Array vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »
Alexxx

Alexxx

29/07/2006 13:39:00
Quote Anchor link
Voor een script sla ik 20 gebruikersnamen op in een database m.b.v serialize en unserialize deze informatie haal ik dan weer op door deze in arrays te zetten en zo weer te geven op mijn site.

Nu heb ik 1 en ander gewijzigd en nu is het noodzakelijk dat de userids worden opgeslagen ipv de gebruikersnamen, maar toch wil ik de gebruikersnaam weergeven bij het desbeteffend id van die gebruiker.

Kan iemand mij een simpel opweghelpvoorbeeldje ( nieuw galgje woord ;-) ) laten zien hoe dit te doen. Derest pluis ik zelf wel weer uit.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/05/2024 12:19:03
 
Martijn B

Martijn B

29/07/2006 15:23:00
Quote Anchor link
Ik snap je vraag niet helemaal. Wil je nu een relatie leggen tussen user_id en gebruikers naam? Dit lijkt mij niet helemaal de bedoeling.
De gangbare manier is om een tabel te maken met gebruikers.

Bijvoorbeeld een tabel "users"
met deze kolommen:

- user_id (auto_increment)
- name
- age
- email
- password

"user_id" kun je dan gebruiken in andere tabellen om een ralatie met een gebruiker aan te geven.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

29/07/2006 17:08:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "SELECT username FROM tabel WHERE id = ".$user_id." LIMIT 0,1;";
?>
 
Alexxx

Alexxx

29/07/2006 17:23:00
Quote Anchor link
meer in de zin van;

Ik sla een 20-tal gebruiker-id's op in de database.

Die haal ik weer op door ze in een array te zetten.

Nu gebruik ik het gebruikersid om een link naar desbetreffend gebruikersprofiel te leggen (dus Bv.profiel.php?userid=1200)


Ik wil dus kort gezegd deze 20 gebruiker-id's welke opgeslagen staat in tabelx ophalen en deze koppelen aan de gebruikersnaam in het tabel users

Wat ik nu zichtbaar heb is;

"<a href='profile.php?lookup=$array[2]'> - $array[2]</a><br>

Nu krijg ik dus ook het gebruikers-id als naam te zien, wat ik wil is dus op de plaats van de tweede $array[2] een gebruikersnaam zichtbaar. omdat dit nummer opgeslagen staat in een apart tabel moet dit nummer dus eerst "opgezocht worden uit het leden tabel..maar hoe ik dit het beste moet aanpakken is me momenteel even een raadsel.

Hopelijk is het nu wat duidelijk>?!
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

29/07/2006 17:34:00
Quote Anchor link
Kan allemaal met SQL.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT
    a.gebruikersnaam AS gebruikersnaam,
    b.id AS id
FROM tabelx a, users b
WHERE a.id = b.id;


Edit:
Maar ik verwacht dat je al een quert hebt om je data op te halen (iets meer dan SELECT * FROM tabel), dus geef je query eens, dan kunnen we verder kijken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Alexxx

Alexxx

29/07/2006 17:48:00
Quote Anchor link
Zo gaat het bij mij dus in zijn werk...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
$query = "SELECT laatste5 FROM users WHERE user_id='$login_info'";
$res = mysql_query($query) or die("database fout");

while ($uitlezen = mysql_fetch_object($res))
{

$array = unserialize($uitlezen->laatste5);

echo"<a href='profile.php?lookup=$array[0]'>$array[0]</a><br>
<a href='profile.php?lookup=$array[1]'>$array[1]</a><br>
<a href='profile.php?lookup=$array[2]'>$array[2]</a><br>
";

}


edit;
De link naar het profiel is dus goed, Alleen wil ik tussen de <a> </a> een profielnaam weergeven die bijbehorende naam dus d.m.v. de opgeslagen gebruikersid (uit de array) ophaalt uit de tabel users
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Alexxx
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

29/07/2006 17:57:00
Quote Anchor link
SELECT
laatste5,
username
FROM
users
WHERE user_id='".$login_info."'

Gewoon username meenomen in de query, verder is het makkelijker om mysql_fetch_assoc te gebruiken.
Ik zal jouw script even ombouwen voor je.
Maar je hebt trouwens je database niet goed opgebouwd, je stopt een array in een veld. Dat zijn dingen die je met SQL gewoon goed kan opvragen.

SELECT titel, datum FROM berichten WHERE auteur = 'Jantje' ORDER BY datum DESC LIMIT 0,5;

Zo krijg je de laatste 5 berichten van Jantje te zien.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

29/07/2006 17:59:00
Quote Anchor link
Ik denk dat wat jij wil zo moet werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$query
= "
    SELECT
        laatste5,
        username
    FROM users
    WHERE user_id='"
.$login_info."'";
$res = mysql_query($query) or die('database fout:'.mysql_error());

while ($uitlezen = mysql_fetch_assoc($res))
{


$array = unserialize($uitlezen['laatste5']);

echo '    Laatste 5 van: '.$uitlezen['username'].'
        <a href="profile.php?lookup='
.$array[0].'">'.$array[0].'</a><br>
        <a href="profile.php?lookup='
.$array[1].'">'.$array[1].'</a><br>
        <a href="profile.php?lookup='
.$array[2].'">'.$array[2].'</a><br>
        <a href="profile.php?lookup='
.$array[3].'">'.$array[3].'</a><br>
        <a href="profile.php?lookup='
.$array[4].'">'.$array[4].'</a><br>';

}

?>
 
Alexxx

Alexxx

29/07/2006 18:19:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je me nog niet helemaal goed begrijpt.

Het zit zo. Wanneer een gebruiker (x) een profiel bekijkt van (y), word het id-nummer van gebruiker (x) opgeslagen in de database van gebruiker (y) Zodat gebruiker (y) kan zien wie er op zijn profiel is geweest.

In bovenstaande code werkt dat inderdaad ook prima met het uitlezen van de gebruiker-id's, alleen word er nu een id opgehaald i.p.v de gebruikersnaam. Ik wil dus de opgeslagen id omzetten in een gebruikersnaam, voorheen bij een ander systeem sloeg ik i.p.v het gebruikersid, de naam gelijk op en had ik geen problemen.

Aangezien er 20 gebruikerid's opgeslagen zitten in 1 veld (vandaar gebruik van array's anders zou ik ook 20 velden moeten aanmaken in de database en dat leek me een beetje teveel van het goede) die id's moeten omgezet worden in gebruikersnamen en daar kom ik even niet uit.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="profile.php?lookup='.$array[4].'">Hier moet bijbehoren gebruikersnaam staan van het id opgeslagen in array[4]</a>


Ja ik weet het, het is moeilijk te verwoorden zo...

Misschien dat het nu weer iets duidelijker is.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Alexxx
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

29/07/2006 19:01:00
Quote Anchor link
Ik snap het nu wel denk ik.
Maar daarvoor moet je of een 2e query maken, of je database omgooien. Ik prefereer het tweede.

Jouw database ziet er nu zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
users
-------
userid    naam    email                laatste5
--------------------------------------------------------
1        Jantje    [email protected]    1,67,2,75,87

Maar dit is stukken handiger:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
users
-------
userid    naam    email
-----------------------------------------------
1        Jantje    [email protected]
2        Kees    [email protected]
3        Piet    [email protected]

laatste
--------
user_id    datumtijd
-----------------------------------------------
1        2006-07-28 11:22:15
2        2006-07-29 00:48:15
1        2006-07-29 04:10:15
3        2006-07-29 13:14:15
3        2006-07-29 13:14:15
2        2006-07-29 13:14:15
2        2006-07-29 13:14:15
1        2006-07-29 13:14:15
2        2006-07-29 13:14:15
3        2006-07-29 13:14:15


Je kan dan zo je gegevens ophalen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
$sql
= "
SELECT
    a.naam AS naam,
    b.user_id AS id,
    DATE_FORMAT(b.datumtijd, '%d-%m-%y %H:%i') AS datum
FROM users a, laatste b
WHERE a.user_id = b.user_id
    AND b.user_id = "
.$idvanprofieleigenaar."
ORDER BY b.datumtijd DESC
LIMIT 0,5"
;
if(!$res = mysql_query($sql))
{

    echo 'Er is een fout opgetreden: '. mysql_error();
}

else
{
    if(mysql_num_rows($res) == 0)
    {

        echo 'Er zijn nog geen bezoekers geweest';
    }

    else
    {
        while($row = mysql_fetch_assoc($res))
        {

            echo '<a href="profile.php?lookup='.$row['id'].'">'.$row['naam'].'</a>';
        }
    }
}

?>


Als het goed is krijg je nu een lijstje van 5 namen met in de url het id van de personen die het profiel als laatst hebben bezocht.

Als iemand nu op een profiel komt, heb je een simpele INSERT:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
INSERT INTO laatste (".$aanwezig_lid_id.",NOW())


Edit
Even vergeten dat je geen UBB in codeblokken kan gebruiken...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

29/07/2006 19:15:00
Quote Anchor link
Ho, ik ben een ding vergeten. In de tabel laats moet uiteraard wel aangegeven worden welke profiel hij bezocht heeft :)

Ik ben even met een voorbeeldje bezig...

Edit
Voorbeeld
Hier heb ik een voorbeeldje gemaakt. Je bent steeds 'ingelogd' met een random gebruiker. Dan wordt de tabel laatste geupdate om het lijstje van de andere profielen correct te maken.
Daarna haal ik de lijst van het op dit moment bezochte profiel (klik op een naam of verander de user_id in de URL om ander profiel te krijgen. (Heb in database maar 3 'leden' staan op dit moment)
Dan worden de linken gemaakt, met desbetreffende ID van de laatste bezoekers.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

29/07/2006 23:17:00
Quote Anchor link
Is het al gelukt?
 
Alexxx

Alexxx

31/07/2006 10:22:00
Quote Anchor link
Nee nog niet, de server ligt er al nu 2 dagen uit, i.v.m een kapotte hardware dus kan nu nog ff nix beginnen.
 
- -

- -

31/07/2006 10:30:00
Quote Anchor link
je mag wel ff een beetje webruimte+dbase van mij gebruiken???
gratis natuurlijk
 
- -

- -

31/07/2006 10:30:00
Quote Anchor link
pm me dan ff-tjes
 
Alexxx

Alexxx

31/07/2006 11:27:00
Quote Anchor link
Doe geen moeite, de verwachting is dat het vanochtend nog gefixed is...

Toch bedankt.
 
- -

- -

31/07/2006 11:50:00
Quote Anchor link
|\| () T |-| /-\ |\| ><
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.