AngularJs, ervaringen?

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/05/2015 00:36:03
Anchor link
Hey allemaal,

Wie van jullie heeft ervaring met AngularJs?

Ik heb er een en ander over gelezen en het lijkt me wel interessant. Ik vraag me heel erg af of het een goede vervanging is voor jQuery. Kun je met AngularJs ook bijvoorbeeld mooie menuutjes maken en image sliders en dergelijke?

Topic verplaatst naar "JavaScript" onderdeel.[/modedit]
Gewijzigd op 03/05/2015 11:20:14 door Wouter J
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:06:24
 
Wouter J

Wouter J

03/05/2015 00:41:17
Anchor link
jQuery is een library, AngularJS een framework. Deze zijn 2 compleet andere begrippen die je niet kunt vergelijken.

Sommige frameworks, zoals FlightJS, gebruiken de jQuery library.

AngularJS (en elke andere JS framework) is leuk als je veel frontend logica in je applicatie hebt, zoals Twitter. In elk ander geval is het hopeloos overbodig.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/05/2015 00:44:43
Anchor link
Het is leuk om mee met de DOM te spelen, maar animaties vallen er zo te zien buiten.

Ikzelf heb me nog niet over te weten halen naar AngularJS. jQuery voldoet prima en heeft een duidelijkere syntax. Misschien heeft AngularJS wel wat voordelen, maar die heb ik nog niet ontdekt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/05/2015 00:49:30
Anchor link
@Wouter: maar kun je er hetzelfde mee? Ik lees dat er aardig wat voorstanders zijn, vanwege de MVC-aanpak, waar jQuery meer (vrij vertaald) houtje-touwtje oplossingen betreft. Verder begrijp ik dat je met Angular de view direct gebruikt om manipulaties door te voeren, terwijl je met jQuery na het genereren van een view de DOM aanpast. Het lijkt me zelf wel leuk om te gebruiken, maar kun je er ook jQuery dingen mee, dus photosliders e.d. of is het echt vooral logica-werk, data manipulatie?

@Aar:

>> maar animaties vallen er zo te zien buiten.

Waar leid je dat uit af?
Gewijzigd op 03/05/2015 00:52:27 door Ozzie PHP
 
Randy vsf

Randy vsf

03/05/2015 09:08:07
Anchor link
Animaties zitten ook in angular, alleen niet zo heel uitgebreid

Met angular kan je bv zelf html tags maken, html tags aanpassen,
en logica via html tags in je applicatie brengen.

voor een tabel te maken met gegevens uit een array doe je bv:

<table ng-controller="productsController">
<tr ng-repeat="x in products">
<td>{{x.name}}</td><td>{{x.price}}</td>
</tr>
</table>


www.codeschool.com heeft een angular course(gratis), wat je snel alle basis leert van AngularJS. En codeAcademy is een maandje geleden ook met Angular courses gestart.
Gewijzigd op 03/05/2015 09:48:15 door Randy vsf
 
Wouter J

Wouter J

03/05/2015 11:19:11
Anchor link
Ozzie, nogmaals, je kunt die 2 niet vergelijken.

jQuery is gemaakt om JavaScript programmeren makkelijker te maken. Het is vooral gefocussed op DOM manipulatie en 90% van de jQuery code bestaat uit het cross-browser compatible maken van hun API.

AngularJS is de hele architectuur van je frontend. Precies zoals je met Symfony of Zend Framework een complete architectuur krijgt voor je backend, die volledig anders is dan als je flat PHP gebruikt. Zo krijg je van AngularJS ook een complete architectuur om Model, View en Controller te scheiden.

Met jQuery ontwerp je een pagina, om vervolgens deze wat op te vrolijken met jQuery. Met AngularJS ontwerp je een architectuur, die je vervolgens opvrolijkt met wat CSS.

Nuttig om eens door te lezen: http://stackoverflow.com/a/15012542/1149495
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/05/2015 15:57:08
Anchor link
Wouter, thanks ... ik snap het nog steeds niet helemaal. Ik lees veel reviews waarin wordt gezegd dat jQuery de bestaande DOM aanpast, waardoor het sowieso wat trager is (omdat het elementen moet zoeken). Angular integreer je in de html waardoor het sneller is. Daarnaast kun je bij angular in een view beter zien waar de interactie op een pagina plaatsvindt, terwijl je dat bij jquery niet kunt zien. Ook lijkt angular wat compacter. Maar wellicht snap ik het dus niet goed. Ik vind dit wel een aardig voorbeeldje.

Exact dezelfde functionaliteit ...

jquery : http://jsfiddle.net/daniellmb/4qxgv/
angular: http://jsfiddle.net/daniellmb/34yVp/

De angular versie is compacter, en in de html zie je dat er interactie plaatsvindt, terwijl je dat bij de jquery variant niet kunt zien.

Dus waar zit 'm dan nu het verschil. Wat ik tot nu toe zie, kun je met angular "mooier" programmeren, maar wat mis ik dan? Zo'n voorbeeldje als hierboven is toch makkeljk in je website te integreren?
Gewijzigd op 03/05/2015 16:04:05 door Ozzie PHP
 
LEDfan nvt

LEDfan nvt

03/05/2015 16:31:46
Anchor link
Zoals hierboven gezegd, AngularJS en jQuery kan je niet vergelijken. Het wordt nog leuker als je weet dat er in AngularJS een eigen jQuery implenetatie is ingebouwd. (lees de nuttige dingen van jQuery in een compacate library)

Voordat je AngularJS kan begrijpen zou ik aanraden deze video te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=i9MHigUZKEM . Hierin worden de basis principes uitgelegd.

Jouw verglijkingsvoorbeeld is eigenlijk een beetje absurd, omdat je een heeeeel klein deeltje van Angular vergelijkt met een redelijk groot deel van jQuery. Nogmaals AngularJS is niet bedoeld als alternatief voor jQuery.

Waarschijnlijk is het handig om enkele Applicaties in AngularJS te bekijken:https://builtwith.angularjs.org/
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/05/2015 16:35:47
Anchor link
Dankjewel LEDfan, maar ik hoor nu vooral dat het niet hetzelfde is ... maar kun je in het kort dan uitleggen wat het verschil is? Wanneer gebruik je het een en wanneer het ander? Dat jquery lite in angularjs zit had ik inderdaad al gelezen. Ik lees vooral dat angular de "solide" oplossing is, en jquery meer bedoeld is voor het snellere "knutselwerk".

Maar stel ik wil een photo slider of iets dergelijks maken. Is angular daar dan niet voor bedoeld?
 
LEDfan nvt

LEDfan nvt

03/05/2015 16:47:59
Anchor link
Nee, Angular is niet bedoeld voor een photo slider. Je kan het er voor gebruiken, maar echt handig zal het niet zjin. Stel je wilt een photo slider in een groter geheel (bv. een webshop) en die webshop is geschreven in AngularJS dan zal die photo slider ook wel in Angular gemaakt worden. Maar waarschijnlijk worden de echte animaties gemaakt met oftewel CSS transitions oftewel een jQuery plugin.

Je moet echt eens die video kijken :) En eens kijken wat voor apps er op die laatste link staan.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/05/2015 16:51:28
Anchor link
Oké thanks. Ik ben die link al aan het bekijken. Die video hopelijk later vandaag nog (is een beetje lang :-) ).

Zou je grofweg dan kunnen zeggen dat angular meer voor datamanipulatie bedoeld is en jquery meer voor grafische effecten?

>> ... is geschreven in AngularJS ...

Wat bedoel je met "is geschreven in"? Als je angularjs gebruikt, ga/moet je dan ineens anders dan voorheen programmeren?
 
Wouter J

Wouter J

03/05/2015 17:05:27
Anchor link
>> Wat bedoel je met "is geschreven in"? Als je angularjs gebruikt, ga/moet je dan ineens anders dan voorheen programmeren?

Niet echt anders, het blijft JavaScript. Maar je zult natuurlijk wel dingen anders gaan doen, omdat je een framework gebruikt. Bijv. de ng-* attributen, die zijn vrij Angular specifiek.

Merk op dat alles wat met HTML te maken heeft, dus Angular gebruikt ook heel veel DOM manipulaties.

Het verschil is dit:

Stel je maakt een webshop met PHP. Je zult dan HTML en CSS hebben en een volledige PHP backend. Deze toont de formuliertjes voor het bestellen, houdt de winkelwagen bij en doet de aankopen. Vervolgens gebruikt je jQuery om bijvoorbeeld een pop-up te verkrijgen met daarin wat er in het winkelmandje staat, ipv een compleet nieuwe pagina openen.

Stel je maakt nu diezelfde webshop met AngularJS. Je zult dan HTML en CSS hebben, met daarachter veel JS (Angular). AngularJS toont handelt de formuliertjes voor het bestellen af, AngularJS toont de producten, AngularJS houdt de winkelwagen bij en AngularJS doet de aankopen. De PHP code wordt puur en alleen gebruikt om te communiceren met de database (een (REST) API) (bijv. om producten te tonen zal AngularJS /api/products aanroepen, JSON terugkrijgen van de PHP backend met de producten en deze vervolgens op de pagina tonen). Uiteraard heb je hierin nog steeds het popupje met daarin wat er in het winkelmandje staat en deze wordt keurig verzorgt door AngularJS.

Zie je het verschil? Zoals je ziet is er een kleine overlap, ze worden allebei voor de pop-up gebruikt, maar de nadruk is compleet anders. jQuery dient in de applicatie alleen als een bonus (namelijk het tonen van een pop-up ipv een nieuwe pagina). AngularJS dient voor de hele functionaliteit. Zonder JS zou de eerste applicatie nog perfect werken, de 2e zou al de weg kwijt zijn bij het weergeven van de producten.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/05/2015 17:20:21
Anchor link
Aha, nu wordt het al wat duidelijker Wouter. Zou je dan (grofweg) kunnen zeggen dat AngularJS eigenlijk de rol van PHP overneemt? En zo ja, wat is daar dan het nut van vraag ik me af ...

En even terugkomend op die pop-up ... zou je dan niet kunnen zeggen dat je je webshop maakt zoals je dat alijd doet, maar dat je alleen die pop-up met AngularJs maakt? Dus anders gezegd, je maakt je website zoals je dat altijd doet, maar op de plekken waar je voorheen jQuery zou gebruiken, gebruik je nu AngularJs? Is dat geen (goede) optie?
 
Wouter J

Wouter J

03/05/2015 17:41:24
Anchor link
Nee, zou ik niet doen. Of gebruikt Angular compleet of gebruikt een library zoals jQuery (of ga zelf knutselen).

Als je er zelf een beetje mee gaat spelen zul je zien dat Angular om een hele andere architectuur vraagt dan een applicatie die je nu bent gewent. Zo'n architectuur verandering voor alleen een pop-up lijkt mij redelijk tijdverspilling.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/05/2015 17:46:50
Anchor link
Oké, thanks :)
 
Frans Havema

Frans Havema

12/08/2016 09:26:23
Anchor link
Beste,

Ik ben de laatste tijd aan het knutselen gegaan met Angular, en ben meerdere keren op het begrip bootstrap gestuit.
Van Wikipedia en ***KNIP*** werd ik ook niet echt wijzer.
Kan iemand mij dit beter uitleggen?

Mvg,
Frans

Ward:
Linkspam verwijderd.
Gewijzigd op 12/08/2016 15:44:42 door Ward van der Put
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

12/08/2016 13:35:17
Anchor link
Ik heb de link bekeken en het ziet er allemaal nogal theoretisch uit. Je zou kunnen kiezen om een AngularJS tutorial te volgen of voorbeelden van AngularJS te gebruiken om te oefenen. Zo moet je bijvoorbeeld dingen doen met HTML en JavaScript samen met AngularJS, dit lijkt mij wat praktischer.
Gewijzigd op 12/08/2016 13:35:36 door Marthijn Buijs
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/08/2016 14:32:19
Anchor link
Beste Frans Havema,

Of kan ik je misschien beter Maarten de Ruiter noemen?

Spammen en de boel belazeren op deze website wordt NIET op prijs gesteld. In vrijwel iedere post die jij doet plaats je een (verkapte) link die telkens leidt naar hetzelfde bedrijf:

WR.nl Consultancy BV / WR Werving en Selectie
[email protected]
Maarten de Ruiter

Zogenaamd je voordoen alsof je een beginner bent en telkens even een linkje plaatsen naar je eigen websites is een vorm van oplichting die hier NIET wordt getolereerd! WR Werving en Selectie is een recruiter? Op deze manier lijkt het eerder op oplichting!

Toevoeging op 12/08/2016 14:32:59:

En succes met je linkbuilding ...
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.