Avater is fout???

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thom

Thom

11/01/2006 12:36:00
Quote Anchor link
He,

Ik heb dit script hieronder maar hij geeft steeds aan als iemand zich wilt aanmelden dat het de verkeerde extensie is. Hoe komt dit en hoe kan ik dit verhelpen?

het staat op www.beadsandmore.nl/ILA/com/aanmelden.php

EDIT: Dit is dan de belangrijkste stuk.


-- connect.php --

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
@session_start();
include 'functions.php';

$rDatabaseConnection        =        @mysql_connect('localhost', 'root', '');

// Ja, we rammen we er een @ voor, want de foutafhandeling is goed genoeg (vind ik)

if(!$rDatabaseConnection)
{

    myErrorHandler('mysql_connect()', mysql_error($rDatabaseConnection));
}


$rDatabaseSelection            =        @mysql_select_db('profiel');

if(!$rDatabaseSelection)
{

    myErrorHandler('mysql_select_db()', mysql_error($rDatabaseConnection), FALSE);
}


////////////////\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\///////////// Configuratie: \\/////\\\\\\\\\/////////\\\\\\\\\//////////

$iMaxFileSize                                    =                100000;
$sUploadDir                                        =                'avatars';
$aExtensions                                    =                array( '/jpg', '/gif', '/png', '/bmp' );

//////////\\\\\\\\\\////////////////////\\\\\\\\\\\\\\\////////////////\\\\\\\\\\\\\\///////////\\\\\\\///////\\\\

if(!file_exists('pm/connect.php'))
{

    copy('connect.php','pm/connect.php');
}


if(!file_exists('pm/functions.php'))
{

    copy('functions.php','pm/functions.php');
}


?>




_______________-

-- aanmelden.php --

<h3>Aanmelden</h3>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

if( $_SERVER['REQUEST_METHOD']                    ==                'POST' )
{

    $sError                                        =                '';
    
    if($_POST['profiel_name']                    ==                '' )
    {

        $sError                                    .=                '- Je naam is niet ingevuld!\n';
    }

    
    if($_POST['profiel_password']                ==                '' )
    {

        $sError                                    .=                '- Je wachtwoord is niet ingevuld!\n';
    }

    
    if($sError                                    !=                '')
    {

?>

<script language='javascript'>
alert("Je hebt het formulier niet juist ingevuld:\n\n
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $sError ?>
");
location = '?page=aanmelden';
</script>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
        exit;
    }
  

    if( $_FILES['profiel_avatar']                !=                '' )
    {

        if(! in_array( stristr( $_FILES['profiel_avatar']['type'], '/' ) , $aExtensions ) )
        {

            echo 'Je avatar is niet geupload, want je hebt een verkeerde extensie voor je avatar gekozen.<br>';
        }

        else
        {
            if( $_FILES['profiel_avatar']['size']    >                $iMaxFileSize )
            {

                echo     'Je avatar is niet geupload, want het maximale aantal bytes is '. $iMaxFileSize .'.';
            }

            else
            {
                move_uploaded_file( $_FILES['profiel_avatar']['tmp_name'], $sUploadDir.'/'.$_POST['profiel_name'].'.jpg' );
            }
        }
    }

    
    $sMySQLQuery                                =                "INSERT INTO profiel
                                                                (profiel_id,profiel_name,profiel_password,
                                                                profiel_woonplaats,profiel_email,profiel_homepage,
                                                                profiel_handtekening)
                                                                VALUES(
                                                                '',
                                                                '"
.myaddslashes($_POST['profiel_name'])."',
                                                                '"
.myaddslashes(md5($_POST['profiel_password']))."',
                                                                '"
.myaddslashes($_POST['profiel_woonplaats'])."',
                                                                '"
.myaddslashes($_POST['profiel_email'])."',
                                                                '"
.myaddslashes($_POST['profiel_homepage'])."',
                                                                '"
.myaddslashes($_POST['profiel_handtekening'])."'
                                                                );
                                                                "
;
    
    $rMySQLQuery                                =                @mysql_query( $sMySQLQuery, $rDatabaseConnection );
    
    if(!$rMySQLQuery && mysql_errno() == 1062)
    {

        echo 'De gebruikersnaam die je hebt ingevuld is al in gebruik!';
    }

    elseif(!$rMySQLQuery)
    {

        myErrorHandler( 'mysql_query()', mysql_error($rDatabaseConnection), TRUE );
    }

    else
    {
        echo 'Je bent succesvol aangemeld met de nickname \''.htmlspecialchars($_POST['profiel_name']).'\'.<br>
                Veel geluk met je profiel!'
;
    }
}

else
{
?>

<form method='post' action='?page=aanmelden' enctype='multipart/form-data'>
<table border='0'>
<tr><td>Je gebruikersnaam:</td> <td><input type='text' name='profiel_name' size='40' maxlength='50'></td></tr>
<tr><td>Je wachtwoord:</td> <td><input type='password' name='profiel_password' size='40' maxlength='50'></td></tr>
<tr><td>Je woonplaats:</td> <td><input type='text' name='profiel_woonplaats' size='40' maxlength='50'></td></tr>
<tr><td>Je email-adres:</td> <td><input type='text' name='profiel_email' size='40' maxlength='60'></td></tr>
<tr><td>Je homepage:</td> <td><input type='text' name='profiel_homepage' size='40' maxlength='60'></td></tr>
<tr><td>Je handtekening:</td> <td><textarea rows='6' cols='50' name='profiel_handtekening'></textarea></td></tr>
<tr><td>Je avatar:</td> <td><input type='file' name='profiel_avatar'></td></tr>
<tr><td><input type='submit' value='Aanmelden'></td></tr>
</table>
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>
Gewijzigd op 11/01/2006 22:14:00 door Thom
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 06:44:28
 
- wes  -

- wes -

11/01/2006 13:01:00
Quote Anchor link
gelukkig hoeven we voor je probleem niet 600 regels code door te lezen!

oh wacht

toch wel

doe ff relevante code weergeven, en niet meer
 
Eric Cartman

Eric Cartman

11/01/2006 14:05:00
Quote Anchor link
Als ik nou echt niets te doen had, en dan ook echt niet, dan had ik het misschien voor je gelezen. Helaas is dat niet zo...
De hint is dus dat je niet zoveel code moet plaatsen, alleen 5 à tien regels rondom de regel(s) waar de foutmelding zit...
 

11/01/2006 14:36:00
Quote Anchor link
Ja, wat betreft Prince Of Chaos kolopt het wel :-D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.