array key value veranderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »
Jan deman

jan deman

28/08/2020 00:24:55
Quote Anchor link
goedenavond iedereen,

ik loop tegen een klein probleem op, ik ben bezig met het programmeren van mijn webshop maar ik heb een klein probleem met mijn shopping cart wanneer ik the quantity van mijn array in mijn shopping cart session probeer aan te passen, zodra ik het probeer aan te passen komt er te staan NULL in the key: quantity

dit is de code die het zou moeten aanpassen maar ik snap niet zo goed wat er fout gaat ben namelijk ook geen pro met associative arrays.

dit is precies wat mijn error aangeeft: Undefined offset: 10

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$quantity_txt = $_POST['var-qnty_val'];

if(isset($_POST['btn-sbt_qnty'])){
    foreach($_SESSION["shopping_cart"] as $key => $value){
        $_SESSION["shopping_cart"][$key]['quantity'] = [$value][$quantity_txt];
}

}



P.S de quantity value begint met '1' en ik probeerde het te veranderen naar 10 en dat veranderde naar NULL

alvast bedankt,

groetjes jan
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 08:09:27
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/08/2020 00:36:05
Quote Anchor link
Bedoel je dit?

$_SESSION["shopping_cart"][$key]['quantity'] = $quantity_txt;
 
Jan deman

jan deman

28/08/2020 00:57:44
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 28/08/2020 00:36:05:
Bedoel je dit?

$_SESSION["shopping_cart"][$key]['quantity'] = $quantity_txt;


hahaha ja precies dat dankjewel, ik ben blijkbaar toe aan slaap XD

Toevoeging op 28/08/2020 01:05:29:

nu krijg ik het volgende probleem, het verander iedere array value in de shopping cart inplaats van de uitgekozen key, iemand surgesties ?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/08/2020 01:05:56
Quote Anchor link
Oké ... maar op die manier overschrijf je wel alle productaantallen in je sessie met hetzelfde aantal (althans in de code zoals je die hierboven hebt geplaats). Ik weet niet of dat de bedoeling is.

Toevoeging op 28/08/2020 01:07:09:

>> het verander iedere array value in de shopping cart inplaats van de uitgekozen key

Wat is 'de uitgekozen key'? Hoe kom je daaraan?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/08/2020 01:15:37
Quote Anchor link
Waarom niet gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$_SESSION
['cart'][<product id>] = <quantity>;
?>

(waarbij <product id> een product id is, en <quantity> de hoeveelheid)

Oftewel een mapping van product id naar hoeveelheid? Al die extra niveau's heb je toch niet nodig? De bijbehorende productinformatie kun je prima uit de database ophoesten en zou ik ook niet in een sessie vastleggen.
Gewijzigd op 28/08/2020 01:16:10 door Thomas van den Heuvel
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/08/2020 01:25:05
Quote Anchor link
>> Oftewel een mapping van product id naar hoeveelheid?

Dat is toch ook wat hij doet / tracht te doen?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/08/2020 16:48:40
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 28/08/2020 01:25:05:
Dat is toch ook wat hij doet / tracht te doen?

Mja maar een sessie is geen rijdend archief waar je maar alles in zou moeten dumpen wat je handig lijkt. Hier zou alleen het hoogstnoodzakelijke in moeten zitten, zonder enige opsmuk. Alles wat in je sessie zit zou ook een weloverwogen ontwerp moeten hebben, de data hierin zou eenvoudig (toegankelijk) moeten zijn. Een "tussenmuur" in de vorm van een subarray is niet nodig --> weg ermee.
Gewijzigd op 28/08/2020 16:55:44 door Thomas van den Heuvel
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/08/2020 17:01:48
Quote Anchor link
>> Mja maar een sessie is geen rijdend archief waar je maar alles in zou moeten dumpen wat je handig lijkt.

Eens, maar een winkelmandje opslaan in sessie (zolang de bestelling niet is geplaatst) is zo vreemd niet.

>> Een "tussenmuur" in de vorm van een subarray is niet nodig --> weg ermee.

Ik snap niet helemaal wat je hiermee bedoelt. Welke "tussenmuur"? Oh, je bedoelt denk ik dat hij nog het woordje 'quantity' heeft toegevoegd. Als dat is wat je bedoelt dan is dat inderdaad niet nodig.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/08/2020 21:25:20
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 28/08/2020 17:01:48:
Eens, maar een winkelmandje opslaan in sessie (zolang de bestelling niet is geplaatst) is zo vreemd niet.

Productinformatie opslaan in je sessie is redundant, deze info is afleidbaar uit het product id.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/08/2020 22:25:19
Quote Anchor link
Hmmmm ... ik zeg: "Eens, maar een winkelmandje opslaan in sessie (zolang de bestelling niet is geplaatst) is zo vreemd niet."

Jij zegt: "Productinformatie opslaan in je sessie is redundant, deze info is afleidbaar uit het product id."

Waar heb ik het over het opslaan van productinformatie?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/08/2020 00:22:18
Quote Anchor link
Ja, en meer dan product id's en hoeveelheden heb je niet nodig? Een subarray per product (aanpak TS) zou kunnen impliceren dat je meer informatie aan die kapstok op wilt hangen. Hierboven hing onder het id nog een 'quantity' key. Dat zou in kunnen houden dat je verder nog allerlei productinformatie wilt opslaan in de sessie. Ik ga er vanuit dat dat ontwerp is gebaseerd op een bepaalde gedachtengang. Maar het opslaan van allerlei productinformatie is niet nodig noch is een sessie de plaats hiervoor.

Waarschijnlijk bedoelen we hetzelfde, maar ik spreek @jan aan om te onderbouwen waarom je bepaalde keuzes maakt bij de indeling van informatie. Je kunt wel simpelweg oplossingen geven, maar als je niet uitlegt hoe je tot een oplossing komt leer je niet zoveel.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/08/2020 01:06:50
Quote Anchor link
Dan zullen we inderdaad hetzelfde bedoelen. Je hebt een 'cart' array met daarin product ids en aantallen. Meer moet je inderdaad niet in een sessie opslaan.
 
Jan deman

jan deman

29/08/2020 19:22:28
Quote Anchor link
ik snap nog niet helemaal waar jullie naar toe wilde maar heb het wel opgelost al in de tussentijd, het enigste wat mist was de id mee te geven voor het veranderen van de quantity value het ziet er nu zo uit en werkt prima.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$quantity_txt = $_POST['var-qnty_val'];

if(isset($_POST['btn-sbt_qnty'])){
    foreach($_SESSION["shopping_cart"] as $key => $value){
        if($_POST["code"] == $key){
        $_SESSION["shopping_cart"][$key]['quantity'] = $quantity_txt;
        }
}

}
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/08/2020 19:58:50
Quote Anchor link
De code hierboven is niet echt zinnig.

In regel 1 is $_POST['var-qnty_val'] mogelijk niet gedefinieerd, pas in regel 3 controleer je of er iets (via POST) gesubmit is?

Vervolgens voer je een foreach loop uit om één waarde aan te passen? Is dit om te garanderen dat $_SESSION['shopping_cart'][$key] bestaat? Daar zijn andere manieren voor, daar hoef je niet heel je cart voor te doorlopen. En als je onderscheid wilt maken tussen items die reeds in je cart zitten (waarbij je $quantity_text bij de reeds aanwezige hoeveelheid optelt) of voor het eerst toevoegt, dat kan ook met een simpele isset().

En dan nog de mysterieuze key "quantity", wat zit er nog meer in $_SESSION['shopping_cart'][$key] dat je een subarray nodig hebt? Kun je dit niet rechtstreeks aan $_SESSION['shopping_cart'][$key] hangen? Wat voor productinformatie houd je nog meer bij behalve product-id en hoeveelheid in de winkelmand? En zoals eerder aangegeven, meer dan dat hoef je eigenlijk niet van producten bij te houden.

Simpelweg omdat iets werkt maakt het nog niet juist. En ik vermoed dat dit nog steeds foutmeldingen/warnings produceert vanwege een mogelijk niet-bestaande variabele.
Gewijzigd op 29/08/2020 19:59:51 door Thomas van den Heuvel
 
Jan deman

jan deman

29/08/2020 22:12:40
Quote Anchor link
dat van regel 1 viel me inderdaad ook op dus ik heb de variable weggehaald en heb dit er van gemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$_SESSION["shopping_cart"][$key]['quantity'] = $_POST['var-qnty_val'];


ik krijg nu ook geen melding meer van php.


daarbij over hoe mijn winkelmand ingedeeld is, als ik dit er van zou maken :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$_SESSION['shopping_cart'][$key]

of

$_SESSION['shopping_cart']['quantity']

krijg ik in beide instanties errors en krijg ik het niet eens voor elkaar om item total x quantity te berekenen en het totaal.

zou ook niet weten waarom mij code fout is als het werkt, en als het op een betere manier kan zonder een hoop foutmeldingen sta ik daar natuurlijk open voor.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/08/2020 22:39:15
Quote Anchor link
Okay, een voorbeeld met "ingevulde waarden":
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
// start hier ergens je sessie

$_SESSION['cart'][5] = 4;
?>

(uiteraard komen 5 en 4 elders uit code)

Hiermee stop je 4 x het product met id 5 in je winkelmand. De sleutels in "cart" vormen je product id's en de waarden de hoeveelheden.

Op die manier kun je hier ook makkelijk en op een intuïtieve manier doorheen lo(o)pen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
// start hier ergens je sessie

// indien de cart niet leeg is

if (false === empty($_SESSION['cart'])) {
    // loop door je winkelmand heen
    foreach ($_SESSION['cart'] as $productId => $quantity) {
        echo 'ik heb '.$quantity.' keer product met id '.$productId.' in mijn winkelmand.<br>';
    }
}

?>

Korter kan het niet en langer hoeft het niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.