Connectie naar SQL Database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wilfred Bolten

Wilfred Bolten

24/04/2014 14:38:02
Quote Anchor link
Oke, na verschillende topics gelezen te hebben en te hebben geprobeerd ga ik toch maar eens de vraag stellen want zo ondertussen verlies ik al mijn haren.

Voor persoonlijk doeleinde heb ik verschillende websites gemaakt op mijn MAC laptop met PHP en een MySQL database. Een paar van de onderdelen die ik gebruik willen de collega's ook hebben en daarom ben ik aan het verhuizen naar een Windows 2008R2 server met IIS waarop PHP werkende is en een MS SQL 2008 database op een aparte server. De DB draait echter wel op een INSTANCE van SQL.

Op de een of andere manier krijg ik de simpelweg de connectie naar de database niet eens voor elkaar. ASP naar MSSQL op dezelfde server combinatie, geen probleem. PHP naar MySQL op mijn laptop geen probleem. PHP naar MSSQL, wil maar niet werken.

Mijn bestaande opendb.php, die lokaal draait is als volgt.
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
// Create connection
$con=mysqli_connect('localhost:8889','UID','PWD','DB_NAME');
$conOpen=mysqli_connect('localhost:8889','UID','PWD','DB_NAME');
$conDone=mysqli_connect('localhost:8889','UID','PWD','DN_NAME');

    // Check connection
    if (mysqli_connect_errno($con))
     {

    echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_connect_error();
    }

?>


Simpelweg de gegevens aanpassen naar de SQL server, juiste UID en PWD en DB_NAME levert het volgende op...

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
// Create connection
$con=mysqli_connect('SERVERNAME\INSTANCENAME','UID','PWD','DB_NAME');
$conOpen=mysqli_connect('SERVERNAME\INSTANCENAME','UID','PWD','DB_NAME');
$conDone=mysqli_connect('SERVERNAME','UID','PWD','DBNAME');

  // Check connection
  if (mysqli_connect_errno($con))
  {

  echo "Failed to connect to SQL: " . mysqli_connect_error();
  }

?>


Quote:
Failed to connect to SQL: No connection could be made because the target machine actively refused it.


De vraag is eigenlijk heel simpel: Hoe kan ik een connectie maken naar mijn SQL2008 DB zodat ik de inhoud kan lezen maar ook schrijven...
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 11:57:39
 
Ivo P

Ivo P

24/04/2014 14:40:00
Quote Anchor link
ik denk dat je de mssql functies nodig hebt, en niet de mysql's

http://php.net/mssql
 
Wilfred Bolten

Wilfred Bolten

24/04/2014 14:43:02
Quote Anchor link
Zou het zo simpel zijn ;-)

Dit is idd "nog" onbekend terein voor me. Ik zal de link eens doorspitten en kijken wat de IIS Server nog nodig heeft dan.

Dank je.

Toevoeging op 24/04/2014 15:47:45:

DLL's op de juiste plek
PHP.INI aangepast

Is het mogelijk in de phpinfo() pagina te controleren of het juiste is geladen?

Doet het nog steeds niet. Heb de database connection over genomen uit de help file...

Nog nooit zoveel problemen gehad als nu met het opzetten van een connectie. ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.