Menu naast content

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »
Ferdi R

Ferdi R

02/08/2015 20:32:27
Quote Anchor link
http://jsfiddle.net/gpxeF/1908/

Ik heb deze fiddle gemaakt en het lukt mij niet om de menu naast het content te krijgen.

De menu heeft een vaste waarde/breedte en het content is responsive. Ik heb het al met position: absolute geprobeert maar dan overlapt de footer het menu.

Wie weet een oplossing?
Gewijzigd op 03/08/2015 08:46:04 door Ferdi R
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 06:16:57
 
Robert Wazzaa

Robert Wazzaa

02/08/2015 20:34:30
Quote Anchor link
Zoiets: http://jsfiddle.net/kpouhnbr/

Ik heb er display table en table-cell van gemaakt, dit geeft straks heel veel voordelen in tegenstelling tot float
 
Ferdi R

Ferdi R

02/08/2015 20:41:45
Quote Anchor link
Jah zoiets, maar hoe krijg ik het menu nou aan de linkerkant zonder de HTML te veranderen?
 
- SanThe -

- SanThe -

02/08/2015 22:55:42
Quote Anchor link
Is dat belangrijk?

Want dit werkt gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<div class="main">
  <div class="zijmenu">Menu</div>
  <div class="content">Content</div>
</div>
 
Ferdi R

Ferdi R

03/08/2015 08:47:55
Quote Anchor link
Dat is belangrijk want voor mobile weergave moet het content boven de zijmenu weergegeven worden.
 
Robert Wazzaa

Robert Wazzaa

03/08/2015 09:07:26
Quote Anchor link
Je kan met javascript de elementen van volgorde laten wijzigen.
Of je plaatst het menu 2 keer. de ene laat je op mobiel zien, de andere niet.
 
Marco Eilander

Marco Eilander

03/08/2015 09:34:38
Quote Anchor link
en als je menu een width geeft van 50%, content een width 50% en content laat floaten naar rechts?

http://jsfiddle.net/sulanum/64hucbmh/
Gewijzigd op 03/08/2015 10:19:34 door Marco Eilander
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

03/08/2015 11:22:08
Quote Anchor link
als je je menu naast je content wilt floaten kun je ook je content een breedte geven aan de hand van overgebleven pixels en allebei alsnog naar links laten floaten.

Voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
.zijmenu {
width: 200px; // vaste breedte
float:left;
}

.content {
float:left;
width: calc(100% - 200px); // hier is de 200px weer de breedte van het menu. INCLUSIEF padding, margins en borders.
}


Dat zou de truc moeten doen, op mobiel geef je ze allebei een breedte van 100% mee en eventueel een display:block; zodat ze onder elkaar komen te staan.
Gewijzigd op 03/08/2015 11:22:52 door Eschwin Moerkerken
 
Ferdi R

Ferdi R

03/08/2015 12:31:17
Quote Anchor link
http://jsfiddle.net/gpxeF/1916/

Dit is het enigste manier dat ik het voor elkaar krijg alleen de tweede content en de footer schieten hierdoor naar boven.
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

03/08/2015 12:45:55
Quote Anchor link
http://jsfiddle.net/gpxeF/1918/

Kijk, wil je meer weten over flexbox kun je het beste even hier kijken:
https://css-tricks.com/snippets/css/a-guide-to-flexbox/

Je was veel moeilijker bezig dan dat het is. Ik heb inline commentaar bijgeschreven voor wat wat is. Wel raad ik je aan om van te voren na te denken over de structuur van je website en wat bij elkaar hoort.

Tegenwoordig doe je dat met <header></header> tags, maar ik heb voor de duidelijkheid nog even <div> elementen gebruikt met ID's.

Toevoeging op 03/08/2015 13:26:58:

Robert Wazzaa op 03/08/2015 09:07:26:
Je kan met javascript de elementen van volgorde laten wijzigen.
Of je plaatst het menu 2 keer. de ene laat je op mobiel zien, de andere niet.


Wat een nog betere oplossing is:
Zet wat je links wilt laten zien als tweede in de html structuur en laat dit op de desktop links floaten.
Voor de mobiele versie haal je de float weg en komt deze er dus onder te staan.
Gewijzigd op 03/08/2015 12:48:39 door Eschwin Moerkerken
 
Ferdi R

Ferdi R

03/08/2015 14:30:36
Quote Anchor link
Ik heb je opmaak gebruikt en een beetje aangepast hoe ik het wil hebben, ik heb het menu en content omgedraaid met flex-direction: row-reverse;

http://jsfiddle.net/gpxeF/1920/
Gewijzigd op 03/08/2015 14:38:21 door Ferdi R
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

03/08/2015 14:37:22
Quote Anchor link
Je wilt hem waarschijnlijk op een mobiele variant onder de content hebben, dan is dit een uitstekende oplossing natuurlijk! :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.