CSS balk positieneren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Ruliezz

ruliezz

13/09/2008 13:16:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb een probleem, heb een website omgebouwd naar XHTML/CSS.
Dit is allemaal prima gelukt! Tot 1 balk na, deze krijg ik op geen enkele manier in het midden van de pagina, terwijl de rest van de dev's wel in het midden staan.

Misschien zou je eens in mijn CSS document kunnen kijken:
http://www.installatieburosiertsema.nl/css/opmaak_new.css

De balk waar ik over praat heet in het CSS document: ".onderbalk" en staat in ".blok".

Zie ook HTML broncode(ctrl + U) van http://www.installatieburosiertsema.nl/css/view.php en zoek de dev/html code die nu uitgeschakeld is (onderaan)

Misschien dat het ligt aan de css instellingen van ".lichtkrant_new" in het css document, maar dat weet ik zo niet, ik kom er simpel weg even niet meer uit.

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

07/06/2024 08:27:30
 
- SanThe -

- SanThe -

13/09/2008 13:23:00
Quote Anchor link
De tweede link werkt niet.
 
Hans

hans

13/09/2008 13:49:00
Quote Anchor link
.blok Hoort dat niet te zijn in .txt
 
Ruliezz

ruliezz

13/09/2008 14:16:00
Quote Anchor link
sorry jongens 2e link is http://www.installatieburosiertsema.nl/view.php excuus.

.Blok moet geen .txt zijn omdat het een div is.
 
- SanThe -

- SanThe -

13/09/2008 14:30:00
Quote Anchor link
Dat stuk met class="blok" staat uitgecomment dus is niet te zien.
 
Ruliezz

ruliezz

13/09/2008 15:21:00
Quote Anchor link
Klopt, die heb ik ook uitgezet. Dat vertel ik boven in mijn bericht.
Maar omdat stukje gaat het ook.
 
Niek Weevers

Niek Weevers

13/09/2008 17:50:00
Quote Anchor link
Waarom heb je je rechter muisknop uitgeschakeld. Dit nooit doen!
 
Martijn B

Martijn B

13/09/2008 17:57:00
Quote Anchor link
Als je uit .blok de "position:absolute" haalt dan werkt het in FireFox 3.

Ik zou alleen als het echt nodig is "position:absolute" gebruiken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Ruliezz

ruliezz

13/09/2008 18:28:00
Quote Anchor link
Rechtermuisknop staat uit omdat mijn klant dat wou! Ik vind het zelf ook irritant.

Martijn, als ik dat doe, dan komt hij inderdaad in het midden te staan, maar dan verspringt alles dat komt denk ik door die lichtkrant! Ook staat hij niet correct in het midden want hij zou ong. 3 pix op zij moeten!!

Het blijft een vreemd raadsel he?
 
Martijn B

Martijn B

13/09/2008 18:57:00
Quote Anchor link
Ja omdat .blok 1003 pixels breed is (dacht ik).

Als het nog niet had Installeer even firebug voor Firefox.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

13/09/2008 19:27:00
Quote Anchor link
Haha, als je zo'n stomme 'beveiliging' hebt van dat je niet rechtermuisknop kunt om element inspecteren te doen voor firebug, dan ga ik je niet helpen grapjas..
 
Ruliezz

ruliezz

13/09/2008 19:34:00
Quote Anchor link
Tommy als je het wilt kan ik hem ff er uitslopen!
Zeg maar wat je wilt. En Martijn, als ik hem nou 1000px maakt he, en doe wat jij eerder zei dan verspringt alles, ik vermoed dat het ligt aan die lichtkrant dev, zou je daar even na willen kijken?
 
Ruliezz

ruliezz

13/09/2008 19:35:00
Quote Anchor link
Btw, firebug heb ik alleen snap er niks van :P
 
--

--

13/09/2008 19:46:00
Quote Anchor link
Lijkt me inderdaad handig als je het er even uit haalt.

En niet bumpen. ;)
 
Ruliezz

ruliezz

14/09/2008 00:21:00
Quote Anchor link
Evert, ik heb de rechtermuisknop blokkering er afgegooid hoor!
Ik hoor wel wat je verder vindt!
 
Eddy E

Eddy E

14/09/2008 11:29:00
Quote Anchor link
Tevens vind ik dat je heel onhandig codeert:

Van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<div class="blok">
    <div class="onderbalk">
    <img src="images/balk_onder.jpg" border="0" usemap="#Map">
   </div>
</div>


Naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img id="onderbalk" src="images/balk_onder.jpg" usemap="#Map">


Dat is meer dan genoeg!
Twee divs maken om een plaatje uit te lijnen... tjonge,jonge,jongen.

In je css:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
img#onderbalk
 {
 position: fixed;
 bottom: 0;
 display: table;
 z-index: 99999;
 border: 0;
 }


Zal toch wel werken?


Edit:

Die balk/plaatje staat niet in de div.container, waarom niet?
Dat scheelt centreren.

Met bovenstaande code (even toegepast op je online-voorbeeld... lang leve Opera) krijg ik de balk wel goed te zien.
Ná hem in de div.container gezet te hebben was hij ook gecentreerd.
En altijd zichtbaar, onderaan je pagina.
En je map-functie werkt ook nog eens goed! :D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eddy E
 
Ruliezz

ruliezz

14/09/2008 16:31:00
Quote Anchor link
Dankjewel! Hij staat nu inderdaad in het midden! Maar zoals je ziet gaat de balk mee als ik scroll, kunnen we daar nog voorzorgen dat dit niet gebeurd?

Dit is al een hele stap :D super man!!!
 
Eddy E

Eddy E

17/09/2008 12:11:00
Quote Anchor link
Wat bedoel je met: gaat mee als ik scroll?
Bij mij niet hoor. Hoeveel ik ook scroll, hij blijft onderaan staan.

Kortom: gebruik een fatsoenlijke browser (Opera 9).
 
- SanThe -

- SanThe -

17/09/2008 12:19:00
Quote Anchor link
Eddy Erkelens schreef op 17.09.2008 12:11:
Kortom: gebruik een fatsoenlijke browser (Opera 9).

Het moet uiteraard browser-proof zijn lijkt mij. Dus werken in alle browsers.
 
Eddy E

Eddy E

17/09/2008 14:42:00
Quote Anchor link
Met de volgende browsers doet het het goed:
Firefox
Opera
Chrome (Google)

Alleen IE6 vertikt het om goed te werken.... dus het werkt wel goed?

Edit:

Safari doet het ook gewoon goed.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eddy E
 
Ruliezz

ruliezz

17/09/2008 15:04:00
Quote Anchor link
Ik denk dat jullie mij niet helemaal goed begrijpen. Hij staat inderdaad onderaan, alleen onderaan in het beeld wat je ziet, om dit duidelijk de maken:

mijn beeld is bijvoorbeeld 70% van de grote van het design. Zoals het hoort hoort de balk onder aan het design te zijn, kom ik dus met mijn beeld van 70% wat ik kan zien, zal ik de balk niet mogen zien daar voor moet ik naar beneden scrollen. Dit is nu niet het geval! Ik kan de balk altijd zien of ik nu bovenaan de pagina ben of onder aan.

De balk zie ik ook onderaan als ik nog maar bij de titel van de pagina ben. Dit hoort natuurlijk niet, als ik bovenaan het design nog maar ben mag ik de balk die onderaan hoort niet zien.

Ik gebruik zelf Firefox 3

Alvast bedankt!
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.