path validatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/03/2012 18:15:06
Quote Anchor link
Ola mensen,

Ik wil valideren of een (ingegeven) pad geldig is. Met een pad bedoel ik dit:

$pad = '/mijn/pad/naar/een_of_andere_directory/in/subdirectory/12';

Nu zit ik een beetje moeilijk te doen om eerst te controleren of het ingegeven pad een string is, of er ongeldige karakters in staan, of het pad niet leeg is enz.
Volgens mij ben ik veel te omslachtig bezig. Ik vraag me dan ook af of PHP standaard een pad validatie functie kent. Of wellicht weet iemand hier een handige preg_match voor? Een pad mag alleen bestaan uit cijfers en letters en mag underscores en forward slashes bevatten, maar geen dubbele forward slashes.

Nog een klein extra vraagje. Geen idee of iemand dit weet... Stel je controleert zo'n pad via een functie of via preg_match, maar in plaats van een string wordt er een boolean of object ingegeven (omdat een programmeur ligt te slapen), resulteert dit dan in een warning? Of ziet de preg_match functie van hé, dit is geen string en handelt ie het dan gewoon netjes af?
Gewijzigd op 09/03/2012 18:20:13 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 10:19:18
 
Eddy E

Eddy E

09/03/2012 19:11:52
Quote Anchor link
Kan je met is_dir() en is_file() niet gewoon kijken of het iets geldigs teruggeeft?
Zo nee, fout. Zo ja: prima.
Gewijzigd op 09/03/2012 19:22:55 door Eddy E
 

09/03/2012 19:18:14
Quote Anchor link
En als je gewoon controleerd met is_dir, file_exists en is_string?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/03/2012 19:39:01
Quote Anchor link
Nee... dat is niet de bedoeling. Ik wil daadwerkelijk controleren of er een geldig pad is ingegeven, of de structuur klopt.

Als iemand een pad toevoegt dan wil ik controleren of de structuur klopt. Dus als iemand invult:

/mijn/pad!naar@ /

dan moet dat worden afgekeurd.
 

09/03/2012 22:25:45
Quote Anchor link
Sorry, maar ik begrijp niet waarom je dit zou willen controleren, waarom wil je dat iemand een pad kan invoeren?

Zo zou je het kunnen controleren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$regex
= '/(!|@)/i';

if (preg_match($regex, '/mijn/pad!naar@ /')) {
    echo 'wrong path name';
}
else {
    echo 'path is ok';
}

?>
Gewijzigd op 09/03/2012 22:28:35 door
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/03/2012 22:30:17
Quote Anchor link
Dit /mijn/pad!naar@ / was puur bedoeld als een voorbeeld... waarmee ik duidelijk wilde maken dat er geen ongeldige tekens in het pad mogen staan. Het gaat dus niet om dat ! of @. Dat was puur een voorbeeld.
 

09/03/2012 22:35:58
Quote Anchor link
Dat begrijp ik, maar wat is de reden dat je hierop wilt controleren?
Moet iemand een pad kunnen toevoegen, of wil je controleren of een url bestaat?
 
Lex van der poel

lex van der poel

09/03/2012 22:37:16
Quote Anchor link
je kan dit misschien gebruiken maar dan moet je er wel een bestand bij zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$filename
= '/path/to/foo.txt';

if (file_exists($filename)) {
    echo "The file $filename exists";
}
else {
    echo "The file $filename does not exist";
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/03/2012 22:59:56
Quote Anchor link
@Phoenix:

In mijn cms kan een programmeur paden naar bepaalde directories toevoegen. Ik wil valideren of die paden voldoen aan het juiste formaat. Het gaat er dus niet om of de directory wel of niet bestaat. Het gaat er alleen om of het een geldig "formaat" is.

Dit is een geldig pad: 'pad/naar/directory'.

Maar dit bijvoorbeeld niet: 'pad / naar/directory'.

En dit ook niet 'pad@naar/directory';

Ik wil een preg_match waarmee ik kan controleren of:
1. het pad mag bestaan uit: letters, cijfers, underscores, forward slashes, punten
2. het pad mag niet eindigen op een slash
3. er mogen geen dubbele slashes in zitten

Daar moet ik dus een preg_match voor hebben.

Ik ben inmiddels zover dat ik een preg_match heb die controleert op punt 1 (zie hierboven).

preg_match('/^[a-z0-9.\/_]$*/i', $pad);

Maar ik heb geen idee hoe ik punt 2 en 3 in diezelfde preg_match krijg...
 
Wouter J

Wouter J

09/03/2012 23:46:50
Quote Anchor link
Ik zou dit gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
/^([a-z0-9._\-]|\/(?!\/))*[^\/]$/i

Voorbeeld: http://regexr.com?309bb (die global en multiline flags zijn slechts voor het juist testen en moet je dus niet gebruiken)

Even een uitleg:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
/../        een regex
^           match vanaf het begin van een string
(a|b)       match a of b
[a-z0-9._-] match a-z 0-9 . _ -
\/(?!\/)    match een backslash (\/) die niet wordt gevolgt door nog een backslash ((?!..) is een negative lookahead)
()*         match de group 0 of meer keer, zo vaak mogelijk
[^\/]$      match geen \/ als laatste teken van de string ($ = laatste teken)


Ik heb nog even - toegevoegd. Een - hoort in een url thuis, een _ niet.



Na aanleiding van deze reactie in het andere topic heb ik nu deze regex, deze werkt volgens mij volledig naar jou wensen: http://regexr.com?309bh
/^([a-z0-9._\-]|\/(?!\/))*[a-z0-9._-]$/i

De laatste character class zorgt ervoor dat het alleen a-z 0-9 . _ - als laatste teken mag hebben en geen backslash. Eventueel kan je dit nog stricter maken door ook . _ en - te verbieden als laatste teken.
Gewijzigd op 10/03/2012 00:02:21 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/03/2012 00:11:13
Quote Anchor link
Haha... lol zeg... wat een ellende :D Ik had misschien beter geen biertje kunnen drinken ;)

Het lijkt nu in ieder geval te werken. Kan ik straks weer rustig slapen... zucht...

Waarom hoort een _ niet in een url thuis? In de meeste gevallen heb je denk ik wel gelijk, maar iemand zou een directory toch "_private" kunnen noemen of "mijn_directory"?




Toevoeging op 10/03/2012 00:23:17:

P.S.

([a-z0-9._\-]|\/(?!\/))

Wat is de rol van de (dikgedrukte) slash? Ik zie geen verschil als ik m weghaal?
 
Niels K

Niels K

10/03/2012 10:06:44
Quote Anchor link
@Wouter J,

Waarom mag een _ niet in de url staan? Zover ik weet is dit gewoon toegestaan.

@Ozzie,

Gezien de topics die je de laatste tijd gestart hebt, heb ik het idee dat je heel je CMS zaak een beetje overschat. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het leuk dat je zulke vragen stelt, maar ik denk dat het overbodig is.

Daarnaast, heb je wel eens nagedacht over de snelheid van jouw framework / CMS? Wanneer je van dit soort validaties erin bouwt wordt het geval steeds trager.

Nogmaals, begrijp me goed, ik raad je het niet af. Ik raad je alleen aan om de juiste beslissingen te nemen en goed na te denken over de overwegingen die je moet maken.

Succes ;-)
 
Wouter J

Wouter J

10/03/2012 10:14:06
Quote Anchor link
Niels Kieviet:
Waarom mag een _ niet in de url staan? Zover ik weet is dit gewoon toegestaan.

Het mag, maar is niet aan te raden. Vooral op SEO gebied is een - noodzakelijk en een _ zowat verboden. Zie ook deze video van Matt Cutts: http://www.youtube.com/watch?v=AQcSFsQyct8

Toevoeging op 10/03/2012 10:14:08:

Niels Kieviet:
Waarom mag een _ niet in de url staan? Zover ik weet is dit gewoon toegestaan.

Het mag, maar is niet aan te raden. Vooral op SEO gebied is een stuk beter om - te gebruiken. Zie ook deze video van Matt Cutts: http://www.youtube.com/watch?v=AQcSFsQyct8
Gewijzigd op 10/03/2012 10:16:17 door Wouter J
 
Niels K

Niels K

10/03/2012 10:52:00
Quote Anchor link
Hoi Wouter,

Ja inderdaad dat bedoelde ik. Ik gebruik het zelf (ook) niet, maar ik wilde even zeker weten of het mocht ja of nee :-)

Niels
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/03/2012 12:14:39
Quote Anchor link
Wouter J op 10/03/2012 10:14:06:
Het mag, maar is niet aan te raden. Vooral op SEO gebied is een - noodzakelijk en een _ zowat verboden.

Ja, dat klopt. Dat wist ik inderdaad. Maar dat heeft vooral betrekking op urls's en niet zozeer op interne paden.

Niels Kieviet op 10/03/2012 10:06:44:
Ik raad je alleen aan om de juiste beslissingen te nemen en goed na te denken over de overwegingen die je moet maken.

Thanks Niels. Daarom zit ik hier ook op het forum ;)

Maar bedoel je dat ik de paden dan gewoon maar helemaal NIET moet controleren? En op het moment dat het fout gaat dan gaat het gewoon fout? Maar dan bestaat ook de kans dat je bijvoorbeeld dubbele slashes in je paden hebt staan. Dit zal in sommige gevallen gewoon werken, maar het is niet netjes. Maar wat is dan de oplossing? Niet controleren en maar er vanuit gaan dat een programmeur het goed invoert? Is dat wat je bedoelt? Ik snap dat je zegt dat je niet te veel moet willen valideren, maar wanneer MOET je nu écht valideren? Ik bedoel, je kan ook helemaal niks valideren en alleen afgaan op de PHP warnings maar dat lijkt me toch ook niet helemaal de bedoeling? Dus in z'n algemeenheid: WANNEER en WAT moet je controleren / valideren? (en wat niet?)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2012 22:59:11
Quote Anchor link
Kan iemand mij vertellen waarom in deze preg_match de negative lookahead (dubbele slashes) niet werkt?

/^(.+|\/(?!\/))+[\/]$/

Ik wil deze preg_match /^([\w.-]|\/(?!\/))+[\/]$/i vereenvoudigen naar de bovenstaande preg_match maar de dubbele slashes werken niet.

Wat ik wil is dat de string:
- uit tenminste 2 tekens bestaat
- eindigt op een slash
- geen dubbele slashes bevat

Ziet iemand wat ik fout doe?

Ik heb [\w.-] veranderd in .+. De bedoeling van .+ was te matchen op een willekeurig karakter. Ziet iemand de fout?
 
Wouter J

Wouter J

14/03/2012 23:03:47
Quote Anchor link
haal de + na . eens weg. Want nu heb je er 2 keer + staat en dan krijg je dus iets als (.+)+ dus je zegt elk teken, behalve een spatie, match je zo vaak als je wilt en dan nog eens zo vaak als je wilt.

Verder matched een . ook een slash, dus hij zal nooit in het gedeelte van de dubbele slash controle komen. Iets als ([^\/]|\/(?!\/))+ zal beter werken. [^\/] matched alles behalve een slash en daarom gaat hij, bij een slash, naar de dubbele slashes kijken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2012 23:09:12
Quote Anchor link
"Verder matched een . ook een slash"

godsiedikkie, daar heb je gelijk in! Knap dat je dat zo snel ziet zeg.

([^\/]|\/(?!\/))+ lijkt als een zonnetje te werken! Thanks a lot!!!
 
Crispijn -

Crispijn -

14/03/2012 23:16:28
Quote Anchor link
Ozzie,

Ik zie nu dat je andere vraag op http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/dicht-timmeren/83005/last/ toch wel redelijk aan de frontend zit, dus naar de gebruikers toe gaat (of moet ik dit los van elkaar zien?)

Als je controleert of het pad bestaat bij het uploaden of verwijzen (file_exists) en bij een false de suggesties geeft van wat er fout is ben je al een heel eind. (geen of dubbele slashes, verkeerd gebruikte tekens, lijstje met toegestane tekens geven, etc.)

Bij het aanmaken creëren van zo'n folder heb je wel een regex nodig zoals dit. Geef aan wat je mooi vindt en that's it.
 
Wouter J

Wouter J

14/03/2012 23:21:46
Quote Anchor link
@Crispijn, zo'n mvc path is anders dan een normale directory structuur. Uit /post/hello-world/12/ kun je bijv. de controller Post die 2 parameters, hello-world en 12, heeft. Dus file_exists zou niet kunnen.

Ook is de 'folder' structuur op deze site niks meer dan een iets te grootte structuur gemaakt met htaccess...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2012 23:24:38
Quote Anchor link
@Crispijn: Dat is precies wat ik doe. Als het pad fout gaat dan geef ik precies zo'n foutmelding zoals jij zegt. Ik heb nu zoals je ziet de preg_match ietsjes aangepast. In 1e instantie controleerde ik ook op foute tekens, maar nu controleer ik enkel nog of er geen dubbele slashes in staan en of het pad eindigt op een slash.

Het controleren op ongeldige tekens is natuurlijk heel mooi, maar ik bedacht me dat als er ongeldige tekens instaan de directory ook niet gevonden zal worden. Dus dat stukje controle heb ik nu laten vervallen.

Dus eerst was dit niet toegestaan:

$pad = '/mijn/$pad/;

Omdat er een ongeldig teken in zat, namelijk het $ teken, werd het pad afgekeurd. Echter... ik doe ook een file_exists check. Vanwege het ongeldige teken in het pad zal de file_exists niet slagen. Daarom heb ik die controle op ongeldige tekens laten vervallen.

Goede keuze denk je?

@Wouter: in dit geval gaat het om een "echt" pad :)
Gewijzigd op 14/03/2012 23:25:22 door Ozzie PHP
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.