comments

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »
Tim

Tim

29/01/2009 16:14:00
Quote Anchor link
Hej allemaal,

Ik wil graag aan mijn CMSje, comments toevoegen, zodat het dus voor bezoekers mogelijk wordt te reageren op berichten.

Hoe kan ik dit het beste aanpakken?

Er is in de database nu een tabel met daarin de content.
ID | TITLE | TEXT | pub_date | edit_date | off_date | views | status | archive

Ik dacht zelf aan zo iets
ID | CID | auteur | comment | IP | status | pub_date

Zijn er al scripts voor het plaatsen van een comment formulier? Het lijkt me dat ik iets zal moeten doen aan injections, en spam??

Alle suggesties zijn welkom!

Groeten,
Tim
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tim
 
PHP hulp

PHP hulp

17/06/2024 10:59:53
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

29/01/2009 16:18:00
Quote Anchor link
Dat laatste zeker. Bovendien zou ik zoveel mogelijk vermijden engelse woorden als veld-/tabelnamen te gebruiken in je database. Er zijn namelijk SQL Geregistreerde woorden, die Engels zijn. Als jij die woorden gebruikt als veld-/tabelnaam mislukt je query eigenlijk altijd.

Ik hoop dat CID de terugkoppeling is naar de content tabel? Misschien moet je hier ook even zoeken naar reactie scripts.

Edit: Let bij je keuze ook even op de reacties bij het script!!!!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Tim

Tim

29/01/2009 16:20:00
Quote Anchor link
@Jezpur

Bedankt, hier ga ik eens goed naar kijken.
Eigelijk zijn alle veldnamen in mijn db engels, automatise ;-)

CID is inderdaad bedoeld als terugkoppeling naar de content tabel, zo zijn ook alle anderen sub_tabelen gekoppeld.
 

29/01/2009 16:45:00
Quote Anchor link
Btw, het is makkelijker om al je namen in 1 taal te doen ipv meerdere.. (Auteur, comment...)
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

29/01/2009 19:00:00
Quote Anchor link
En toch is de voorkeur engels.. als jij je script ergens op internet gooit omdat je het wilt delen, snappen anderen meteen ook wat er bedoeld wordt. Jezper doelt denk ik op de kolmnaam TEXT, wat geen logische keuze is. Het geeft mij niet het idee wat voor TEKST daar in staat, maak daar bijv. content van. Verteld mij meer dan TEXT.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

29/01/2009 19:06:00
Quote Anchor link
Terence schreef op 29.01.2009 19:00:
En toch is de voorkeur engels.. als jij je script ergens op internet gooit omdat je het wilt delen, snappen anderen meteen ook wat er bedoeld wordt. Jezper doelt denk ik op de kolmnaam TEXT, wat geen logische keuze is. Het geeft mij niet het idee wat voor TEKST daar in staat, maak daar bijv. content van. Verteld mij meer dan TEXT.


Nou heeft 'ie geluk dat ie geen 'from' o.i.d. gebruikt. Maar gebruik dan iets moeilijkere namen, waarvan je zeker bent dat die niet geregistreerd zijn.
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

29/01/2009 19:12:00
Quote Anchor link
Jezpur schreef op 29.01.2009 19:06:
Terence schreef op 29.01.2009 19:00:
En toch is de voorkeur engels.. als jij je script ergens op internet gooit omdat je het wilt delen, snappen anderen meteen ook wat er bedoeld wordt. Jezper doelt denk ik op de kolmnaam TEXT, wat geen logische keuze is. Het geeft mij niet het idee wat voor TEKST daar in staat, maak daar bijv. content van. Verteld mij meer dan TEXT.


Nou heeft 'ie geluk dat ie geen 'from' o.i.d. gebruikt. Maar gebruik dan iets moeilijkere namen, waarvan je zeker bent dat die niet geregistreerd zijn.
Het gaat mij er vooral om dat je in 1 oog opslag kan zien wat er zich in dat veld zit. Als je een id van een tekst moet opslaan, kan je daarvoor aid gebruiken, maar als je author_id gebruikt geeft dit veel meer duidelijkheid als je later iets terug zoekt.
 
Tim

Tim

29/01/2009 19:14:00
Quote Anchor link
Ik heb in deze opzet ook iets anders gebruikt, wist het alleen niet helemaal uit mijn hoofd, in mijn table heet TEXT content.

Ik gebuik altijd engels omdat het idd makkelijker te delen is, en ik vindt het persoonlijk ook makkelijker werken.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

29/01/2009 19:26:00
Quote Anchor link
@Terence: Nu neem je een wat mij betreft slecht voorbeeld, aangezien noch aid noch author_id geregistreerd zijn.

@Tim: 'TEXT content' als tabelnaam? Foute naam, veranderen die hap.
 
Tim

Tim

29/01/2009 19:29:00
Quote Anchor link
@jezpur nee "content" is de naam ;-)
 
Tim

Tim

29/01/2009 20:37:00
Quote Anchor link
Ik heb nu dit gemaakt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?
// Comments
if ($_POST['pub_date'] && ($_POST['author'] && $_POST['comment']))
    {

    $table = "comments";

    $sql1 = "INSERT INTO " . $table . " (id, cid, ip, pub_date, name, comment) VALUES ('','" . $_POST['cid'] . "','". $_SERVER['REMOTE_ADDR'] ."','" . stripslashes($_POST['pub_date']) . "','" . stripslashes($_POST['author']) . "','" . stripslashes($_POST['comment']) . "')";
    
    $res1 = mysql_query($sql1);
    if ($res1)
        {

            $insert = "<p>Uw reactie is geplaatst.</p>";
        }

        else
        {
            $insert = "<p>Uw reactie kon niet worden opgeslagen.</p>";
        }
    }


if (empty($_POST['author']))
    {

            $insert = "<p>U heeft geen naam ingevuld.</p>";
    }

if (empty($_POST['comment']))
    {

            $insert = "<p>U heeft geen bericht ingevuld.</p>";
    }

?>


Is dit nu veilig genoeg, ben graag voorzichtig.

Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.


Sorry::
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tim
 
Mar cel

Mar cel

29/01/2009 21:50:00
Quote Anchor link
Nee dit is niet veilig. Je moet NOOIT rechtstreeks POST, GET, SESSION etc variablen in de database stoppen. Beveilig ze eerst met bijvoorbeeld mysql_real_escape_string().

Verder moet je nog even de functie trim() leren gebruiken. Want stel iemand drukt paar keer op spatie, dan kom je ook door je verplicht veld controle heen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$comment
= mysql_real_escape_string(trim($_POST['comment']));
if($comment == "")
{

    echo 'Vul alle velden in!!';
}

?>
 
Tim

Tim

29/01/2009 21:54:00
Quote Anchor link
@marcel bedankt! ik ga het even proberen ;-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
if ($_POST['pub_date'] && ($_POST['author'] && $_POST['comment']))
    {

    
    $table = "comments";
    
    $author = mysql_real_escape_string(trim($_POST['author']));
    $comment = mysql_real_escape_string(trim($_POST['comment']));

    $sql1 = "INSERT INTO " . $table . " (id, cid, ip, pub_date, author, comment) VALUES ('','" . $_POST['cid'] . "','". $_SERVER['REMOTE_ADDR'] ."','" . stripslashes($_POST['pub_date']) . "','$author','$comment')";
    
    $res1 = mysql_query($sql1);
    if ($res1)
        {

            $insert = "<p>Uw reactie is geplaatst.</p>";
        }

        else
        {
            $insert = "<p>Uw reactie kon niet worden opgeslagen.</p>";
        }
    }


?>


zoiets dan?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tim
 
Frank -

Frank -

29/01/2009 21:55:00
Quote Anchor link
@Marcel: Een bijzondere aanpak, het heeft geen enkele zin om mysql_real_escape_string() te gebruiken wanneer je de data niet de database inslingert. Gebruik deze functie dan ook pas bij de query en niet wanneer je nog moet gaan valideren. Nergens voor nodig, kan alleen maar problemen opleveren, de code wordt een zootje.

En vergeet isset() niet, niemand die kan garanderen dat jouw $_POST-variabele bestaat.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.