2 forms functioneren niet naast elkaar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roderick S

Roderick S

15/11/2010 21:50:54
Quote Anchor link
beste phphulp-leden,

ik heb 2 formulieren naast elkaar, maar als ik op het rechter formulier druk op verzenden, probeeert hij het linker formulier te verwerken.

hierbij de code: http://www.plaatscode.be/140203 , link naar de site www.stick-pimping.nl/degasten/

rechter formulier van regel 267 tot en met 465
linker formulier van regel 467 tot en met 565.

iemand enig idee hoe dit komt?

alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

07/06/2024 03:21:39
 
Jasper DS

Jasper DS

15/11/2010 21:53:01
Quote Anchor link
wat is er mis met de code hier plaatsen?
 
Roderick S

Roderick S

15/11/2010 22:12:45
Quote Anchor link
Code verwijderd. Zie opening post voor link naar code.
Gewijzigd op 16/11/2010 10:40:03 door B a s
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/11/2010 22:15:09
Quote Anchor link
Overigens krijg ik foutmeldingen op je site:
Undefined index: captcha in /home/stickpimp/domains/stick-pimping.nl/public_html/degasten/index.php on line 554

en

Notice: Undefined index: p in /home/stickpimp/domains/stick-pimping.nl/public_html/degasten/index.php on line 600

Code plaats je tussen [.code.] tags (zonder .).
De kans op een reactie is groter als je alleen relevante code plaatst.

En een andere opmerking: je werkt toch niet meer met mailto: ?! :(
Genoeg mensen die alleen nog maar gebruik maken van webmail; maak een mooi contactformulier.
Gewijzigd op 15/11/2010 22:20:03 door Obelix Idefix
 
Dylan Krijger

Dylan Krijger

15/11/2010 22:47:18
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 15/11/2010 22:15:09:
En een andere opmerking: je werkt toch niet meer met mailto: ?! :(
Genoeg mensen die alleen nog maar gebruik maken van webmail; maak een mooi contactformulier.


Idd, Staat wat netter.
Desnoods maak je er een drop-down balkje bij zodat hij bijv Naar de goede afdeling/persoon gestuurd kan worden ;)

Acie
 
Milo S

Milo S

16/11/2010 10:34:28
Quote Anchor link
Kom op zeg? Waarom de hele code? ALLEEN RELEVANTE CODE?! En ze het in code tags.
Leest dan niemand dit?:
KLIK

Damn ik word er zo moe van dat je dat steeds weer tegen iedere nieuweling moet gaan vertellen.
 

16/11/2010 10:37:48
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 15/11/2010 22:15:09:
En een andere opmerking: je werkt toch niet meer met mailto: ?! :(
Genoeg mensen die alleen nog maar gebruik maken van webmail; maak een mooi contactformulier.


Een beetje normale browser zoals Opera kan er mee overweg.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

16/11/2010 10:58:25
Quote Anchor link
Karl Karl op 16/11/2010 10:37:48:

Een beetje normale browser zoals Opera kan er mee overweg.


Ongetwijfeld. Maar niet iedereen gebruikt Opera. Daarnaast vind ik het professioneler staan om een php-formulier (incl. controles) te gebruiken i.p.v. een mailto-functie. Kans bij mailto op spam schijnt ook groter te zijn. Maar goed; dat is een persoonlijke voorkeur. Wilde TS het alleen meegeven om er over na te denken.
 
Milo S

Milo S

16/11/2010 11:00:37
Quote Anchor link
En dan nog is het niet alleen relevante code... post dan ook alleen de stukken van het formulier...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && $_POST['submit'] == 'left' )
{

    # linker formulier afhandeling
}

if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && $_POST['submit'] == 'right' )
{

    # rechter formulier afhandeling
}
?>


En ik denk dat je zo je probleem kan oplossen, is niet de ideale manier maarja.

@ Karl: Wat je zegt een normale XD.
 

16/11/2010 11:16:38
Quote Anchor link
- Variabelen buiten quotes.
- Geen die gebruiken.
- Je kunt $_SESSION['ingelogd'] ook bitwise gebruiken, zoals je nu $logged_in gebruikt.
- Is admin een constante?
- CSS en JS in aparte bestanden zetten is beter.
- Bouw foutafhandeling in bij SQL.
- Selecteer wat je wilt hebben, gebruik geen *.
- Gebruik mysql_real_escape_string, geen addslashes, die verneukt je data.
- Waarvoor haal je data op van de db als je die toch niet gebruikt?
- SQL Injections mogelijk, gebruik mysql_real_escape_string.
- Geen die gebruiken.
- Gebruik mysql_fetch_assoc, want die data gebruik je nu ook al, meer data heb je niet nodig.
- Kan een combinatie van een gebruikersnaam en achtwoord meerdere accounts ophalen?
- Geen meta midden in een pagina dumpen.
- Waarvoor is de lege echo / if po regel 433 en 452.
- Error reporting zet je bovenin op de pagina. Op live website ALTIJD uit.
- Misshcien is een config bestand handiger? Alweer mysql gegevens?
- Waarvoor is de array $dagen?
- Je html is niet correct: http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fwww.stick-pimping.nl%2Fdegasten%2F&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0
- Je sluit twee keer hetzelfde form af.
- Tabellen horen niet gebruikt te worden voor lay-out.

Obelix en Idefix op 16/11/2010 10:58:25:
Karl Karl op 16/11/2010 10:37:48:

Een beetje normale browser zoals Opera kan er mee overweg.


Ongetwijfeld. Maar niet iedereen gebruikt Opera. Daarnaast vind ik het professioneler staan om een php-formulier (incl. controles) te gebruiken i.p.v. een mailto-functie. Kans bij mailto op spam schijnt ook groter te zijn. Maar goed; dat is een persoonlijke voorkeur. Wilde TS het alleen meegeven om er over na te denken.

Maar dat betekend dus niet dat de browsers niet met een mailto link overweg kunnen. Ik heb nog even verder gezocht, zelfs IE en Firefox (geen normale browser) kunnen er mee overweg.

Milo S op 16/11/2010 11:00:37:
En dan nog is het niet alleen relevante code... post dan ook alleen de stukken van het formulier...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && $_POST['submit'] == 'left' )
{

    # linker formulier afhandeling
}

if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && $_POST['submit'] == 'right' )
{

    # rechter formulier afhandeling
}
?>


En ik denk dat je zo je probleem kan oplossen, is niet de ideale manier maarja.

@ Karl: Wat je zegt een normale XD.

Inderdaad, dat is niet de oplossing. Je doet namelijk controleren met REQUEST_METHOD omdat die submit waarde niet altijd mee gestuurd wordt. Je bent wel in de goede richting aan het denken: een hidden input.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

16/11/2010 11:38:15
Quote Anchor link
Karl Karl op 16/11/2010 11:16:38:

Maar dat betekend dus niet dat de browsers niet met een mailto link overweg kunnen. Ik heb nog even verder gezocht, zelfs IE en Firefox (geen normale browser) kunnen er mee overweg.


Ik heb volgens mij nergens gezegd dat een browser niet overweg zou kunnen met een mailto. Alleen aangegeven dat ik het niet mooi/praktisch vind. Wat TS er mee doet, is aan hem/haar.
Gewijzigd op 16/11/2010 11:39:04 door Obelix Idefix
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

16/11/2010 12:19:44
Quote Anchor link
Milo S op 16/11/2010 10:34:28:
Kom op zeg? Waarom de hele code? ALLEEN RELEVANTE CODE?! En ze het in code tags.
Leest dan niemand dit?:
KLIK

Damn ik word er zo moe van dat je dat steeds weer tegen iedere nieuweling moet gaan vertellen.


klopt... maar misschien moet het ergens anders staan dan onder aan de pagina.
 
Jasper hoi

jasper hoi

16/11/2010 12:40:27
Quote Anchor link
Teun Hesseling op 16/11/2010 12:19:44:
Milo S op 16/11/2010 10:34:28:
Kom op zeg? Waarom de hele code? ALLEEN RELEVANTE CODE?! En ze het in code tags.
Leest dan niemand dit?:
KLIK

Damn ik word er zo moe van dat je dat steeds weer tegen iedere nieuweling moet gaan vertellen.


klopt... maar misschien moet het ergens anders staan dan onder aan de pagina.

Gewoon verplicht laten lezen bij registratie
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.