Bezoekers teller

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »
Ronald brt

Ronald brt

27/11/2014 14:35:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een profielen site om PHP/HTML/PDO/jQuery onder de knie te krijgen.

Nou vraag ik mij af hoe jullie de bezoekers teller laten handelen, op het moment heb ik alleen dat ingelogde gebruikers worden gecount als ze op een profiel gaan.
Maar als een ingelogd gebruiker dan telkens refreshed dan count het alsmaar op.
Is het dan de idee om het per account 1x te optellen (als account een keer op profiel is geweest telt het volgende keer niet meer mee) ?

Dus als user A, op de profiel van user B een kijk je neemt is +1.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:15:10
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

27/11/2014 14:44:08
Quote Anchor link
Zodra een gebruiker inlogt, zijn er x + 1 gebruikers online.
Logt de gebruiker uit of doet deze enkele minuten niets, dan zijn er x - 1 gebruikers online.

Je kunt dat op minstens drie manieren aanvaren:

- je houdt één teller bij van alle gebruikers,
- je telt de actieve sessies of
- je gebruikt een online/offline-schakelaar per individuele gebruiker.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 14:45:32
Quote Anchor link
Gewoon een hit voor een minuut of 10 blokkeren.
Gewijzigd op 27/11/2014 14:50:54 door - Ariën -
 
Ronald brt

Ronald brt

27/11/2014 15:09:58
Quote Anchor link
Ward, sorry ik snap het even niet, het is een count voor hoeveel aantal mensen, totaal een profiel hebben bezocht.

Dus ID=1 heeft x aantal bezoekers gehad, ID=2 heeft x aantal bezoekers gehad.
Als ID=1 naar ID=2 gaat dan telt dit op naar 1 bezoeker bij ID=2 en slaat het op in de database.
Maar nu als ID=1 refresh doet op de pagina van ID=2 dan krijgt ID=2 nog een hit erbij.
Hiervoor wil ik graag weten wat de beste optie is om dit te voorkomen.

-Aar-, hoe pak ik dit aan, dat ik ID=1 10 minuten niet meer meereken als deze al binnen 10 minuten al op de profiel van ID=2 is geweest.
Hoe sla ik deze dingen op in de database, dat ik het weer gebaseerd op de account laat werken.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

27/11/2014 15:19:33
Quote Anchor link
Sorry, ik vatte de topictitel "Bezoekers teller" op als ... een bezoekersteller. ;-)

Als het altijd om geregistreerde gebruikers gaat, kun je "A heeft B bekeken" tellen als 1 view, ongeacht of dat nu 10 minuten of 10 weken geleden is. Je moet dat eerst even helder hebben: wanneer telt een pageview mee en voor hoe lang.
 
Peter  Flos

Peter Flos

27/11/2014 15:37:32
Quote Anchor link
Zoiets bedoel je, Ronald?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
// Sessie starten
session_start();
// ID ingelogde gebruiker
$UserID = mysqli_real_escape_string($con,$_SESSION['id']);
// ID Profiel
$ProfileID = mysqli_real_escape_string($con,$_GET['ID']);
// Controleren of ID al bestaat
$CountifExist = mysqli_num_rows(mysqli_query($con,"SELECT ID FROM clicks WHERE UserID = '$UserID'");
// Bestaat het ID niet, dan voeren we een actie uit
if($CountifExist == '0'){
// Invoegen QUERY
mysqli_query($con,"INSERT INTO clicks (UserID,ProfileID) VALUES ('$UserID','$ProfileID')");
}

// Ophalen gegevens
$Select = mysqli_num_rows(mysqli_query($con,"SELECT ID FROM clicks WHERE ProfileID = '$ProfileID'"));
// Aantal kliks echoën
echo $Select;
?>
 
Ronald brt

Ronald brt

27/11/2014 16:06:40
Quote Anchor link
@Ward, hoe het nu werkt telt deze ongeacht de tijd een nieuwe count bij elke aanvraag. Maar is dit wel slim, omdat nu als iemand hele tijd vernieuwen indrukt dan verhoogt de ID bezoekers count telkens omhoog terwijl er geen echte nieuwe bezoekers zijn gekomen. Hoe zou ik dit anders kunnen oplossen ?

@Peter, die codes zeggen mij echt niet veel ik ben echter niet zo goed in MySQL ik gebruik pas PDO omdat dit makkelijker is voor me.
Op het moment heb ik dit gecodeert;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php

require_once('db_connect.php');

if (isset($_GET['id'])){
    $id = $_GET['id'];
    $total = $db->query("SELECT * FROM users");
    $info = $db->prepare("SELECT * FROM users WHERE nickname=?");
    $info->bindParam(1, $id);
    $info->execute();
    
    if($info->rowCount() == 1) {
        foreach ($info as $i){
            if(isset($_SESSION['logged_in'])) {
                                //Update nieuwe aantal voor bezoekers
                $bezoekers = $i['bezoekers'] + 1;

                $teller = $db->prepare("UPDATE users SET bezoekers=? WHERE nickname=?");
                $teller->bindParam(1, $bezoekers);
                $teller->bindParam(2, $id);
                $teller->execute();
            }

            echo "<p>Aantal bezoekers: " . $i['bezoekers'] . "</p>";
        }
    }
else {
        echo 'Deze account bestaat niet of is verwijderd!';
    }
    
}
else {
    echo 'no id';
}

        // Destroy voor om uitteloggen
    session_destroy();

?>
 
John D

John D

27/11/2014 16:09:55
Quote Anchor link
Deze werkt ook wel leuk, wel zelf nog integreren in bijvoorbeeld de index pagina
Voordeel: Geen database gedoe en de functie ruimt zelf de session files op. In dit voorbeeld is er een directory onder de root genaamd phpsessions
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php
/* Start the session */
session_save_path('phpsessions');
session_start();
$_SESSION['viewer']  = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
/* Define how long the maximum amount of time the session can be inactive. */
define("MAX_IDLE_TIME", 3);

function
getOnlineUsers(){

/* Default directory: /var/lib/php/session */

if ( $directory_handle = opendir( session_save_path() ) )
{

  $count = 0;
  while ( false !== ( $file = readdir( $directory_handle ) ) )
  {

    if($file != "." && $file != "..")
    {

      if(time()- fileatime(session_save_path() . "/" . $file) < MAX_IDLE_TIME * 60)
      {

        $count++;
      }

      else //remove files with PHP - Unlink()
      {
        unlink(session_save_path() . "/" . $file);
      }
    }
  }

  closedir($directory_handle);
  return $count;

}

else
{
return false;
}
}


?>

<html>
<head>
<style type="text/css">
<!-- BODY {background:none transparent;}-->
</style>
</head>
 <body>
   <b>
   Website bezoekers online: <?echo getOnlineUsers(); ?>
   </b>
  </font>
 </body>
</html>
Gewijzigd op 27/11/2014 16:12:23 door John D
 
Johan de wit

johan de wit

16/05/2015 14:11:14
Quote Anchor link
-sorry, verkeerde topic-
Gewijzigd op 16/05/2015 14:11:45 door johan de wit
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.