path validatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/03/2012 18:15:06
Quote Anchor link
Ola mensen,

Ik wil valideren of een (ingegeven) pad geldig is. Met een pad bedoel ik dit:

$pad = '/mijn/pad/naar/een_of_andere_directory/in/subdirectory/12';

Nu zit ik een beetje moeilijk te doen om eerst te controleren of het ingegeven pad een string is, of er ongeldige karakters in staan, of het pad niet leeg is enz.
Volgens mij ben ik veel te omslachtig bezig. Ik vraag me dan ook af of PHP standaard een pad validatie functie kent. Of wellicht weet iemand hier een handige preg_match voor? Een pad mag alleen bestaan uit cijfers en letters en mag underscores en forward slashes bevatten, maar geen dubbele forward slashes.

Nog een klein extra vraagje. Geen idee of iemand dit weet... Stel je controleert zo'n pad via een functie of via preg_match, maar in plaats van een string wordt er een boolean of object ingegeven (omdat een programmeur ligt te slapen), resulteert dit dan in een warning? Of ziet de preg_match functie van hé, dit is geen string en handelt ie het dan gewoon netjes af?
Gewijzigd op 09/03/2012 18:20:13 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 02:01:00
 
Eddy E

Eddy E

09/03/2012 19:11:52
Quote Anchor link
Kan je met is_dir() en is_file() niet gewoon kijken of het iets geldigs teruggeeft?
Zo nee, fout. Zo ja: prima.
Gewijzigd op 09/03/2012 19:22:55 door Eddy E
 

09/03/2012 19:18:14
Quote Anchor link
En als je gewoon controleerd met is_dir, file_exists en is_string?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/03/2012 19:39:01
Quote Anchor link
Nee... dat is niet de bedoeling. Ik wil daadwerkelijk controleren of er een geldig pad is ingegeven, of de structuur klopt.

Als iemand een pad toevoegt dan wil ik controleren of de structuur klopt. Dus als iemand invult:

/mijn/pad!naar@ /

dan moet dat worden afgekeurd.
 

09/03/2012 22:25:45
Quote Anchor link
Sorry, maar ik begrijp niet waarom je dit zou willen controleren, waarom wil je dat iemand een pad kan invoeren?

Zo zou je het kunnen controleren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$regex
= '/(!|@)/i';

if (preg_match($regex, '/mijn/pad!naar@ /')) {
    echo 'wrong path name';
}
else {
    echo 'path is ok';
}

?>
Gewijzigd op 09/03/2012 22:28:35 door
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/03/2012 22:30:17
Quote Anchor link
Dit /mijn/pad!naar@ / was puur bedoeld als een voorbeeld... waarmee ik duidelijk wilde maken dat er geen ongeldige tekens in het pad mogen staan. Het gaat dus niet om dat ! of @. Dat was puur een voorbeeld.
 

09/03/2012 22:35:58
Quote Anchor link
Dat begrijp ik, maar wat is de reden dat je hierop wilt controleren?
Moet iemand een pad kunnen toevoegen, of wil je controleren of een url bestaat?
 
Lex van der poel

lex van der poel

09/03/2012 22:37:16
Quote Anchor link
je kan dit misschien gebruiken maar dan moet je er wel een bestand bij zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$filename
= '/path/to/foo.txt';

if (file_exists($filename)) {
    echo "The file $filename exists";
}
else {
    echo "The file $filename does not exist";
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/03/2012 22:59:56
Quote Anchor link
@Phoenix:

In mijn cms kan een programmeur paden naar bepaalde directories toevoegen. Ik wil valideren of die paden voldoen aan het juiste formaat. Het gaat er dus niet om of de directory wel of niet bestaat. Het gaat er alleen om of het een geldig "formaat" is.

Dit is een geldig pad: 'pad/naar/directory'.

Maar dit bijvoorbeeld niet: 'pad / naar/directory'.

En dit ook niet 'pad@naar/directory';

Ik wil een preg_match waarmee ik kan controleren of:
1. het pad mag bestaan uit: letters, cijfers, underscores, forward slashes, punten
2. het pad mag niet eindigen op een slash
3. er mogen geen dubbele slashes in zitten

Daar moet ik dus een preg_match voor hebben.

Ik ben inmiddels zover dat ik een preg_match heb die controleert op punt 1 (zie hierboven).

preg_match('/^[a-z0-9.\/_]$*/i', $pad);

Maar ik heb geen idee hoe ik punt 2 en 3 in diezelfde preg_match krijg...
 
Wouter J

Wouter J

09/03/2012 23:46:50
Quote Anchor link
Ik zou dit gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
/^([a-z0-9._\-]|\/(?!\/))*[^\/]$/i

Voorbeeld: http://regexr.com?309bb (die global en multiline flags zijn slechts voor het juist testen en moet je dus niet gebruiken)

Even een uitleg:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
/../        een regex
^           match vanaf het begin van een string
(a|b)       match a of b
[a-z0-9._-] match a-z 0-9 . _ -
\/(?!\/)    match een backslash (\/) die niet wordt gevolgt door nog een backslash ((?!..) is een negative lookahead)
()*         match de group 0 of meer keer, zo vaak mogelijk
[^\/]$      match geen \/ als laatste teken van de string ($ = laatste teken)


Ik heb nog even - toegevoegd. Een - hoort in een url thuis, een _ niet.



Na aanleiding van deze reactie in het andere topic heb ik nu deze regex, deze werkt volgens mij volledig naar jou wensen: http://regexr.com?309bh
/^([a-z0-9._\-]|\/(?!\/))*[a-z0-9._-]$/i

De laatste character class zorgt ervoor dat het alleen a-z 0-9 . _ - als laatste teken mag hebben en geen backslash. Eventueel kan je dit nog stricter maken door ook . _ en - te verbieden als laatste teken.
Gewijzigd op 10/03/2012 00:02:21 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/03/2012 00:11:13
Quote Anchor link
Haha... lol zeg... wat een ellende :D Ik had misschien beter geen biertje kunnen drinken ;)

Het lijkt nu in ieder geval te werken. Kan ik straks weer rustig slapen... zucht...

Waarom hoort een _ niet in een url thuis? In de meeste gevallen heb je denk ik wel gelijk, maar iemand zou een directory toch "_private" kunnen noemen of "mijn_directory"?




Toevoeging op 10/03/2012 00:23:17:

P.S.

([a-z0-9._\-]|\/(?!\/))

Wat is de rol van de (dikgedrukte) slash? Ik zie geen verschil als ik m weghaal?
 
Niels K

Niels K

10/03/2012 10:06:44
Quote Anchor link
@Wouter J,

Waarom mag een _ niet in de url staan? Zover ik weet is dit gewoon toegestaan.

@Ozzie,

Gezien de topics die je de laatste tijd gestart hebt, heb ik het idee dat je heel je CMS zaak een beetje overschat. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het leuk dat je zulke vragen stelt, maar ik denk dat het overbodig is.

Daarnaast, heb je wel eens nagedacht over de snelheid van jouw framework / CMS? Wanneer je van dit soort validaties erin bouwt wordt het geval steeds trager.

Nogmaals, begrijp me goed, ik raad je het niet af. Ik raad je alleen aan om de juiste beslissingen te nemen en goed na te denken over de overwegingen die je moet maken.

Succes ;-)
 
Wouter J

Wouter J

10/03/2012 10:14:06
Quote Anchor link
Niels Kieviet:
Waarom mag een _ niet in de url staan? Zover ik weet is dit gewoon toegestaan.

Het mag, maar is niet aan te raden. Vooral op SEO gebied is een - noodzakelijk en een _ zowat verboden. Zie ook deze video van Matt Cutts: http://www.youtube.com/watch?v=AQcSFsQyct8

Toevoeging op 10/03/2012 10:14:08:

Niels Kieviet:
Waarom mag een _ niet in de url staan? Zover ik weet is dit gewoon toegestaan.

Het mag, maar is niet aan te raden. Vooral op SEO gebied is een stuk beter om - te gebruiken. Zie ook deze video van Matt Cutts: http://www.youtube.com/watch?v=AQcSFsQyct8
Gewijzigd op 10/03/2012 10:16:17 door Wouter J
 
Niels K

Niels K

10/03/2012 10:52:00
Quote Anchor link
Hoi Wouter,

Ja inderdaad dat bedoelde ik. Ik gebruik het zelf (ook) niet, maar ik wilde even zeker weten of het mocht ja of nee :-)

Niels
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/03/2012 12:14:39
Quote Anchor link
Wouter J op 10/03/2012 10:14:06:
Het mag, maar is niet aan te raden. Vooral op SEO gebied is een - noodzakelijk en een _ zowat verboden.

Ja, dat klopt. Dat wist ik inderdaad. Maar dat heeft vooral betrekking op urls's en niet zozeer op interne paden.

Niels Kieviet op 10/03/2012 10:06:44:
Ik raad je alleen aan om de juiste beslissingen te nemen en goed na te denken over de overwegingen die je moet maken.

Thanks Niels. Daarom zit ik hier ook op het forum ;)

Maar bedoel je dat ik de paden dan gewoon maar helemaal NIET moet controleren? En op het moment dat het fout gaat dan gaat het gewoon fout? Maar dan bestaat ook de kans dat je bijvoorbeeld dubbele slashes in je paden hebt staan. Dit zal in sommige gevallen gewoon werken, maar het is niet netjes. Maar wat is dan de oplossing? Niet controleren en maar er vanuit gaan dat een programmeur het goed invoert? Is dat wat je bedoelt? Ik snap dat je zegt dat je niet te veel moet willen valideren, maar wanneer MOET je nu écht valideren? Ik bedoel, je kan ook helemaal niks valideren en alleen afgaan op de PHP warnings maar dat lijkt me toch ook niet helemaal de bedoeling? Dus in z'n algemeenheid: WANNEER en WAT moet je controleren / valideren? (en wat niet?)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2012 22:59:11
Quote Anchor link
Kan iemand mij vertellen waarom in deze preg_match de negative lookahead (dubbele slashes) niet werkt?

/^(.+|\/(?!\/))+[\/]$/

Ik wil deze preg_match /^([\w.-]|\/(?!\/))+[\/]$/i vereenvoudigen naar de bovenstaande preg_match maar de dubbele slashes werken niet.

Wat ik wil is dat de string:
- uit tenminste 2 tekens bestaat
- eindigt op een slash
- geen dubbele slashes bevat

Ziet iemand wat ik fout doe?

Ik heb [\w.-] veranderd in .+. De bedoeling van .+ was te matchen op een willekeurig karakter. Ziet iemand de fout?
 
Wouter J

Wouter J

14/03/2012 23:03:47
Quote Anchor link
haal de + na . eens weg. Want nu heb je er 2 keer + staat en dan krijg je dus iets als (.+)+ dus je zegt elk teken, behalve een spatie, match je zo vaak als je wilt en dan nog eens zo vaak als je wilt.

Verder matched een . ook een slash, dus hij zal nooit in het gedeelte van de dubbele slash controle komen. Iets als ([^\/]|\/(?!\/))+ zal beter werken. [^\/] matched alles behalve een slash en daarom gaat hij, bij een slash, naar de dubbele slashes kijken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2012 23:09:12
Quote Anchor link
"Verder matched een . ook een slash"

godsiedikkie, daar heb je gelijk in! Knap dat je dat zo snel ziet zeg.

([^\/]|\/(?!\/))+ lijkt als een zonnetje te werken! Thanks a lot!!!
 
Crispijn -

Crispijn -

14/03/2012 23:16:28
Quote Anchor link
Ozzie,

Ik zie nu dat je andere vraag op http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/dicht-timmeren/83005/last/ toch wel redelijk aan de frontend zit, dus naar de gebruikers toe gaat (of moet ik dit los van elkaar zien?)

Als je controleert of het pad bestaat bij het uploaden of verwijzen (file_exists) en bij een false de suggesties geeft van wat er fout is ben je al een heel eind. (geen of dubbele slashes, verkeerd gebruikte tekens, lijstje met toegestane tekens geven, etc.)

Bij het aanmaken creëren van zo'n folder heb je wel een regex nodig zoals dit. Geef aan wat je mooi vindt en that's it.
 
Wouter J

Wouter J

14/03/2012 23:21:46
Quote Anchor link
@Crispijn, zo'n mvc path is anders dan een normale directory structuur. Uit /post/hello-world/12/ kun je bijv. de controller Post die 2 parameters, hello-world en 12, heeft. Dus file_exists zou niet kunnen.

Ook is de 'folder' structuur op deze site niks meer dan een iets te grootte structuur gemaakt met htaccess...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2012 23:24:38
Quote Anchor link
@Crispijn: Dat is precies wat ik doe. Als het pad fout gaat dan geef ik precies zo'n foutmelding zoals jij zegt. Ik heb nu zoals je ziet de preg_match ietsjes aangepast. In 1e instantie controleerde ik ook op foute tekens, maar nu controleer ik enkel nog of er geen dubbele slashes in staan en of het pad eindigt op een slash.

Het controleren op ongeldige tekens is natuurlijk heel mooi, maar ik bedacht me dat als er ongeldige tekens instaan de directory ook niet gevonden zal worden. Dus dat stukje controle heb ik nu laten vervallen.

Dus eerst was dit niet toegestaan:

$pad = '/mijn/$pad/;

Omdat er een ongeldig teken in zat, namelijk het $ teken, werd het pad afgekeurd. Echter... ik doe ook een file_exists check. Vanwege het ongeldige teken in het pad zal de file_exists niet slagen. Daarom heb ik die controle op ongeldige tekens laten vervallen.

Goede keuze denk je?

@Wouter: in dit geval gaat het om een "echt" pad :)
Gewijzigd op 14/03/2012 23:25:22 door Ozzie PHP
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.