Snellere JavaScript-engine in Firefox 18

Toegevoegd door - Ariën -, 14 jaar geleden

Snellere JavaScript-engine in Firefox 18Mozilla heeft inmiddels versienummer 18 uitgebracht van de Firefox-browser. Deze update is voor zowel de desktop- als Android-uitvoering van de browser.

Naast dat er ook in deze versie weer talloze bugs door de makers zijn verdelgd, zitten er ook weer een hoop vernieuwingen in. Eén van de vernieuwingen is dat er de snellere JavaScript-engine genaamd 'Ionmonkey' in zit, deze moet de prestaties met 25% verbeteren bij het gebruik van webapps en web-games.

Ook zijn er nieuwe mogelijkheden aan de HTML5-engine toegevoegd voor touch-events, waarmee met de 'MozTouch' nieuwe events bestaan voor aanraakbewegingen.

Een andere vernieuwing is dat de nieuwere versie van de browser nu ook ondersteuning heeft gekregen voor Retina-schermen van Apple. Een randvoorwaarde is wel dat de er gebruik moet worden gemaakt van OSX 10.7 of hoger. Ook heeft Mozilla een eerste implementatie van WebRTC-ondersteuning ingebouwd, dit is een framework waarmee webapplicatie-ontwikkelaars relatief een audio-gesprek via VOIP kunnen opstarten of een videochat. Ook een integratie met de Google Now-widget voor Android 4.1, de spraak- en informatiedienst die Google uitbracht, mag niet ontbreken.

In de mobiele versie zijn ook aanpassingen gemaakt. Zo is de 'Safe Browsing'-functie ingebouwd, welke de gebruikers zal moeten gaan beschermen tegen gevaren zoals phishing en malware op websites.

De nieuwe versie is inmiddels al te downloaden en zal in de automatische update worden uitgerold bij de gebruikers van de vorige versie. De Android-versie zal via Google Play geupdated worden.

Gerelateerde nieuwsberichten

30/11/2023 Androidversie van Firefox krijgt beschikking voor meer extenties
13/09/2023 Lek aangetroffen in WebP-functionaliteit
28/04/2023 Firefox stopt met VPN-achtige dienst

 

Er zijn 1 reacties op 'Snellere javascriptengine in firefox 18'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.