cronjob

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »
Simon j

simon j

18/11/2018 09:45:01
Quote Anchor link
Hallo,
Kan iemand mij helpen met een cronjob . zie in de log wel dat het uitgevoerd word maar de config word niet opgeslagen op de server. als ik handmatig op save druk word deze config file wel opgeslagen.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 06:30:06
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/11/2018 09:46:40
Quote Anchor link
Laat je relevante code eens zien, tussen code-tags? Ik vermoed dat je geen volledig pad gebruikt in je cronjob.
Gewijzigd op 18/11/2018 09:47:24 door - Ariën -
 
Bart V B

Bart V B

18/11/2018 11:03:26
Quote Anchor link
“Maar de config word niet opgeslagen”
Onder welke gebruiker draait de conjob?
Heb zo’n vermoeden dat hij niet voldoende rechten heeft
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/11/2018 11:28:46
Quote Anchor link
Of het pad klopt niet, wat ook vaak gebeurt, omdat deze vaak als root of een user draait.
 
Simon j

simon j

18/11/2018 20:23:54
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties,
Kom er nu achter dat het script van internet beveiligd is.
Kan dus geen aanpassingen doen helaas.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/11/2018 20:29:34
Quote Anchor link
Geëncrypted, bedoel je?
Mogelijk zou je via de juiste commando in je crontab de boel wel kunnen draaien.

Toevoeging op 18/11/2018 20:31:07:

Bedoel je dat het geëncrypt is in Ioncube of Zend? Mogelijk kan je in je crontab er voor zorgen dat hij altijd naar je 'working directory' gaat.
 
Simon j

simon j

18/11/2018 21:21:34
Quote Anchor link
- Ariën - op 18/11/2018 20:29:34:
Geëncrypted, bedoel je?
Mogelijk zou je via de juiste commando in je crontab de boel wel kunnen draaien.

Toevoeging op 18/11/2018 20:31:07:

Bedoel je dat het geëncrypt is in Ioncube of Zend? Mogelijk kan je in je crontab er voor zorgen dat hij altijd naar je 'working directory' gaat.


Ja Geëncrypted,dus weet nu ff niet hoe ik dat kan aanpassen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/11/2018 21:29:04
Quote Anchor link
Als het goed geprogrammeerd is, hoeft dat ook niet. Hoe luidt je cron opdracht?
 
Simon j

simon j

18/11/2018 21:58:39
Quote Anchor link
(www-data) CMD (/usr/bin/php /var/www/html/xxxxx.xxxx.php #xxxxx Config Update^M)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/11/2018 22:55:53
Quote Anchor link
Pas het eens aan naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
cd /var/www/html/ && /usr/bin/php script.php >> cron_log.txt


Op die manier ga vanaf een andere user alsnog eerst naar je juiste directory waar je script staat. En daarna voer je jouw script uit. De output schrijf je voor het gemak even naar cron_log.txt. Zo kan je zien of deze errors in de output genereert. Ideaal voor debuggen.
Gewijzigd op 18/11/2018 22:57:42 door - Ariën -
 
Simon j

simon j

20/11/2018 18:06:02
Quote Anchor link
Heb het geprobeerd maar dit lukt niet.
Zal waarschijnlijk iets fout doen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/11/2018 18:09:20
Quote Anchor link
Wat lukt niet? Wat gebeurt er?
Als je wat gedetailleerd bent is de hulp wat makkelijker.
Wat staat er in de log? (maak die wel even schrijfbaar met 777)
Gewijzigd op 20/11/2018 18:14:08 door - Ariën -
 
Simon j

simon j

20/11/2018 19:46:24
Quote Anchor link
Die regel moet ik die met putty wegschrijfen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/11/2018 20:21:33
Quote Anchor link
Simon j op 20/11/2018 19:46:24:
Die regel moet ik die met putty wegschrijfen?

In je crontab -e ja.
 
Simon j

simon j

20/11/2018 20:26:05
Quote Anchor link
zie dit ook in log
Nov 20 19:23:01 server01 CRON[61090]: (CRON) info (No MTA installed, discarding output)
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

20/11/2018 20:46:40
Quote Anchor link
Meldingen die gedaan worden worden niet gemaild, want je hebt geen werkende mailserver.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/11/2018 00:32:22
Quote Anchor link
Maar PHP-fouten en dus deze output zou toch in je cron_log.txt moeten staan, lijkt me.
Dat er niet kan worden gemaild is een ander verhaal..
 
Simon j

simon j

21/11/2018 19:36:27
Quote Anchor link
zal stap voor stap uitleggen hoe dit script in geinstalleerd.

1. Ubuntu geinstallerd 14.04 x64 op een server .
2. Hierop apache en php geinstalleerd.
3 database gemaakt met de file(sql) die in het script zit.
4 map html gecopieerd naar map www op de server en op 755 gezet.

Dit gedeelte werkt.
Alleen de config zou elke minuut worden opgeslagen op een server die op de zelfde server draait als het script.

het script bestand heb ik hier staan.

https://wetransfer.com/downloads/cbd60550a895c3674ef489a7174b74b820181121183532/b72d49074925d786a590d196062f88e020181121183533/aa4707
Gewijzigd op 21/11/2018 20:28:51 door simon j
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/11/2018 19:58:48
Quote Anchor link
Simon j op 20/11/2018 20:26:05:
zie dit ook in log
Nov 20 19:23:01 server01 CRON[61090]: (CRON) info (No MTA installed, discarding output)

Over welke log heb je het hier?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.