Bezoeken loggen, "nep" bezoekers filteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

20/08/2015 17:10:29
Quote Anchor link
Ik ben bezig om op een site de bezoekers zelf ook bij te houden als logboek. Dat gaat op zich goed, maar een gedeelte van de bezoekers zijn "nep".

Komende uit 'Mountain View' is het de Google Bot etc.
Die "nep" bezoekers bezoeken 1 pagina en zijn dan weer weg.

Graag wil ik voor mezelf de "nep" bezoekers eruit kunnen filteren. Maar het komt natuurlijk ook voor dat iemand via Google op de website komt, de pagina bekijkt en denkt "he! dit is niet wat ik zoek". Dus filteren op slechts één bekeken pagina gaat niet.

Hoe zou ik dit dus het beste kunnen doen?

Is het een idee om elke x aantal seconden met ajax een bestandje aan te roepen wat de tijd update 'tot wanneer' de bezoeker op de website is? Of werkt zoiets niet?
 
PHP hulp

PHP hulp

21/09/2024 02:58:02
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/08/2015 17:17:10
Quote Anchor link
Elke bot heeft een eigen useragent, dus filter die in de telling er gewoon uit.
Verder is het het beste voor de performance om met een timeout te werken van 3 tot 5 minuten, en bij te houden of iemand binnen deze tijd nog een view doet.
 
- SanThe -

- SanThe -

20/08/2015 17:17:35
Quote Anchor link
Ramon van Dongen op 20/08/2015 17:10:29:
... 'tot wanneer' de bezoeker op de website is?


Interessant, maar hoe kom je daar achter?
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

20/08/2015 17:22:18
Quote Anchor link
in principe niet, maar door bijvoorbeeld elke 5 seconde te kijken of iemand nog steeds je website 'open' heeft staan kun je die tijd dan wel steeds bij werken.

Je kunt er dan hooguit 4 seconden naast zitten. Toch?

Dat iemand namelijk maar één pagina bezoekt hoeft namelijk geen probleem te zijn. Maar of hij dat voor 3 seconden doet of voor 8 minuten, is nogal een verschil.
Gewijzigd op 20/08/2015 17:23:23 door Ramon van Dongen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/08/2015 17:26:43
Quote Anchor link
maar hoe doe je dat voor een bot, die voeren geen javaScript uit, en wat als iemand JavaScript blokkeert?
 
- SanThe -

- SanThe -

20/08/2015 17:27:51
Quote Anchor link
nvt.
Gewijzigd op 20/08/2015 17:29:57 door - SanThe -
 
DavY -

DavY -

20/08/2015 17:32:08
Quote Anchor link
Alle bots uit deze lijst filteren:

http://www.robotstxt.org/db/all.txt

Edit: Voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$ua
= isset($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']) ? strtolower($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']) : NULL;

if($ua && in_array($ua, $botList)) {
  // this is probably a bot
}
?>


$botList moet je zelf aanmaken.
Gewijzigd op 20/08/2015 17:36:51 door DavY -
 
Eddy E

Eddy E

22/08/2015 10:14:56
Quote Anchor link
Google Analystics doet precies wat je wilt en veel meer. En dat met 3 regels Javascript (externe hosting).
PiWik doet precies wat je wilt en meer en dat met 1 include in PHP (eigen hosting).
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

22/08/2015 10:26:41
Quote Anchor link
@Eddy; Klopt helemaal, dat gebruik ik uiteraard ook en tegen Google kunnen we zelf nooit op.
Maar het blijft natuurlijk mooi om zelf ook te proberen.

@DavY; Bedankt. Daar kan ik wel wat mee. Een groot gedeelte is er zo al uitgefilterd. Dus het gedeelte van de Bots is dan al weg.

Voor het 'hoe lang een bezoeker aanwezig is' ben ik nu wat aan het pielen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    setInterval(function(){
    $.get('bezoektot.php');
    },1500);

Dit werkt op zich al. Nu alleen nog een bezoek_ID meegeven.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2015 10:33:26
Quote Anchor link
En wat als iemand JavaScript heeft uitstaan met NoScript? Onthoud ook dat je met elke 1,5 seconde een request/schrijfactie doet in MySQL, en dat het een hoop performance kost, en zeker op een drukke site.

Ik zou het niet aanraden, en zeker niet als je geen eigen server hebt. De kans dat je de server omlaag trekt is vrij groot.

De optie om het met een timeout via PHP op te slaan is behoorlijk minder zwaar.
Gewijzigd op 22/08/2015 10:37:35 door - Ariën -
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

22/08/2015 10:36:41
Quote Anchor link
Als iemand Javascript uit heeft staan zal het in Google Analytics ook niet werken. Het is puur als extratje om meer inzicht te krijgen in de bezoekers.

1,5 seconden moet makkelijk naar 5 seconden kunnen of misschien zelfs 10. Nu om te proberen met klein scriptje even op 1,5 seconden gezet.

Het is geen hele drukke site. Zou iedere 5 seconden dan nog voor echt problemen kunnen zorgen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2015 10:41:26
Quote Anchor link
Is realtime meten echt van belang?
Ook als je meer bezoekers hebt krijg je meer schrijfacties.
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

22/08/2015 10:44:42
Quote Anchor link
Hoe bedoel je precies realtime?

Ik zal het inderdaad goed moeten monitoren dat het niet te zwaar wordt en dan het script eruit moeten halen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2015 10:49:51
Quote Anchor link
Waarom wil je het aantal bezoekers 'precies' weten? En waarom niet bijhouden per bezoeker of hij de laatste 3 minuten nog actief is, via een schrijfactie bij elke view?
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

22/08/2015 10:51:55
Quote Anchor link
Dat gaat eigenlijk vooral om de bezoekers die op de wat grotere pagina's komen. Zonder door te klikken naar een andere pagina kan zo'n bezoeker dus best 2 a 3 minuten op zo'n pagina zijn. Maar ook 2 a 3 seconden. Dat verschil wil ik graag weten.

Dus de pagina bezoeken zonder dat er iets gedaan wordt.

Uiteraard wordt dan aangenomen dat als iemand op de pagina is dat ze dan ook aan het kijken zijn. Maar de pagina kan ook open staan terwijl ze ondertussen ergens anders koffie zitten drinken. Dat terzijde.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2015 10:55:59
Quote Anchor link
Zulke analyses kan je ook overlaten aan Google Analytics, dan de performance van je site omlaag te halen.

Ik raad het niet aan om het hef in eigen hand te nemen, tenzij je een goed geoptimaliseerde server hebt. Op shared hosting zou ik het zeker niet aanraden!!
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

22/08/2015 10:59:17
Quote Anchor link
Ok, dan ga ik van jouw expertise uit en haal ik dit gedeelte eruit.

Mooie inzichten over de bezoekers zijn mooi, maar als door de totstandkoming daarvan de server eruit ligt en bezoekers helemaal niks meer kunnen zien gaat het ook niet helemaal goed.
 
Willem vp

Willem vp

22/08/2015 21:19:39
Quote Anchor link
- Aar - op 20/08/2015 17:26:43:
maar hoe doe je dat voor een bot, die voeren geen javaScript uit

Volgens mij heb je een paar nieuwsberichten gemist... ;-)
http://googlewebmastercentral.blogspot.nl/2014/05/understanding-web-pages-better.html
In ieder geval de GoogleBot voert tegenwoordig wel degelijk Javascript (en CSS) uit. Hij vangt zelfs dynamische content die via AJAX in je pagina wordt geïnjecteerd.

Praktijkvoorbeeld: door een beperking van de templater die ik moet gebruiken, heeft elke pagina dezelfde title-tag. Dat is vervelend voor SEO; daarom wijzig ik op elke pagina de title met javascript. Geen probleem, wordt gewoon verwerkt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.