Internetknooppunt AMS-IX bereikt nieuwe historische piek

Toegevoegd door - Ariën -, 6 maanden geleden

Internetknooppunt AMS-IX bereikt nieuwe historische piekDe AMS-IX, oftewel de Amsterdam Internet Exchange, heeft op zondag 18 februari omstreeks 19.30 uur een historische piek bereikt van 12 terabit per seconde aan verwerkte data, zo meldt Tweakers. Het internetknooppunt benadrukt dat dit aantal een record is. De recordbrekende toename van internetgebruik op zondag wordt mogelijk toegeschreven aan het regenachtige weer op die dag. Volgens AMS-IX is het tijdstip van half 8 's avonds bovendien een typisch moment waarop mensen binnen verblijven en intensief gebruik maken van internetdiensten, vooral in de winter.

Het dataverkeer via het dertig jaar oude Amsterdamse internetknooppunt is al geruime tijd gestaag toegenomen. Het vorige record dateert uit oktober 2022, toen het knooppunt voor het eerst 11 terabit per seconde aan data verwerkte. Een jaar eerder was de mijlpaal 10 terabit per seconde. In 2010 doorbrak AMS-IX voor het eerst de grens van 1 terabit per seconde.

Bron: Tweakers

Gerelateerde nieuwsberichten

17/10/2022 Internetknooppunt AMS-IX haalt nieuw record

 

Er zijn geen reacties op 'Internetknooppunt amsix bereikt nieuwe historische piek'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.