Actie onthouden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »
Tim Groot

Tim Groot

13/04/2007 16:38:00
Quote Anchor link
Hee phphulp mensen,

Is er een mogelijkheid dat je bij een dropdown box de laatste actie onthoud?

dus je hebt een dropbox:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<SELECT name="blok">
    <option value="algemeen">Nieuws algemeen</option>
    <option value="wedstrijden">Nieuws over wedstrijden</option>
    <option value="teams">Nieuws over teams</option>
</SELECT>


bij de laatste actie heb je 'nieuws over wedstrijden' gebruikt. nu kom je weer op de pagina en nu wil ik dat 'nieuws over wedstrijden' selected is.

iemand een idee hoe ik dat kan doen??

Thanx alvast
 
PHP hulp

PHP hulp

16/06/2024 17:39:08
 
Kalle P

Kalle P

13/04/2007 16:53:00
Quote Anchor link
Met selected.

<option value="wedstrijden" selected>Nieuws over wedstrijden</option>

Dit kan je dus met php doen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if($_POST['blok'] == wedstrijden){echo 'selected';} ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<option value="algemeen" <?php if($_POST['blok'] == algemeen){echo 'selected';} ?>>Nieuws algemeen</option>
<option value="wedstrijden" <?php if($_POST['blok'] == wedstrijden){echo 'selected';} ?>>Nieuws over wedstrijden</option>
<option value="teams" <?php if($_POST['blok'] == teams){echo 'selected';} ?>>Nieuws over teams</option>
 
Tim Groot

Tim Groot

13/04/2007 17:04:00
Quote Anchor link
Mm nee,
misschien ben ik niet duidelijk genoeg geweest. ik weet wel hoe ik dat moet doen met selected.
Maar hij moet dus de laatste actie onthouden die gedaan is bij dat blok. misschien een een sessie, cookie of javascriptje?
Op deze manier onthoud hij toch niet de laatste actie in dat blok?
 
Jan geen

Jan geen

13/04/2007 17:14:00
Quote Anchor link
Moet je de waarde idd ergens in opslaan, kan prima in een sessie als je wil dat het wordt onthouden zolang de bezoeker op je website is.
 
Tim Groot

Tim Groot

13/04/2007 17:16:00
Quote Anchor link
jahh precies.
kun je me even een zetje in de goede richting geven? ik heb niet heel veel ervaring met sessies nl. ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tim Groot
 
GaMer B

GaMer B

13/04/2007 17:18:00
 
Tim Groot

Tim Groot

13/04/2007 17:28:00
Quote Anchor link
ok de sessie aanmaken lukt me wel. maar hij moet dus de laatste actie onthouden.
Dus hij moet na een submit weer een nieuwe sessie aanmaken en die oude vernietigen
 
GaMer B

GaMer B

13/04/2007 17:33:00
Quote Anchor link
Of de sessie gewoon updaten.
 
Kalle P

Kalle P

13/04/2007 17:43:00
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

13/04/2007 18:10:00
Quote Anchor link
een sessie is gewoon een variabel (weliswaar een superglobal), je kan hem dus ook gewoon zo benaderen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$_SESSION
['iets'] = '';
$_SESSION['iets'] .= 'hallo';
echo $_SESSION['iets'];
// output: hallo
$_SESSION['iets'] = 'doeg';
echo $_SESSION['iets'];
// output: doeg
unset($_SESSION['iets']);
echo $_SESSION['iets'];
// output: notice undefined index...
?>
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

13/04/2007 18:11:00
Quote Anchor link
Dit is denk ik wat je bedoelt, even net voor je in elkaar gezet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
session_start();

$items_array = array ('Maak een keuze...',
                      'Nieuws algemeen',
                      'Nieuws over wedstrijden',
                      'Nieuws over teams');

$selected_item = $_POST['blok'];

if (isset($selected_item))
{

    
    if ($selected_item>0 | $selected_item<4)
    {

        echo 'Gekozen optie is: '.$_POST['blok'].'<br />';
        $_SESSION['selected_item'] = $selected_item;
    }

    else
    {
        echo 'Deze optie bestaat niet (meer).<br />';
    }
    
    
}



echo '<form method="post"><SELECT name="blok"  onchange="this.form.submit();">';

    foreach ($items_array as $key => $content)
    {

        if ($key == $_SESSION['selected_item'])
        {

            echo  '<option value="'.$key.'" selected="selected">'.$content.'</option>';
        }

        else
        {
            echo  '<option value="'.$key.'">'.$content.'</option>';
        }
    }


echo '</SELECT> </form>';
?>


edit: dit op zich zelf staan is werkend, heeft geen submit button nodig als je dat denkt.. werkt middels via this.form.submit() en is bedoeld als demonstratie voor je zodat je een beetje basis inzicht krijgt in deze vorm.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Danny Roelofs
 
- SanThe -

- SanThe -

13/04/2007 19:27:00
Quote Anchor link
@Roelofs: Dit is niet correct:

$selected_item = $_POST['blok'];
if (isset($selected_item))

Je checkt met isset() $selected_item, maar als die niet is geset dan wil dat zeggen dat $_POST['blok'] niet is geset. Die moet je dus checken met isset() en niet $selected_item.
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

13/04/2007 19:41:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 13.04.2007 19:27:
@Roelofs: Dit is niet correct:

$selected_item = $_POST['blok'];
if (isset($selected_item))

Je checkt met isset() $selected_item, maar als die niet is geset dan wil dat zeggen dat $_POST['blok'] niet is geset. Die moet je dus checken met isset() en niet $selected_item.


Nou het blijft voor mij correct San!, Reden is dat indien $_POST['blok'] is geset tevens $selected_item geset zal zijn. Indien $_POST['blok'] niet geset is zal ook $selected_item niet geset zijn.

Endus $selected_item is geset of niet geset.

Indien $selected_item geset wordt d.m.v een form manipulatie vangt de OR vergelijking het af om te controleren als de keuze tussen de toegestaande parameters ligt c.q 0 t/m 4

Maar mischien bedoel je iets anders ermee te zeggen want het functioneert als zodanig wel goed.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Danny Roelofs
 
- SanThe -

- SanThe -

13/04/2007 19:53:00
Quote Anchor link
@Roelofs: Het zal een extra overbodige 'Notice' geven. En dat willen we toch niet? Een goed script is notice en error vrij.
 
Tim Groot

Tim Groot

13/04/2007 20:26:00
Quote Anchor link
Bedankt allen.

@Roelofs
Dat was ook een optie inderdaad. bedankt iig.

Ik heb weer wat geleerd over sessies gebruiken.

wat ik nu gedaan heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<SELECT name="blok">
<option value="algemeen" <?php if($_SESSION['log_blok'] == algemeen){echo 'selected';} ?>>Nieuws algemeen</option>
<option value="wedstrijden" <?php if($_SESSION['log_blok'] == wedstrijden){echo 'selected';} ?>>Nieuws over wedstrijden</option>
<option value="teams" <?php if($_SESSION['log_blok'] == teams){echo 'selected';} ?>>Nieuws over teams</option>
</SELECT>


en dit om de sessie aan te maken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
session_start();
$_SESSION["log_blok"]    =    $_POST['blok'];

session_register("log_blok");
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

13/04/2007 20:33:00
Quote Anchor link
Roelofs schreef op 13.04.2007 19:41:
Nou het blijft voor mij correct San!, Reden is dat indien $_POST['blok'] is geset tevens $selected_item geset zal zijn. Indien $_POST['blok'] niet geset is zal ook $selected_item niet geset zijn.


Verkeerde redenering. Als je dit doet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    $var
= '';
    echo isset($var);
?>

Dan zal hij zeggen dat de var geset is, maar je hebt er niks in gestopt.
Zo ook bij jou, als $_POST['blok'] niet geset is, maar je zet hem wel in $selected_item, zal PHP niks zeggen, alleen dat $_POST['blok'] niet geset is..
 
- SanThe -

- SanThe -

13/04/2007 20:33:00
Quote Anchor link
session_register("log_blok"); kan je weghalen, dat is antiek en overbodig.

En bij de options de 'tekst' wel even tussen quotes zetten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if($_SESSION['log_blok'] == 'algemeen') { echo 'selected'; } ?>
 
- SanThe -

- SanThe -

13/04/2007 20:36:00
Quote Anchor link
@WillemJan Zijderveld: Jouw uitleg is net nog even beter dan die van mij. Netjes.
 
Tim Groot

Tim Groot

13/04/2007 20:38:00
Quote Anchor link
SanThe. je hebt gelijk.

meteen even gedaan.
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

13/04/2007 22:25:00
Quote Anchor link
Ja ik moet mezelf ook even corrigeren, jullie hebben aangaande het melden van deze bepaalde notice ook helemaal gelijk. ja dat had ik ook helemaal over het hoofd gezien (niet bij stil gestaan meer).

Bedankt voor de herinnering!.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.