AngularJs, ervaringen?

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/05/2015 00:36:03
Anchor link
Hey allemaal,

Wie van jullie heeft ervaring met AngularJs?

Ik heb er een en ander over gelezen en het lijkt me wel interessant. Ik vraag me heel erg af of het een goede vervanging is voor jQuery. Kun je met AngularJs ook bijvoorbeeld mooie menuutjes maken en image sliders en dergelijke?

Topic verplaatst naar "JavaScript" onderdeel.[/modedit]
Gewijzigd op 03/05/2015 11:20:14 door Wouter J
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 05:04:10
 
Wouter J

Wouter J

03/05/2015 00:41:17
Anchor link
jQuery is een library, AngularJS een framework. Deze zijn 2 compleet andere begrippen die je niet kunt vergelijken.

Sommige frameworks, zoals FlightJS, gebruiken de jQuery library.

AngularJS (en elke andere JS framework) is leuk als je veel frontend logica in je applicatie hebt, zoals Twitter. In elk ander geval is het hopeloos overbodig.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/05/2015 00:44:43
Anchor link
Het is leuk om mee met de DOM te spelen, maar animaties vallen er zo te zien buiten.

Ikzelf heb me nog niet over te weten halen naar AngularJS. jQuery voldoet prima en heeft een duidelijkere syntax. Misschien heeft AngularJS wel wat voordelen, maar die heb ik nog niet ontdekt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/05/2015 00:49:30
Anchor link
@Wouter: maar kun je er hetzelfde mee? Ik lees dat er aardig wat voorstanders zijn, vanwege de MVC-aanpak, waar jQuery meer (vrij vertaald) houtje-touwtje oplossingen betreft. Verder begrijp ik dat je met Angular de view direct gebruikt om manipulaties door te voeren, terwijl je met jQuery na het genereren van een view de DOM aanpast. Het lijkt me zelf wel leuk om te gebruiken, maar kun je er ook jQuery dingen mee, dus photosliders e.d. of is het echt vooral logica-werk, data manipulatie?

@Aar:

>> maar animaties vallen er zo te zien buiten.

Waar leid je dat uit af?
Gewijzigd op 03/05/2015 00:52:27 door Ozzie PHP
 
Randy vsf

Randy vsf

03/05/2015 09:08:07
Anchor link
Animaties zitten ook in angular, alleen niet zo heel uitgebreid

Met angular kan je bv zelf html tags maken, html tags aanpassen,
en logica via html tags in je applicatie brengen.

voor een tabel te maken met gegevens uit een array doe je bv:

<table ng-controller="productsController">
<tr ng-repeat="x in products">
<td>{{x.name}}</td><td>{{x.price}}</td>
</tr>
</table>


www.codeschool.com heeft een angular course(gratis), wat je snel alle basis leert van AngularJS. En codeAcademy is een maandje geleden ook met Angular courses gestart.
Gewijzigd op 03/05/2015 09:48:15 door Randy vsf
 
Wouter J

Wouter J

03/05/2015 11:19:11
Anchor link
Ozzie, nogmaals, je kunt die 2 niet vergelijken.

jQuery is gemaakt om JavaScript programmeren makkelijker te maken. Het is vooral gefocussed op DOM manipulatie en 90% van de jQuery code bestaat uit het cross-browser compatible maken van hun API.

AngularJS is de hele architectuur van je frontend. Precies zoals je met Symfony of Zend Framework een complete architectuur krijgt voor je backend, die volledig anders is dan als je flat PHP gebruikt. Zo krijg je van AngularJS ook een complete architectuur om Model, View en Controller te scheiden.

Met jQuery ontwerp je een pagina, om vervolgens deze wat op te vrolijken met jQuery. Met AngularJS ontwerp je een architectuur, die je vervolgens opvrolijkt met wat CSS.

Nuttig om eens door te lezen: http://stackoverflow.com/a/15012542/1149495
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/05/2015 15:57:08
Anchor link
Wouter, thanks ... ik snap het nog steeds niet helemaal. Ik lees veel reviews waarin wordt gezegd dat jQuery de bestaande DOM aanpast, waardoor het sowieso wat trager is (omdat het elementen moet zoeken). Angular integreer je in de html waardoor het sneller is. Daarnaast kun je bij angular in een view beter zien waar de interactie op een pagina plaatsvindt, terwijl je dat bij jquery niet kunt zien. Ook lijkt angular wat compacter. Maar wellicht snap ik het dus niet goed. Ik vind dit wel een aardig voorbeeldje.

Exact dezelfde functionaliteit ...

jquery : http://jsfiddle.net/daniellmb/4qxgv/
angular: http://jsfiddle.net/daniellmb/34yVp/

De angular versie is compacter, en in de html zie je dat er interactie plaatsvindt, terwijl je dat bij de jquery variant niet kunt zien.

Dus waar zit 'm dan nu het verschil. Wat ik tot nu toe zie, kun je met angular "mooier" programmeren, maar wat mis ik dan? Zo'n voorbeeldje als hierboven is toch makkeljk in je website te integreren?
Gewijzigd op 03/05/2015 16:04:05 door Ozzie PHP
 
LEDfan nvt

LEDfan nvt

03/05/2015 16:31:46
Anchor link
Zoals hierboven gezegd, AngularJS en jQuery kan je niet vergelijken. Het wordt nog leuker als je weet dat er in AngularJS een eigen jQuery implenetatie is ingebouwd. (lees de nuttige dingen van jQuery in een compacate library)

Voordat je AngularJS kan begrijpen zou ik aanraden deze video te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=i9MHigUZKEM . Hierin worden de basis principes uitgelegd.

Jouw verglijkingsvoorbeeld is eigenlijk een beetje absurd, omdat je een heeeeel klein deeltje van Angular vergelijkt met een redelijk groot deel van jQuery. Nogmaals AngularJS is niet bedoeld als alternatief voor jQuery.

Waarschijnlijk is het handig om enkele Applicaties in AngularJS te bekijken:https://builtwith.angularjs.org/
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/05/2015 16:35:47
Anchor link
Dankjewel LEDfan, maar ik hoor nu vooral dat het niet hetzelfde is ... maar kun je in het kort dan uitleggen wat het verschil is? Wanneer gebruik je het een en wanneer het ander? Dat jquery lite in angularjs zit had ik inderdaad al gelezen. Ik lees vooral dat angular de "solide" oplossing is, en jquery meer bedoeld is voor het snellere "knutselwerk".

Maar stel ik wil een photo slider of iets dergelijks maken. Is angular daar dan niet voor bedoeld?
 
LEDfan nvt

LEDfan nvt

03/05/2015 16:47:59
Anchor link
Nee, Angular is niet bedoeld voor een photo slider. Je kan het er voor gebruiken, maar echt handig zal het niet zjin. Stel je wilt een photo slider in een groter geheel (bv. een webshop) en die webshop is geschreven in AngularJS dan zal die photo slider ook wel in Angular gemaakt worden. Maar waarschijnlijk worden de echte animaties gemaakt met oftewel CSS transitions oftewel een jQuery plugin.

Je moet echt eens die video kijken :) En eens kijken wat voor apps er op die laatste link staan.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/05/2015 16:51:28
Anchor link
Oké thanks. Ik ben die link al aan het bekijken. Die video hopelijk later vandaag nog (is een beetje lang :-) ).

Zou je grofweg dan kunnen zeggen dat angular meer voor datamanipulatie bedoeld is en jquery meer voor grafische effecten?

>> ... is geschreven in AngularJS ...

Wat bedoel je met "is geschreven in"? Als je angularjs gebruikt, ga/moet je dan ineens anders dan voorheen programmeren?
 
Wouter J

Wouter J

03/05/2015 17:05:27
Anchor link
>> Wat bedoel je met "is geschreven in"? Als je angularjs gebruikt, ga/moet je dan ineens anders dan voorheen programmeren?

Niet echt anders, het blijft JavaScript. Maar je zult natuurlijk wel dingen anders gaan doen, omdat je een framework gebruikt. Bijv. de ng-* attributen, die zijn vrij Angular specifiek.

Merk op dat alles wat met HTML te maken heeft, dus Angular gebruikt ook heel veel DOM manipulaties.

Het verschil is dit:

Stel je maakt een webshop met PHP. Je zult dan HTML en CSS hebben en een volledige PHP backend. Deze toont de formuliertjes voor het bestellen, houdt de winkelwagen bij en doet de aankopen. Vervolgens gebruikt je jQuery om bijvoorbeeld een pop-up te verkrijgen met daarin wat er in het winkelmandje staat, ipv een compleet nieuwe pagina openen.

Stel je maakt nu diezelfde webshop met AngularJS. Je zult dan HTML en CSS hebben, met daarachter veel JS (Angular). AngularJS toont handelt de formuliertjes voor het bestellen af, AngularJS toont de producten, AngularJS houdt de winkelwagen bij en AngularJS doet de aankopen. De PHP code wordt puur en alleen gebruikt om te communiceren met de database (een (REST) API) (bijv. om producten te tonen zal AngularJS /api/products aanroepen, JSON terugkrijgen van de PHP backend met de producten en deze vervolgens op de pagina tonen). Uiteraard heb je hierin nog steeds het popupje met daarin wat er in het winkelmandje staat en deze wordt keurig verzorgt door AngularJS.

Zie je het verschil? Zoals je ziet is er een kleine overlap, ze worden allebei voor de pop-up gebruikt, maar de nadruk is compleet anders. jQuery dient in de applicatie alleen als een bonus (namelijk het tonen van een pop-up ipv een nieuwe pagina). AngularJS dient voor de hele functionaliteit. Zonder JS zou de eerste applicatie nog perfect werken, de 2e zou al de weg kwijt zijn bij het weergeven van de producten.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/05/2015 17:20:21
Anchor link
Aha, nu wordt het al wat duidelijker Wouter. Zou je dan (grofweg) kunnen zeggen dat AngularJS eigenlijk de rol van PHP overneemt? En zo ja, wat is daar dan het nut van vraag ik me af ...

En even terugkomend op die pop-up ... zou je dan niet kunnen zeggen dat je je webshop maakt zoals je dat alijd doet, maar dat je alleen die pop-up met AngularJs maakt? Dus anders gezegd, je maakt je website zoals je dat altijd doet, maar op de plekken waar je voorheen jQuery zou gebruiken, gebruik je nu AngularJs? Is dat geen (goede) optie?
 
Wouter J

Wouter J

03/05/2015 17:41:24
Anchor link
Nee, zou ik niet doen. Of gebruikt Angular compleet of gebruikt een library zoals jQuery (of ga zelf knutselen).

Als je er zelf een beetje mee gaat spelen zul je zien dat Angular om een hele andere architectuur vraagt dan een applicatie die je nu bent gewent. Zo'n architectuur verandering voor alleen een pop-up lijkt mij redelijk tijdverspilling.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/05/2015 17:46:50
Anchor link
Oké, thanks :)
 
Frans Havema

Frans Havema

12/08/2016 09:26:23
Anchor link
Beste,

Ik ben de laatste tijd aan het knutselen gegaan met Angular, en ben meerdere keren op het begrip bootstrap gestuit.
Van Wikipedia en ***KNIP*** werd ik ook niet echt wijzer.
Kan iemand mij dit beter uitleggen?

Mvg,
Frans

Ward:
Linkspam verwijderd.
Gewijzigd op 12/08/2016 15:44:42 door Ward van der Put
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

12/08/2016 13:35:17
Anchor link
Ik heb de link bekeken en het ziet er allemaal nogal theoretisch uit. Je zou kunnen kiezen om een AngularJS tutorial te volgen of voorbeelden van AngularJS te gebruiken om te oefenen. Zo moet je bijvoorbeeld dingen doen met HTML en JavaScript samen met AngularJS, dit lijkt mij wat praktischer.
Gewijzigd op 12/08/2016 13:35:36 door Marthijn Buijs
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/08/2016 14:32:19
Anchor link
Beste Frans Havema,

Of kan ik je misschien beter Maarten de Ruiter noemen?

Spammen en de boel belazeren op deze website wordt NIET op prijs gesteld. In vrijwel iedere post die jij doet plaats je een (verkapte) link die telkens leidt naar hetzelfde bedrijf:

WR.nl Consultancy BV / WR Werving en Selectie
[email protected]
Maarten de Ruiter

Zogenaamd je voordoen alsof je een beginner bent en telkens even een linkje plaatsen naar je eigen websites is een vorm van oplichting die hier NIET wordt getolereerd! WR Werving en Selectie is een recruiter? Op deze manier lijkt het eerder op oplichting!

Toevoeging op 12/08/2016 14:32:59:

En succes met je linkbuilding ...
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.