Abstract methodes door laten erven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »
Johan K

Johan K

19/05/2010 09:43:16
Quote Anchor link
Ik heb een vraagje over het door laten erven van methodes in classes, en hoe ik dit eventueel mogelijk zou kunnen maken. Ik heb hier een paar dagen een topic voor geopend, er was alleen niet op gereageerd en nu is de context iets anders. Dus vandaag maar een nieuwe topic.

Dit is een voorbeeld van een classe hierarchy dat ik wil berijken.
Ik weet alleen niet of dit "professioneel" mogelijk is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php

abstract class Connection{
    abstract function error();
}


class FTP extends Connection{
    private $pError;

    function
error(){
        return $pError;
    }
}


interface iDatabase{
    function
query( $sql );
    // en nog een hele waslijst met standaard methodes.
}

abstract class Database extends Connection{
    abstract function error(); // Here, it shall error. Function must contain body, Noooh!
}

class MySQL extends Database implements iDatabase{
    function
error(){
        return mysql_error();
    }
    function
query( $sql ){
        return mysql_query( $sql );
    }
}


class MySQLi extends Database implements iDatabase{
    function
error(){
        return mysqli_error();
    }
    function
query( $sql ){
        return mysqli_query( $sql );
    }
}


class PostGreSQL extends Database implements iData //... etc

?>


Dit is alleen niet mogelijk omdat "Database" een body verwacht op de methode error.
Is er een mogelijkheid om dit wel te laten werken, zonder daarvoor nog een andere methode te maken en door te linken zoals "getError()",

Door personelijke onstandigheden heb ik momenteel thuis geen Internet, ik heb alleen de mogelijkheid om dit op een andere locatie te doen, dus verwacht niet per direct antwoord.

Alvast bedankt.
Gewijzigd op 19/05/2010 10:24:12 door Johan K
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 04:49:35
 
Jelmer -

Jelmer -

19/05/2010 10:10:56
Quote Anchor link
Mijn PHP (5.3.nogwat) geeft een iets duidelijkere foutmelding: PHP Fatal error: Can't inherit abstract function Connection::error() (previously declared abstract in Database). En inderdaad, wanneer ik Connection::error weglaat dan gaat het goed. Die eis dat alle classes die Database extenden een method genaamd error() moeten hebben zit al in Connection. En die eis kan je niet overschrijven.
 
Johan K

Johan K

19/05/2010 10:22:31
Quote Anchor link
Ik heb een van de nieuwste PHP versies, 6.0.#, stom dat ik dat er niet had bij vermeld.
Grappig dat je dit ook even heb uitgetest, heb deze code met de losse hand geschreven. Had wel een syntax errortje verwacht.

Ik begrijp deze error wel, ik moet een body "{}" op de error methode in classe Database declareren, maar dan kan de methode niet overschreven worden, toch? Ik had namelijk wel iets gelezen over de final keyword.
Ik begin de laatste tijd echt in te zien hoe handig het verlengen van een classe is, dus ik weet er nog niet alle "tricks".

En bedankt voor je snelle reactie, ik ga het thuis even proberen want ik had niet verwacht dat hij geen error zou geven als hij gedeclareerd is in de kinderen van Database.

Misschien nog iets, bestond of bestaat er nog ergens een optie in PHP zoiets als "required"?
Dus dat deze classes eventueel worden geladen standaard met __autoload, voordat ze daadwerkelijk gebruikt worden.
Zou handig zijn voor error handeling classes, met set_*_handler(array( 'class', 'static method' ) );

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php class FooBar requires Foo, Bar extends MehBar implements iBar{} ?>
Gewijzigd op 19/05/2010 10:38:53 door Johan K
 
Jelmer -

Jelmer -

19/05/2010 10:37:15
Quote Anchor link
Database extends Connection, en daarmee erft hij ook de eisen van Connection, namelijk dat er een method error() moet zijn. Normaal gesproken moet de class Database daaraan voldoen, maar Database is ook abstract. PHP weet dan dat Database nooit een instantie kan worden, en daarom hoeft het niet direct alle eisen van Connection waar te maken. Alleen een class die daadwerkelijk een instantie kan worden, de uiteindelijke classes zoals PgSQL, moeten dus voldoen aan alle eisen van de bovenliggende classes in die hiërarchie.

Als Database abstract is, hoef je de method niet te voorzien van een body. (mits je er het abstract keyword voor zet) Maar een class die Database extends, PgSQL bijv, en die niet abstract is, moet wel aan alle eisen voldoen. En die moet dus wel een method error met een body hebben.

PS: Gebruik je PHP 6, of gewoon de laatste build van PHP's trunk? Want PHP 6 zelf is op het moment niet in ontwikkeling. Volgens mij is de trunk tegenwoordig weer gebaseerd op PHP 5.3.
 
Johan K

Johan K

19/05/2010 10:44:16
Quote Anchor link
Heel erg bedankt voor de verduidelijking, helpt erg.
En persoonlijk weet ik niet precies wat voor build het is, thuis heb ik geen Internet, dus ik had aan een vriend van mij gevraagd of hij het even op een jumpdrive kon zetten, en simpelweg gewoon geinstalleerd. Hij zei dat het versie 6 was, dus daarop vertrouwde ik op.

Ik zal wel voor je kijken, maar daar kan ik vandaag geen antwoord op geven.
Gewijzigd op 19/05/2010 10:47:48 door Johan K
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

19/05/2010 10:53:45
Quote Anchor link
Enkel ter informatie:
Op dit moment is er nog geen beslissing gemaakt over de volgende versie van PHP. Het kan 5.4 zijn, 6.0 maar ook 7.0. Heeft onder andere te maken met Unicode support wat een beetje drama is geworden binnen het ontwikkelteam.
Waarschijnlijk heb je dus gewoon een snapshot van de trunk.

Deze informatie weet ik via de internals list van PHP. Heb dus niks met de ontwikkeling ervan te maken :)

Verder ontopic:
Je implement overal iDatabase, maar voor zover ik nu zie is het logischer om de abstracte class iDatabase te laten implementeren.

Over het 'final' keyword. Als je een class maakt, met een final method, kan je bij een extend van die class, die specifieke method niet overrulen. Je kan ook een complete class dus final maken, zodat van die class geen extend gemaakt kan worden,
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.