Snellere JavaScript-engine in Firefox 18

Toegevoegd door Aar C, 3 jaar geleden, 2.227x bekeken

Snellere JavaScript-engine in Firefox 18Mozilla heeft inmiddels versienummer 18 uitgebracht van de Firefox-browser. Deze update is voor zowel de desktop- als Android-uitvoering van de browser.

Naast dat er ook in deze versie weer talloze bugs door de makers zijn verdelgd, zitten er ook weer een hoop vernieuwingen in. Eén van de vernieuwingen is dat er de snellere JavaScript-engine genaamd 'Ionmonkey' in zit, deze moet de prestaties met 25% verbeteren bij het gebruik van webapps en web-games.

Ook zijn er nieuwe mogelijkheden aan de HTML5-engine toegevoegd voor touch-events, waarmee met de 'MozTouch' nieuwe events bestaan voor aanraakbewegingen.

Een andere vernieuwing is dat de nieuwere versie van de browser nu ook ondersteuning heeft gekregen voor Retina-schermen van Apple. Een randvoorwaarde is wel dat de er gebruik moet worden gemaakt van OSX 10.7 of hoger. Ook heeft Mozilla een eerste implementatie van WebRTC-ondersteuning ingebouwd, dit is een framework waarmee webapplicatie-ontwikkelaars relatief een audio-gesprek via VOIP kunnen opstarten of een videochat. Ook een integratie met de Google Now-widget voor Android 4.1, de spraak- en informatiedienst die Google uitbracht, mag niet ontbreken.

In de mobiele versie zijn ook aanpassingen gemaakt. Zo is de 'Safe Browsing'-functie ingebouwd, welke de gebruikers zal moeten gaan beschermen tegen gevaren zoals phishing en malware op websites.

De nieuwe versie is inmiddels al te downloaden en zal in de automatische update worden uitgerold bij de gebruikers van de vorige versie. De Android-versie zal via Google Play geupdated worden.

Gerelateerde nieuwsberichten

13/03/2015 Mozilla werkt aan reparatie-functie voor Firefox
01/12/2014 Marktaandeel Firefox daalt in diepe put
18/09/2013 Mozilla brengt Firefox 24 uit

 

Er zijn 1 reacties op 'Snellere javascriptengine in firefox 18'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties