Backup databases

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »
Peter Kuipers

Peter Kuipers

23/11/2023 20:24:28
Quote Anchor link
Hallo, ik heb een werkende script voor het maken van een back-up bij de host. Maar ik zou graag willen dat de back-up in een andere directory wordt gezet. Kan iemand mij vertellen wat ik in de script moet toevoegen en waar?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
<?php

// Database configuration
$host = "localhost";
$username = "..............";
$password = "............";
$database_name = "..............";

// Get connection object and set the charset
$conn = mysqli_connect($host, $username, $password, $database_name);
$conn->set_charset("utf8mb4");

// Get All Table Names From the Database
$tables = array();
$sql = "SHOW TABLES";
$result = mysqli_query($conn, $sql);

while ($row = mysqli_fetch_row($result)) {
$tables[] = $row[0];
}


$sqlScript = "";
foreach ($tables as $table) {
// Prepare SQLscript for creating table structure
$query = "SHOW CREATE TABLE $table";
$result = mysqli_query($conn, $query);
$row = mysqli_fetch_row($result);

$sqlScript .= "\n\n" . $row[1] . ";\n\n";

$query = "SELECT * FROM $table";
$result = mysqli_query($conn, $query);

$columnCount = mysqli_num_fields($result);
// Prepare SQLscript for dumping data for each table
for ($i = 0; $i < $columnCount; $i ++) {
while ($row = mysqli_fetch_row($result)) {
$sqlScript .= "INSERT INTO $table VALUES(";
for ($j = 0; $j < $columnCount; $j ++) {
$row[$j] = $row[$j];

if (isset($row[$j])) {
$sqlScript .= '"' . $row[$j] . '"';
}
else {
$sqlScript .= '""';
}

if ($j < ($columnCount - 1)) {
$sqlScript .= ',';
}
}

$sqlScript .= ");\n";
}
}

$sqlScript .= "\n";
}


if(!empty($sqlScript))
{

// Save the SQL script to a backup file
$backup_file_name = $database_name . '_backup_' . date("GisdnY") . '.sql';
$fileHandler = fopen($backup_file_name, 'w+');
$number_of_lines = fwrite($fileHandler, $sqlScript);

// Download the SQL backup file to the browser
header('Content-Description: File Transfer');
header('Content-Type: application/octet-stream');
header('Content-Disposition: attachment; filename=' . basename($backup_file_name));
header('Content-Transfer-Encoding: binary');
header('Expires: 0');
header('Cache-Control: must-revalidate');
header('Pragma: public');
header('Content-Length: ' . filesize($backup_file_name));
ob_clean();
flush();
readfile($backup_file_name);
exec(' rm ' . $backup_file_name);

}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 06:20:39
 
Jan R

Jan R

23/11/2023 21:14:44
Quote Anchor link
op lijn 61 het pad toevoegen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/11/2023 21:16:58
Quote Anchor link
Als je toegang tot de shell/command line hebt is mysqldump nog makkelijker.
 
Peter Kuipers

Peter Kuipers

24/11/2023 11:36:57
Quote Anchor link
Jan R op 23/11/2023 21:14:44:
op lijn 61 het pad toevoegen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$fileHandler = fopen( '/backup/' $backup_file_name, 'w+');


Bedoelt u zo? Ik ben nog een beginner, dus het is voor mij vaak lezen, kopieeren en plakken.
 
Ivo P

Ivo P

24/11/2023 12:12:18
Quote Anchor link
Dit maakt geen backup van de database.

Dit maakt een dump van de tabellen in de database.
Al je views, triggers, procedures, events worden niet meegenomen.

Daarnaast: als je je database fatsoenlijk opzet, heb je ook foreign keys gedefineerd:
- Een order bevat een klant_id en een product_id.

Daarmee kun je dus niet de order aanmaken voordat je de klanten en de producten hebt aangemaakt.
Daar is wel een truukje voor met SET FOREIGN_KEY_CHECKS = 0 / 1;

maar wat ik probeer te zeggen: het is meer dan je in eerste instantie zou zeggen.
En daar is door de makers van mysqldump al veel langer over na gedacht.
Probeer dit dus niet zelf, maar gebruik de tools die er voor bedoeld zijn.


--
je houdt trouwens ook geen rekening met tabelnamen die "illegale" tekens bevatten. Bijvoorbeeld "gebruikers tabel" is door de spatie niet toegestaan. Maar wel als je er `` omheen zet.

Voor de kolomnamen omzeil je dat door de korte versie van een insert-query te gebruiken. Er vanuitgaande dat de kolomvolgorde inderdaad gelijk is aan de volgorde die zojuist met CREATE is gemaakt.

Maar nergens DROP je de tabel, dus als die al bestaat, maar verschilt qua opbouw, heb je en probleem bij de insert query.


Toevoeging op 24/11/2023 12:16:21:

Waarom trouwens de moeite om rond regel 60 dit als file weg te schrijven?

Nadat je op regel 75 de inhoud daarvan hebt uitgespuugd, verwijder je de file weer...

(wat trouwens ook met de php-functie unlink() kan.)

Je had op regel 75 ook
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $sqlScript; ?>
kunnen doen.

De filename in de headers kun je laten staan.
Maar dit is geen binary, maar een text / ascii file.

Toevoeging op 24/11/2023 12:17:14:

oh en ook nog bij het opbouwen van je insert-query: vergeet niet je values te escapen, anders gaat je query fout als er een ' in de tekst staat ergens.
 
Peter Kuipers

Peter Kuipers

24/11/2023 12:39:01
Quote Anchor link
Hallo,

allemaal bedankt voor de reacties. Ik ga mij toch maar eens inlezen hoe ik mysqldump moet gebruiken. Uit jullie reacties te lezen gaat dit het makkelijkst.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/11/2023 12:47:21
Quote Anchor link
Dan moet je wel SSH-toegang hebben, via bijvoorbeeld PuTTY. Je hebt dan in ieder geval geen time-outs vanuit de webserver.
 
Ivo P

Ivo P

24/11/2023 22:33:53
Quote Anchor link
- Ariën - op 24/11/2023 12:47:21:
Dan moet je wel SSH-toegang hebben, via bijvoorbeeld PuTTY. Je hebt dan in ieder geval geen time-outs vanuit de webserver.


TS lijkt in elk geval exec( ) te kunnen uitvoeren, dus dat zou al een route kunnen zijn.
Maar mysqldump uitvoeren via ssh of een cronjob als dat kan, is een betere oplossing.

Als die echt je backup wordt, dan doe je dit alleen maar 100% goed.
Een halve backup heb je niets aan.

(en test het ook af en toe. Ik herinner me nog een hosting partij die ooit de backups terug moest zetten omdat alles op de server weg was. Alleen was de laatste bruikbare backup een half jaar oud en na een kleine aanpassing had niemand opgelet of de backups ook werkelijk nog steeds gemaakt werden)
 
Peter Kuipers

Peter Kuipers

25/11/2023 12:10:41
Quote Anchor link
Heren,

ik heb net de geproduceerde backupfile .sql uit geprobeerd in phpmyadmin op mijn computer en het is de complete database. Het enige wat ik als foutmelding krijg is:INSERT INTO pma__designer_settings VALUES("dbu5387138","{"relation_lines":"true","snap_to_grid":"off","angular_direct":"direct"}");
"MySQL meldt: #1064 - Er is iets fout in de gebruikte syntax bij 'relation_lines":"true","snap_to_grid":"off","angular_direct":"direct"}")' in regel 1

Als ik de backup maakt via de webpage dan komt er een backupfile in de directory Downloads op mijn computer te staan en eentje op de server in de directory waar het programma in draait, en die wil ik in de directory /backup/ op de server plaatsen.
Gewijzigd op 25/11/2023 12:11:49 door Peter Kuipers
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/11/2023 12:39:35
Quote Anchor link
Ik vrees voor waar Ivo gisteren waarschuwde. Gebruik liever phpMyAdmin of de mysqldump binairy.

Of misschien is er wel een goed onderhouden class. Kijk eens op Packagist.
Gewijzigd op 25/11/2023 12:59:47 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

25/11/2023 13:05:54
Quote Anchor link
precies.

jouw json bevat een hele hoop "

maar jij zet jouw values tussen diezelfde "

dus hoe moet mysql nu weten welke " in jouw value hoort en wat een einde-string is?

oplossing: gebruik ' ( single quote) en pas even goed nog mysqli escape strng toe

Toevoeging op 25/11/2023 13:07:12:

maar dat lost 1 probleem op en tackelt direct een ' in de tekst. maar mysqldump is beter
 
Peter Kuipers

Peter Kuipers

25/11/2023 14:49:40
Quote Anchor link
Oke, ik ga dan toch voor mysqldump.

Iedereen bedankt voor jullie reacties.

Nu heb ik nog een vraag: hoe sluit ik deze topic?
 
Ivo P

Ivo P

25/11/2023 15:07:14
Quote Anchor link
je hoeft een topic niet te sluiten. Dat gebeurt alleen bij misbruik, geruzie en dergelijke.

misschien heeft iemand morgen nog een briljante toevoeging
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

25/11/2023 15:33:32
Quote Anchor link
Morgen? Vandaag al.

Komt tie.

https://www.adminer.org/

1 bestand dat je overal kan neerplempen.
Gewijzigd op 25/11/2023 15:34:04 door Adoptive Solution
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/11/2023 15:53:00
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.