codeigniter dead?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Bas D L

Bas D L

13/07/2013 14:37:21
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben net enthousiast begonnen met CI, echter stuitte ik op artikelen dat CI nagenoeg "dead" is.
Klopt dit?
Iemand ervaring?
Wat is een goed alternatief?

Hoor graag jullie mening!!!
 
PHP hulp

PHP hulp

27/05/2024 14:52:00
 
Wouter J

Wouter J

13/07/2013 14:44:03
Quote Anchor link
CodeIgniter is volgens mij helemaal niet dood. Het enige probleem is dat het niet zo'n heel goed framework is.

Een leuke vervanging voor CI is Laravel of CakePHP. En wil je nou een echt full-stack framework dan heb je Symfony2 of ZF2.
 
Bas D L

Bas D L

13/07/2013 14:49:26
Quote Anchor link
@Wouter. Ahh ok, das goed nieuws! Waarom is het niet een goed framework?
 
- Raoul -

- Raoul -

13/07/2013 14:50:02
Quote Anchor link
@Wouter
CakePHP is niet veel beter dan CI.

Ik raad je aan om over te stappen op Laravel Bas. Ze hebben een maandje geleden net hun nieuwste major release uit de beta gehaald. ;-)
 
Bas D L

Bas D L

13/07/2013 14:55:54
Quote Anchor link
@Raoul Waarom is Laravel beter dan CakePHP en CI?
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

13/07/2013 15:44:32
Quote Anchor link
De eigenaar van CodeIgniter zoekt wel een nieuwe eigenaar: http://ellislab.com/blog/entry/ellislab-seeking-new-owner-for-codeigniter
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/07/2013 17:29:28
Quote Anchor link
Ik kan geen vergelijking trekken met andere frameworks, maar ik ben een tijdje terug vanwege een opdracht ook met CI moeten gaan werken en ik vind het een redelijk framework. Zeker voor niet al te grote projecten.
 
Bart V B

Bart V B

14/07/2013 11:08:21
Quote Anchor link
Nee hoor Codeigniter is niet dood.

Er worden nog steeds diversen extra opties gemaakt door de community.
De versie 3.0 ligt alleen een beetje achter qua development.
En dat is ook niet onlogisch, want Ellislab heeft ook nog een commercieel deel waar ze aan werken.
Het enige waar ze tegenaan lopen is dat ze het niet meer kunnen bijbenen.
Een logisch gevolg is dan ook om afscheid te nemen van codeigniter en het door te geven aan een nieuwe eigenaar.

Ik verwacht dan ook dat de nieuwe eigenaar dan ook iemand gaat worden die heel dicht bij ellislabs staat.
(Misschien wel uit de community?)

Persoonlijk ben ik niet echt gecharmeerd op de manier dat dit naar buiten is gebracht.
Het heeft een behoorlijke deuk opgeleverd door mensen in het ongewisse te laten.
Daardoor ontstaat een hoop paniek terwijl er niets aan de hand is.
Maar goed, zo ging het met de wisseling van eigenaar van Mysql naar Oracle ook.
Uiteindelijk is dat ook goed gekomen, en niemand hoor je meer, en Mysql leeft ook nog gewoon.

Om nu meteen over te stappen naar een ander framework is dan ook niet nodig.

Ben zelf eens gaan kijken naar iets wat dan op codeigniter zou moeten lijken en ben even aan het spelen geweest met laravel.
Nou, laat maar zitten. Het lijkt er totaal niet op.
Tegen de tijd dat ik composer had geinstalleerd en een controller met "hello World" had, had ik in codeigniter controller model en view gemaakt. Dus nee, ik houd het voorlopig gewoon bij codeigniter. :)
Gewijzigd op 14/07/2013 11:55:06 door Bart V B
 
Bas D L

Bas D L

14/07/2013 11:56:25
Quote Anchor link
@Bart, dank voor je bericht. Ik ben een beginner en als ik in Zend 2/Yii of een ander FW kijk begint alles te duizelen ;-$

Ik ga maar gewoon verder met CI...
 
Bart V B

Bart V B

14/07/2013 12:00:17
Quote Anchor link
Keep up the good work Bas! ;)
Het is de komende maanden gewoon afwachten met de nieuwe eigenaar.
En je niet te veel laten afleiden door de "roddels" die op het net worden verspreid.
CI is een goed werkend framework, en dat blijft voorlopig nog wel zo.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/07/2013 12:37:05
Quote Anchor link
dat is het m nou juist. De leercurve van CI is laag en daardoor naar mijn idee prima geschikt voor mensen die eens kennis willen maken met een framework. en zo lang het voor een hobby project is of een klein project zul je niet echt tegen problemen aanlopen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/07/2013 12:44:40
Quote Anchor link
CI ondersteunt toch geen namespaces? Als je in OOP en MCV wilt stappen is het wel handig als dit dit zou leren :-)
Gewijzigd op 14/07/2013 12:45:12 door - Ariën -
 
Bart V B

Bart V B

14/07/2013 12:45:06
Quote Anchor link
Quote:
en zo lang het voor een hobby project is of een klein project zul je niet echt tegen problemen aanlopen.

En dat is nou net wat ik niet snap.
Ik hoor dit vaak dat ze tegen een "probleem" aanlopen maar vertellen niet wat.
Toegeven, de projecten die ik heb gemaakt zijn niet echt al te groot, maar ben eigenlijk wel benieuwd wat dan het "probleem" is.

- Aar - op 14/07/2013 12:44:40:
CI ondersteunt toch geen namespaces? Als je in OOP en MCV wilt stappen is het wel handig als dit dit zou leren :-)

Heb je ze nodig als je een probleem wil oplossen?
Gewijzigd op 14/07/2013 12:47:00 door Bart V B
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/07/2013 12:46:07
Quote Anchor link
- Aar - op 14/07/2013 12:44:40:
CI ondersteunt toch geen namespaces? Als je in OOP en MCV wilt stappen is het wel handig als dit dit zou leren :-)


nee CI ondersteunt geen namespaces
 
Bas D L

Bas D L

14/07/2013 12:49:13
Quote Anchor link
Wellicht een stomme beginners vraag ;-) maar wat is precies een namespace en use? Dit kom je nml wel tegen bij bv Zend 2
Is hier ergens goede en vooral duidelijke uitleg over te krijgen?
Gewijzigd op 14/07/2013 12:50:02 door Bas D L
 
Bart V B

Bart V B

14/07/2013 12:51:59
Quote Anchor link
Wat hebben namespaces met MVC te maken?
Met een beetje creativiteit zou ik nog wel met functionele code het MVC kunnen maken.
Eens, dat is niet heel handig beter gezegt erg omslachtig, maar het lost een probleem op in een grote applicatie?

@bas
http://www.sitepoint.com/php-53-namespaces-basics/
Gewijzigd op 14/07/2013 12:56:52 door Bart V B
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/07/2013 12:57:41
Quote Anchor link
de problemen kunnen divers zijn.

In grote projecten is het aannemelijk dat

- meerdere mensen aan een project werken.
- het project uit meerdere deelprojecten (Bundles) bestaat.

CI is hiervoor niet geschikt.

in een framework als Symfony kun je bovendien gebruik maken van Vendors.
Met Vendors kun je functionaliteit aan je project toevoegen die gemaakt zijn door een ander.
Hierdoor kom je uiteindelijk sneller tot een goed resultaat.

Toevoeging op 14/07/2013 13:01:31:

De korte uitleg van namespaces:

Het voorkomt problemen/foutmeldingen van dubbele variabele namen.



Toevoeging op 14/07/2013 13:07:54:

stel jan en willem werken aan hetzelfde project en zij maken beiden een class aan met de naam Email

wanneer uiteindelijk de code van jan en van willem beiden worden included zal het een foutmelding tot gevolg hebben omdat er maar één class de naam Email mag hebben. Met namespaces kan dit probleem verholpen worden.
 
Bas D L

Bas D L

14/07/2013 13:26:03
Quote Anchor link
@Frank Hoe?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/07/2013 14:17:19
Quote Anchor link
Bas D L op 14/07/2013 13:26:03:
@Frank Hoe?


hoe wat?
 
Bas D L

Bas D L

14/07/2013 14:21:28
Quote Anchor link
@Frank, hoe verhelpt namespaces dat prbleem?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/07/2013 14:37:02
Quote Anchor link
emailjan.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

namespace Jan\Email;

class Email {
    public function getInfo()
    {

        return 'Dit is de email class van Jan';
    }
};


?>

emailwillem.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

namespace Willem\Email;

class Email {
    public function getInfo()
    {

        return 'Dit is de email class van Willem';
    }
};


?>

index.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

include 'emailjan.php';
include 'emailwillem.php';

$jan = new Jan\Email\Email();
$willem = new Willem\Email\Email();

echo $jan->getInfo();
echo $willem->getInfo();

?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.