Controle bedrag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »
Sander

sander

04/05/2009 16:36:00
Quote Anchor link
Ik loop tegen het volgende probleem aan, gezien de kennis hier aanwezig hoop ik dat jullie mij kunnen helpen.

Een ingevuld formulier bevat ondermeer de waarde van een bedrag. De ingevulde waarde wil ik controleren, voordat er verdere actie wordt ondernomen. Het bedrag moet aan een aantal eisen voldoen:
- Het bedrag mag niet kleiner zijn dan 1 euro;
- Het bedrag mag niet groter zijn dan 10.000 euro;
- Er mogen zowel hele euro's als centen ingevuld worden. Maar natuurlijk niet meer dan twee getallen achter de komma.

Het bedrag moet uiteindelijk resulteren in een bedrag in centen. Dus:
- Wanneer er geen centen zijn ingevuld, moet het bedrag vermenigvuldigd worden met honderd.
- Wanneer er centen ingevuld zijn, moet het bedrag ook vermenigvuldigd worden met honderd.

Uiteindelijk wil ik als resultaat het bedrag in centen (vb: 995) en het bedrag in euro's, met de centen erbij (vb: 9,95).

Wie kan mij helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

15/06/2024 22:52:15
 

04/05/2009 16:39:00
Quote Anchor link
Hoe goed ben je?
Je kunt misschien beter die centen in een apart veld zetten, makkelijker met controleren.
Heb je al naar language.operators.comparison gekeken?
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

04/05/2009 16:44:00
Quote Anchor link
waarden met een onkeyup/onkeydown/onclick actie controleren met JavaScript is denk ik het handigst.
 
Dennis de Vries

Dennis de Vries

04/05/2009 16:45:00
Quote Anchor link
Ik zou het ook met 2 velden doen. 1 voor de hele euro's en 1 voor de centen.
 
Sander

sander

04/05/2009 16:53:00
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties!

Ik kan redelijk overweg met PHP, iets als language.operators.comparison is mij dan ook bekend. Hiermee kun je niet controleren of een ingevuld bedrag decimalen bevat?

Dat is eigenlijk de eerste stap die ik wil maken: bevat het bedrag decimalen? Vervolgens kan ik verder controleren. Juist deze stap is waar ik vast loop.

Werken met javascript onkeyup/onkeydown/onclick actie lijkt me niet interessant. De bedragen kunnen nogal variëren (tussen 1 en 10.000 euro). De bezoeker blijft dan klikken, of ik moet de werking ervan verkeerd begrijpen?
 

04/05/2009 17:20:00
Quote Anchor link
sander schreef op 04.05.2009 16:53:
Ik kan redelijk overweg met PHP, iets als language.operators.comparison is mij dan ook bekend. Hiermee kun je niet controleren of een ingevuld bedrag decimalen bevat?

Yeah, right. Als je effe had geklikt had je gezien dat het wat anders is...

sander schreef op 04.05.2009 16:53:
Dat is eigenlijk de eerste stap die ik wil maken: bevat het bedrag decimalen? Vervolgens kan ik verder controleren. Juist deze stap is waar ik vast loop.

Waarom wil je niet gewoon twee velden? Want nu heb je het probleem van, wat vind jij en wat vind de gebruiker dat een scheidteken is. Hoe maak je duidelijk aan de gebruiker dat je ook centen in mag voeren, gaat de gebruiker dan niet denken van dat getal moet ik in z'n geheel in centen invoeren?

sander schreef op 04.05.2009 16:53:
Werken met javascript onkeyup/onkeydown/onclick actie lijkt me niet interessant. De bedragen kunnen nogal variëren (tussen 1 en 10.000 euro). De bezoeker blijft dan klikken, of ik moet de werking ervan verkeerd begrijpen?

Ja, je hebt de werking verkeerd gesnapt. Verder vind ik persoonlijk javascript oplossingen ook niet alles, omdat je dus de controle aan de client-side doet, dus kan de client die zo omzeilen.
 
Sander

sander

04/05/2009 19:14:00
Quote Anchor link
Natuurlijk is het makkelijkste om twee velden te programmeren. Maar ik denk liever vanuit het oogpunt van de bezoeker. Die wil een bedrag invullen, zonder fratsen. Bezoeker A gaat voor 1,50. Bezoeker B gaat voor 20. Bezoeker C gaat voor 12.50. Dat moet in mijn optiek allemaal kunnen. In de verwerking van het formulier, ga je vervolgens standardiseren: deze verschillende bedragen omzetten naar een getal, wat het bedrag in centen voorstelt.

Dat gaat niet met language.operators.comparison. Misschien moet Karl de uitleg ervan nog maar eens lezen: "Comparison operators, as their name implies, allow you to compare two values." Ik heb geen twee waarden, dus er valt niks te vergelijken?

De andere oplossingen (twee velden en werken met javascript) zijn in mijn ogen niet gebruiksvriendelijk genoeg. Je maakt tenslotte een website voor de bezoeker? Dan moet het zo gebruiksvriendelijk mogelijk zijn!

Concreet is mijn vraag dan ook: hoe controleer je of een waarde decimalen bevat?
 

04/05/2009 19:19:00
Quote Anchor link
sander schreef op 04.05.2009 19:14:
Dat gaat niet met language.operators.comparison. Misschien moet Karl de uitleg ervan nog maar eens lezen: "Comparison operators, as their name implies, allow you to compare two values." Ik heb geen twee waarden, dus er valt niks te vergelijken?

sander schreef op 04.05.2009 16:36:
- Het bedrag mag niet kleiner zijn dan 1 euro;
- Het bedrag mag niet groter zijn dan 10.000 euro;

De rest, tja, dan moet je denk ik maar gebruik maken van string functie's als strpos enzo.
 
Sander

sander

05/05/2009 09:40:00
Quote Anchor link
Met behulp van een reactie op een ander forum heb ik het volgende in elkaar gebrouwen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
if(!is_numeric($_POST['Bedrag']))
{
  // foutmelding
}
else
{
  $Bedrag = $_POST['Bedrag'];
  // Bedrag zonder punten en komma's
  $Bedrag_zonder_puntkomma = str_replace(array(',','.','-'),'',$Bedrag);
  // Is het bedrag veranderd?
  if($Bedrag_zonder_puntkomma == $Bedrag)
  {
    // Het bedrag is niet gewijzigd, er zaten geen punten en komma's in. Dus een bedrag in hele euro's.
    $Bedrag_in_centen = $Bedrag * 100;
  }
  else
  {
    // Het bedrag is wel gewijzigd, er zaten punten en komma's in. Het bedrag is in centen.
    $Bedrag_in_centen = $Bedrag_zonder_puntkomma;
  }
}


De waarde $Bedrag_in_centen wordt vervolgens verwerkt.
 
Sander

sander

05/05/2009 11:29:00
Quote Anchor link
De eerste regel:
if(!is_numeric($_POST['Bedrag']))
Geeft een foutmelding wanneer er een bedrag met komma wordt ingevuld.

Ik heb deze vervangen door:
if (!preg_match('#\d+([,.]\d{2})?#', $_POST['Bedrag']))

Nu werkt het probleemloos.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.