code venster

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Gerben=flash

gerben=flash

10/07/2007 21:03:00
Quote Anchor link
Hallo,

Tja ik kon het niet echt in 1 zin uitleggen wat ik nou wil. Ik denk dat het php is maar ook dat weet ik niet zeker. Goed... daar gaan we.

Ik zoek een manier om code`s goed te laten zien. Daar bedoel ik mee... hier op deze site kunnen mensen hun code plaatsen. Dit komt dan in een mooi venster met die kleuren van php en met een scroll bar in de breedte als de code heel breed is. En dat is wat ik ook zoek... hoe kun je zoeits creeren?

Met vriendelijke groet,
gerben
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gerben=flash
 
PHP hulp

PHP hulp

29/05/2024 03:18:11
 
Bart van der veen

bart van der veen

10/07/2007 21:04:00
 
Gerben=flash

gerben=flash

10/07/2007 21:12:00
Quote Anchor link
Erg bedankt maar dit is niet precies wat ik zoek. Maar aan de andere kan ook weer wel. Het gaat mij er niet persee om dat die kleuren ook weergeven worden. Het gaat mij vooral om het venster zelf. Met een knopje alles selecteren en dat dat venster een scroll bar krijgt als de code heel breedt is.
 
Bart van der veen

bart van der veen

10/07/2007 21:16:00
Quote Anchor link
knopje alles selecteren kan met javascript, dat moet met google wel te vinden zijn. en je kunt met css gewoon opgeven dat een venster moet scrollen als hij heel breed is... scroll:auto; uit het blote bolletje...
 
Gerben=flash

gerben=flash

10/07/2007 21:19:00
Quote Anchor link
ow... oke dat ga ik eens even proberen. Bedankt voor je reactie.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

10/07/2007 21:25:00
Quote Anchor link
Dat venstertje is heel gemakkelijk op te lossen dmv CSS, dat andere is weer een javascriptje

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<style type="text/css">
code
{
width: 300px;
overflow: scroll;
}

</style>

<code>dit is code dit is code dit is code dit is code dit is code dit is code dit is code dit is code dit is code dit is code dit is code dit is code dit is code dit is code dit is code dit is code dit is code dit is code dit is code </code>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
Gerben=flash

gerben=flash

10/07/2007 21:36:00
Quote Anchor link
Eeh.. ja dat lijkt er inderdaad al meer op....... alleen nu gooit ie de hele code achter elkaar. Dus dat heeft nog niet echt zin want op deze manier werkt de code niet meer. Moet het een frame zijn? of nie? Want dat heb ik liever niet namelijk.
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

10/07/2007 21:40:00
Quote Anchor link
hoe bedoel je met na elkaar ?
mss eens met het volgende proberen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<pre>' . $code . '</pre>';
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sab Kriksdeegir
 
Gerben=flash

gerben=flash

10/07/2007 21:42:00
Quote Anchor link
ehh jah sorry misschien wat onduidelijk gezegd...

kijk hier wil ik het toepassen... als je dat zie zul je wel snappen op welke code ik het geprobeerd heb en wat ik bedoel met achter elkaar.

http://www.g-soft.nl/index.php?p=t01

Dan zie je dat de center van mijn pagina een bepaalde breedte is en dat de code daar ver buiten gaat. Dat staat natuurlijk niet mooi en vandaar dat ik naar zoon venster zoek.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door gerben=flash
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

10/07/2007 21:49:00
Quote Anchor link
in feite wil je het zoals op phphulp.nl hebben ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
code hier
bla
blab
lba
 
Gerben=flash

gerben=flash

10/07/2007 21:52:00
Quote Anchor link
Ja als dat zou kunnen....
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

10/07/2007 21:52:00
Quote Anchor link
nu ja zo te zien gebruiken ze hier een div met class code_source
mss de details vragen aan Bas Kreleger ;-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<style>
div.code_source {
  display:block;
  font-family:Courier New;
  font-size:12px;
  overflow-x:scroll;
  overflow-y:auto;
  padding:4px;
  width:98%;
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sab Kriksdeegir
 
Gerben=flash

gerben=flash

10/07/2007 22:22:00
Quote Anchor link
Ik heb Bas Kreleger een mailtje gestuurd... ben benieuwd.
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

10/07/2007 22:23:00
Quote Anchor link
Hij is nu online :-)
Dag Bas (als je dit leest ;) )

Edit:

was ie toch..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sab Kriksdeegir
 
Gerben=flash

gerben=flash

11/07/2007 06:56:00
Quote Anchor link
Ik moest van Bas kreleger naar ubb class zoeken hier op deze site. Oke dat heb ik gedaan en ik heb er wel een paar gevonden.... alleen geef flauw idee wat een ubb class is. Dus is mijn vraag even aan jullie of dit iets is ?

http://www.phphulp.nl/php/scripts/2/109/

Zo niet, Wat moet ik dan doen? Waar moet ik naar zoeken? Ik zou het graag zelf willen ontdekken allemaal maar ik heb er gewoon te weinig verstand van. (helaas, maar ben php aan het leren)
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

11/07/2007 07:19:00
Quote Anchor link
uhm simpel gezegd zorgt UBB voor layout en dergelijke op forum. Je gebruikt er tags voor zoals <?php je code hier ?>
en dan zet php deze tag om naar HTML. Dit voorkomt XSS enzo....

De UBB class heeft die je daar linkte bevat niet de CODE tag die je nodig hebt :-)
ik heb hier wel nog een staan op http://users.telenet.be/dff/UBB.rar
met een UBB code die wel deze tag ondersteunt...

Hoe je deze class moet gebruiken staat in de file test.php
ik zou zeggen thx to Hipska zo te zien voor deze class ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sab Kriksdeegir
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

11/07/2007 07:28:00
Quote Anchor link
iets als :

<?php
include('html.php');
$ubb = new ubb();
$text .= ''. $code_var .'';
echo $ubb->parse_all($text);
?>


Edit:

De code tags kwamen er niet door..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sab Kriksdeegir
 
Gerben=flash

gerben=flash

11/07/2007 08:51:00
Quote Anchor link
Ehh.. ik zal wel overkomen als een super NOOB... noujah... dat ben ik eigelijk ook wel... Ik zit aan het begin in een php tutorial en dit komt me allemaal onbekend voor (behalve include) Wat doet dit script? en waar moet ik het plaatsen? (en als het zou kunnen... kan iemand uitleggen wat er precies in het script gebeurt?) Ik dank jullie zeer voor jullie tijd... Ik hoop dat ik ooit iets voor jullie kan betekenen (maar dat zal nog wel ff duren)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door gerben=flash
 
Gerben=flash

gerben=flash

11/07/2007 14:35:00
Quote Anchor link
Moet dit bestand in de index.php komen te staan misschien?
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

11/07/2007 20:54:00
Quote Anchor link
nja op de pagina waar je hem nodig hebt natuurlijk...
je zou hem ook in je header kunnen plaatsen natuurlijk
dan kan je over heel je site de class gebruiken...

gewoon overal waar je code hebt moet je die ergens in een var gooien
zoals

$code = '<?php blablablabla ?>;

en dan op de plaats waar het codevenster moet komen plaats je :
echo $ubb->parse_all($code);
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sab Kriksdeegir
 
Hipska BE

Hipska BE

11/07/2007 20:59:00
Quote Anchor link
bas bedoelde wellicht mijn uitgebreide ubb class
http://www.phphulp.nl/php/scripts/4/966/
als je daar de CSS code van neemt heb je wat je wou!
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.