Ajax call openweathermap.org

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »
Joren vh

joren vh

05/12/2013 13:48:14
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een mobile web app te maken.
Nu heb via geolocation mijn positie bepaald en deze mooi weergegeven op een google maps kaartje, so far so good
Eerst test ik dus of geolocation toegestaan is als dit het geval is roep ik de functie succes aan, nu heb ik een uitbreiding gemaakt die de temperatuur zou moeten aangeven van deze locatie dus roep ik naast succes ook WeatherRequest aan.

Maar daar loopt het mis:
- in de function succes doe ik: var lat = position.coords.latitude; en var longi = position.coords.longitude; => dit werkt perfect, maar als ik exact het zelfde doe in mijn tweede functie krijg ik onderstaande error:

Uncaught TypeError: Cannot read property 'latitude' of undefined (index):55

online voorbeeld: http://ninetythree.be/ioutfit/v2/

Betrefdende code: js staat allemaal nog mee in de index file maar wordt later nog naar een externe file gebracht!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
            $("document").ready(function() {
                //checken of geolocation is toegestaan, als deze is toegestaan wordt de functie success uitgevoerd!
                  if(navigator.geolocation) {
                      navigator.geolocation.getCurrentPosition(success, WeatherRequest);
                  }
                  //locatie weergeven en integratie van google maps map met je positie!
                  function success(position) {
                      $(".test").append("geoloaction succesvol!");
                      var lat = position.coords.latitude;
                      var longi = position.coords.longitude;
                      $(".location").append("<li>" + lat + "</li><li>" + longi +"</li>");
                      console.log(lat);
                      console.log(longi);

                      var coords = new google.maps.LatLng(position.coords.latitude, position.coords.longitude);
  
                      var options = {
                        zoom: 15,
                        center: coords,
                        mapTypeControl: false,
                        navigationControlOptions: {
                            style: google.maps.NavigationControlStyle.SMALL
                        },
                        mapTypeId: google.maps.MapTypeId.ROADMAP
                      };
                      var map = new google.maps.Map(document.getElementById("map-canvas"), options);

                      var marker = new google.maps.Marker({
                          position: coords,
                          map: map,
                          title:"You are here!"
                      });
                  }

                  //temperature
                  function WeatherRequest(position){
                      console.log("succes");
                      console.log("init");
                      var lat = position.coords.latitude;
                      var longi = position.coords.longitude;
                    $.ajax({
                        //api.openweathermap.org/data/2.5/weather?lat=35&lon=139
                        url: "api.openweatermap.org/data/2.5/weather?lat=" + lat + "&lon=" + longi,        
                        dataType: "jsonp",
                        success: callback
                    });
                }
                  WeatherRequest(function(data) {
                      console.log('weer data ontvangen');
                  })
                  

              });
  
Gewijzigd op 05/12/2013 13:50:09 door Joren vh
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 02:05:39
 
Kris Peeters

Kris Peeters

05/12/2013 14:01:20
Quote Anchor link
Okay

Je hebt dus dit:
navigator.geolocation.getCurrentPosition(success, error, options)

Met andere woorden; indien alles lukt, wordt de success callback getriggerd; en krijgt als parameter de position mee.
Indien er een error is, is de position niet gevonden. De parameter die je daar mee krijgt, is een error object.

Jouw function WeatherRequest zou er zo uit kunnen zien

function WeatherRequest(err) {
console.warn('ERROR(' + err.code + '): ' + err.message);
};

Het lijkt me niet dat die functie daarvoor bedoeld is.
Waarvoor heb je die wel bedoeld?

Wanneer - onder welke omstandigheden - verwacht je dat WeatherRequest moet worden uitgevoerd?


------

Wat je op lijn 48 doet, snap ik al helemaal niet. Waarom voer je daar WeatherRequest uit? En waarom steek je een functie in de parameter?
Gewijzigd op 05/12/2013 14:06:14 door Kris Peeters
 
Joren vh

joren vh

05/12/2013 14:02:54
Quote Anchor link
Weather request dient altijd uitgevoerd te worden net zoals success, dus als ik het goed begrijp moet ik mijn functie WeatherRequest gewoon even op het einde van success functie aanroepen?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

05/12/2013 14:07:29
Quote Anchor link
Onderaan function success() - nog binnen de accolade - kan je

WeatherRequest(position);

uitvoeren.
Dus bv. tussen lijn 32 en lijn 33
Gewijzigd op 05/12/2013 14:08:38 door Kris Peeters
 
Joren vh

joren vh

05/12/2013 14:10:39
Quote Anchor link
klopt inderdaad, maar de error op latitude en longitude blijf ik spijtig genoeg krijgen..

edit
longitude en latitude error opgelost

enkel plakt hij nu nog een heel stuk achter mijn url dat er niet hoort te staan, van waar komt dit?
http://api.openweatermap.org/data/2.5/weather?lat=51.0260538&lon=4.4605912&callback=jQuery191041902255499735475_1386249118454&_=1386249118455

&callback.. is teveel?
Gewijzigd op 05/12/2013 14:13:21 door joren vh
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

05/12/2013 14:20:32
Quote Anchor link
Nee, dat heb je zelf aangegeven. Je gebruik als dataFormat 'jsonp' en daarin zit een callback. Dit is om cross-domain problemen te voorkomen. Het werkt ook gewoon met die callback.
 
Joren vh

joren vh

05/12/2013 14:23:11
Quote Anchor link
Waarom laat hij deze dan niet in? zie console (chrome), daar geeft hij een error op de verkregen url...
http://ninetythree.be/ioutfit/v2/
 
Kris Peeters

Kris Peeters

05/12/2013 14:33:48
Quote Anchor link
Het probleem is: je mag geen ajax verzoek doen naar een url van een ander domein.
Omwille van veiligheidsmaatregelen moeten de webbrowsers die functionaliteit uitschakelen.


Je zult het moeten doen via hun API.
Wat ben je eigenlijk van plan met die weerkaarten?

Vertel eens wat het eindresultaat zou moeten zijn
 
Joren vh

joren vh

05/12/2013 14:38:31
Quote Anchor link
Maar ik verwijs toch naar hun api? zelfde link maar dan zonder &callback komt letterlijk van hun api pagina?

Eindresultaat: aan de hand van de locatie moet de temperatuur bepaald worden op dat moment. uiteindelijk applicatie zal een random foto geven uit de database na het schudden met de device aan de hand van het weer.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

05/12/2013 14:52:23
Quote Anchor link
Toevallig heb ik eergisteren iets geschreven dat je eens moet lezen

Iemand vroeg: Wat is een API
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/wat-is-een-api/93152/#667402

Ik toon dus een manier waarop die restrictie kan omzeild worden.

Als je hun <script> van de API laadt, geven zij een (of meerdere) variabele een waarde. Die variabele kan je dan gebruiken.
Zo werkt een API

----
Ik ben ondertussen wat aan het rondsnuffelen bij http://openweathermap.org/API . Zien wat de mogelijkheden zijn.
Gewijzigd op 05/12/2013 14:54:38 door Kris Peeters
 
Joren vh

joren vh

05/12/2013 15:05:56
Quote Anchor link
Ga ik zeker eens lezen, maar het probleem is opgelost! ik had nog een typefoutje in mijn url zitten => dom,stom,balen, maar nu werkt het dus!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.