Timestamp geeft foute tijd weer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »
Joop Hennis

Joop Hennis

11/06/2019 20:50:20
Quote Anchor link
Mijn tabel in mijn database heeft een veld dat heet gewijzigd en bevat een timestamp.
Als ik het veld zichtbaar maak in een pagina is de tijd 3 uur eerder. Ik neem aan dat het verschil weer afwijkt met de wintertijd. Kan iemand mij helpen om zomer en winter de juiste Nederlandse tijd te laten zien.
De code die ik heb gebruikt is:
aanmaakdatum:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row['gewijzigd']; ?>


Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

15/06/2024 20:00:54
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2019 20:56:32
Quote Anchor link
Staat je server in een andere tijdszone?
 
Joop Hennis

Joop Hennis

11/06/2019 20:58:13
Quote Anchor link
Waarschijnlijk wel. www.one.com
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/06/2019 22:53:16
Quote Anchor link
Ok.

Een timestamp (en ik denk dat je een datetime bedoelt omdat je deze ogenschijnlijk rechtstreeks weergeeft zonder formattering, of je moet de formattering regelen in de query zelf? dit zou ik ook afraden, zie verderop) zegt niets over de tijdszone. Een timestamp (of datetime) wordt waarschijnlijk in de UTC tijdszone opgeslagen (dit is nagenoeg gelijk aan GMT) als je geluk hebt (een un*x timestamp gebruikt per definitie UTC), maar beter is het om dit af te dwingen.

Vervolgens heb je een lokaal ingestelde tijdszone, deze zou je kunnen opvragen met date_default_timezone_get().

Op het moment dat je een timestamp/datetime een (alternatieve) formattering gaf voor weergave met datum/tijdfuncties van weleer (en sommige doen dit nog steeds) wordt deze automatisch omgezet van UTC naar de ingestelde / op dat moment geldende tijdszone. Dit is hoe dat soort functies werk(t)en. Het is dan dus wel zaak dat de tijdszone van de oorspronkelijke timestamp/datetime in UTC was anders gaat deze omrekening natuurlijk vaak mis.

Tegenwoordig heb je de DateTime() familie die alles een stuk eenvoudiger (of in ieder geval uniformer) maakt.

Wat je ook zou kunnen doen is dus één timestamp aanmaken, en vervolgens kun je heel makkelijk uitrekenen hoe laat het in andere tijdszones is, maar je zou dus ook allerlei berekeningen hiermee kunnen uitvoeren.

Maar als je tot nu toe nog niet over tijdszones hebt nagedacht wordt dat nu misschien... tijd 8). Sla bij voorkeur alles op in UTC zodat je altijd hetzelfde uitgangspunt hebt.

Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
echo 'default timezone: '.date_default_timezone_get().'<br>'; // levert bijvoorbeed Europe/Berlin

$pdt = new DateTimeZone('America/Los_Angeles');
$amsterdam = new DateTimeZone('Europe/Amsterdam');
$utc = new DateTimeZone('UTC'); // DateTimeZone::UTC does not work?
$format = 'Y-m-d H:i:s';

$now = new DateTime();
$utcTime = $now->setTimeZone($utc)->format($format); // to database
echo 'default time: '.$now->format($format).'<br>';
echo 'Amsterdam time: '.$now->setTimeZone($amsterdam)->format($format).'<br>';
echo 'PDT time: '.$now->setTimeZone($pdt)->format($format).'<br>';
echo 'UTC time: '.$utcTime.'<br>';
// from database
$dbTime = new DateTime($utcTime, $utc);
echo 'time from database converted to local time: '.$dbTime->setTimeZone($amsterdam)->format($format).'<br>';
?>

En dit doe je dus allemaal met een en dezelfde timestamp ($now).

Op het moment dat je datums en tijden weergeeft zou je die dus eerst door een functie/methode heen kunnen (en dus eigenlijk moeten) halen waarin de relevante tijdszone wordt ingesteld en verdere formatteringslogica wordt afgehandeld. Op die manier zouden gebruikers in een systeem dus alle datums en tijden in hun eigen lokale tijd(szone) kunnen zien.

Omdat de tijden allemaal in UTC zijn opgeslagen is er relatief gezien geen verschil, m.a.w. als iemand een kwartier geleden in Amsterdam een bericht plaatst op dit forum (alhoewel, misschien niet op dit formum omdat de tijden hier nog steeds vertiefd zijn :p) en iemand aan de andere kant van de wereld (die in zijn/haar profiel de daar geldende lokale tijdszone heeft ingesteld) kan dan dus zien dat het bericht voor hem/haar een kwartier geleden was geplaatst, onafhankelijk waar je je ter wereld bevindt of welke lokale tijdszone je gebruikt.

Aan (sec) een timestamp/datetime zelf kun je hierover geen enkele informatie afleiden.

Het kan natuurlijk ook gewoon zo zijn dat de klok van je webserver de verkeerde tijd aangeeft, in absolute zin.
Gewijzigd op 12/06/2019 15:54:12 door Thomas van den Heuvel
 
Joop Hennis

Joop Hennis

14/06/2019 13:43:02
Quote Anchor link
Dank je voor de uitgebreide uitleg. Hier kan ik verder mee.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.