Cookieprobleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »
D B

D B

31/08/2014 21:19:58
Quote Anchor link
Ik probeer op mijn website in een cookie het id van een persoon op te slaan.
Als ik mijn formulier invul word er netjes een cookie aangemaakt.
Als ik deze echter uitlees zie ik niet terug wat hierin weggeschreven werd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && isset($_POST['submit'])){
    echo $id; //Uit de POST gehaald... geeft 29 terug
    setcookie("id",$id);
}

?>


Ergens onder in mijn HTML lees ik deze uit met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
print_r($_COOKIE); //Geeft Array ( [_ga] => GA1.2.1327290029.1409511335 )
if ( $_COOKIE['id'] != '' ) { $id = $_COOKIE['id'];}
    echo $id; //Geeft niets terug
?>


Kan iemand mij vertellen wat ik hier verkeerd doe?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/05/2024 14:54:20
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/08/2014 21:36:17
Quote Anchor link
Als je een setcookie() uitvoert, is deze pas na een refresh van je pagina actief.
 
D B

D B

31/08/2014 21:48:23
Quote Anchor link
Dat had ik inderdaad ook ergens gelezen.

Maar als ik hem refresh lijkt het wel of hij de cookie niet meer kan vinden, terwijl de cookie er wel degelijk is.

De pagina waar ik dit op doe wordt geinclude, kan het hier wat mee te maken hebben?
Als ik het namelijk op een losse pagina uitprobeer lijkt het wel te werken.
Gewijzigd op 31/08/2014 21:48:42 door D B
 
- SanThe -

- SanThe -

31/08/2014 21:48:32
Quote Anchor link
D B op 31/08/2014 21:19:58:
Ergens onder in mijn HTML lees ik deze uit met:


Van php.net:
Cookies will not become visible until the next loading of a page that the cookie should be visible for. To test if a cookie was successfully set, check for the cookie on a next loading page before the cookie expires. Expire time is set via the expire parameter. A nice way to debug the existence of cookies is by simply calling print_r($_COOKIE);.
 
D B

D B

31/08/2014 21:54:31
Quote Anchor link
Ja daar had ik al aan gedacht SanThe, maar wat ik bedoel te schrijven is dat ik in hetzelfde php bestand de cookie ook weer uitlees (nadat ik de pagina opnieuw geopend heb.)

Dus iets van

if ( POST ) { setcookie }
else { lees de cookie uit }
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/08/2014 21:57:08
Quote Anchor link
Staat er geen output (zoals HTML) voor je setcookie()?

Als je dan nog een errors onderdrukt, dan wordt het even lastig debuggen, omdat je geen "Headers already sent"-melding krijgt.
 
D B

D B

31/08/2014 22:06:10
Quote Anchor link
Aar: Dat is inderdaad het probleem. Nu zit ik even hardop aan een oplossing te denken....

Als ik mijn formulier submit naar een andere pagina, deze even de cookie laat setten en dan op 1 of andere manier weer terug zien te komen. (met een meta refresh) , of zou je het anders aanbevelen?

Ik heb namelijk meerdere stappen in mijn formulier zitten, als er namelijk 2 dezelfde namen voorkomen vraagt hij als 2de de geboortedatum. Hoe zou ik dit dan het beste weer terugkoppelen in mijn refresh? (want een session blijft niet bestaan of wel?
Gewijzigd op 31/08/2014 22:41:36 door D B
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/08/2014 22:36:23
Quote Anchor link
Hoelang wil je de data tijdelijk bewaren, want dan zou een sessie wel kunnen voldoen.
Na 28 minuten inactiviteit wordt deze weer verwijderd.
 
D B

D B

31/08/2014 22:49:02
Quote Anchor link
Het uiteindelijke resultaat (id) moet lang opgeslagen blijven.

Maar mijn formafhandeling doe ik nu in hetzelfde geinclude php bestand als waar het form in staat. Maar dan krijg ik dus een header already send, als ik daar de setcookie in zet. Hoe kan ik dit dan afhandelen dat ik die cookie toch kan setten, want dat moet dus eigenlijk op een pagina die even tussendoor geladen wordt of op de indexpagina, nog boven de html gebeuren?

Toevoeging op 31/08/2014 23:54:44:

Ik heb het nu zo aangepast dat de setcookie bovenin mijn index wordt geladen, hij lijkt nu ook te werken,
als ik namelijk mijn gegevens invul en ik kijk in de print_r($_COOKIE) zie ik hem nog niet staan. Vernieuw ik de pagina met F5 zie ik hem wel.

Maar, als ik de browser helemaal sluit lijkt het alsof de cookie weer verdwijnt....
Volgens mij staan mijn instellingen niet zo dat hij telkens cookies verwijdert, dus misschien dat jullie me nog aan een oplossing kunnen helpen.

Voor een test:
http://www.zscwesterhoven.nl/
Voornaam: zsc
Achternaam: westerhoven
 
- SanThe -

- SanThe -

01/09/2014 00:24:37
Quote Anchor link
- SanThe - op 31/08/2014 21:48:32:
Van php.net:
.... Expire time is set via the expire parameter. ....


Lees nou eens wat er op php.net staat.

Ook van php.net:
expire

The time the cookie expires. This is a Unix timestamp so is in number of seconds since the epoch. In other words, you'll most likely set this with the time() function plus the number of seconds before you want it to expire. Or you might use mktime(). time()+60*60*24*30 will set the cookie to expire in 30 days. If set to 0, or omitted, the cookie will expire at the end of the session (when the browser closes).
 
D B

D B

01/09/2014 16:50:53
Quote Anchor link
Natuurlijk :)

Bedankt voor het meedenken Aar en SanThe!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.