AngularJs, ervaringen?

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/05/2015 00:36:03
Anchor link
Hey allemaal,

Wie van jullie heeft ervaring met AngularJs?

Ik heb er een en ander over gelezen en het lijkt me wel interessant. Ik vraag me heel erg af of het een goede vervanging is voor jQuery. Kun je met AngularJs ook bijvoorbeeld mooie menuutjes maken en image sliders en dergelijke?

Topic verplaatst naar "JavaScript" onderdeel.[/modedit]
Gewijzigd op 03/05/2015 11:20:14 door Wouter J
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 22:48:40
 
Wouter J

Wouter J

03/05/2015 00:41:17
Anchor link
jQuery is een library, AngularJS een framework. Deze zijn 2 compleet andere begrippen die je niet kunt vergelijken.

Sommige frameworks, zoals FlightJS, gebruiken de jQuery library.

AngularJS (en elke andere JS framework) is leuk als je veel frontend logica in je applicatie hebt, zoals Twitter. In elk ander geval is het hopeloos overbodig.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/05/2015 00:44:43
Anchor link
Het is leuk om mee met de DOM te spelen, maar animaties vallen er zo te zien buiten.

Ikzelf heb me nog niet over te weten halen naar AngularJS. jQuery voldoet prima en heeft een duidelijkere syntax. Misschien heeft AngularJS wel wat voordelen, maar die heb ik nog niet ontdekt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/05/2015 00:49:30
Anchor link
@Wouter: maar kun je er hetzelfde mee? Ik lees dat er aardig wat voorstanders zijn, vanwege de MVC-aanpak, waar jQuery meer (vrij vertaald) houtje-touwtje oplossingen betreft. Verder begrijp ik dat je met Angular de view direct gebruikt om manipulaties door te voeren, terwijl je met jQuery na het genereren van een view de DOM aanpast. Het lijkt me zelf wel leuk om te gebruiken, maar kun je er ook jQuery dingen mee, dus photosliders e.d. of is het echt vooral logica-werk, data manipulatie?

@Aar:

>> maar animaties vallen er zo te zien buiten.

Waar leid je dat uit af?
Gewijzigd op 03/05/2015 00:52:27 door Ozzie PHP
 
Randy vsf

Randy vsf

03/05/2015 09:08:07
Anchor link
Animaties zitten ook in angular, alleen niet zo heel uitgebreid

Met angular kan je bv zelf html tags maken, html tags aanpassen,
en logica via html tags in je applicatie brengen.

voor een tabel te maken met gegevens uit een array doe je bv:

<table ng-controller="productsController">
<tr ng-repeat="x in products">
<td>{{x.name}}</td><td>{{x.price}}</td>
</tr>
</table>


www.codeschool.com heeft een angular course(gratis), wat je snel alle basis leert van AngularJS. En codeAcademy is een maandje geleden ook met Angular courses gestart.
Gewijzigd op 03/05/2015 09:48:15 door Randy vsf
 
Wouter J

Wouter J

03/05/2015 11:19:11
Anchor link
Ozzie, nogmaals, je kunt die 2 niet vergelijken.

jQuery is gemaakt om JavaScript programmeren makkelijker te maken. Het is vooral gefocussed op DOM manipulatie en 90% van de jQuery code bestaat uit het cross-browser compatible maken van hun API.

AngularJS is de hele architectuur van je frontend. Precies zoals je met Symfony of Zend Framework een complete architectuur krijgt voor je backend, die volledig anders is dan als je flat PHP gebruikt. Zo krijg je van AngularJS ook een complete architectuur om Model, View en Controller te scheiden.

Met jQuery ontwerp je een pagina, om vervolgens deze wat op te vrolijken met jQuery. Met AngularJS ontwerp je een architectuur, die je vervolgens opvrolijkt met wat CSS.

Nuttig om eens door te lezen: http://stackoverflow.com/a/15012542/1149495
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/05/2015 15:57:08
Anchor link
Wouter, thanks ... ik snap het nog steeds niet helemaal. Ik lees veel reviews waarin wordt gezegd dat jQuery de bestaande DOM aanpast, waardoor het sowieso wat trager is (omdat het elementen moet zoeken). Angular integreer je in de html waardoor het sneller is. Daarnaast kun je bij angular in een view beter zien waar de interactie op een pagina plaatsvindt, terwijl je dat bij jquery niet kunt zien. Ook lijkt angular wat compacter. Maar wellicht snap ik het dus niet goed. Ik vind dit wel een aardig voorbeeldje.

Exact dezelfde functionaliteit ...

jquery : http://jsfiddle.net/daniellmb/4qxgv/
angular: http://jsfiddle.net/daniellmb/34yVp/

De angular versie is compacter, en in de html zie je dat er interactie plaatsvindt, terwijl je dat bij de jquery variant niet kunt zien.

Dus waar zit 'm dan nu het verschil. Wat ik tot nu toe zie, kun je met angular "mooier" programmeren, maar wat mis ik dan? Zo'n voorbeeldje als hierboven is toch makkeljk in je website te integreren?
Gewijzigd op 03/05/2015 16:04:05 door Ozzie PHP
 
LEDfan nvt

LEDfan nvt

03/05/2015 16:31:46
Anchor link
Zoals hierboven gezegd, AngularJS en jQuery kan je niet vergelijken. Het wordt nog leuker als je weet dat er in AngularJS een eigen jQuery implenetatie is ingebouwd. (lees de nuttige dingen van jQuery in een compacate library)

Voordat je AngularJS kan begrijpen zou ik aanraden deze video te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=i9MHigUZKEM . Hierin worden de basis principes uitgelegd.

Jouw verglijkingsvoorbeeld is eigenlijk een beetje absurd, omdat je een heeeeel klein deeltje van Angular vergelijkt met een redelijk groot deel van jQuery. Nogmaals AngularJS is niet bedoeld als alternatief voor jQuery.

Waarschijnlijk is het handig om enkele Applicaties in AngularJS te bekijken:https://builtwith.angularjs.org/
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/05/2015 16:35:47
Anchor link
Dankjewel LEDfan, maar ik hoor nu vooral dat het niet hetzelfde is ... maar kun je in het kort dan uitleggen wat het verschil is? Wanneer gebruik je het een en wanneer het ander? Dat jquery lite in angularjs zit had ik inderdaad al gelezen. Ik lees vooral dat angular de "solide" oplossing is, en jquery meer bedoeld is voor het snellere "knutselwerk".

Maar stel ik wil een photo slider of iets dergelijks maken. Is angular daar dan niet voor bedoeld?
 
LEDfan nvt

LEDfan nvt

03/05/2015 16:47:59
Anchor link
Nee, Angular is niet bedoeld voor een photo slider. Je kan het er voor gebruiken, maar echt handig zal het niet zjin. Stel je wilt een photo slider in een groter geheel (bv. een webshop) en die webshop is geschreven in AngularJS dan zal die photo slider ook wel in Angular gemaakt worden. Maar waarschijnlijk worden de echte animaties gemaakt met oftewel CSS transitions oftewel een jQuery plugin.

Je moet echt eens die video kijken :) En eens kijken wat voor apps er op die laatste link staan.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/05/2015 16:51:28
Anchor link
Oké thanks. Ik ben die link al aan het bekijken. Die video hopelijk later vandaag nog (is een beetje lang :-) ).

Zou je grofweg dan kunnen zeggen dat angular meer voor datamanipulatie bedoeld is en jquery meer voor grafische effecten?

>> ... is geschreven in AngularJS ...

Wat bedoel je met "is geschreven in"? Als je angularjs gebruikt, ga/moet je dan ineens anders dan voorheen programmeren?
 
Wouter J

Wouter J

03/05/2015 17:05:27
Anchor link
>> Wat bedoel je met "is geschreven in"? Als je angularjs gebruikt, ga/moet je dan ineens anders dan voorheen programmeren?

Niet echt anders, het blijft JavaScript. Maar je zult natuurlijk wel dingen anders gaan doen, omdat je een framework gebruikt. Bijv. de ng-* attributen, die zijn vrij Angular specifiek.

Merk op dat alles wat met HTML te maken heeft, dus Angular gebruikt ook heel veel DOM manipulaties.

Het verschil is dit:

Stel je maakt een webshop met PHP. Je zult dan HTML en CSS hebben en een volledige PHP backend. Deze toont de formuliertjes voor het bestellen, houdt de winkelwagen bij en doet de aankopen. Vervolgens gebruikt je jQuery om bijvoorbeeld een pop-up te verkrijgen met daarin wat er in het winkelmandje staat, ipv een compleet nieuwe pagina openen.

Stel je maakt nu diezelfde webshop met AngularJS. Je zult dan HTML en CSS hebben, met daarachter veel JS (Angular). AngularJS toont handelt de formuliertjes voor het bestellen af, AngularJS toont de producten, AngularJS houdt de winkelwagen bij en AngularJS doet de aankopen. De PHP code wordt puur en alleen gebruikt om te communiceren met de database (een (REST) API) (bijv. om producten te tonen zal AngularJS /api/products aanroepen, JSON terugkrijgen van de PHP backend met de producten en deze vervolgens op de pagina tonen). Uiteraard heb je hierin nog steeds het popupje met daarin wat er in het winkelmandje staat en deze wordt keurig verzorgt door AngularJS.

Zie je het verschil? Zoals je ziet is er een kleine overlap, ze worden allebei voor de pop-up gebruikt, maar de nadruk is compleet anders. jQuery dient in de applicatie alleen als een bonus (namelijk het tonen van een pop-up ipv een nieuwe pagina). AngularJS dient voor de hele functionaliteit. Zonder JS zou de eerste applicatie nog perfect werken, de 2e zou al de weg kwijt zijn bij het weergeven van de producten.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/05/2015 17:20:21
Anchor link
Aha, nu wordt het al wat duidelijker Wouter. Zou je dan (grofweg) kunnen zeggen dat AngularJS eigenlijk de rol van PHP overneemt? En zo ja, wat is daar dan het nut van vraag ik me af ...

En even terugkomend op die pop-up ... zou je dan niet kunnen zeggen dat je je webshop maakt zoals je dat alijd doet, maar dat je alleen die pop-up met AngularJs maakt? Dus anders gezegd, je maakt je website zoals je dat altijd doet, maar op de plekken waar je voorheen jQuery zou gebruiken, gebruik je nu AngularJs? Is dat geen (goede) optie?
 
Wouter J

Wouter J

03/05/2015 17:41:24
Anchor link
Nee, zou ik niet doen. Of gebruikt Angular compleet of gebruikt een library zoals jQuery (of ga zelf knutselen).

Als je er zelf een beetje mee gaat spelen zul je zien dat Angular om een hele andere architectuur vraagt dan een applicatie die je nu bent gewent. Zo'n architectuur verandering voor alleen een pop-up lijkt mij redelijk tijdverspilling.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/05/2015 17:46:50
Anchor link
Oké, thanks :)
 
Frans Havema

Frans Havema

12/08/2016 09:26:23
Anchor link
Beste,

Ik ben de laatste tijd aan het knutselen gegaan met Angular, en ben meerdere keren op het begrip bootstrap gestuit.
Van Wikipedia en ***KNIP*** werd ik ook niet echt wijzer.
Kan iemand mij dit beter uitleggen?

Mvg,
Frans

Ward:
Linkspam verwijderd.
Gewijzigd op 12/08/2016 15:44:42 door Ward van der Put
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

12/08/2016 13:35:17
Anchor link
Ik heb de link bekeken en het ziet er allemaal nogal theoretisch uit. Je zou kunnen kiezen om een AngularJS tutorial te volgen of voorbeelden van AngularJS te gebruiken om te oefenen. Zo moet je bijvoorbeeld dingen doen met HTML en JavaScript samen met AngularJS, dit lijkt mij wat praktischer.
Gewijzigd op 12/08/2016 13:35:36 door Marthijn Buijs
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/08/2016 14:32:19
Anchor link
Beste Frans Havema,

Of kan ik je misschien beter Maarten de Ruiter noemen?

Spammen en de boel belazeren op deze website wordt NIET op prijs gesteld. In vrijwel iedere post die jij doet plaats je een (verkapte) link die telkens leidt naar hetzelfde bedrijf:

WR.nl Consultancy BV / WR Werving en Selectie
[email protected]
Maarten de Ruiter

Zogenaamd je voordoen alsof je een beginner bent en telkens even een linkje plaatsen naar je eigen websites is een vorm van oplichting die hier NIET wordt getolereerd! WR Werving en Selectie is een recruiter? Op deze manier lijkt het eerder op oplichting!

Toevoeging op 12/08/2016 14:32:59:

En succes met je linkbuilding ...
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.