Bij die() stopt script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Rens nvt

Rens nvt

23/12/2008 10:36:00
Quote Anchor link
Misschien overbodig, maar wel handig om te weten:
Ik heb laatst een tijd zitten zoeken waarom ik een variabele die een integer bevatte niet via die() kon outputten... Dus dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
  $int
= 1;
  die($int);
?>

In PHP4.2.0 en lager gaf dit nog als output: 1

In latere versies wordt een int als parameter aan die() echter als exit status gebruikt, en niet geprint... Mocht je dit toch nog willen doen, doe dan zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
  $int
= 1;
  die((string) $int);
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

15/06/2024 22:27:34
 
AstroVersum

AstroVersum

23/12/2008 10:55:00
Quote Anchor link
Zou hier iemand na willen kijken? Als dit opgelost is, kan dit topic worden gesloten.

Alleen 'Could not connect to database 1' (met opeens een 1 (een)) komt opeens na de footer. Hoe los ik dit op?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door AstroVersum
 

23/12/2008 11:04:00
Quote Anchor link
include geeft als resultaat terug of het includen al dan niet gelukt is, of wel include geeft een true of een false terug.
Aangezien het includen gelukt is, geeft de functie true (ofwel een 1) terug.
Daarom staat er een 1 in jouw code.
include zorgt ervoor dat je code direct wordt ingevoegd, je kunt deze code niet opslaan in een variabele. Dus je zult een andere oplossing moeten zoeken.
 
Erwin Geen

Erwin Geen

23/12/2008 11:17:00
Quote Anchor link
Je kan include wel gebruiken.
Het bestandje dat je include kan ook iets returnen.
Zie include Example #5
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Erwin Geen
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.