Actie onthouden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »
Tim Groot

Tim Groot

13/04/2007 16:38:00
Quote Anchor link
Hee phphulp mensen,

Is er een mogelijkheid dat je bij een dropdown box de laatste actie onthoud?

dus je hebt een dropbox:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<SELECT name="blok">
    <option value="algemeen">Nieuws algemeen</option>
    <option value="wedstrijden">Nieuws over wedstrijden</option>
    <option value="teams">Nieuws over teams</option>
</SELECT>


bij de laatste actie heb je 'nieuws over wedstrijden' gebruikt. nu kom je weer op de pagina en nu wil ik dat 'nieuws over wedstrijden' selected is.

iemand een idee hoe ik dat kan doen??

Thanx alvast
 
PHP hulp

PHP hulp

24/05/2024 04:43:25
 
Kalle P

Kalle P

13/04/2007 16:53:00
Quote Anchor link
Met selected.

<option value="wedstrijden" selected>Nieuws over wedstrijden</option>

Dit kan je dus met php doen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if($_POST['blok'] == wedstrijden){echo 'selected';} ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<option value="algemeen" <?php if($_POST['blok'] == algemeen){echo 'selected';} ?>>Nieuws algemeen</option>
<option value="wedstrijden" <?php if($_POST['blok'] == wedstrijden){echo 'selected';} ?>>Nieuws over wedstrijden</option>
<option value="teams" <?php if($_POST['blok'] == teams){echo 'selected';} ?>>Nieuws over teams</option>
 
Tim Groot

Tim Groot

13/04/2007 17:04:00
Quote Anchor link
Mm nee,
misschien ben ik niet duidelijk genoeg geweest. ik weet wel hoe ik dat moet doen met selected.
Maar hij moet dus de laatste actie onthouden die gedaan is bij dat blok. misschien een een sessie, cookie of javascriptje?
Op deze manier onthoud hij toch niet de laatste actie in dat blok?
 
Jan geen

Jan geen

13/04/2007 17:14:00
Quote Anchor link
Moet je de waarde idd ergens in opslaan, kan prima in een sessie als je wil dat het wordt onthouden zolang de bezoeker op je website is.
 
Tim Groot

Tim Groot

13/04/2007 17:16:00
Quote Anchor link
jahh precies.
kun je me even een zetje in de goede richting geven? ik heb niet heel veel ervaring met sessies nl. ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tim Groot
 
GaMer B

GaMer B

13/04/2007 17:18:00
 
Tim Groot

Tim Groot

13/04/2007 17:28:00
Quote Anchor link
ok de sessie aanmaken lukt me wel. maar hij moet dus de laatste actie onthouden.
Dus hij moet na een submit weer een nieuwe sessie aanmaken en die oude vernietigen
 
GaMer B

GaMer B

13/04/2007 17:33:00
Quote Anchor link
Of de sessie gewoon updaten.
 
Kalle P

Kalle P

13/04/2007 17:43:00
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

13/04/2007 18:10:00
Quote Anchor link
een sessie is gewoon een variabel (weliswaar een superglobal), je kan hem dus ook gewoon zo benaderen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$_SESSION
['iets'] = '';
$_SESSION['iets'] .= 'hallo';
echo $_SESSION['iets'];
// output: hallo
$_SESSION['iets'] = 'doeg';
echo $_SESSION['iets'];
// output: doeg
unset($_SESSION['iets']);
echo $_SESSION['iets'];
// output: notice undefined index...
?>
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

13/04/2007 18:11:00
Quote Anchor link
Dit is denk ik wat je bedoelt, even net voor je in elkaar gezet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
session_start();

$items_array = array ('Maak een keuze...',
                      'Nieuws algemeen',
                      'Nieuws over wedstrijden',
                      'Nieuws over teams');

$selected_item = $_POST['blok'];

if (isset($selected_item))
{

    
    if ($selected_item>0 | $selected_item<4)
    {

        echo 'Gekozen optie is: '.$_POST['blok'].'<br />';
        $_SESSION['selected_item'] = $selected_item;
    }

    else
    {
        echo 'Deze optie bestaat niet (meer).<br />';
    }
    
    
}



echo '<form method="post"><SELECT name="blok"  onchange="this.form.submit();">';

    foreach ($items_array as $key => $content)
    {

        if ($key == $_SESSION['selected_item'])
        {

            echo  '<option value="'.$key.'" selected="selected">'.$content.'</option>';
        }

        else
        {
            echo  '<option value="'.$key.'">'.$content.'</option>';
        }
    }


echo '</SELECT> </form>';
?>


edit: dit op zich zelf staan is werkend, heeft geen submit button nodig als je dat denkt.. werkt middels via this.form.submit() en is bedoeld als demonstratie voor je zodat je een beetje basis inzicht krijgt in deze vorm.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Danny Roelofs
 
- SanThe -

- SanThe -

13/04/2007 19:27:00
Quote Anchor link
@Roelofs: Dit is niet correct:

$selected_item = $_POST['blok'];
if (isset($selected_item))

Je checkt met isset() $selected_item, maar als die niet is geset dan wil dat zeggen dat $_POST['blok'] niet is geset. Die moet je dus checken met isset() en niet $selected_item.
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

13/04/2007 19:41:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 13.04.2007 19:27:
@Roelofs: Dit is niet correct:

$selected_item = $_POST['blok'];
if (isset($selected_item))

Je checkt met isset() $selected_item, maar als die niet is geset dan wil dat zeggen dat $_POST['blok'] niet is geset. Die moet je dus checken met isset() en niet $selected_item.


Nou het blijft voor mij correct San!, Reden is dat indien $_POST['blok'] is geset tevens $selected_item geset zal zijn. Indien $_POST['blok'] niet geset is zal ook $selected_item niet geset zijn.

Endus $selected_item is geset of niet geset.

Indien $selected_item geset wordt d.m.v een form manipulatie vangt de OR vergelijking het af om te controleren als de keuze tussen de toegestaande parameters ligt c.q 0 t/m 4

Maar mischien bedoel je iets anders ermee te zeggen want het functioneert als zodanig wel goed.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Danny Roelofs
 
- SanThe -

- SanThe -

13/04/2007 19:53:00
Quote Anchor link
@Roelofs: Het zal een extra overbodige 'Notice' geven. En dat willen we toch niet? Een goed script is notice en error vrij.
 
Tim Groot

Tim Groot

13/04/2007 20:26:00
Quote Anchor link
Bedankt allen.

@Roelofs
Dat was ook een optie inderdaad. bedankt iig.

Ik heb weer wat geleerd over sessies gebruiken.

wat ik nu gedaan heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<SELECT name="blok">
<option value="algemeen" <?php if($_SESSION['log_blok'] == algemeen){echo 'selected';} ?>>Nieuws algemeen</option>
<option value="wedstrijden" <?php if($_SESSION['log_blok'] == wedstrijden){echo 'selected';} ?>>Nieuws over wedstrijden</option>
<option value="teams" <?php if($_SESSION['log_blok'] == teams){echo 'selected';} ?>>Nieuws over teams</option>
</SELECT>


en dit om de sessie aan te maken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
session_start();
$_SESSION["log_blok"]    =    $_POST['blok'];

session_register("log_blok");
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

13/04/2007 20:33:00
Quote Anchor link
Roelofs schreef op 13.04.2007 19:41:
Nou het blijft voor mij correct San!, Reden is dat indien $_POST['blok'] is geset tevens $selected_item geset zal zijn. Indien $_POST['blok'] niet geset is zal ook $selected_item niet geset zijn.


Verkeerde redenering. Als je dit doet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    $var
= '';
    echo isset($var);
?>

Dan zal hij zeggen dat de var geset is, maar je hebt er niks in gestopt.
Zo ook bij jou, als $_POST['blok'] niet geset is, maar je zet hem wel in $selected_item, zal PHP niks zeggen, alleen dat $_POST['blok'] niet geset is..
 
- SanThe -

- SanThe -

13/04/2007 20:33:00
Quote Anchor link
session_register("log_blok"); kan je weghalen, dat is antiek en overbodig.

En bij de options de 'tekst' wel even tussen quotes zetten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if($_SESSION['log_blok'] == 'algemeen') { echo 'selected'; } ?>
 
- SanThe -

- SanThe -

13/04/2007 20:36:00
Quote Anchor link
@WillemJan Zijderveld: Jouw uitleg is net nog even beter dan die van mij. Netjes.
 
Tim Groot

Tim Groot

13/04/2007 20:38:00
Quote Anchor link
SanThe. je hebt gelijk.

meteen even gedaan.
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

13/04/2007 22:25:00
Quote Anchor link
Ja ik moet mezelf ook even corrigeren, jullie hebben aangaande het melden van deze bepaalde notice ook helemaal gelijk. ja dat had ik ook helemaal over het hoofd gezien (niet bij stil gestaan meer).

Bedankt voor de herinnering!.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.