Code's vervangen woorden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Matthijs Vos

Matthijs Vos

05/12/2012 20:47:45
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een systeem gemaakt die hulpdiensten meldingen opslaat. Nu komt er uit de informatiebron (feed) de zgn capcode mee (een nummer) nu wil ik dat nummer aanpassen voor een woord. Ik heb een lijst met de nummers en de namen waarvoor die veranderd moeten worden (http://p2000.bommel.net/cap2csv.php).

Nu wil ik graag weten wat een rekenarme methode is om dit te doen. Het moet niet veel rekencapaciteit vergen aangezien er soms nogal veel data moet worden verwerkt (veel meldingen, veel gebruikers) en het dan erg zonde zou zijn als hier veel tijd aan verloren gaat. De hierboven aangegeven csv ga ik opslaan in een db tabel met daarin de row "capcode" en "naam"

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

03/06/2024 05:49:34
 
Zie Foto

Zie Foto

05/12/2012 21:00:23
Quote Anchor link
Dus 100000 moet proefalarm worden enz?
En dat staat ook in een database?
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

05/12/2012 21:02:09
Quote Anchor link
Ja dat klopt ;)
 
Zie Foto

Zie Foto

05/12/2012 21:10:35
Quote Anchor link
Dan voer je toch gewoon een UPDATE query uit?
Gewijzigd op 05/12/2012 21:10:50 door Zie Foto
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

05/12/2012 21:13:46
Quote Anchor link
Het gaat ook niet om het feit hoe ik het in de database zet. Maar om hoe ik het effectief aanpas. Ik zal het even schematisch weergeven

Data word ingelezen uit rss -> word gecheckt of niet al bestaat -> worden wat andere checks en aanpassingen uitgevoerd -> 070025 (bijv) word aangepast in "monitorcode" -> melding word in database gezet.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

06/12/2012 22:32:34
Quote Anchor link
Niemand een idee?
 
Willem vp

Willem vp

06/12/2012 23:29:12
Quote Anchor link
Als het niet een al te grote lijst is, zou je hem in een array kunnen zetten:

$codes = array('070025' => 'monitorcode', '070026' => 'anderecode', '070042' => 'etc');

Vervolgens kun je de omschrijving opvragen als:

$code = '070025';
$desc = isset($codes[$code]) ? $codes[$code] : 'onbekend';
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/12/2012 02:47:38
Quote Anchor link
Ik weet niet of ik je helemaal goed begrijp. In de database maak je een tabel 'capcodes' aan. Daarin zet je de velden 'capcode' en 'description'. Het veld 'capcode' stel je in als primary key.

Uit de rss haal je dan de capcode op (die noemen we voor het gemak even $rss_capcode) en vervolgens doe je een select op de database:

"SELECT description FROM capcodes WHERE capcode = " . $rss_capcode;

Als je een resultaat krijgt dan weet je wat de description is. Als je geen resultaat krijgt, staat de capcode blijkbaar niet in de database, en dan maak je er "onbekend" van. (Ik zou overigens niet de waarde "onbekend" bij het betreffende nieuwsbericht opslaan. Je kunt beter gewoon de capcode opslaan. Op het moment dat je dan de description op het scherm toont, controleer je eerst of deze niet numeriek is. Indien dit het geval is, toon je gewoon de omschrijving. Indien de description wel numeriek is, dan toon je "onbekend". Op deze manier zorg je ervoor dat je alle capcodes opslaat in de database. Eventueel onbekende capcodes zou je dan naderhand nog kunnen wijzigen in de juiste description.)
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/12/2012 11:52:09
Quote Anchor link
Heey Ozzie,

Dat is inderdaad het idee. Maar bij het ophalen van 1 melding komen iets van 5 capcodes mee. En als ik dan bv. 5 gebruikers hebben waarvan op dat moment iedereen 1 melding binnen komt houd dat in dat er 5*5=25 keer een SELECT word uitgevoerd, word het systeem daar niet erg sloom van? Of is dit de snelste methode om het te doen.
 
Erwin H

Erwin H

07/12/2012 12:11:36
Quote Anchor link
Hoe zijn die code's in de tekst verwerkt? Staan ze echt midden in de tekst, of is het een apart veld dat je ook apart kunt opslaan zonder dat de integriteit van de tekst wordt aangetast? In het laatste geval is het namelijk erg simpel, dan hoef je namelijk helemaal niets te doen bij invoeren, maar join je de code tabel op het moment dat je de melding wilt tonen op je site.

Zijn ze wel echt in de tekst verwerkt dan kan het nog steeds, maar wordt het iets bewerkelijker. Bijvoorbeeld je kan bij het invoeren alle codes via een regex selecteren en een linktabel maken tussen de melding en codes. Voor elke code die je hebt geselecteerd maak je een linkrecord aan in die linktabel. Bij het ophalen van je data neem je die links mee (inclusief de melding tekst) en bij het tonen van het record vervang je de code door de melding. Dit kan op dat moment dan met een simpele str_replace, daar heb je dan geen regex meer voor nodig.
Bij het invoeren heb je dan 1 redelijk eenvoudige regex nodig en twee insert queries (een voor de melding, een voor de links), bij het uitlezen heb je een query nodig met twee joins en een paar str_replace functies.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/12/2012 12:15:14
Quote Anchor link
Heey Erwin,

Ze staan in een apart veld. Maar als je ze bij het ophalen pas gaat verwerken word de laadtijd toch een heel stuk slomer, als dat dan over 30 meldingen (bijv.) moet worden gedaan?
 
Erwin H

Erwin H

07/12/2012 12:20:08
Quote Anchor link
Als ze in een apart veld staan dan zou ik er niet eens meer over nadenken. Gewoon opslaan in een apart veld in je database en de tekst van de meldingen erbij joinen. Dat is waar een relationele database voor gebouwd is en met de juiste indices is het ophalen van 30 meldingen echt peanuts.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/12/2012 12:28:49
Quote Anchor link
Erwin, Hoe moet ik dan bij het ophalen bijv 070002 aanpassen in monitor?
Gewijzigd op 07/12/2012 12:29:01 door Matthijs Vos
 
Erwin H

Erwin H

07/12/2012 13:02:35
Quote Anchor link
Even uitgaande van de volgende database structuur:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
CREATE TABLE meldingen(
  melding_code VARCHAR(6),
  melding_tekst TEXT
);

CREATE TABLE codes(
  code VARCHAR(6),
  code_tekst VARCHAR(100)
);

Dan zou je met de volgende query alle meldingen met de juiste code tekst kunnen krijgen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT melding_code, melding_tekst, code_tekst
FROM meldingen
LEFT JOIN codes ON meldingen.melding_code = codes.code;
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/12/2012 16:40:40
Quote Anchor link
Maar... kun je niet eenmalig het juiste bericht genereren en opslaan in de database, en vervolgens bij de overige bezoekers het opgeslagen bericht tonen?

Dus... bericht komt via RSS binnen. Iemand bezoekt de site... het RSS bericht wordt omgezet in het juiste bericht en opgeslagen in de database. Bezoeker 2 komt... hé, het bericht staat al in de database dus ik toon het bericht uit de database in plaats van het RSS bericht.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/12/2012 14:51:20
Quote Anchor link
Dat kan, maar ik heb het nu zo gemaakt dat een cronjob de boel in een database gooit. En dat de gebruikers dan contact maken met die database en het ze voorgeschoteld word ;)

Toevoeging op 09/12/2012 15:46:56:

Ik ben de left join methode aan het proberen. Ik heb de volgende Query:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?

SELECT brandweer.id, brandweer.time, brandweer.melding, brandweer.capcodes, capcodes.capcode, capcode.description
                                            FROM brandweer
                                            WHERE site = "10"
                                            ORDER BY time DESC
                                            LIMIT 0, 10
                                            LEFT JOIN capcodes ON brandweer.capcodes = capcodes.capcode;  

?>


Nu krijg ik een error. Als ik hem in mijn SQL draai binnen PHPMYADMIN krijg ik "#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'LEFT JOIN capcodes ON brandweer.capcodes = capcodes.capcode' at line 6" en als ik dan die lijn even weghaal krijg ik "#1054 - Unknown column 'capcodes.capcode' in 'field list'" Maar in de table cacpodes bestaat het veld capcode wel..

Wie weet wat ik verkeer doe?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

09/12/2012 16:13:10
Quote Anchor link
De join staat verkeerd, dit is een onderdeel van from clause dus moet voor de where, order by en limit.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/12/2012 16:22:46
Quote Anchor link
Heb het aangepast naar:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?

SELECT brandweer.id, brandweer.time, brandweer.melding, brandweer.capcodes, capcodes.capcode, capcodes.description
                                            FROM brandweer, capcodes
                                            LEFT JOIN capcodes ON brandweer.capcodes = capcodes.capcode;  
                                            WHERE site = 10
                                            ORDER BY time DESC
                                            LIMIT 0, 10

?>


Nu krijg ik bij het uitvoeren in de SQL de error: "#1066 - Not unique table/alias: 'capcodes' "
Gewijzigd op 09/12/2012 16:37:05 door Matthijs Vos
 
Erwin H

Erwin H

09/12/2012 16:42:25
Quote Anchor link
Omdat je nu een impliciete join en een expliciete join maakt op dezelfde tabel in een statement. Dat zou theoretisch wel kunnen, maar is niet wat je wilt (en zo kan het niet). Haal dus capcodes weg uit het FROM statement.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

09/12/2012 16:46:53
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT brandweer.id, brandweer.time, brandweer.melding, brandweer.capcodes, capcodes.capcode, capcodes.description
                                            FROM brandweer
                                            LEFT JOIN capcodes ON brandweer.capcodes = capcodes.capcode;  
                                            WHERE site = 10
                                            ORDER BY time DESC
                                            LIMIT 0, 10

Je hebt 2 opties om te joinen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SELECT ...... FROM table1 t1, table2 t2
WHERE t1.id = t2.t1_id

Dit noemt men een impliciete join, en is in MySQL altijd een INNER JOIN
Een expliciete join is zoals in de eerste query
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/12/2012 17:02:09
Quote Anchor link
Bedankt, maar als ik dat doe dan krijg ik "#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE site = '0'
ORDER BY ' at line 1 "
Dus dan zit er nog een fout in de LEFT JOIN lijn of niet?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.