Bitwise operators meerdere flags vergelijken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »
Johan K

Johan K

28/08/2015 16:43:10
Quote Anchor link
Edit:
Ik heb al wat gevonden, eigenlijk heel makkelijk:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if(!$result & self::R_INVALID_FORMAT_EMAIL + self::R_INVALID_FORMAT_PASSWORD){ ?>

----

Ik ben nu bezig met de output van verschillende functies in binairy terug te laten geven zodat ik in 1 keer meer fouten kan terug geven als er iets aan de hand is.
Nu werkt het wel, maar mijn vraag is of het te vergemakkelijken met (korter te maken) is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
  class User{
    const R_INVALID_FORMAT_EMAIL    = 1;
    const R_INVALID_FORMAT_PASSWORD = 2;
    const R_UNKNOWN_CREDENTIALS     = 4;
    const R_CAPATCHA_INVALID        = 8;
    const R_ATTEMPT_TIMEOUT         = 16;
    // etc.
  
    
    public function login($email, $password){
      $result = 0;

      if(!Validate::email($email)){
        $result += self::R_INVALID_FORMAT_EMAIL;
      }


      if(!Validate::password($password)){
        $result += self::R_INVALID_FORMAT_PASSWORD;
      }
      
      
      // Met name, deze lijn met code.
      if(~$result & self::R_INVALID_FORMAT_EMAIL && ~$result & self::R_INVALID_FORMAT_PASSWORD){
        // since we now must query the database, only do this when both email and password format is correct.
      }

      return $result;
    }
  }

?>
Gewijzigd op 28/08/2015 20:36:01 door Johan K
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:25:04
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/08/2015 17:03:06
Quote Anchor link
Wat is dit?

~$result
 
Johan K

Johan K

28/08/2015 17:17:37
Quote Anchor link
~ is een inverse (not) operator, het draait de nulletjes en eentjes om.
Net zoals ! op een boolean doet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
  echo sprintf("%b</br>", 10);  // 1010
  echo sprintf("%b</br>", ~10); // 1111111111111111111111111111111111111111111111111111111111110101
?>
Gewijzigd op 28/08/2015 17:25:15 door Johan K
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/08/2015 17:20:48
Quote Anchor link
Euhm ... ik snap 'm niet echt :-s

>> het draait de nulletjes en eentjes om

Kun je dat eens iets uitgebreider uitleggen. En vraag 2 ... wat kun je ermee?
 
Johan K

Johan K

28/08/2015 17:38:18
Quote Anchor link
Neem deze code, stel dat de gebruiker inlogd met "ozzie" en als wachtwoord "test".
Validate::email("ozzie") -> false (geen email aderes).
Validate::password("test") -> false (omdat minimal string length 6 moet zijn)
De waarde die word terug gekeerd is in dit geval 1 + 2 = 3.

Deze login request word door een ajax request gedaan en stuur 3 door via json.
Nu weet ik door 1 getal dat zowel de username en password fout zijn door de binaire representatie: "00000011" en kan dit direct aanpassen in het login form.

Tweede voorbeeld:
Neem deze code, stel dat de gebruiker inlogd met "[email protected]" en als wachtwoord "test".
De waarde die word terug gekeerd is in dit geval 2 in binair "00000010"
Nu weet ik dat het wachtwoord foutief is, en de email correct.

Dus wat je er eventueel met de "~" mee zou kunnen doen is kijken of alle "flags" goed zijn, behalve het wachtwoord. Het is een not operator op meerdere booleans. In mijn geval, draai ik "0" de standaard waarde van result om in alles. Ik kan ook de result de waarde geven van (16*2) - 1 om alle flags als 1 te zetten.
Beetje hetzelfde als de E_ALL constant.
Gewijzigd op 28/08/2015 19:36:02 door Johan K
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/08/2015 17:41:36
Quote Anchor link
Ik weet niet of bitmaskers heel erg toepasselijk zijn voor deze manier van valideren. Waarom doe je dit niet gewoon zonder? Als je dit gebruikt om bij te houden wat valideert, houd dit dan gewoon per veld bij, in plaats van deze opzet?
 
Johan K

Johan K

28/08/2015 17:51:25
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 28/08/2015 17:41:36:
Ik weet niet of bitmaskers heel erg toepasselijk zijn voor deze manier van valideren. Waarom doe je dit niet gewoon zonder? Als je dit gebruikt om bij te houden wat valideert, houd dit dan gewoon per veld bij, in plaats van deze opzet?

Mijn opzet is dat alle code wat in het systeem draait taal onafhankelijk is, dus strings terug geven met daarin de fout is dus een no-no. Als ik booleans ga terug keren dan is de vraag, wat is er fout? Bitmasks past perfect in dit plaatje en het is nog erg snel ook.

Als ik eerlijk mag zijn heb ik vrij weinig met bitwise operators gewerkt, daarom mijn vraag ook. Ik neem aan dat ik iets van if($result & (FLAG_A & FLAG_B)){} kan doen maar wat ik ook probeer het resulteerd in of allebij true of false.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/08/2015 18:02:48
Quote Anchor link
Het leent zich gewoon niet echt voor formulierdata in het algemeen, het is uiteindelijk toch de bedoeling dat alle velden die op een of andere manier een validatie hebben succesvol moeten valideren. De introductie van een bitmasker die zoveel doet als "alles moet valideren" lijkt mij een overcomplificering. Dit zou je ook kunnen reduceren tot één boolean.

Als je formulier ook wat uitgebreider wordt of wanneer je velden van volgorde gaat veranderen is het overzicht al snel weg denk ik (de constanten die machten van 2 zijn worden al snel vrij groot). Daarom stelde ik voor dat je gewoon per veld (en bij het veld zelf, en niet met allerlei hardcoded numerieke waarden) bijhoudt of deze geldige inhoud bevat of niet.

Ook snap ik niet helemaal wat dit in een user Class doet. Wat zou de login() methode moeten teruggeven, en wat betekent dat? Ik zou verwachten dat een login() methode van een User class iets doet met "inloggen", maar dit controleert enkel (het format van?) invoervelden, en verder niets?

Bovenstaande syntax ziet er al vrij complex uit. Als er iets helder en transparant moet zijn is het wel je loginroutine... Booleans debuggen lijkt mij nog altijd makkelijker dan zoiets terugkrijgen: "010101100101111010111101011111010111110001111" en dat je dan zegt "Ooooh, er staat een 1 op positie 28 verkeerd, dat ik dat niet eerder zag".

:)
Gewijzigd op 28/08/2015 18:04:06 door Thomas van den Heuvel
 
Johan K

Johan K

28/08/2015 18:51:28
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 28/08/2015 18:02:48:
Ook snap ik niet helemaal wat dit in een user Class doet. Wat zou de login() methode moeten teruggeven, en wat betekent dat? Ik zou verwachten dat een login() methode van een User class iets doet met "inloggen", maar dit controleert enkel (het format van?) invoervelden, en verder niets?

Bovenstaande syntax ziet er al vrij complex uit. Als er iets helder en transparant moet zijn is het wel je loginroutine... Booleans debuggen lijkt mij nog altijd makkelijker dan zoiets terugkrijgen: "010101100101111010111101011111010111110001111" en dat je dan zegt "Ooooh, er staat een 1 op positie 28 verkeerd, dat ik dat niet eerder zag".

:)

Dit is ook maar een sample code, het weglaten van dingen die er niet toe doen aan de vraag en ik had voor dit voorbeeld de waardes simpelweg aangepast.

Over het debuggen, daarom werk je ook met constanten en niet echt met binaire data. Je kijkt alleen of er een constant actief is in het getal, niets gecompliceerd aan het is alleen een andere werk methode.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
if(($r = User::login($user, $pass)) !== true){
  if($r & User::R_INVALID_FORMAT_EMAIL){
    echo 'Some javascript code to mark the email field red with an error message perhaps.';
  }


  if($r & User::R_INVALID_FORMAT_PASSWORD){
    // Oh, what specifically went wrong with the password?
    $t = Validate::password($pass);

    if($t & Validate::R_PASSWORD_LENGTH_MIN){
      // password is shorter then minimum length
    }

    if($t & Validate::R_PASSWORD_NO_SYMBOL){
      // password does not contain symbols.
    }

    if($t & Validate::R_PASSWORD_NO_DIGIT){
      // password does not contain any digits.
    }
  }

  
}


//in plaats van:
if(!User::login($user, $pass)){
 if(Validate::email($user)){
  if(emailExists($user)){
   //etc
  }
 }


 if(Validate::password($pass)){
  // etc
 }
}

?>

Je vergelijk je alleen de flags/constants en zit je niet te kloten met functies of andere input data want alles word al behandeld in User::login(). Dit resulteert alleen maar in kortere, snellere (omdat je niet twee keer dezelfde functie hoeft aan te roepen) en meer overzichtelijke code naar mijn idee.

Deze code (login) gaat waarschijnlijk nog wel een andere locatie of andere constant namen krijgen, ik zit er gewoon momenteel even mee te "spelen" wat het lekkerste werkt.

En niet alleen deze functie gaat zo lopen, bitwise operators zijn heel krachtig en kunnen op veel plekken gebruikt worden. Het is ook niet de vraag waarom, maar hoe. Ik wil er wat meer ervaring mee op doen en hoopte dat iemand hier dat ook had en of hij of zij dit iets anders zou schrijven.
Gewijzigd op 28/08/2015 19:30:02 door Johan K
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/08/2015 20:27:25
Quote Anchor link
Hmmm, ik had een opmerking geplaatst, maar die lijkt niet te zijn doorgekomen ... nogmaals:

>> De waarde die word terug gekeerd is in dit geval 2 in binair "00000010"

En waarom dan binair? Waarom niet gewoon 2?

>> Mijn opzet is dat alle code wat in het systeem draait taal onafhankelijk is, dus strings terug geven met daarin de fout is dus een no-no. Als ik booleans ga terug keren dan is de vraag, wat is er fout?

Je kan toch met exceptions werken en dan bijv. foutcodes meesturen?
 
Johan K

Johan K

28/08/2015 21:32:42
Quote Anchor link
>> En waarom dan binair? Waarom niet gewoon 2?
Als je kijkt naar het script, geef ik ook gewoon een getal terug.
Waar het om gaat is hoe bitwise operators werken, die vergelijkt de bitjes van het getal en niet direct de waarde.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
  $a
= 1; // 0001   3 = 0011
  $b = 2; // 0010   5 = 0101
  $c = 4; // 0100   6 = 0110
  $d = 8; // 1000   7 = 0111

  echo 3 & $a; // aangezien het laatste bitje van 1 overeenkomt met het laatste bitje van 3, geeft hij de bitwaarde van 0001 terug dus in ditgeval het getal "1".
  echo 6 & ($b | $a); // de waarde van 6 komt niet overeen met de bitjes van $a (1), wel van $b (2), ik vergelijk dit met $a of $b, in dit geval $b dus "2".

  // In het voorbeeld kan je 3 terug krijgen van de functie (0011) als je wachtwoord en email fout zijn, nu met deze code kan je kijken wat er fout is.

  if(3 & 1){
    echo 'bitje van 3 (0011) zit ook in 1 (0001).';
  }

  if(3 & 2){
    echo 'bitje van 3 (0011) zit ook in 2.(0010)';
  }

  if(3 & 3){
    // deze is overbodig want dit word nu dubbel uitgevoerd omdat 1 & 2 dit al hebben gedaan.
    echo 'bitje van 3 (0011) zit ook in 3 (0011).';
  }

  if(3 & 4){
    echo 'bitje van 3 (0011) zit -niet- in 4 (0100)';
  }
    
?>


>> Je kan toch met exceptions werken en dan bijv. foutcodes meesturen?
Dat kan, je kan ook met arrays werken je kan van alles doen en laten wat je zelf wilt.

Maar is het snel? Een heel object aan te maken om alleen maar een getal terug te sturen? Wat ik hier doe is op bit niveau, geen objecten gewoon getallen.
Persoonlijk gebruik ik alleen exceptions op kritische fouten en niet voor return values.

Hoewel je nu het praktische nut er misschien niet van ziet, bekijk dit scenario.
ik verstuur een mail naar de inbox van een gebruiker en heb de volgende kolommen in de database. (id, message, status) de status staat standaard op 0.

Nu print ik deze mail uit in een tabel en kijk op status.
Status: 0 = unread, 1 = read, 2 replyed, 4 trashed

Als de gebruiker het bericht opent, zet ik de status op +1.
Wanneer de gebruiker antwoord geeft op het bericht, zet ik de status op +2 (3)
Wanneer de gebruiker het verwijderd, gaat de status naar +4 (7) in dit geval.

Met bitwise operators kan je heel makkelijk kijken wat de status is.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
  const UNREAD = 0;
  const READ = 1;
  const REPLYED = 2;
  const TRASHED = 4;
  const READ_AND_TRASHED = TRASHED + READ;

  if($status & UNREAD ){ //unread }
  if($status & READ ){ //read }
  if($status & REPLYED ){ //replyed }

  if($status & 3 ){ //read and replyed }
  if($status & (READ + REPLYED) ){ //read and replyed }

  if($status & TRASHED ){ //unread and trashed }
  if($status & READ_AND_TRASHED ){ //read and trashed }
  if($status & 6 ){ //replyed and trashed }
  if($status & 7 ){ //read, replyed and trashed }
  // Je kan met 0, 1, 2, 4 een maximale waarde maken van 7.

?>
Gewijzigd op 28/08/2015 21:53:14 door Johan K
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/08/2015 23:27:14
Quote Anchor link
De snelheid is in dit geval geen doorslaggevend critrium omdat de checks niet elke page-access worden gebruikt (even uitgaande van het oorspronkelijke voorbeeld, de login() methode van de User class, waarvan mij het nut nog steeds bijster is). Een login mag best 10ms langer duren hoor. De leesbaarheid van zo'n routine lijkt mij belangrijker dan performance. In jouw opzet wordt het ook verdomd lastig om meerdere keren eenzelfde veldtype in een formulier te hebben? Dat is helemaal niet ongebruikelijk hoor.

Ik zeg ook niet dat je een geneste structuur moet gebruiken voor validatie, dat lijkt mij (ook) niet de goede weg. Het enige wat ik denk is dat je met het bovenstaande gebruik de verkeerde weg bent ingeslagen.

Je hoeft ons denk ik ook niet uit te leggen hoe bitwise comparators werken...

Een voorbeeld van juist gebruik van wanneer je zo'n optelsom van binaire waarden als getal opslaat en hiermee vergelijkt is denk ik als je een bepaalde configuratie compact wilt opslaan en hiermee een soort van "status" van een object beschrijft. Deze kun je dan weliswaar ook makkelijk raadplegen maar je moet dan tegelijkertijd heel goed vastleggen:
- wat al deze waarden betekenen
- welke combinaties zijn toegestaan

EDIT: Daarnaast moeten deze verschillende "statussen" tezamen ook een soort van zinnige combinatie vormen die mogelijk een speciale betekenis heeft waar je vervolgens iets mee doet. Het enige wat ik tot nu toe gezien heb is dat je ofwel kijkt of alles goed is (1111111111) of toestanden alleen maar mutual exclusive op kunnen treden, dus
0001 of
0010 of
0100 of
1000) dan lijkt deze hele bitwise business mij toch echt een enorme overkill van complexiteit waarbij je nauwlijks het potentieel benut... omdat je deze niet nodig hebt!

Om het bovenstaande voorbeeld aan te halen: dit kun je reduceren tot twee boolean velden: read en trashed (of deleted ofzo). Of er op gereageerd is is redundante (afleidbare) informatie. Met jouw aanpak krijgt de leesbaarheid een enorme opdoffer en je introduceert tegelijkertijd enorm veel magic numbers (in de vorm van constanten). Je moet met behulp van documentatie dan gaan reverse-engineeren wat de betekenis daarvan is. Gebruik je echter twee kolommen met omschrijvende namen dan zijn deze al bijna volledig zelf-documenterend. Deze zijn op een natuurlijke manier al zonder moeite te ontcijferen.

Ik denk dat je op dit moment een beetje overenthousiast bent over wat je met bitwise vergelijkingen kunt doen en daarmee het praktische aspect een beetje uit het oog verloren bent.

Maar voel je vrij om deze "tangent" verder te verkennen, het lijkt er niet op dat we je enthousiasme met argumenten kunnen beteugelen.
Gewijzigd op 28/08/2015 23:41:54 door Thomas van den Heuvel
 
Johan K

Johan K

29/08/2015 00:35:59
Quote Anchor link
>> Je hoeft ons denk ik ook niet uit te leggen hoe bitwise comparators werken...
Was ook meer voor Ozzie.

>> Een login mag best 10ms langer duren hoor. De leesbaarheid van zo'n routine lijkt mij belangrijker dan performance.
Helemaal mee eens :) Daarbij kost zelfs bitwise comparisons meer rekenkracht omdat (funca() & funcb()) allebij worden uitgevoerd zelfs als funca() false geeft.

>> In jouw opzet wordt het ook verdomd lastig om meerdere keren eenzelfde veldtype in een formulier te hebben?
Ik snap niet echt wat je hier mee bedoeld, in m'n CMS systeem word er een event afgevuurd wanneer er iemand op "login" drukt in een bepaald formulier id. Deze event laad de user->login() met daarbij eventueel plugin code die daarop geregistreerd staan.

>> Gebruik je echter twee kolommen met omschrijvende namen dan zijn deze al bijna volledig zelf-documenterend. Deze zijn op een natuurlijke manier al zonder moeite te ontcijferen.
Klopt, het is zeker moeilijker uit te maken wat-wat is ik zou dus telkens de class constants erbij moeten pakken om te kijken hoe-of-wat.

Maar of ik de verkeerde weg ben opgelopen, ik sta altijd open voor suggesties maar als ik eerlijk ben zie ik geen mooiere uitweg.

In login worden plugins geladen, waaronder Capatcha (of eventuele andere dingen zoals een nieuwsbrief checkbox wat ik nog zou moeten maken) dit is dus instelbaar. Deze plugin wordt ingeladen door &$result te voeren aan de initializer van de plugin en voegt daar zijn eigen flags aan als er iets fout is.

Het werkt prima en is hierdoor heel dynamisch, alleen mag ik niet meer dan 32/64 flags hebben :p
Qua documentatie, ik hou alles prima bij en het gaat toch een systeem worden die ik zelf ga gebruiken.

Maar ik ga er een nachie over slapen, want je hebt zeker gelijk dat het debuggen uit de hand kan lopen, vooral met plugins & code opsplitsingen. Misschien constanten dynamisch laten aanmaken zodat deze van constant naar naam vertaald kan worden en een error kan worden gegeven als er geen ruimte meer is voor nieuwe flags.

Het zit nog allemaal in het begin fase, dus als je een beter idee hebt laat maar horen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/08/2015 14:15:23
Quote Anchor link
Johan K op 29/08/2015 00:35:59:
Daarbij kost zelfs bitwise comparisons meer rekenkracht omdat (funca() & funcb()) allebij worden uitgevoerd zelfs als funca() false geeft.

Euh, vergeet niet dat je numerieke waarden vergelijkt bij bitwise comparisons, geen booleans. Het zou heel vreemd, en naar alle waarschijnlijkheid gewoon fout, zijn als je een boolean in zo'n vergelijking gebruikt. De uitkomst van een bitwise comparison zou wederom een getal moeten zijn.

Het is trouwens CAPTCHA, niet CAPATCHA.

Johan K op 29/08/2015 00:35:59:
Het zit nog allemaal in het begin fase, dus als je een beter idee hebt laat maar horen.

Als je aan kunt geven wat je nu precies probeert te bereiken kunnen we wellicht tot een betere aanpak komen.
Gewijzigd op 29/08/2015 14:16:38 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.