Array vullen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

12/02/2009 14:59:00
Quote Anchor link
Ik in een foreach een array vullen met id's.

Ik krijg die echter niet voor elkaar, ik heb wat af gegoogled maar nergens echt een antwoord kunnen vinden.

Als een id in de foreach voorbij is gekomen wil ik dat deze in een array wordt opgeslagen.

Nu als de array echo laat deze alleen Array zien en geen waardes.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
            foreach($werkdagen as $dag)
            {

                 //lege variabele voor vergelijk maken
                 $last_id = '';
                $medewerkers_geweest = array();
                $medewerkers_laatst_gebruikt = array();
                
                $data = mysql_fetch_array($result);                     
                 if ($data != 0)
                {

// uitvoering dingen
                        $medewerkers_geweest[] = $data['id'];
                        $medewerkers_laatst_gebruikt[] = $data['id'];
                }

                else
                {
// uitvoering nog meer dingen
            }
        
        echo $medewerkers_geweest;
        echo $medewerkers_laatst_gebruikt;                                                                                                                                     
    }
            
    ?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Richard Duinmayer
 
PHP hulp

PHP hulp

03/06/2024 09:48:00
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2009 15:02:00
Quote Anchor link
$medewerkers_geweest = array();
$medewerkers_laatst_gebruikt = array();

Deze moeten dus BUITEN de foreach() staan.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

12/02/2009 15:03:00
Quote Anchor link
En ik zou ze weergeven met http://nl3.php.net/print_r anders zie je nog heel weinig
 
Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

12/02/2009 15:06:00
Quote Anchor link
Jacco schreef op 12.02.2009 15:03:
En ik zou ze weergeven met http://nl3.php.net/print_r anders zie je nog heel weinig


De echo is alleen voor nu om te controleren, straks moet er gecontroleerd worden of die id in die array staat, etc.
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2009 15:08:00
Quote Anchor link
De echo zoals nu zegt alleen: array().
 
Michel W

Michel W

12/02/2009 15:09:00
Quote Anchor link
waarom niet array_push ?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2009 15:10:00
Quote Anchor link
Dreampower schreef op 12.02.2009 15:09:
waarom niet array_push ?

Waarom wél?
 
Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

12/02/2009 15:11:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 12.02.2009 15:02:
$medewerkers_geweest = array();
$medewerkers_laatst_gebruikt = array();

Deze moeten dus BUITEN de foreach() staan.


Hm opzich logischer.. dank je wel


Is er een functie waarmee er een bepaald aantal in een array opgeslagen wordt en niet meer?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2009 15:12:00
Quote Anchor link
if(count($array) < 10)
{
// opslaan
}
 
Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

12/02/2009 15:14:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 12.02.2009 15:12:
if(count($array) < 10)
{
// opslaan
}


en dan kan ik met array_slice() het aantal waardes boven de bijvoorbeeld 10 weg halen toch?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2009 15:18:00
Quote Anchor link
Op de manier zoals ik aangaf zullen er slecht 9 elementen in het array() komen. Kleiner dan tien.
 
Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

12/02/2009 15:21:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 12.02.2009 15:18:
Op de manier zoals ik aangaf zullen er slecht 9 elementen in het array() komen. Kleiner dan tien.


Oke, dank je wel ik ga het een en ander proberen :)
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2009 15:25:00
Quote Anchor link
Netter is om dan direct uit de foreach() te springen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
foreach(...)
{

     if(count($array) > 10) // 10 elementen toegestaan
     {
          break;
     }

     $array[] = ....;
}

?>
 
Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

12/02/2009 15:27:00
Quote Anchor link
De array wil eigenlijk alleen bij houden welke id's er de laatste 10 keer zijn geweest.
En dan aan de hand daar van een unieker persoon uit de database halen
 
Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

12/02/2009 16:21:00
Quote Anchor link
Ik probeer de array te beperken tot 10 items maar dat lukt niet echt. Hij stopt alle id's erin...

De If ($data2['id'] != array_values($medewerkers_laatst_gebruikt) AND $data2['id'] != $last_id2) klopt ook niet echt, want hij print soms wel personen die in de array staan.



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php
                        if ($data['id'] != $last_id)
                        {

                            $sql2 = "SELECT * FROM medewerkers
                                     WHERE id!= '"
. $data['id'] . "' and id!= '" . $last_id2 . "' and kantoornummer_id!='" . $data['kantoornummer_id'] . "' ORDER BY RAND()";
                                if(!$result2 = mysql_query($sql2))
                                {

                                    echo 'Helaas is er een fout opgetreden bij het ophalen van de gegevens';
                                    echo ': ' . mysql_errno() . ':' . mysql_error() . '(<pre>' . $sql2 . '</pre>)';
                                }

                                elseif(mysql_num_rows($result2) < 1)
                                {

                                    echo 'Helaas is er een fout opgetreden bij het ophalen van de gegevens.';
                                    echo ' Het aantal rijen dat opgehaald is is '.mysql_num_rows().' terwijl er 1 rij was verwacht. (<pre>' . $sql . '</pre>)';
                                }

                                else
                                {                        
                                    $data2 = mysql_fetch_assoc($result2);        
                                    $medewerkers_laatst_gebruikt[] = $data2['id'];
                                    
                                    if ($data2['id'] != array_values($medewerkers_laatst_gebruikt) AND $data2['id'] != $last_id2)
                                    {

                                        // hier moet een andere medewerker komen te staan              
                                        echo $data2['voornaam'] . ' ' . $data2['achternaam'];
                                        
                                        if(count($medewerkers_laatst_gebruikt) >= 10) // 10 elementen toegestaan + 1 (laatste) vervolgens - 2
                                         {
                                            $medewerkers_laatst_gebruikt[] = $data2['id'];
                                         }

                                        else
                                        {
                                             array_slice($medewerkers_laatst_gebruikt, 2);
                                        }

                                        //We slaan het id op het laatst in de while nog even op, om te controleren met de volgende opgehaalde rij.
                                        $last_id2 = $data2['id'];
                                    }                                        
                                }                                                    
                          }

                                                                                                                                                                                                              
                        echo '</td>' . "\n";
                        echo '</tr>' . "\n";
                        if ($dag['dagnummer'] == 5)
                        {

                            echo '<tr><td class="hed" colspan="5">&nbsp;</td></tr>';
                        }

                        
                        
                     //We slaan het id op het laatst in de while nog even op, om te controleren met de volgende opgehaalde rij.
                     $last_id = $data['id'];
                }

                else
                {
?>


Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Richard Duinmayer
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2009 16:25:00
Quote Anchor link
Je hebt mijn posts niet goed gelezen.
 
Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

12/02/2009 16:28:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 12.02.2009 16:25:
Je hebt mijn posts niet goed gelezen.


Jawel, ik heb de break; er niet tussen gezegd.

Ik controleer of er 10 of minder in staan zo ja dan komt er 1 id bij zo nee dan gaan er 2 af.

Iig dat probeer ik te doen.
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2009 16:30:00
Quote Anchor link
if(count($array) > 10) // 10 elementen toegestaan
{
// stoppen
}
// toevoegen

Bij jou:
if(count($medewerkers_laatst_gebruikt) >= 10) // 10 elementen toegestaan
{
// toevoegen
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

12/02/2009 16:36:00
Quote Anchor link
Als de array 10 of minder bevat dan is het toch de bedoeling dat je er een extra id aan toevoegd?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2009 16:39:00
Quote Anchor link
>= is groter of gelijk aan
 
Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

12/02/2009 16:49:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 12.02.2009 16:39:
>= is groter of gelijk aan


Haha stom, echter lijkt het erop of de array_slice nog niet helemaal zijn werk doet.

Er blijven veel meer id's in de array als 10.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
                        $medewerkers_laatst_gebruikt
[] = $data['id']; // id gebruikt in linkerkolom opslaan
                        if(count($medewerkers_laatst_gebruikt) <= 10) // 10 elementen toegestaan + 1 (laatst gebruikte id)
                         {
                            $medewerkers_laatst_gebruikt[] = $data['id']; // id gebruikt in linkerkolom opslaan
                         }
                        else
                        {
                             array_slice($medewerkers_laatst_gebruikt, 2); // Bij 11 of meer worden er 2 gesliced, min 9 en max 11.
                        }    
                                            

                        if ($data['id'] != $last_id)
                        {

                        $sql2 = "SELECT * FROM medewerkers
                                 WHERE id!= '"
. $data['id'] . "' and kantoornummer_id!='" . $data['kantoornummer_id'] . "' ORDER BY RAND()";
                            if(!$result2 = mysql_query($sql2))
                            {

                                echo 'Helaas is er een fout opgetreden bij het ophalen van de gegevens';
                                echo ': ' . mysql_errno() . ':' . mysql_error() . '(<pre>' . $sql2 . '</pre>)';
                            }

                            elseif(mysql_num_rows($result2) < 1)
                            {

                                echo 'Helaas is er een fout opgetreden bij het ophalen van de gegevens.';
                                echo ' Het aantal rijen dat opgehaald is is '.mysql_num_rows().' terwijl er 1 rij was verwacht. (<pre>' . $sql . '</pre>)';
                            }

                            else
                            {
                                 $data2 = mysql_fetch_assoc($result2);
                                 
                                 if ($data['id'] != $last_id OR $data['id'] != $data2['id'])    
                                 {
                     
                                        

                                // hier moet een andere medewerker komen te staan              
                                echo $data2['voornaam'] . ' ' . $data2['achternaam'];
                                $medewerkers_laatst_gebruikt[] = $data2['id'];
                                }
                              }
                        }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Richard Duinmayer
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.