft zijn twijfels over Blytes: 'Er zijn geen algemene voorwaarden. De gebruikers blijven zitten met vragen over privacy en het auteursrecht van geüploade foto's.'


Juist ja. Eerst je site afmaken, dan publiceren.
P-ter AA
P-ter AA
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Karl Karl Doel behaald? Zit jij achter de 'hacks'? haha


16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Nee. Ik zit er niet achter (wel gekeken wat mogelijk was).
Maar zo'n slechte site, waar de deur wagenwijd openstaat om gehackt te worden moet per definitie offline worden. Zeker als het de 'potentie' (ahum, kuch, kuch) heeft om groot te worden.
P-ter AA
P-ter AA
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Karl Karl Haha oke.

Hoe zit het trouwens met die wet? Ik bedoel, waarvoor heb je in gods naam een wet nodig? Je mag toch zelf weten wat je op je site zet? (m.u.v. porno 18-)
Bram Boos
Bram Boos
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Wat een reacties weer. Als je zo snel publiciteit krijgt voor zo'n site dan gaan we nu met z'n allen op PHPhulp een site maken die wel veilig is met hetzelfde doel: 1 overzicht voor alles wat gebeurt op je Hyves, Facebook, Twitter, Linkedin, MSN, Skype, en PHPhulp niet te vergeten ;-)

Persoonlijk denk ik dat het een goed idee is omdat ik soms hoofdpijn krijg van al die vrienden die overal en nergens zitten... De een doe alleen aan Facebook de ander Twittert, enz. enz.

Maargoed, weer even ontopic. Het idee is goed uitgedacht door die Tim alleen niet goed vooruitgekeken en getest...
Jasper DS
Jasper DS
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@ Bram strak plan , start maar al met een werkgroep :p *sarcasme*
P-ter AA
P-ter AA
16 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
Maar de site is nu in ieder geval wel snel :) #bak_een_taart_en_vier_het
Niels K
Niels K
16 jaar geleden
 
@Bramboos
Beetje reclame van een vriend mag hier wel toch?

www.bezoekmehier.nl

Niet om over hem op te scheppen, maar als er iemand weet hoe het moet is hij het wel.

@Karl karl
Het was te verwachten ook toch? Zo'n project moet je niet in je eentje realiseren.


16 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
@Niels: Volgens mij heeft Mark Zuckerberg in eerste instantie wel zelf in elkaar geflanst.
Tobias Tobias
Tobias Tobias
16 jaar geleden
 
Ik snap alle kritiek niet echt. Iemand doet zijn best om een site te bouwen, en jullie gaan hem allemaal lopen afzeiken omdat hij er trots op is?

Of zit er meer een steekje jaloezie... ;-)
P-ter AA
P-ter AA
16 jaar geleden
 
@Tobias Witmer Ik kan me zo voorstellen dat je dat denkt. En dat zal bij enkele misschien ook wel zo zijn. Maar er zijn zat andere jongens (of meiden?) van 16 die dit ook (en misschien ook wel beter) kunnen maar die geen grote verhalen op NU.nl laten zetten. Hij beloofd van alles en ondertussen faalt hij hard. Jammer.
Dindong Veter
Dindong Veter
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Oftewel door Vriendjespolitiek bekend.
en lopen zeggen dat hij beter script dan facebook?

dan vind ik dit een mooie voorbeeldje

Quote:
Internetexpert en jurist Danny Mekic heeft zijn twijfels over Blytes: 'Er zijn geen algemene voorwaarden. De gebruikers blijven zitten met vragen over privacy en het auteursrecht van geüploade foto's.'


uhu, wat hou ik van sarcasme :')
Tobias Tobias
Tobias Tobias
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
ach, facebook is tenminste duidelijk: Ja , we verkopen je gegevens door.
Bij Blythes heb je nog een sprankje hoop...;-P
Dindong Veter
Dindong Veter
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
daarom was 1 van mij vorige reacties ook:

Juist ja. Eerst je site afmaken, dan publiceren.

Zelf heb ik dat soms ook wel, is me site nog niet af, maar publiceer hem toch.

Maar voor zo'n site en zulke verwachtingen van hem zelf.
Zou ik zelf eerst even alle punten op de ï controleren.
- Ariën  -
- Ariën -
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Misschien was het nog beter om zijn site door een select publiek (vrienden) te beta-testen. Doe ik ook vaak met grote ingewikkelde projecten.
Tobias Tobias
Tobias Tobias
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Quote:
Misschien was het nog beter om zijn site door een select publiek (vrienden) te beta-testen. Doe ik ook vaak met grote ingewikkelde projecten.

Idd,

En even met je provider overleggen wat er gebeurd als er 10.000 zich aanmelden.

Vooraf nadenken scheelt veel werk achteraf
Chris -
Chris -
16 jaar geleden
 
0 +1 -1 -1
@Niels: Die website is net zo brak. Laat de eigenaar maar contact opnemen met me voordat hij live wil gaan, lijkt me verstandig :-)
Jasper -
Jasper -
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Als ik nu een account had op die site, de site is gehacked dus ze hebben je password. Mogen we tim nu aanklagen? 10.000 man tegelijk?
Chris -
Chris -
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Is (voor zover bekend) enkel via XSS-injectie. Niet van alle 10.000+ accounts zijn de gegevens gelekt. (Voor zover bekend, zou goed kunnen zijn dat er een SQL-injectie mogelijk was..)


16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
- verwijderd -

Geen bedreigingen doen met wettelijk verboden middelen.[/modedit]
Niels K
Niels K
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Chris
Waarom SiteSafe? Ik heb niet gezegd dat hij helemaal safe is maar alleen dat hij weet hoe het moet.

De reden dat er nog CSS / XSS injection mogelijk is, is dat de parser nog niet geheel af is. Dat probleem was al bekend ;) Of bedoel jij dat niet?
Maurice van der Elst
Maurice van der Elst
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Website gesloten, oud nieuws? of komt deze nog terug?
Yea Rupie
Yea Rupie
16 jaar geleden
 
Onthoofd door zijn succes.
Bram Boos
Bram Boos
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@maurice; Hij komt nog terug als het veilig is en de voorwaarden er zijn...
Jasper DS
Jasper DS
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Stel nu dat je hetzelfde probleem hebt met zo'n voorwaarden. Moet dit opgesteld worden door een advocaat (of iets in die aard) of kan je dat zelf doen?
Rick  -
Rick -
16 jaar geleden
 
ik vind het sneu dat hij al geddost word als je op zo's jonge leeftijd al zoiets ontwikkeld


16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Het is niet sneu.
Hij doet arrogant dat hij beter is dan Hyves en Facebook, maar hij is gewoon nog veel slechter dan die twee. Vol met fouten die iedere idioot die eens wilt XSS'en kan uitvoeren.
Dit soort website horen niet zomaar door jan en alleman gemaakt te worden, het is maar goed dat die site zo snel offline is gehaald, er hadden best wel erge dingen kunnen gebeuren.
- Ariën  -
- Ariën -
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Quote:
Stel nu dat je hetzelfde probleem hebt met zo'n voorwaarden. Moet dit opgesteld worden door een advocaat (of iets in die aard) of kan je dat zelf doen?

Kan iedereen doen, als je maar goede juridische kennis hebt en jezelf indekt. Anders kan je altijd een jurist regelen hiervoor.
Rick D
Rick D
16 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
Leuk detail dat Zuckerbergs eerste site ook offline is gegaan i.v.m. de privacy voorwaarden..
Dennis Sluijk
Dennis Sluijk
15 jaar geleden
 
0 +1 -1 -1
Dit is best wel interresant
Dennis Sluijk
Dennis Sluijk
15 jaar geleden
 
Waarschijnlijk leest hij deze forum ook hahaha XD
Henke van der bunt
Henke van der bunt
15 jaar geleden
 
Goed gejat van Famox.nl ;)
Pas maar op voor eigenaren van Famox.
- Ariën  -
- Ariën -
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik denk dat dat de nieuwe site van Tim is. Als Blytes al een slechte naam heeft, dan is een nieuwe naam zeker geen slecht idee...

Zie ook: http://tim.famox.nl/
Niks gejat dus, denk ik zo.
Henke van der bunt
Henke van der bunt
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Tim is niet meer van famox. heeft de hele bende verkocht.
Kees Schepers
kees Schepers
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Waarom wordt PHPhulp niet socialer? Zie daar veel kansen voor eerlijk gezegd o.a het open-source maken van de broncode en ontwikkelaars de mogelijkheid bieden om door te bouwen aan PHPHulp en ook meer integratie met andere social networks zoals o.a. twitter!
Joris van Rijn
Joris van Rijn
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Kees, Veel mensen hier zijn gesteld op hun privacy. Niet zo gek hoor. Google je eigen naam maar is!

Ik ben in de afgelopen 5 minuten heel veel van jouw leven te weten gekomen! (Niet dat ik onopgemerkt het internet over ga hoor, van mij kom jij net zoveel te weten als je het goed doet)
Kees Schepers
kees Schepers
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Joris, dat je in 5 minuten veel te weten bent gekomen is ook niet zo gek want dat is juist de bedoeling gezien ik graag mijn identiteit bekend wil maken en me wil profileren als (freelance) PHP programmeur in de markt, als ik anoniem blijf werkt dat niet echt gunstig zeg maar..

Ik denk dat je de verantwoording in dit geval niet zozeer bij de website moet leggen. Ook al zou PHPhulp socialer worden zoals ik voorstel kun je uiteraard opties maken waarmee iemand zijn privacy kan beschermen. Tenslotte kan ik Twitter een blog en facebook hebben en nog steeds anoniem zijn als persoon. Je hebt het dus grotendeels zelf in de hand.
Veur Heur
Veur Heur
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@kees of je begint je eigen sociale php website? ;-)
Kees Schepers
kees Schepers
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik wou dat ik de tijd had :p beetje bijdragen lukt wel iets opzetten helaas..!
Veur Heur
Veur Heur
15 jaar geleden
 
0 +1 -1 -1
Ik ga nu natuurlijk niet zeggen 'ach hoeveel tijd kan het nou kosten' want dan krijg ik het hele forum over me heen ;-)
Jordi Kroon
Jordi Kroon
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
blytes is weer in de lucht :P
Roel -
Roel -
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
https:// nog wel
Jordi Kroon
Jordi Kroon
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Mischien is het wel 45d trial van alphaSSL
Maikel  B
Maikel B
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Blytes is weer online xD
Jordi Kroon
Jordi Kroon
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Maikel hij is al een maand weer online. Alleen nog via invite.
Maikel  B
Maikel B
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ooh jaa ik lees het nu paar reacties boven mij.
Sorry voor het slechte opletten van mij :$
Jeremy Geen
Jeremy Geen
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Volgens mij heeft msn ook zoiets, dat je al je social media op 1 plek hebt.

of niet?
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Williy beek
Williy beek
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
zou goed kunnen, maar zijn blog is zeer gevuld met alleen een layout,
http://blog.blytes.nl/.

ps zal hij alle domeinen hebben gekocht ? (.com .nl etc)

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.