Facebook neemt Whatsapp over

Toegevoegd door - Ariën -, 12 jaar geleden

Facebook neemt Whatsapp overFacebook neemt Whatsapp over voor een bedrag van 19 miljard dollar (13,8 miljard euro). Met de overname zal de berichtendienst in volledige handen gaan vallen van Facebook. Wel belooft Facebook dat de app volledig zelfstandig blijft functioneren naast de bestaande berichten-applicaties van Facebook zelf. Ook moet de overname nog door de Amerikaanse overheid worden gekeurd.

Facebook betaalt twaalf miljard dollar in Facebook-aandelen en vier miljard in contanten, voor de overname. Ook krijgen de de oprichters en werknemers van Whatsapp de komende vier jaar nog eens drie miljard dollar aan 'beperkte aandelen'.

Oprichter Jan Koum
De oprichter van Whatsapp en voormalige CEO Jan Koum zal binnen het Facebook-concern een leidinggevende functie krijgen en zal hij ook toetreden tot de raad van bestuur. Koum zegt dat de Whatsapp ondanks de overname reclamevrij zal blijven.

"Wij zijn blij en vereerd om met Mark Zuckerberg en Facebook samen te werken en ons product naar meer mensen rond de wereld te brengen", aldus Koum.

Google
Google heeft eerder ook al een bod gedaan op Whatsapp, en zou toen 10 miljard dollar hebben geboden, meldt zakentijdschrift Fortune. Het is onduidelijk wanneer Google het bod heeft gedaan.

Populariteit
Whatsapp telt op dit moment ongeveer 450 miljoen actieve gebruikers, terwijl daar dagelijks een miljoen gebruikers bijkomen. Zo'n 70 procent van hen gebruikt de populaire berichtenapp dagelijks.

Gerelateerde nieuwsberichten

10/08/2016 Facebook gaat AdBlock omzeilen
22/09/2015 Eens kijken bij Google, Facebook en Apple?
01/06/2015 Facebook versleutelt mails met PGP

 

Er zijn 10 reacties op 'Facebook neemt whatsapp over'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Christian k
christian k
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Hoe wil facebook al dat geld gaan terug verdienen?
19 milard is niet niks straks moeten we betalen of komen er reclames
Michael -
Michael -
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Het is 16 miljard dollar (11,6 miljard euro) ipv 19/13,8

1) De ruim 450 miljoen mobiele nummers die nu gekoppeld worden aan je FB account zijn goud waard.
2) Natuurlijk zal er uiteindelijk reclame worden getoond. Zo niet in de app, dan wel in je FB gebaseerd op je Whatsapp gesprekken.
Met Google was het niet anders geweest. Ook zij wouden Whatsapp hebben: Gerucht: Google wilde WhatsApp kopen voor 7,3 miljard euro
Ook interessant: Waarom Facebook zo graag WhatsApp overneemt
Bart Matsko
Bart Matsko
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Facebook heeft belooft de komende jaren groei als aandacht punt te hebben en niet geld verdienen. Verder hebben ze ook belooft geen advertenties te tonen.
Dus ik vind de overname geen ramp. Het had erger gekund?
Michael -
Michael -
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Bart: Als Facebook iets beloofd zegt dat helemaal niks. FB had bij de overnamen van Instagram ook beloofd geen reclame toe te voegen, maar uiteraard hebben ze dat wel gedaan. Gelukkig heb ik die app nooit gebruikt.
Wouter J
Wouter J
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Dit is nou eenmaal de manier zoals het in Silicon value werkt: Je begint als een klein groepje die even een leuk appje maakt (instagram, WhatsApp, etc.) en die breiden steeds meer uit. Als het eenmaal loopt gaan grote silicon bekendheden aandelen van je app kopen. En als dat eenmaal nog steeds lekker loopt wordt je door een groot silicon bedrijf (google, fb, microsoft) overgekocht.
Php knipper
php knipper
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@wouter

Maar zolang men het niet wil kan men toch niet overgekocht worden? Waarom zou je een goed lopend product verkopen?
Ozzie PHP
Ozzie PHP
12 jaar geleden
 
Ik neem aan dat je met "men" de makers van Whatsapp bedoelt? Waarom ze het doen? Omdat ze 4 miljard cash krijgen en 11 miljard in aandelen. Lijkt me duidelijk toch?
Ozzie PHP
Ozzie PHP
12 jaar geleden
 
Ondertussen kampt Whatsapp met storingen en ontvangt Telegram maar liefst 100 nieuwe aanmeldingen per seconde!! Zo hé!

Meer informatie: http://nos.nl/artikel/615064-whatsapp-getroffen-door-storing.html
Peter  Flos
Peter Flos
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Dat gaat Telegram nooit allemaal kunnen verwerken. Zul je zo zien dat er een aanval tegelijkertijd komt op hun servers. Kost Whatsapp nogal wat klanten. Maarja, daar zitten nu de eigenaren van FB mee.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
- Pepijn  -
- Pepijn -
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
fb heeft alles op hun eigen servers geplaatst, en die zijn lang niet zo groot als degene van whatsapp, maar je kan ook geen 10Gbps laten komen op een dedicated box van 1Gb

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.