Anchor zonder Refresh

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »
X XAX

X XAX

12/11/2010 22:14:06
Quote Anchor link
Hey,

ik ben met een site bezig waarop iemand op een button moet klikken die er voor zorgt dat er in de URL #q=(value van input q) moet bijkomen. Liefst met jQuery. Ik heb iets gevonden van document.href = "#q=" + $('#q').val().replace(/\s/g,"%20");, maar dat refreshte de pagina. Kan iemand me helpen?
Alvast bedankt,

Raf Van den Langenbergh
 
PHP hulp

PHP hulp

01/06/2024 19:46:18
 
Jasper hoi

jasper hoi

12/11/2010 23:35:35
Quote Anchor link
Waarom zou je iets in de url willen zetten zonder er iets mee te doen?
Voor zo ver ik weet is het namelijk niet mogelijk om met jquery iets in de url neer te zetten zonder te refreshen.
 
Pim -

Pim -

12/11/2010 23:53:53
Quote Anchor link
Gebruik window.location.hash ipv document.href
 
X XAX

X XAX

16/11/2010 21:39:11
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie antwoorden.
Ik ga waarschijnlijk gewoon de gegevens naar een PHP script sturen die het in een $_SESSION var zet. Toch bedankt :)
 
Joakim Broden

Joakim Broden

17/11/2010 08:33:42
Quote Anchor link
Hoe wil je dat doen? Want PHP doet alleen wat tijdens een page refresh dus als de pagina niet refreshed dan zal hij ook niks met de # doen.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

17/11/2010 08:38:39
Quote Anchor link
Dit kun je het beste via Jquery + AJAX doen?
 
X XAX

X XAX

01/12/2010 21:20:48
Quote Anchor link
@Yea Rupie
Dat ging juist wat ik ging doen =)
 
Kris Peeters

Kris Peeters

02/12/2010 10:00:50
Quote Anchor link
Dat is te doen hoor, wat je initieel vraagt.

De url aanpassen na het # teken, zorgt er niet voor dat de pagina wordt herladen.
Je kan gewoon iets doen als window.location = '#' + waarde .

Wat ik je wel onmiddellijk zou aanraden: veergeet de structuur die lijkt op #p=fotoalbum&q=15& ...
Gebruik direct een soort mod rewtite systeem, bv. #fotoalbum/15.

Je kan trouwens zorgen voor een site waar je url's hebt met informatie na de #. Volledig bookmarkable.

Wat je moet doen:
- Maak een functie die zichzelf aanroept, met een timeout. Een interval van bv. 20ms, hoewel, wat trager mag ook.
- In die functie peil je naar de hash. Dat gaat met window.location.hash . Met die hash kan je dan doen wat je moet doen.

Het is me nog niet volledig duidelijk wat je precies wil bereiken, maar ik zal proberen iets van voorbeeld te tonen.
 
Crispijn -

Crispijn -

02/12/2010 10:35:48
Quote Anchor link
Facebook heeft toch ook zo'n manier?

Ik heb ook ooit iets leuks gemaakt wat ook werkt met een history en anchors. Kijk maar eens op crispijnverkade.nl
 
Niels K

Niels K

02/12/2010 11:00:29
Quote Anchor link
@Crispijn

Het idee is leuk, maar sorry wat een onoverzichtelijke bende :)
 
Crispijn -

Crispijn -

02/12/2010 11:19:30
Quote Anchor link
Ja, ik ben er nu ook wel op uitgekeken maar het idee met die anchors is wel te achterhalen toch? Alles werkt met javascript dus is zo te achterhalen. Het is wel met mootools gebouwd moet ik er bij zeggen.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

02/12/2010 12:17:03
Quote Anchor link
Een uitgewerkt voorbeeld.

Ik ben bij de essentie gebleven en heb me dus niet te veel aangetrokken van details.
Ik heb het vrij vlug geschreven; het is dus waarschijnlijk niet een "afgewerkt product".

Te doen, als je dit wil namaken:
- maak een map images met daarin "empty.gif" (transparante, kleine image) "image001.jpg", "image002.jpg", "image003.jpg", "image004.jpg", "image005.jpg"
- jquery.js downloaden; index.php, js.js en style.css maken


js.js
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
// just for the example I put this data in a global var.  Usually you
// would get this data from a db or xml ...
var images = Array(
  'images/image001.jpg',
  'images/image002.jpg',
  'images/image003.jpg',
  'images/image004.jpg',
  'images/image005.jpg'
);

$(document).ready(function (e) {
  // TO DO: initiate function
  m_navigation.init(hash_has_changed);
});

function hash_has_changed (vars) {
  var action = vars[0];
  switch (action) {
    case 'photo':
        var image_index = Number(vars[1]);
        var src = images[image_index];
        $('#photo img').attr('src', src);
      break;
    case 'foo':
      // do something else here
      break;
  }
  
}

////////////////////////////////////////////////////////////////////////
/**
*  Navigation class
*  We are using a lot of callbacks and timouts.  
*    The 'this' object can be ambiguous. That is why we use the global
*    variable m_navigation in our functions.
*    A bit quick & dirty, but it works.
*/

// global var.
var m_navigation = new navigation();

/**
*  constructor
*/
function navigation () {
  this.timer = null;
  this.interval = 20;  // feel free to adapt
}

/**
*  initialize the object.  It is a good idea to call this function in $(document).ready();
*/
navigation.prototype.init = function (callback) {
  if (typeof(callback) == 'function') {
    m_navigation.callback = callback;
    m_navigation.fathom();
  }
  else {
    return false;
  }
  return true;
}

/**
*  Heart of the class.  When ever the url changes after the # symbol, the user-defined (the scripter) callback is called.
*  That callback gets a parameter containing an array of (in php terms $_GET) variables.
*  It is up to that callback to do what ever the scripter wants to.
*/
navigation.prototype.fathom = function () {
  var hash = window.location.hash;
  if (m_navigation.hash != hash) {
    // new situation.  Let's analyze the variables.
    m_navigation.hash = hash;
    var vars = hash.split('/');
    result = Array();
    for (var i=0; i<vars.length; i++) {
      if (vars[i] == "") {
        break;
      }
      if (i == 0) {
        // remove the # character
        while (vars[i].substr(0,1) == "#") {
          vars[i] = vars[i].substr(1);
        }
      }
      result[result.length] = vars[i];
    }
    m_navigation.callback(result);
  }
  m_navigation.timer = setTimeout('m_navigation.fathom()', m_navigation.interval);
}
////////////////////////////////////////////////////////////////////////


index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//NL" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html>
  <head>
    <link rel="shortcut icon" type="image/gif" href="favicon.gif"/>
    <meta http-equiv=content-type content="text/html; charset=UTF-8">
    <title> Bookmarkable navigation - jQuery </title>
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css"/>
    <script src="jquery.js"></script>
    <script src="js.js"></script>
  </head>
  <body>
    <div id="page_container">
      <div id="thumbs">
        <div class="thumb"><a href="#photo/0"><img src="images/image001.jpg"/></a></div>
        <div class="thumb"><a href="#photo/1"><img src="images/image002.jpg"/></a></div>
        <div class="thumb"><a href="#photo/2"><img src="images/image003.jpg"/></a></div>
        <div class="thumb"><a href="#photo/3"><img src="images/image004.jpg"/></a></div>
        <div class="thumb"><a href="#photo/4"><img src="images/image005.jpg"/></a></div>
        <div class="clear"></div>
      </div>
      <div id="photo"><img src="images/empty.gif"/></div>
    </div>
  </body>
</html>


style.css
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
img {
  border: 0;
}

.clear{
  clear: both;
}

#thumbs .thumb{
  float: left;
}

.thumb {
  width: 100px;
  height: 100px;
  margin: 10px;
  background-color: #000;
  overflow: hidden;
}

.thumb img{
  width: 100%;
}

#photo {
  height: 400px;
}

#photo img {
  height: 100%;
}


Als je hier zelf verder mee wil:
- Zie dat je m_navigation initialiseert bij $(document).ready()
- maak een functie, zoals hash_has_changed, alwaar je doet wat je wil doen.
Gewijzigd op 02/12/2010 12:30:36 door Kris Peeters
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.