YouTube gaat strijd aan tegen ad-blockers

Toegevoegd door - Ariën -, 6 maanden geleden

YouTube gaat strijd aan tegen ad-blockersYouTube is deze maand begonnen met het blokkeren of vertragen van video's bij gebruikers die advertenties blokkeren. Een van de methoden die gebruikt lijkt te worden is het vertragen van het laden van de pagina bij browsers die anders zijn dan Chrome. Volgens YouTube kan elke gebruiker met een adblocker een minder optimale kijkervaring hebben, ongeacht de browser die ze gebruiken. De videodienst spant zich in om gebruikers met een adblocker aan te moedigen advertenties toe te staan of over te stappen op YouTube Premium. Met YouTube Premium worden geen advertenties weergegeven.

Een Reddit-gebruiker ontdekte recentelijk in de desktopclient een stuk code dat deze vertragingen zou kunnen veroorzaken, met de volgende JavaScript code: setTimeout(function() { c(); a.resolve(1) }, 5E3), waarbij '5E3' staat voor vijf seconden. Hoewel sommige gebruikers op Reddit ook melding maken van vertragingen in browsers zoals Firefox en Edge, zijn er anderen die aangeven geen vertraging te ervaren.

De strijd tegen ad-blocker lijst uit te monden in een kat-en muis spel. Zo claimt een add-on bouwer een nieuwe manier gevonden te hebben om de advertenties op YouTube minder hinderlijk te maken. Dit doet de add-on door de afspeeltijd van de advertentie zestien keer te versnellen en het geluid van de video uit te zetten. Momenteel ligt de add-on ter goedkeur bij Google, maar is het de vraag of deze wordt geaccepteerd.

Gerelateerde nieuwsberichten

23/03/2023 YouTube kanaal van Linus Tech Tips overgenomen door hackers
23/10/2015 YouTube introduceert abonnementsdienst
29/11/2012 Youtube kent nu Nederlandse ondertiteling

 

Er zijn 3 reacties op 'Youtube gaat strijd aan tegen adblockers'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Ruud de Waal
Ruud de Waal
4 maanden geleden
 
0 +1 -1 -1
Het is Youtube's eigen schuld. Als ik 10 filmpjes bekijk, krijg ik 10 keer dezelfde reclame. Is dat irritant ? Ja !.
Ik hoef geen KPN of FIAT, ook niet na 100 keer reclames daarover.

Gelukkig heb ik 2 browsers die met die blokkade door YT goed om weten te gaan.

Tip: als je een filmpje echt wilt zien, copieer dan de url en plak die in een online downloader/converter. Werkt perfect.

Voorbeeld: https://www.flv2mp3.by/lnsgyawnnwy/
Ad Fundum
Ad Fundum
2 maanden geleden
 
0 +1 -0 -1
@Ruud, wanneer je die dienst gebruikt ga je in zee met Perspektiva LLC (Russische Federatie), en ben je gebonden aan Russisch recht "onderworpen aan de wetten van de Russische federatie zonder rekening te houden met conflicterende wettelijke bepalingen"
Zie https://www.flv2mp3.by/nl124/terms/

Op dit moment, met Oekraïne in gedachte, geen wenselijke situatie. Jij omschrijft het als 'Werkt perfect', dat zal dan ook gelden voor mogelijke virussen en zero-day aanvallen.

Zelfs onze MIVD heeft last van statelijke actoren (https://www.security.nl/posting/828347/Militaire+inlichtingendienst+vindt+malware+op+FortiGate-apparaten+Defensie)
En dan is jouw idee om argeloze burgers, die het normaal vinden om inbreuk te maken op andermans rechten, naar de armen van Poetins regime te leiden? Laat je eens nakijken!
- Ariën  -
- Ariën -
2 maanden geleden
 
0 +1 -0 -1
Sorry, maar draaf je niet een beetje door, Ad?

Ik begrijp wel dat je goed oplettend moet zijn met zulke sites. In het ergste (en hier vermeden) geval kreeg ik op mijn smartphone een overlay met een ReCaptcha-achtige pagina's alsof het een CloudFlare securitymuur was, maar spontaan werd wel mijn SMS-app geopend met daarin 4 buitenlandse nummer, en een vaag SMS'je. Ik heb deze direct weggeklikt.

Leve het sms:// protocol... :-/

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.