Beveiligde pagina's

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »
Dutch Canadian

Dutch Canadian

27/06/2011 13:37:58
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb nu het volgende script voor een pagina die ik moet beveiligen achter een wachtwoord.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
<?php
// sql connectie includen
include('contactdb.php');

// waar moet de bezoeker heengestuurd worden nadat hij/zij succesvol ingelogd is ?
$redirect_pagina = "index.php";

if ($_GET['actie'] == 'inloggen') {
// als inlogformulier is verstuurd

    $sql = "SELECT * FROM members WHERE inlognaam='".$_POST['inlognaam']."'";
    $resultaat = mysql_query($sql) OR die ("Kon geen verbinding maken met MySQL");
    $aantal = mysql_num_rows($resultaat);
    if ($aantal == '0') {
    // als er geen resultaat is gevonden
        echo "Het door u ingevulde inlognaam bestaat niet.";
    }
else {
    $login = mysql_fetch_object($resultaat);
    $login->passwoord;
    $login->inlognaam;
        if($_POST['passwoord'] == $login->passwoord) {
        // als gegevens kloppen met gegevens uit database, cookies setten en doorsturen!
                setcookie("inlognaam", $_POST['inlognaam'], time() + 60*60); // cookie blijft 60 keer 60 seconden bestaan
                setcookie("passwoord", $_POST['wachtwoord'], time() + 60*60);
            echo "U bent succesvol ingelogd, een moment.. <META HTTP-EQUIV=\"REFRESH\" CONTENT=\"2; URL=".$redirect_pagina."\">";
        }
else {
            echo "Uw inloggegevens kloppen niet, klik <a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."\">hier</a> om nogmaals te proberen.";
        }
    }
}
else if ($_GET['actie'] == 'registreren') {
// als men zich wil registreren
    if ($_GET['versturen'] == 'ja') {
    // als formulier reeds is verstuurd
            if (empty($_POST['inlognaam'])) {
                echo "Je hebt geen inlognaam ingevuld, <a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?actie=registreren\">Probeer nogmaals</a>.";
            }
else if (empty($_POST['passwoord'])) {
                echo "Je hebt geen passwoord ingevuld, <a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?actie=registreren\">Probeer nogmaals</a>.";
            }
else if (empty($_POST['passwoord_controle'])) {
                echo "Je moet ter controle ook het controleveld voor het passwoord invullen, <a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?actie=registreren\">Probeer nogmaals</a>.";
            }
else {
                if ($_POST['passwoord'] != $_POST['passwoord_controle']) {
                    echo "De ingevoerde passwoorden kwamen niet overeen, <a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?actie=registreren\">Probeer nogmaals</a>.";
                }
else {            
                        $registreer = "INSERT INTO members (inlognaam, passwoord) VALUES ('".$_POST['inlognaam']."', '".$_POST['passwoord']."')";
                        mysql_query($registreer) or die(mysql_error());                
                    echo "Uw gegevens zijn succesvol opgeslagen! Klik <a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."\">hier</a> om in te kunnen loggen.";        
                }
            }
        }
else {
        // als formulier nog niet is verstuurd, toon registratieformulier
    
            echo "<form action=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?actie=registreren&amp;versturen=ja\" method=\"post\">
            <table>
            <tr><th colspan=\"2\">Registreren</th></tr>
            <tr><td>Inlognaam</td><td><input type=\"text\" name=\"inlognaam\" size=\"15\"></td></tr>
            <tr><td>Passwoord</td><td><input type=\"password\" name=\"passwoord\" size=\"15\"></td></tr>
            <tr><td>Passwoord <small>(controle)</small></td><td><input type=\"password\" name=\"passwoord_controle\" size=\"15\"></td></tr>
            <tr><td></td><td><input type=\"submit\" value=\"Registreer\"></td></tr>
            </table></form>"
;
        }
    
}
else {
// inlogformulier

    echo "<form action=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?actie=inloggen\" method=\"post\">
    <table>
    <tr><th colspan=\"2\">Inloggen</th></tr>
    <tr><td>Inlognaam</td><td><input type=\"text\" name=\"inlognaam\" size=\"15\"></td></tr>
    <tr><td>Passwoord</td><td><input type=\"password\" name=\"passwoord\" size=\"15\"></td></tr>
    <tr><td></td><td><input type=\"submit\" value=\"Inloggen\"></td></tr>
    <tr><td></td><td><a href=\""
.$_SERVER['PHP_SELF']."?actie=registreren\">Registreren</a></td></tr>
    </table></form>"
;
}


?>


Het registreren werkt prima en de loginnaam en wachtwoord worden opgeslagen in de database. Echter als ik vervolgens inlog krijg ik eerst de melding dat ik goed heb ingelogd. Tot zover gaat het goed. Daarna krijg ik echter de melding dat de cookies niet gecombineerd kunnen worden (is een tekst uit het script maar ik weet niet waarom het niet lukt omdat het ingevoerde wachtwoord en loginnaam wel kloppen met de database).
Op de beveiligde pagina's heb ik het volgende script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

// sql connectie includen
include('contactdb.php');

// inlogpagina
$login_pagina = "login.php";

$sql = "SELECT * FROM members WHERE inlognaam='".$_COOKIE['inlognaam']."'";
$resultaat = mysql_query($sql) OR die ("Kon geen verbinding maken met MySQL");
$aantal = mysql_num_rows($resultaat);
    if ($aantal == '0') {
    // de waarde van de aanwezige inlognaam-cookie bij de bezoeker komt niet overeen met een waarde uit de database
        echo "Klik <a href=\"".$login_pagina."\">hier</a> om in te kunnen loggen.";
    }
else {
        $login = mysql_fetch_object($resultaat);
        if ($_COOKIE['passwoord'] != $login->passwoord || $_COOKIE['inlognaam'] != $login->inlognaam) {
            echo "De cookies konden niet gecombineerd worden.";
        }
else {
            // de beveiligde inhoud tonen;
            echo '<h2>Beheer Pagina</h2>
                <a href="toevoegen-media.php"><strong>Media Toevoegen</strong></a> | <a href="beheer-media.php"><strong>Beheer Media</strong></a>
                <hr />
                MediaBase - Beheer Pagina'
;    
        }
    }


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 02:23:46
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2011 13:51:35
Quote Anchor link
Script is lek => SQL-Injection.
Wachtwoord in een Cookie is heel fout.
Ook is het wachtwoord niet gecodeerd, dus zo te lezen.

Bovenstaande scripts zijn zeer eenvoudig te hacken.
Gewijzigd op 27/06/2011 14:00:11 door - SanThe -
 
Antony Riksen

Antony Riksen

27/06/2011 19:00:22
Quote Anchor link
OFFTOPIC..
@santhe;
Buiten de sql injectie maar een wachtwoord opslaan in een cookie is toch niet zo`n ramp? Deze wordt immers lokaal opgeslagen en waarschijnlijk weer de eigenaar c.q. gebruiker zelf wel wat die in getypt heeft of zit ik er totaal naast?

Groeten, Antony
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/06/2011 19:10:14
Quote Anchor link
Verdiep je eens in XXS ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.