Clieop03 bestanden genereren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »
Remco Borst

Remco Borst

03/03/2011 12:13:20
Quote Anchor link
Hey,

Heeft iemand ervaring met het genereren van Clieop03 bestanden?
Dit is een bestand waarmee je een bulk betalingen kunt uitvoeren bij de bank.

Ik heb de handleiding gelezen maar ik kom er niet uit, ik kan nergens voorbeeld scripts vinden, alleen maar csv -> clieop03 converters online etc..

Hopelijk kan iemand mij hier antwoord op geven.. ik heb nu al 4 uur zitten zoeken op google en heb niets bruikbaars gevonden dat mij goed uitlegd hoe ik een bestand kan maken.

Groeten Remco
 
PHP hulp

PHP hulp

16/06/2024 01:46:49
 
Chris -

Chris -

03/03/2011 12:22:05
 
Remco Borst

Remco Borst

03/03/2011 12:55:47
Quote Anchor link
Bedankt voor je snelle reactie, maar helaas was ik zelf ook al zover gekomen.
Ik heb het script van PEAR gebruikt, hier werd wel een code mee gegenereerd, alleen ik snap helemaal niets van de codes, dat moet helaas wel als ik zelf een groot bestand wil genereren.

Voorbeeld van een Clieop03 file:

0001A030311CLIEOP03 68908
0010B0001234567890001EUR
0030B1030311Remco Borst P
0100A000500000000015001234567890359052347
0150A1234567812345678
0160ADonatie met betalingskenmerk 1,5
0160A0 EUR
0170BBanktools.nl
0173BGroningen
0100A000500000000025001234567890359052347
0150A1234567812345678
0160ADonatie 2,50 EUR
0170BBanktools.nl
0173BGroningen
0100A000500000000010001234567890000000555
0150A1234567812345678
0160ADonatie met betalingskenmerk naa
0160Ar giro 1,00 EUR
0170BBanktools.nl
0173BGroningen
0100A000800000000050001234567890000001232
0150A1234567812345678
0160ASalarisbetaling 5,00 EUR
0170BBanktools.nl
0173BGroningen
9990A00000000000000100012119336370000004
9999A


Al die vage codes staan voor iets.. en de handleiding legt dit niet duidelijk uit :(

Wat ik dus nodig zou hebben is een script zoals op www.banktools.nl waar ik mijn eigen csv kan genereren van mijn info in de db en dit kan omzetten, maar dat kan ik dus niet voor elkaar krijgen.
 
John D

John D

03/03/2011 13:06:00
Quote Anchor link
Deze al gelezen: http://www.templatebuilding.com/support-files/clieop03.pdf
Makkelijker is het niet te maken denk ik.....
;-)
 
Remco Borst

Remco Borst

03/03/2011 14:19:45
Quote Anchor link
Hey, ik heb de manual al een keer doorgekeken inderdaad.

Ik ga denk ik wel even alle gegevens handmatig 1 voor 1 doornemen, ik denk niet dat iemand verder komt met onderzoeken dan dat ik al gevonden heb haha.

Mocht ik het makkelijker kunnen maken voor mensen zal ik hier wel ff een berichtje plaatsen! maar tips zijn nog altijd welkom.

Thnx!
 
Remco Borst

Remco Borst

04/03/2011 18:13:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
<?php
# Met dit script kun je een clieop03 bestand genereren, lees de comments goed en dan moet je er wel uit kunnen komen!
# Het script is om mee te testen, ik heb hem voorbereid om dynamisch records uit een database te lezen, aangegeven met:
# //--- Loop start en eind
#
# Gemaakt door: Remco Borst
# E-mail adres: [email protected]
#
# Gemaakt aan de hand van deze handleiding: http://www.equens.com/Images/CLIEOP%20NL.pdf
# Dit werk alleen voor nederlandse bankrekening nummers: http://nl.wikipedia.org/wiki/Rekeningnummer
# Als de rekening nummers niet aan de "elfproef" voldoen zul je een error krijgen.
#
# De output is getest door de volgende validator: http://www.banktools.nl/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=54

# Ik of dit script is niet verantwoordelijk voor eventuele fouten en of problemen, gebruiken op eigen risico!

// Output instellingen

    $clieop_file = true;
    $browser_output = true;

// Bank + Script instellingen

        $verwerkdatum = "040311";                                         // Datum wanneer het bestand moet worden verwerkt: ddmmjj
        $transactiegroep = "00";                                         // 00 = Zakelijke betaling, 10 is incasso-opdrachten
        $transactiesoort = "0008";                                        // Zie mogelijke instellingen hieronder:
        #-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------#
        # TRANSACTIE SOORT
        #
        # 0000 = onzuivere crediteurenbetaling naar een rekeningnummer met maximaal 7 cijfers
        # 0003 = onzuivere salarisbetaling naar een rekeningnummer met maximaal 7 cijfers
        # 0005 = crediteurenbetaling naar een gewone rekening, of: zuivere crediteurenbetaling naar een rekeningnummer met maximaal 7 cijfers
        # 0008 = salarisbetaling naar een gewone rekening, of: zuivere salarisbetaling naar een rekeningnummer met maximaal 7 cijfers
        # 1001 = incasso ten laste van een gewone rekening, of: zuivere incasso ten laste van een rekeningnummer met maximaal 7 cijfers
        # 1002 = onzuivere incasso ten laste van een rekeningnummer met maximaal 7 cijfers
        # ( Deze instelling kan ook in een loop geplaatst worden als de transactie soort niet altijd hetzelfde is.. maar in mijn geval is deze voor iedereen hetzelfde. )
        #
        #-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------#


        $opdrachtgever_rekeningnummer = "195247035";                     // Rekening nummer van de opdrachtgever ( het bedrijf waarvoor je werkt. )
        $opdrachtgever_naam = "Gert Jan";                                 // Naam v.d. opdrachtgever

        $naw_code = "1";                                                 // 1 = Naam niet gewenst, 2 = Naam gewenst
        
        $duplicaatcode = "1";                                            // 1 = unicaat, 2 is duplicaat .. gaat om of het een uniek bestand is of een kopie ervan ofzo..

        $testcode = "T";                                                 // T = test, P = productie
        

// Wegschrijf folder: ( zelf ff aanmaken met chmod 0777 )

        
        $pad_naar_folder = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].DIRECTORY_SEPARATOR."clieop/";

//---------------------------------------------------Hieronder hoeven alleen de instellingen per transactie worden aangepast.-----------------------------------------------------//

// Even wat variabelen declareren.

$aantaltransacties = 0;
$totaalrekeningnummers = 0;
$totaalbedrag = 0.00;


if(strlen($opdrachtgever_naam)<35){ // opdrachtgever naam moet 35 tekens bevatten.
    for($i=strlen($opdrachtgever_naam);$i<35;$i++){
        $opdrachtgever_naam = $opdrachtgever_naam." ";
    }
}

$opdrachtgever_rekeningnummer2 = str_replace('.','',$opdrachtgever_rekeningnummer);
$opdrachtgever_rekeningnummer = $opdrachtgever_rekeningnummer2;
if(strlen($opdrachtgever_rekeningnummer2)<10){ // rekeningnummer moet 10 nummers bevatten.
    for($i=strlen($opdrachtgever_rekeningnummer2);$i<10;$i++){
        $opdrachtgever_rekeningnummer2 = "0".$opdrachtgever_rekeningnummer2;
    }
}


// XXXX is een opvulling, elke regel moet 50 karakters bevatten.

$clieopcode = "0001A".date('dmy')."CLIEOP03         ".$duplicatiecode."                      
0010B"
.$transactiegroep.$opdrachtgever_rekeningnummer2."0001EUR                          
0030B"
.$naw_code.$verwerkdatum.$opdrachtgever_naam.$testcode."  
"
;

    // Instellingen per transactie ( dit kan in een loop geplaatst worden )
    
    
// --- Loop start

    
        $bedrag = 154.56;                                // Bedrag van de transactie ( een enkele transactie ) - Dit bedrag normaal weergeven, het script zal zorgen dat het het goede formaat is + omvormen naar centen.
        $omschrijving = "Uitbetaling salaris";    // Toelichting op de post. Zet niet uw naam in de omschrijving - die ontvangt uw relatie automatisch van zijn bank

        $begunstigde_rekeningnummer = "195247035";        // Rekening nummer van de persoon wie het bedrag moet ontvangen.
        $begunstigde_naam = "Remco Borst";                // Naam van de persoon waar het geld heen gaat.
        $begunstigde_woonplaats = "Vinkeveen";            // Woonplaats van de persoon waar het geld heen gaat.


$bedrag = (number_format($bedrag, 2, '.', '')*100); // Bedrag in centen
if(strlen($bedrag)<12){ // Bedrag moet 12 nummers bevatten.
    for($i=strlen($bedrag);$i<12;$i++){
        $bedrag = "0".$bedrag;
    }
}

$begunstigde_rekeningnummer2 = str_replace('.','',$begunstigde_rekeningnummer);
$begunstigde_rekeningnummer = $begunstigde_rekeningnummer2;
if(strlen($begunstigde_rekeningnummer2)<10){ // rekeningnummer moet 10 nummers bevatten.
    for($i=strlen($begunstigde_rekeningnummer2);$i<10;$i++){
        $begunstigde_rekeningnummer2 = "0".$begunstigde_rekeningnummer2;
    }
}

if(strlen($omschrijving)<32){ // omschrijving moet 32 karakters bevatten bevatten.
    for($i=strlen($omschrijving);$i<32;$i++){
        $omschrijving = $omschrijving." ";
    }
}

if(strlen($begunstigde_naam)<35){ // naam begunstigde moet 35 karakters bevatten bevatten.
    for($i=strlen($begunstigde_naam);$i<35;$i++){
        $begunstigde_naam = $begunstigde_naam." ";
    }
}

if(strlen($begunstigde_woonplaats)<45){ // woonplaats moet 45 karakters bevatten bevatten.
    for($i=strlen($begunstigde_woonplaats);$i<45;$i++){
        $begunstigde_woonplaats = $begunstigde_woonplaats." ";
    }
}


// Achter sommige regels bevinden zich spaties, deze mogen niet verwijderd worden!
$clieopcode .= "0100A".$transactiesoort.$bedrag.$opdrachtgever_rekeningnummer2.$begunstigde_rekeningnummer2."        
0160A"
.$omschrijving."            
0170B"
.$begunstigde_naam."          
0173B"
.$begunstigde_woonplaats."
"
;

$aantaltransacties++;                // Tel het aantal transacties ( $aantaltransacties++; in de loop )
$totaalbedrag = $totaalbedrag + 154.56;                    // Bereken totaal bedrag in de loop.
$totaalrekeningnummers = $totaalrekeningnummers + ($opdrachtgever_rekeningnummer+$begunstigde_rekeningnummer);     // Bereken totaal aantal rekening nummers in het clieop bestand.

// --- Loop eind


$totaalbedrag = (number_format($totaalbedrag, 2, '.', '')*100); // Totaal bedrag in centen.
if(strlen($totaalbedrag)<18){ // Totaal bedrag moet 18 nummers bevatten.
    for($i=strlen($totaalbedrag);$i<18;$i++){
        $totaalbedrag = "0".$totaalbedrag;
    }
}

if(strlen($totaalrekeningnummers)<10){ // Totaal aantal rekeningnummers moet 10 nummers bevatten.
    for($i=strlen($totaalrekeningnummers);$i<10;$i++){
        $totaalrekeningnummers = "0".$totaalrekeningnummers;
    }
}

else{
    if(strlen($totaalrekeningnummers) !== 10){
        $eind = strlen($totaalrekeningnummers);
        $start = $eind - 10;
        $totaalrekeningnummers = substr($totaalrekeningnummers,$start,$eind);
    }
}

if(strlen($aantaltransacties)<7){ // Totaal aantal transacties moet 7 nummers bevatten.
    for($i=strlen($aantaltransacties);$i<7;$i++){
        $aantaltransacties = "0".$aantaltransacties;
    }
}


$clieopcode .= "9990A".$totaalbedrag.$totaalrekeningnummers.$aantaltransacties."          
9999A                                             "
;

$browsercode = nl2br(str_replace(' ','&nbsp;',$clieopcode));



// Output.

        if($browser_output == true){
            echo $browsercode;
        }

        if($clieop_file == true){
            $filename = $pad_naar_folder.date('d-m-Y')."_".date('H:i:s')."_clieop03.cli";

            if (!$handle = fopen($filename, 'w+')) {
                 echo "<br /><hr /><br />Er is iets fout gegeaan bij het openen van het bestand!"; exit;
            }

            if (fwrite($handle, $clieopcode) === FALSE) {
                echo "<br /><hr /><br />Er is iets fout gegaan tijdens het wegschrijven in het bestand!";exit;
            }

            echo "<br /><hr /><br />Het bestand is succesvol weggeschreven in: ".$pad_naar_folder.date('d-m-Y')."_".date('His')."_clieop03.cli";
            fclose($handle);
        }


?>
Gewijzigd op 04/03/2011 18:16:45 door Remco Borst
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.