Ontwerpen usermanagement

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »

Write Down

Write Down

29/08/2012 16:20:01
Quote Anchor link
Simpel zal dit inderdaad niet zijn, maar volgens mij wel flexibel. Dan kan ik perfect bepalen welke pagina's welke rechten nodig hebben. Voor de gebruikers van het systeem, lijkt me dit ook prima. Ik kan in de GUI dan door middel van checkboxes laten selecteren wat welke groep mag uitvoeren.

Maar goed, even kijken of mijn idee hoe ik het wil uitwerken volgens de 'regels' van OO zijn. Ik zal dit doen a.d.h.v. een korte bespreking wat de functionaliteit is van elke klasse.

Authentication
De gebruiker inloggen / uitloggen. Uiteraard een paar checks invoegen zoals gebanned om gelijk welke reden. Deze methods geven dan iets terug van geslaagd / niet geslaagd (+reden)

Authorization
Is de ingelogde nog wel wie hij/zij zou moeten zijn? Moet er niet gevraagd worden om opnieuw ingelogd te worden?

Permission
Kijken welke permissies nodig zijn voor deze pagina / opvragen welke permissies de gebruiker heeft.

User
Naam bijhouden, user ID, ... Ik vraag me af wat het verstandigste is, een referentie naar de permission class leggen, of de 'rij' bits opslaan?

UserMapper
Zorgt voor de data uitwisseling tussen database en het user object.
 
PHP hulp

PHP hulp

17/06/2024 12:42:24
 
Wouter J

Wouter J

29/08/2012 16:33:05
Quote Anchor link
De authentication heeft niks te maken met in/uit loggen. De authentication moet per pagina request kijken wie de bezoeker is: is hij ingelogd of is hij anoniem? Hoe heet hij? Ect? De Authentication maakt dus het User object aan.

Vervolgens hebben we de Authorization die gaat kijken welke rechten er nodig zijn om de pagina te bekijken en kijkt of het User object wel die rechten heeft, zoniet => permission denied, zo ja => pagina laten zien.
 
Write Down

Write Down

29/08/2012 17:38:53
Quote Anchor link
Okay Wouter, alleen, je gaat toch niet telkens authentication een user object laten aanmaken? Ik dacht eerder aan het user object te serializen (zie eerder dit topic) en dit in een sessie te plaatsen. (sessie verwerking ga ik wellicht via de database doen)

Overigens, wil ik bij authorization niet altijd dat per definitie een pagina bekeken mag worden of niet. Ik wil ook de mogelijkheid hebben om delen van een pagina niet te tonen. Denk bijvoorbeeld aan een inkomsten module. Deze staat dan gelijk op het controlepaneel, alleen ik wil niet dat een support medewerker dit kan zien. Anderzijds, wil ik hem andere delen van die pagina niet ontzeggen. Maak ik hiervoor best een apparte class aan, of toch ook hier in?

In welke class zou ik dan het inloggen moeten afhandelen?

Toevoeging op 29/08/2012 17:42:09:

Even wel toevoegen dat ik uiteraard authentication wil toepassen, controle is belangrijk. Dus het user object deserializen en nakijken.
 
Wouter J

Wouter J

29/08/2012 17:46:50
Quote Anchor link
Je kan het ook zo doen dat de Authentication kijkt of de sessie bestaat: Zoniet dan wordt de gebruiker geverifieerd en wordt er een User object aangemaakt (die in een sessie wordt geplaatst). Mocht de sessie wel bestaan dan zal de Authentication die User object pakken en kijken of we nog steeds met dezelfde gebruiker te doen hebben.

We praten nu met Authentication en Authorization op pagina (route) niveau. Maar je kunt dit natuurlijk met dezelfde 2 klassen ook toepassen op Controller niveau (de inkomsten module wordt door een andere controller gemaakt dan het controlepanel) of zelfs op een action niveau.

Als je de 2 klassen een beetje snel programmeert kun je het voor elkaar krijgen dat je met 2 klassen (authorization en authentication) op elk niveau voor beveiliging kan zorgen. De Authentication zal je 1 keer aanroepen, als eerste, en de authorization zal je misschien vaker aanroepen (mag de user de pagina zien -> ja, mag de user de inkomstenmodule zien -> nee, enz.)

En het inloggen handel je af met een eigen SecurityController oid. Dit is geen taak van een normaal object, maar zul je 'moeten' afhandelen met een Controller.

Offtopic:
Ik heb geen ervaring met Security regeling. Wat ik je hier vertel is hoe het opgelost wordt in het Symfony Framework.
Ik weet niet wat het doel is van dit experiment, maar ik raad je zeker aan ook eens naar een framework te kijken ZF2, Symfony, CakePHP maakt me niks uit. Dan wordt het een stuk makkelijker voor je.
Mocht je dit als doel hebben OO te leren dan kun je natuurlijk vrolijk verder gaan, je leert er echt goed OO door!
Gewijzigd op 29/08/2012 17:49:26 door Wouter J
 
Write Down

Write Down

29/08/2012 17:52:34
Quote Anchor link
Alweer bedankt voor de reactie!

Maar jij zou dus geen extra klasse Permission maken? Want ik dacht bij authorization controles te doen als, bestaat de sessie nog, is de sessie nog niet vervallen, klopt het IP nog, is de persoon niet op meerdere locaties ingelogd, ... En dan dacht ik emt de Permission klasse effectief na te gaan kijken mag de gebruiker x en y wel doen?

Toevoeging op 29/08/2012 17:56:04:


Offtopic:
In eerste instantie wil ik zelf gewoon een mooie basis uitwerken. Hiermee wil ik dan eigenlijk gelijk welke soort applicatie gaan opbouwen.

Mijn eerste applicatie die ik er werkelijk wil gaan opbouwen is een CMS.

Zelf gebruik ik liever geen framework. Ik wil het liefst alles zelf netjes regelen zoals ik het wil. Ik vind persoonlijk zo'n framework vaak nogal log, en onnodig veel mogelijkheden hebben. Daarom maak ik liever zelf iets, wat ook nog leuk en leerzaam is.
 
Wouter J

Wouter J

29/08/2012 18:04:45
Quote Anchor link
Wat jij wilt met de Authorization is wat je in de Authentication moet doen. Die kijkt wie de gebruiker is, of die nog steeds dezelfde is en dus ook meteen alles van de sessie. Met authorization kijk je wat deze gebruiker mag en of dat gelijk is aan wat er nodig is om iets (pagina, controller, actie) te mogen zien.

Misschien helpt het als ik de worden even vertaal:
Authentication betekend 'verificatie' hierin verifieer je dus de gebruiker, je zorgt dat je een compleet beeld hebt over wie jou bezoeker is.
Authorization betekend 'machtiging'. Je kijkt of die bezoeker die je net helemaal hebt geschetst wel gemachtigd is om iets te bekijken.

Lees anders even deze tutorial: http://symfony.com/doc/current/book/security.html (totaan 'Using a Traditional Login Form' aangezien het vanaf daar over Symfony gaat)
 
Write Down

Write Down

29/08/2012 23:15:48
Quote Anchor link
Rest mij nog een vraag. De permissies in het user object bijhouden of toch maar telkens via de UserMapper ophalen?
 
Write Down

Write Down

04/09/2012 17:52:05
Quote Anchor link
Wegens weinig tijd afgelopen week, ben ik nog niet veel verder geraakt. Vandaag ben ik dan meer weer eens verder gaan nadenken hoe ik nu alles over gebruikers flexibel kan bijhouden.

Op die opzet zou ik graag wat reacties krijgen, bij deze dus het idee.

De User class wil ik beperkt houden. In een User object zou ik het user_id en de permission_group. Ik twijfel nog een beetje of ik de naam hier ga in bij houden of niet.

Daarnaast wil ik een Person class gaan ontwerpen. Deze moet dan een paar basis gegevens bijhouden zoals de voornaam, achternaam, e-mailadres (e.v.t. nog andere andere algemene zaken, zoals geboortedatum e.t.c.). Eveneens een 'lijst' (array) naar Address, Telephone en Note objecten.

Die laatste drie zijn dus ook classes, wat die juist doen lijkt me duidelijk. Uiteraard, voor elke class die ik noem, zal er ook een Mapper zijn.

Wat denken jullie van deze opzet?
 
Wouter J

Wouter J

04/09/2012 18:34:28
Quote Anchor link
Ik zou het User object de Person klasse laten extenden. Verder klinkt het we goed.
 
Write Down

Write Down

04/09/2012 19:03:32
Quote Anchor link
Wouter J op 04/09/2012 18:34:28:
Ik zou het User object de Person klasse laten extenden. Verder klinkt het we goed.


Ik dacht het net omgekeerd te doen. De bedoeling is namelijk dat ik het User object serialize en in de sessie ga stoppen. Dit wil ik dus liefst zo klein mogelijk houden.

Als ik User dus extend, lijkt me dat Person ook zal worden opgenomen?

Toevoeging op 04/09/2012 19:57:29:

Ik denk dat ik de oplossing al weet, dadelijk even testen. Eerst eten, ik kom straks terug bij jullie!

Toevoeging op 04/09/2012 22:35:05:

Om er even op terug te komen, mijn idee werkt dus. Even wat test code geschreven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
class Person {
    private $firstName;
    private $lastName;
    private $email;
    
    function
__construct($firstName, $lastName, $email) {
        $this->firstName = $firstName;
        $this->lastName = $lastName;
        $this->email = $email;
    }


    
    public function getFirstName() {
        return $this->firstName;
    }


    public function getLastName() {
        return $this->lastName;
    }


    public function getEmail() {
        return $this->email;
    }

}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
class User extends Person implements Serializable {
    private $id;
    private $permissions_group;
    
    public function __construct(Person $person, $id, $permissions_group) {
        parent::__construct($person->getFirstName(), $person->getLastName(), $person->getEmail);
        $this->id = $id;
        $this->permissions_group = $permissions_group;
    }


    public function getId() {
        return $this->id;
    }


    public function getPermissions_group() {
        return $this->permissions_group;
    }


        
    public function serialize() {
        return serialize(array(
            'id' => $this->id,
            'perm' => $this->permissions_group
        ));
    }

    
    public function unserialize($serialized) {
        $data = unserialize($serialized);
        $this->id = $data['id'];
        $this->perm = $data['perm'];
    }
}


?>



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
session_start();
require_once 'Person.php';
require_once 'User.php';

$person = new Person('Write', 'Down', '[email protected]');

$user = new User($person, 7, 1);

echo $user->getFirstName(); //geeft perfect Write

$_SESSION['user_data'] = serialize($user);
print_r($_SESSION);

?>

Gewijzigd op 04/09/2012 22:43:04 door Write Down
 
Write Down

Write Down

07/09/2012 11:21:53
Quote Anchor link
Ik loop nu bij nader inzien op deze manier toch nog tegen een probleem. Wanneer ik een User object wil maken, ben ik verplicht een Person object aan te maken (of de parameters in te vullen die dat mogelijk maken).

Dit is geen grote ramp, maar toch... Bij het inloggen bijvoorbeeld, heb ik totaal geen behoefte aan de gegevens van een persoon. Toch moet ik deze ophalen, wat dus onnodige queries kost. En nee, deze info wil ik niet gaan opslaan in de sessie, net omdat ik het zo weinig nodig heb.

Daarom overweeg ik het niet Person te extenden, maar User. Alleen weet ik niet of dit echt een goede oplossing is. Het klinkt in elk geval niet erg logisch. Graag jullie raad!
 
Eddy E

Eddy E

07/09/2012 11:27:24
Quote Anchor link
Ik zou Person er alleen bij betrekken als je daadwerkelijk die informatie nodig hebt.
En als User niet hetzelfde is als Person, waarom moeten ze dan 1 op 1 gelinkt worden?

Persoonlijk zou ik user_id en person_id gewoon als relatie beschouwen, maar dan alleen als je dat nodig hebt.
Person extend dus User.

User = id, loginnaam (kan ook email zijn), wachtwoord, sessie en rechten
Person = id, naam, email, leeftijd (en andere profiel-dingen)
 
Write Down

Write Down

07/09/2012 11:31:57
Quote Anchor link
Bedankt voor de reactie Eddy. Ik wacht nog even af op andere reacties. Maar het lijkt me inderdaad een goed plan. Al zijn er misschien nog wel betere oplossingen :-)

Verder heb je het denk ik wel meer over de database kan dan de PHP kant lijkt mij. Want ik zie bijvoorbeeld niet in waarom ik het wachtwoord in een User object zou opslaan.
 
Erwin H

Erwin H

07/09/2012 11:37:10
Quote Anchor link
Write Down op 07/09/2012 11:21:53:
Dit is geen grote ramp, maar toch... Bij het inloggen bijvoorbeeld, heb ik totaal geen behoefte aan de gegevens van een persoon. Toch moet ik deze ophalen, wat dus onnodige queries kost. En nee, deze info wil ik niet gaan opslaan in de sessie, net omdat ik het zo weinig nodig heb.

Waarom moet je die gegevens ophalen?
 
Write Down

Write Down

07/09/2012 11:38:45
Quote Anchor link
Moeten is een groot woord. Ik kan null etc invullen, maar goed. Dan zit ik alsnog met een ongewenst / onnodig object. Als ik het er volledig uit sloop, dan kan ik even goed niet langer extenden.
 
Eddy E

Eddy E

07/09/2012 11:54:48
Quote Anchor link
Write Down op 07/09/2012 11:31:57:
Want ik zie bijvoorbeeld niet in waarom ik het wachtwoord in een User object zou opslaan.


Omdat een user/gebruiker moet kunnen inloggen met een wachtwoord?
Die hoef/mag je uiteraard niet opslaan in een sessie, maar om te wijzigen etc wel.
Was ook maar een voorbeeld: wellicht logged_in BOOLEAN is beter ;).
 
Erwin H

Erwin H

07/09/2012 11:55:05
Quote Anchor link
Nu ik er wat beter naar kijk zit er uberhaupt iets heel geks in je opbouw:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
class User extends Person implements Serializable {
    
    public function __construct(Person $person...){
    }

}

?>

De class User extends de class Person en je moet er nog een meegeven in de constructor. Dat is iets wat overbodig is en wat je nooit zou moeten doen. Alle data/methods die je nodig zou kunnen hebben in de class User heb je al, dus waarom nog eens meegeven?

Je zou je moeten afvragen of dat extenden uberhaupt nodig is.

Toevoeging op 07/09/2012 11:58:42:

En nog even terug naar een al wat oudere opmerking van je, maar mogelijk nu weer relevant.
Write Down op 04/09/2012 19:03:32:
Ik dacht het net omgekeerd te doen. De bedoeling is namelijk dat ik het User object serialize en in de sessie ga stoppen. Dit wil ik dus liefst zo klein mogelijk houden.

Dat maakt niet uit. Bij het serializen bepaal je zelf welke gegevens je meeneemt. Zelfs al heb je 10MB aan data in het object zitten, als jij alleen het id van het object wil serialiseren dan kan dat natuurlijk.
 
Write Down

Write Down

07/09/2012 12:06:47
Quote Anchor link
Het zou in elk geval handig zijn moest ik User kunnen extenden met Person. Of het echt nodig is, wellicht niet.

Daarom ook dat ik vraag, wat is volgens jullie de beste oplossing?

Wat betreft serialize, dit had ik inderdaad intussen ook al door, zie ook voorbeeld code.
 
Erwin H

Erwin H

07/09/2012 12:25:15
Quote Anchor link
Gezien je vragen is het misschien niet zo handig om het te extenden. En 'handig' is in elk geval geen juiste reden om het wel of niet te doen. Nodig wel.
Maar of het wel of niet moet is vanaf een afstand niet of nauwelijks te beantwoorden.

Stel jezelf eens de vragen:
- is Person dezelfde entiteit als User?
- is User dezelfde entiteit als Person?
- heb je de gegevens/methodes van User nodig in Person?
- heb je de gegevens/methodes van Person nodig in User?
- kan je gegevens/methodes die je in beide nodig hebt uitfilteren en wellicht in een gemeenschappelijke class onderbrengen?
 
Write Down

Write Down

07/09/2012 14:37:07
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie Erwin, uiteraard ook dank voor de andere reacties.

Ik zit nog steeds een beetje met een twijfel of ik ze nu al dan niet ga uit mekaar trekken. Ik wil nl. de mogelijkheid hebben om 'losse' personen aan te maken. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van contactpersonen aan de applicatie. Ik zou bijvoorbeeld kunnen bijhouden wie mijn contactpersoon bij mijn hosting is. Die persoon is dus eigenlijk totaal geen gebruiker.

Anderzijds, is een gebruiker sowieso een persoon. Als ik iemand als gebruiker toevoeg, zou ik ook graag wat informatie over die persoon willen bijhouden. Vanuit dat punt, ben ik er vanuit gegaan dat er eigenlijk wel een relatie 'moet' zijn tussen beide klassen.

Verder ben ik vrij zeker dat de kans dat ik meer gebruikers (die dus ook 'persoon' zijn) heb dan enkel en alleen personen. Daarom dus toch nog enige twijfel.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.