htaccess probleempje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »
Pong Zor

Pong Zor

01/11/2011 15:24:00
Quote Anchor link
In mijn browser heb ik deze URL:

http://xxxxxxxxx.com/index.php?taal_id=3&seo_url=homepage-en

Daar wil ik van maken:

http://xxxxxx.com/homepage-en

Nu kwam ik deze site tegen:
http://www.generateit.net/mod-rewrite/ en die maakt de volgende code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteEngine On
RewriteRule ^([^/]*)\.html$ /index.php?taal_id=3&seo_url=$1 [L]


Nu is mijn probleem dat taal_id hard coded staat in de htaccess. Deze kan variabel zijn. Het kan ook zijn dat je de volgende url hebt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
http://xxxxxxxxx.com/index.php?taal_id=1&seo_url=homepage-nl


Dan gaat de htaccess dus niet op

Hoe kan ik dit goed krijgen?

Dan nog een volgende punt:
Al mijn URLs bouw ik op deze manier op: index.php?taal_id=3&seo_url=homepage-en

Hoe kan ik ervoor zorgen dat dit automatisch wordt omgezet? Als ik bijvoorbeeld naar http:///xxxxxxx.com/index.php?taal_id=3&seo_url=homepage-en ga dat het meteen een seo url wordt?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/06/2024 16:21:43
 
Kees Schepers

kees Schepers

01/11/2011 15:44:15
Quote Anchor link
Waarom niet iets zoals:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteEngine On
RewriteRule ^([a-zA-Z]{2,3})/([^/]*)\.html index.php?taal_id=$1&seo_url=$2


Dan krijg je dus url's als:

http://www.homepage.com/en/some-page.html
http://www.homepage.com/de/some-page.html


En eventueel kunt met RewriteCond controleren of de taal parameter wel of niet is doorgestuurd en zo niet een tijdelijke redirect doen naar:

http://www.homepage.com/nl/some-page.html
 
Pong Zor

Pong Zor

01/11/2011 16:08:01
Quote Anchor link
He Kees.

Het werkt aardig,

Eigenlijk heb ik deze URL:
http://demo.simpelcms.com/index.php?taal_id=1&pagina_id=1

Hoe kan ik daar zoiets mooi van maken? Taal id en pagina id heb ik nodig om de pagina's en talen op te halen. Deze wil ik niet gebruiken in de seo_url, maar heb ik dus wel nodig

Kan dit zoiets worden als:
http://demo.simpelcms.com/nl/homepage-nl.html

Als het moet kan ik extra variabelen in de URL meesturen.

nl is een waarde die in de database staat en home-page-nl is ook een waarde die in de database staat. Ik denk dat ik hier iets mee moet kunnen doen, maar weet niet hoe.
Gewijzigd op 01/11/2011 16:08:53 door Pong Zor
 
Kees Schepers

kees Schepers

01/11/2011 16:12:23
Quote Anchor link
Maar heb je mijn RewriteRules al getest? Want die zouden in princiepe moeten bereiken wat jij wilt.

Je moet gewoon de URL aanroepen en testen.

En extra parameters aangeven kun je inderdaad met variabelen als in de query string al is dat wel minder elegant maar vergeet dan niet in je rewrite achter seo_url=$1&%{QUERY_STRING}% mee te geven, of iets in die richting (weet niet meer exact hoe die variabele heette) want anders worden je URL-query parameters niet mee gestuurd bij het rewriten.
 
Pong Zor

Pong Zor

01/11/2011 16:25:22
Quote Anchor link
Nou als ik deze URL in toets:

http://demo.simpelcms.com/nl/homepage-nl.html

oorspronkelijk:
http://demo.simpelcms.com/index.php?taal_id=1&pagina_id=1


Dan is deze variabele leeg:
$smarty->display($rij_pagina['template'] . '.template');

Dat is logisch want ik gebruik deze query om de gegevens op te halen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
    $query_pagina = sprintf("SELECT p.*, te.template FROM paginas as p, templates as te WHERE p.template_id=te.template_id AND pagina_id='%s' AND taal_id='%s'",
        mysql_real_escape_string($pagina_id),
        mysql_real_escape_string($taal_id)
    );    


Vandaar dat ik die pagina_id en taal_id via de $_GET ophaal

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$pagina_id = $_GET['pagina_id'];
$taal_id = $_GET['taal_id'];


Wat er nu gebeurd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SELECT p.*, te.template FROM paginas as p, templates as te WHERE p.template_id=te.template_id AND pagina_id='homepage-nl' AND taal_id='nl'normale page
Warning: Smarty error: unable to read resource: ".template" in /home/vhosts/simpelcms.com/subdomains/demo/httpdocs/includes/libs/Smarty.class.php on line 1093


Hij pakt als pagina_id homepage-nl, maar dat wil ik niet.
Ik wil in die query gewoon weer mn ID's hebben, maar als seo url wel:
http://demo.simpelcms.com/nl/homepage-nl.html

Kan ik niet het volgende doen:
http://demo.simpelcms.com/index.php?taal_id=1&pagina_id=1&taal=nl&seo_url=homepage-nl

Dan moet de htaccess niks doen met:
index.php?taal_id=1&pagina_id=1&

maar wel met seo_url en taal

Toevoeging op 01/11/2011 18:10:04:

Hmm. Ik kom er niet uit zoals het nu is worden dus de /nl/homepage-nl meegestuurd in de query. Ik wil niet het woord maar de id's meesturen, iemand nog tips?
Gewijzigd op 01/11/2011 16:36:50 door Pong Zor
 
Kees Schepers

kees Schepers

01/11/2011 19:17:12
Quote Anchor link
Om het goed te testen zou ik sowieso eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php var_dump($_GET); ?>


Doen om te zien welke parameters wel werken.
 
Pong Zor

Pong Zor

02/11/2011 13:19:42
Quote Anchor link
Ik heb het al opgelost, ik weet wel welke variabelen beschikbaar heb, maar htaccess deed niet wat ik wilde. Query omgebouwd werkt nu wel.
 
Kees Schepers

kees Schepers

02/11/2011 13:43:34
Quote Anchor link
Kun je specifieker zijn in je oplossing? Wellicht help je er anderen ook mee.
 
Pong Zor

Pong Zor

02/11/2011 13:54:34
Quote Anchor link
Normaal gesproken check ik mijn query op pagina_id en taal_id en haal dan de juiste pagina op.

pagina_id en taal_id verkrijg ik via een GET. Aangezien ik mooie URL wils kon ik niet de pagina_id en taal_id mee sturen want dan snapte mn htaccess het niet

Als ik dan bijvoorbeeld te URL aanriep
Oorspronkelijk:
http://demo.simpelcms.nl/index.php?pagina_id=1&taal_id=1

Dan deed mn query het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM paginas WHERE pagina_id=$_GET['pagina_id'] AND taal_id=$_GET['taal_id']


Dat resulteert in het volgende
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM paginas WHERE pagina_id=1 AND taal_id=1


Vervolgens kreeg ik de goede pagina terug


Mooie URL
http://demo.simpelcms.com/nl/home

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM paginas WHERE pagina_id=$_GET['pagina_id'] AND taal_id=$_GET['taal_id']


Dat resulteert in het volgende
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM paginas WHERE pagina_id=nl AND taal_id=home


Dit resulteerde in een foutmelding, want er bestaat geen pagina met nl als id en home als taal_id.

In plaats van een pagina op de halen via pagina_id in combinatie met taal_id haal ik een pagina op gebaseerd op seo_url.

Dan ziet het er zo uit:

Oorspronkelijk:
http://demo.simpelcms.nl/index.php?seo_url=home

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM paginas WHERE seo_url=$_GET['seo_url']


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM paginas WHERE seo_url=home


Vervolgens heb ik een check ingebouwd dat bij het aanmaken van een pagina de seo url niet mag voorkomen in de database, omdat je anders de verkeerde pagina's ophaalt.

Misschien niet de beste oplossing, maar wel een werkbare

.htaccess
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteEngine on
RewriteRule ^([^/\.]+)/?$ index.php?seo_url=$1 [L]
Gewijzigd op 02/11/2011 13:55:50 door Pong Zor
 
Kees Schepers

kees Schepers

02/11/2011 14:00:09
Quote Anchor link
Oke duidelijk, goed dat het opgelost is. Maar taalsupport heb je dus achterwege gelaten? Via de URL dan tenminste?
 
Pong Zor

Pong Zor

02/11/2011 14:24:48
Quote Anchor link
Ja voorlopig wel, je kan nu hier een demo zien:
http://demo.simpelcms.com/

Voorlopig even geen /nl/ of /en/ om taal aan te duiden. Kan ik ook wel inbouwen dan moet ik seo_url + taal_id combinatie checken, dat zou betekenen dat ik ook niet een unieke seo_url hoef te hebben aangezien de combinatie van seo_url en taal_id uniek moet zijn.
Gewijzigd op 02/11/2011 14:25:04 door Pong Zor
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.