waarom werkt ajax niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »
Paul Weiss

Paul Weiss

24/04/2024 20:12:12
Quote Anchor link
Op 1 of andere manier werkt de onderstaande ajax niet. heb het al eens een keer aan de hand gehad. Heeft iemand een idee wat er hier fout gaat?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<script>


var code = "test";
var paginanaam = "pagina1";


$.ajax({
url: 'save-content.php',
type: 'post',
                        
data: {code:code,paginanaam:paginanaam},
datatype: 'html',
success: function(rsp){
location.reload();
alert("ajax uitgevoerd;");                                
}
});


onderstaande save-content.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

$paginanaam
= trim( $_REQUEST['paginanaam'] );
$code = $conn->real_escape_string($_REQUEST['code'] );

?>
Gewijzigd op 24/04/2024 20:39:38 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 08:55:58
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/04/2024 20:41:15
Quote Anchor link
Waaruit blijkt dat het niet wordt ingeladen? Wat zegt de developer console van je browser?
 
Paul Weiss

Paul Weiss

24/04/2024 20:46:32
Quote Anchor link
hoi arien. goede vraag. in het php bestand wordt de inhoud namelijk naar een bestand geschreven. althans dat zou het moeten doen. Maar dat gebeurd niet. daarom ga ik er vanuit dat er iets is gaan in ajax. onderstaande de gehele php code. vreemde is dat alle script op een andere pagina het wel doen. geen probleem wat het probleem kan veroorzaken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
?php

$paginanaam = trim( $_REQUEST['paginanaam'] );
$code = $conn->real_escape_string($_REQUEST['code'] );

$myFile = "import-database.php"; // or .php  
$fh = fopen($myFile, 'w'); // or die("error");  
fwrite($fh, $code);  
fclose($fh);      


?>

 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/04/2024 20:48:31
Quote Anchor link
Waarom gebruik je real_escape_string? Denk je dat de filehandler van PHP opeens zich identificeert als een MySQLi-adapter? :-P

En wat meldt je developer console in de Netwerk-tab over je request?
Gewijzigd op 24/04/2024 20:50:43 door - Ariën -
 
Paul Weiss

Paul Weiss

24/04/2024 20:56:59
Quote Anchor link
nou dat was een tip. normaal wordt er gehele html code in de variable opgeslagen etc.

Toevoeging op 24/04/2024 20:57:31:

en zonder escape_string ging dat wel eens fout. vandaar.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/04/2024 20:58:39
Quote Anchor link
Lees eens goed wat mysqli_real_escape_string doet, en vel opnieuw een oordeel. ;-)
 
Jan R

Jan R

25/04/2024 07:04:11
Quote Anchor link
Waar kont $conn trouwens vandaan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$code = $conn->real_escape_string($_REQUEST['code'] )

Je doet een post maar controleert niet of er gePOST wordt. Je controleerd ook niet of de paginanaam wel is gePOST

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
        if(isset($_POST['code'], $_POST['paginanaam'])) {
            $paginanaam = trim( $_REQUEST['paginanaam'] );//ongebruikte variabele wat doet dit hier?
            $fh = fopen("import-database.php", 'w');
            fwrite($fh, $_POST['code']);  
            fclose($fh);
        }            
    }

?>
Gewijzigd op 25/04/2024 07:11:42 door Jan R
 
Paul Weiss

Paul Weiss

25/04/2024 09:30:53
Quote Anchor link
hoi arien.

elke pagina heeft een uniek nummer. deze is opgeslagen in de variable paginanaam. vandaar deze variable.
Maar even dat terzijde. bedankt voor je code. het werkt inderdaad nu. wat ik zo vreemd vind is dat dezelfde code wel werkt op een andere plek. Zal de code daar ook vervangen door die van jou. zoal ik kan lezen zorgt real escape string voor o.a. het weghalen van onnodige karakters in de content toch? ik sla namelijk html en pho code op in de variable. is trim dan de functie die ervoor zorgt dat de alles ook wordt meegenomen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/04/2024 12:26:52
Quote Anchor link
Vanuit PHP.net over de mysqli_real_escape_string() functie.

Quote:
Escapes special characters in a string for use in an SQL statement, taking into account the current charset of the connection.


Ik zie dat je niks in dit stukje code met MySQLi doet. Dus deze functie is onnodig.

Als je HTML onschadelijk wilt maken:
htmlentities of htmlspecialchars

Als je HTML wilt strippen:
strip_tags

Maar normaal doe je dat bij de uitvoer. Je wilt het niet graag gestript of vermangeld opslaan.

Als je overtollige spatie's aan het begin en/of eind van een string wilt verwijderen:
trim

Bekijk anders op php.net de String Functions.
Gewijzigd op 25/04/2024 12:40:42 door - Ariën -
 
Paul Weiss

Paul Weiss

25/04/2024 12:52:52
Quote Anchor link
hoi arien. bedankt voor de toelichting.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

25/04/2024 18:14:13
Quote Anchor link
Kleine kanttekening nog ;-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
var code = 'test'
var paginanaam = 'pagina1'

$.ajax({
    url: 'save-content.php',
    type: 'post',
    data: { code: code, paginanaam: paginanaam },
    datatype: 'html',
    success: function (rsp) {
        location.reload() // door deze call wordt je pagina opnieuw geladen
        alert('ajax uitgevoerd') // dus dit statement heeft geen zin ;-)
    },
})
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/04/2024 18:47:26
Quote Anchor link
Scherp, Jan ;-)
 
Paul Weiss

Paul Weiss

25/04/2024 19:35:25
Quote Anchor link
jan bedsankt voor je bijdrage. Wat is er precies anders als ik vragen mag?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/04/2024 20:22:07
Quote Anchor link
Wat extra commentaar.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.