current page

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »
Klaas Achterdam

Klaas Achterdam

03/07/2011 13:54:46
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een simple menu, en daar wil ik dat de sectie waar je aanwezig ben dikgedrukt word. Het gaat om een dynamic page en dus bestaat het menu uit een pagina en niet uit verschillende. Is het dus mogelijk om bij dynamic page te weergeven op welke pagina je bent?

Gr. Klaas
 
PHP hulp

PHP hulp

16/06/2024 20:56:00
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

04/07/2011 17:38:42
Quote Anchor link
Ja dat is mogelijk, bijvoorbeeld met PHP of Javascript. Je zou dan de informatie uit de URI moeten trekken en dan toetsen wanneer je het menu hebt.

Gegeven URI: index.php?page=fiets

menu items:
Home
Fiets
Aardbei

-- Dan kijk je naar welke pagina je nu zit, bij PHP doormiddel van de $_GET['page'] en zet je dat af op het menu.

Bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
$page
= $_GET['page'];
?>

<ul>
<li <?if(($page=='home')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?>><a href="?page=home">Home</a></li>
<li <?if(($page=='fiets')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?>><a href="?page=fiets">Fiets</a></li>
<li <?if(($page=='aardbei')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?><a href="?page=aardbei">Aardbei</a></li>
</ul>


Edit: Sorry voor de opmaak, hij pakt code automatisch helaas... :(
Gewijzigd op 04/07/2011 18:26:22 door Kevin Ellen
 
Klaas Achterdam

Klaas Achterdam

04/07/2011 18:09:52
Quote Anchor link
Dank je voor je mooie uitleg, ga nu proberen om het werkend te krijgen maar dat zal vast lukken!
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

04/07/2011 18:13:16
Quote Anchor link
Klaas, het lijkt lastiger dan dat het is. Geef het een draai, en mocht het niet werken; laat dan hier wat code zien en zullen we kijken waar het fout gaat. Vanavond ben ik thuis, dus kan ik even koekeloeren.
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

04/07/2011 18:21:19
Quote Anchor link
kevin, plaats je code tussen de [code] en [/code] tags
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

04/07/2011 18:26:43
Quote Anchor link
Vincent Huisman op 04/07/2011 18:21:19:
kevin, plaats je code tussen de [code] en [/code] tags
Cheers :) Stuk beter nu ;)
 
Klaas Achterdam

Klaas Achterdam

04/07/2011 20:27:38
Quote Anchor link
Doe denk ik toch iets fout, zouden jullie er nog eens naar kunnen kijken?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<!DOCTYPE HTML>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>NinetyTwo</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="nav.css">
</head>
<body>
<div id="header">
    <div id="topbar">
    <div id="nav">
    <div id="home">
    <div <?php if(($page=='home')){echo('class="active_indicator"')}else{echo('class="inactive_indicator"')};?>></div>
    <a <?php if(($page=='home')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?> href="index.php?p=home">Home</a>
    </div>
    <div id="reviews">
    <div <?php if(($page=='reviews')){echo('class="active_indicator"')}else{echo('class="inactive_indicator"')};?>></div>
    <a <?php if(($page=='reviews')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?> href="index.php?p=reviews">Reviews</a>
    </div>
    <div id="forum">
    <div <?php if(($page=='forum')){echo('class="active_indicator"')}else{echo('class="inactive_indicator"')};?>></div>
    <a <?php if(($page=='forum')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?> href="index.php?p=forum">Forum</a>
    </div>
    <div id="games">
    <div <?php if(($page=='games')){echo('class="active_indicator"')}else{echo('class="inactive_indicator"')};?>></div>
    <a <?php if(($page=='games')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?> href="index.php?p=games">Games</a>
    </div>
    <div id="events">
    <div <?php if(($page=='events')){echo('class="active_indicator"')}else{echo('class="inactive_indicator"')};?>></div>
    <a <?php if(($page=='events')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?> href="index.php?p=events">Events</a>
    </div>
    <div id="aboutus">
    <div <?php if(($page=='aboutus')){echo('class="active_indicator"')}else{echo('class="inactive_indicator"')};?>></div>
    <a <?php if(($page=='aboutus')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?> href="index.php?p=aboutus">About us</a>
    </div>    
    </div>
    <div id="member">
    <form action='loginproces.php' method='POST'>
      Username: <input type='text' name='username'>
      Password: <input type='password' name='password'>
      <input type='submit' value='login'>
    </form>
    </div>
    </div>
    <div id="bottombar">
    <div id="logo">
    <img src="img/NinetyTwo_logo2.png" width="120" height="60">
    </div>
    <div id="rightsidelogo">
    <?php include("Swiffy output.htm"); ?>
    </div>
    </div>
</div>
<?php
    if (!empty($_GET['p'])) {
        $pages_dir = 'pages';
        $pages = scandir($pages_dir, 0);
        unset($pages[0], $pages[1]);
        
        $p = $_GET['p'];
        
        if (in_array($p.'.inc.php', $pages)) {
            include($pages_dir.'/'.$p.'.inc.php');
        }
else {
            echo 'Sorry, page not found.';
        }
        }
else {
            include($pages_dir.'/home.inc.php');
    
        }

    ?>

</body>
</html>


Toevoeging op 05/07/2011 15:03:03:

Het is me gelukt door middel van dit stukje code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $p = $_GET['p']; if(($p=='home')){echo'class="active"';}else{echo'class="inactive"';}?>

Er zaten een paar foutjes in de code van kevin maar ik snap nu wel php weer een stukje beter. Bedankt!

edit: er kan een slotje op.
Gewijzigd op 05/07/2011 15:03:47 door Klaas Achterdam
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.