cijfers en punt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan Velden

Jan Velden

10/09/2023 17:22:37
Quote Anchor link
Beste,

Ik heb een stukje script waarbij ik eigenlijk een punt wil hebben voor de laatste 2 cijfers
script gaat gebruikt worden als snelle calculator

bij WLL vult me in 1000 Kg
percentage 200 %

dan zou de uitkomst is nu 1962 en zou 19.62 kN moeten zijn.

en de volgende hoe kan ik text boxen het beste uitlijnen dat deze in lijn staan.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 03:48:27
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/09/2023 18:19:55
Quote Anchor link
Over welke programmeertaal hebben wij het?
 
Jan Velden

Jan Velden

10/09/2023 21:35:19
Quote Anchor link
Sorry,

het gaat om PHP

dit heb ik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php

/*
 * Initialisatie van de variabele $uitkomst. Dit doen we om te zorgen dat de variabele $uitkomst altijd bestaat
 * ook als de pagina de eerste keer in de GET methode wordt aangeroepen in plaats van in de POST methode.
 * Tevens kunnen we de variabele direct voorzien van een standaard waarde. Als we de initialisatie achterwege laten
 * krijgen we foutmelingen.
 */

$uitkomst = '';

// Controleer of er iets gePOST is
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // Hier wordt alle input opgehaald
    $getal1 = intval($_POST["getal1"]); // intval maakt van iedere waarde een getal.
    $getal2 = intval($_POST["getal2"]);

    // Hier wordt de berekening gemaakt
    $antwoord = $getal1 * $getal2/100 * 0.981; //9,806652

    // Hier wordt een string (stuk tekst) gemaakt
     //$uitkomst = $getal1 . ' * ' . $getal2 . '=' . $antwoord;

     $uitkomst = $antwoord;
}





?>

        <style>
            h1 {
                color: blue;
            }
            .uitkomst {
                color: purple;
            }
        </style>
    </head>
    <body>
        
        <form action="" method="post">
            <center> WLL: <input type="text" name="getal1" placholder="WLL"/>Kg<br></center>
            <center>Percentage<input type="text" name="getal2" />%<br><br></center>
             <center><input type="submit" name="verzend" value="berekenen"></center>
             <a href="rekenen.php" class="btn btn-succes btn-sm">wissen</a>
            
        </form>
        <br><br><center>
        <p class="uitkomst"><?php printf ("%.0f", $uitkomst); ?> kN</p>
        </center>
Gewijzigd op 22/09/2023 09:03:11 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

12/09/2023 09:10:41
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/09/2023 09:35:42
Quote Anchor link
Zet je script even tussen UBB codetags.
Gewijzigd op 12/09/2023 09:35:55 door - Ariën -
 
Jan Velden

Jan Velden

22/09/2023 06:42:07
Quote Anchor link
wat is UBB codetags?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/09/2023 09:02:44
Quote Anchor link
De forumopmaakcodes. Zie ook dit overzicht.

Ik heb ze zelf even toegevoegd, maar graag in te vervolg zelf code-tags plaatsen om scriptcodes. Dan zijn ze beter leesbaar. Je kan ook op de Afbeelding knop drukken.

AdFundum gaf al he antwoord met number_format. Voluitgeschreven kom je uit op dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$waarde
= 1962;
$kN_waarde = number_format($waarde / 100, 2, '.', ''); // 2 decimalen, punt als decimaalteken

echo $kN_waarde;
?>


En je krijgt 19.62 te zien.
Gewijzigd op 22/09/2023 09:08:39 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.