HTacces rewrite

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 18:05:10
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik wil de url die ik krijg aanpassen. Dit kan dmv htacces. Ik heb de volgende link die ik wil aanpassen:

www.voorbeeld.nl/topics.php?id=10&titel=over%20htacces%20leren

Nu wil ik die veranderen in iets als:

www.voorbeeld.nl/topics.php/id/10/titel/over-htacces-leren

ik heb deze code:

# Displaying PHP errors
php_flag display_errors on
php_value error_reporting 6143
RewriteEngine On
RewriteBase /

ErrorDocument 404 /errorpages/404.php

RewriteRule ^id/([^\./]+)\.html /id/$1.html [L]




Dit werkt helaas niet. Wat doe ik hier verkeerd aan?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 03:05:04
 
Erwin H

Erwin H

05/09/2013 18:09:58
Quote Anchor link
Om te beginnen heb je een php pagina, maar probeer je een html extensie in je url te vinden.
Overigens zou ik die hele extensie gewoon weghalen uit je url. Heeft geen enkele meerwaarde en is dus eigenlijk ook url vervuiling.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 18:11:20
Quote Anchor link
Heb je een voorbeeld voor me?
 
Erwin H

Erwin H

05/09/2013 19:40:27
Quote Anchor link
Altijd leuk, zo'n voorbeeld in het wilde weg geven...

maar dit is hoe ik het altijd doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
RewriteEngine On

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f
RewriteRule ^.* - [L]
RewriteRule ^(.*)$ index.php?route=$1 [QSA]

De eerste conditie zegt dat als de request voor een bestaande file is dan moet die aangeroepen worden. Bestaat de file niet, dan gaat de tweede in werking en die schrijft in feite de hele url om naar een parameter (route) in de url. vervolgens kan ik in php die gaan ontleden en bepalen wat er moet gaan gebeuren.

Als ik dus deze url aanroep:
http://www.domein.nl/pagina/actie/bla/bla/bla

dan wordt dat:
www.domein.nl/index.php?route=pagina/actie/bla/bla/bla
 
N K

N K

05/09/2013 20:14:11
Quote Anchor link
Ik kaap deze thread even aangezien ik precies hetzelfde nodig heb.
Bovenstaande van Erwin werkt perfect bij mij behalve als ik www.domein.nl intyp.
Deze lijkt nu niet meer naar index.php te gaan maar komt nu met (vanuit mijn script)een 404 pagina.
Kan de pagina dus niet vinden. Hoe kan ik dit voorkomen?
Onder de inhoud van mijn index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
 if (!isset($_GET['p'])) {
    include "pages/home.php";
    }
else {
    $page = $_GET['p'];
    if (file_exists('pages/' . $page . '.php')) {
        include('pages/' . $page . '.php');
    }
else {
        echo "404";    
    }
    }

    ?>
Gewijzigd op 05/09/2013 20:38:34 door N K
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 21:40:49
Quote Anchor link
Zelfde als hier: ik heb ook de error dat pagina's niet gevonden kunnen worden... De GET waarde blijft nu dus leeg
 
Erwin H

Erwin H

05/09/2013 22:06:15
Quote Anchor link
Aannemende dat je op een shared host zit en dus gebruik maakt van htaccess files:
1) Waar staat je .htaccess (zou de root moeten zijn)
2) Waar staat je index.php (zou ook de root moeten zijn)
3) Check of je een RewriteBase nodig hebt. Op shared hosts is dat vaak nodig en dan krijg je waarschijnlijk dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f
RewriteRule ^.* - [L]
RewriteRule ^(.*)$ index.php?route=$1 [QSA]
Gewijzigd op 05/09/2013 22:06:45 door Erwin H
 
N K

N K

05/09/2013 22:12:09
Quote Anchor link
Ik krijg mijn (php) 404 melding weer..
 
Erwin H

Erwin H

05/09/2013 22:13:06
Quote Anchor link
Laat dan eens zien wat je precies hebt.
 
N K

N K

05/09/2013 22:14:47
Quote Anchor link
hoi Erwin,

mijn index.php staat een paar berichten terug. Of wil je iets anders zien?
De .htaccess staat in mijn root samen met index.php
htaccess:


RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f
RewriteRule ^.* - [L]
RewriteRule ^(.*)$ index.php?p=$1 [QSA]
Gewijzigd op 05/09/2013 22:17:13 door N K
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 22:15:57
Quote Anchor link
ik heb dit:

RewriteEngine On

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f
RewriteRule ^.* - [L]
RewriteRule ^(.*)$ events.php?event=$1 [QSA]

Als ik die rewritebase erin zet doet mn site het niet meer
 
Erwin H

Erwin H

05/09/2013 22:23:46
Quote Anchor link
@N K
ok, dan is het probleem (denk ik) duidelijk. Je moet namelijk wel goed begrijpen hoe die rewrite rule werkt. Elk request zal verwijzen naar dezelfde index file, met een get parameter. Als je dus naar www.domein.nl gaat, dan wordt dat herschreven naar www.domein.nl/index.php?p= je parameter p blijft dus leeg (er is verder geen route). In je index file vang je dat echter niet af. Je checkt op het niet bestaan van de parameter of anders op file_exists('pages/' . $page . '.php') (wat in dit geval 'pages/.php' wordt). Beide zijn niet correct en dus krijg je die 404 pagina.
Je zal dus nog de optie voor een lege parameter moeten opnemen.

@Donny
Wat gaat er bij jou dan mis? Je zegt dat er pagina's niet kunnen worden gevonden, maar dat is een beetje te weinig info voor mij om te kunnen zien wat er dan misgaat. De rewitebase heb je dus blijkbaar niet nodig.
Wat overigens nog een goede optie om je rewrite te testen, is om gewoon in je index file even de $_GET array te printen naar het scherm. Dan zie je precies welke rewrite goed gaat en welke niet. Als er dan een pagina niet gevonden kan worden, maar die GET array zie je wel, dan weet je dat het misgaat in je php stuk.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 22:28:36
Quote Anchor link
Oke, ik heb de print gedaan. De GET waarde bevat nu Array ( [event] => events/event/26 ). Normaal bevat het alleen het getal.
 
N K

N K

05/09/2013 22:31:25
Quote Anchor link
@Erwin

Thanks, ik dacht al zoiets maar je hebt me helemaal in de goede richting geholpen.

Heb nu dit wat werkt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    // Include Pages
    if (!isset($_GET['p']) || empty($_GET['p'])) {
    include "pages/home.php";
    }

    else {
    $page = $_GET['p'];
    if (file_exists('pages/' . $page . '.php')) {
        include('pages/' . $page . '.php');
    }
else {
        echo "404";    
    }
    }

?>
 
Erwin H

Erwin H

05/09/2013 22:31:31
Quote Anchor link
@Donny
Zoals ik hierboven al zeg, je moet goed begrijpen hoe het werkt. Elk request dat er nu gedaan wordt gaat naar dezelfde index file, met het volledige pad in de opgegeven GET parameter. Je zal dus in php dat pad moeten gaan 'lezen' om te zien wat je moet doen. Het grote voordeel is dat je elke route nu dynamisch kan bouwen.
Gewijzigd op 05/09/2013 22:31:56 door Erwin H
 
N K

N K

09/09/2013 23:29:13
Quote Anchor link
Lastige materie dit..
Ik wil graag een GET parameter erbij hebben. Heb aardig wat gelezen maar kom er niet uit i.c.m. onderstaand voorbeeld.

Ik heb nu dit:

RewriteEngine On

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f
RewriteRule ^.* - [L]
RewriteRule ^reset_password/(.*)$ index.php?p=reset_password&token=$1
RewriteRule ^(.*)$ index.php?p=$1 [QSA]

Op zich werkt dit wel maar al mijn paden binnen reset_password.php kloppen nu niet meer.
Bijv. bij een css bestand in deze pagina ziet het pad er nu uit als
http://localhost/site/reset_password/css/style.css
Terwijl het moet zijn
http://localhost/site/css/style.css

Kan iemand mij de juiste richting op helpen?
Gewijzigd op 09/09/2013 23:29:52 door N K
 
Erwin H

Erwin H

09/09/2013 23:38:41
Quote Anchor link
Maar dit is zo te zien een probleem van je urls opbouwen, niet van htaccess.
 
N K

N K

10/09/2013 10:58:55
Quote Anchor link
Mmm, hoe bedoel je?
Vanuit index.php haalt mijn script de pagina op die in mijn GET['p'] staat.
Al deze pagina's bevatten relatieve paden bijv. css/style.css.

Vanuit mijn email wil ik naar site/reset_password/25f2vrggg43g34 (waarbij dat laatste de value van de token is) kunnen. Kan het zijn dat mijn script op index.php niet goed werkt in combinatie met de .htaccess?
 
Erwin H

Erwin H

10/09/2013 11:12:31
Quote Anchor link
De url die je geeft (http://localhost/site/reset_password/css/style.css) is niet herschreven door je htaccess, maar maak jij. Het gaat dus niet goed in het maken van je urls. Nogmaals, dat heeft niets met htaccess te maken.

Als het fout gaat door de relatieve paden, dan moet je of die relatieve paden loslaten, of een base pad opnemen in je html document.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<base href="http://www.domein.nl/">

De relatieve paden worden dan gebouwd vanaf dat pad en niet vanaf de url.
 
N K

N K

10/09/2013 18:49:51
Quote Anchor link
Okee, die base href werkt in ieder geval (DANK!) maar het smaakt een beetje als een workaround.

Ik vind het irritant dat ik niet snap waarom dit verkeerd gaat..;-)

Wat is het verschil tussen deze twee links?
http://localhost/site/reset_password/7c28f11d77f2f89e
http://localhost/site/login

Beide pagina's (reset_password en login) staan in dezelfde map (pages) en hebben dezelfde paden gedefinieerd.
Bij de eerste is er alleen een GET parameter toegevoegd.(token)

Toch probeert hij (bijv. een CSS bestand) bij de eerste vanuit een reset_password map te benaderen wat fout gaat.
Bij de tweede is dit gewoon zoals het hoort vanuit de root.
In beide scripts staat <link rel="stylesheet" href="css/style.css" />

Ik ben echt benieuwd waar ik dan de mist in ga..

(P.S.
is mijn htaccess regel wel goed? :
RewriteRule ^reset_password/(.*)$ index.php?p=reset_password&token=$1
Deze heb ik zelf in elkaar geknutseld maar ik mis hier nog de nodige kennis in..)
 
Erwin H

Erwin H

10/09/2013 19:47:45
Quote Anchor link
Het heeft niets te maken met een workaround, het heeft ermee te maken dat de browser niet weet waar het pad naar toe gaat. De browser berekent relatieve paden vanuit de url. Waarbij de laatste backslash als root wordt genomen.
Met jouw voorbeelden (let ook op de eerste twee!):
relatieve pad: css/style.css
url: http://localhost/site/login -> http://localhost/site/css/style.css
url: http://localhost/site/login/ -> http://localhost/site/login/css/style.css
url: http://localhost/site/reset_password/7c28f11d77f2f89e -> http://localhost/site/reset_password/css/style.css

Voor de browser klopt dit, maar door het rewriten van je urls klopt het voor jouw server niet meer. Daar is de root altijd http://localhost/site/
Vandaar dat je de browser even moet helpen om de root correct te krijgen en dat doe je met die <base>.
N K op 10/09/2013 18:49:51:
Beide pagina's (reset_password en login) staan in dezelfde map (pages) en hebben dezelfde paden gedefinieerd.
Bij de eerste is er alleen een GET parameter toegevoegd.(token)

Dat is niet waar. Je het er geen GET parameter aan toegevoegd, je hebt er een map aan toegevoegd. En dat is nu net het probleem. Een GET parameter komt na het vraagteken en daar zou de browser ook niet over vallen. Die extra 'map' wordt pas na het rewritten weer een GET parameter, maar dat weet de browser dus niet.



Toevoeging op 10/09/2013 19:49:36:

N K op 10/09/2013 18:49:51:
(P.S.
is mijn htaccess regel wel goed? :
RewriteRule ^reset_password/(.*)$ index.php?p=reset_password&token=$1
Deze heb ik zelf in elkaar geknutseld maar ik mis hier nog de nodige kennis in..)

Als het werkt, werkt het, maar ik zou het niet doen. Ik zou gewoon bij de algemene blijven die ik boven heb gegeven en in je php script die route gaan interpreteren. Hoe meer uitzonderingen je al in de htaccess maakt, hoe inflexibeler (en lastiger te onderhouden) het wordt.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.