Datepicker Jquery UI (tijd afhankelijk)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johnny Cash

Johnny Cash

25/03/2014 15:08:15
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

In een ander forum bericht had ik een vraag over de dateformat van de Datepicker Jquery UI oplossing.
Dit is goed opgelost met behulp van dit forum :)

Nu heb ik een vraag over deze zelfde Datepicker Jquery UI.
Het probleem waar ik tegen aanloop is het volgende:

In de function nonWorkingDates() geef ik aan welke dagen niet kunnen worden geselecteerd, zoals de zondag en de feestdagen. Maar nu wil ik het volgende toevoegen:

Als het 13u00 is geweest wil ik graag dat de huidige datum niet meer geselecteerd kan worden.
Dus voor 13u00 kan de datum vandaag wel geselecteerd worden, maar na 13u00 moet deze selectie niet meer nodig zijn.

Heeft iemand hier een oplossing of link voor?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 19:55:44
 
Michael -

Michael -

25/03/2014 15:10:45
Quote Anchor link
Hoe zit je functie eruit?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(date('H') > 13) {
    /* Add today to nonWorkingDates() */
}
?>
 
Ivo P

Ivo P

25/03/2014 15:13:15
Quote Anchor link
als je even aangeeft hoe jouw regel "niet op zondag 30 maart" eruit ziet?


het zal iets worden als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
var datum = new Date();
if(datum.getHours() >= 13)
{
   uitgezonderd = datum.getDate();
}


waarbij de regel tussen { } dan moet gaan lijken op hoe je zondag uitzondert
 
Johnny Cash

Johnny Cash

25/03/2014 15:24:27
Quote Anchor link
Mijn stukje code met de nonWorkingDates ziet er als volgt uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
        function nonWorkingDates(date){
            var day = date.getDay(), Sunday = 0, Monday = 1, Tuesday = 2, Wednesday = 3, Thursday = 4, Friday = 5, Saturday = 6;
            var closedDates = [[12,25,2014],[12,26,2014]];
            var closedDays = [[Sunday]];  
            var mothersDay = [[04,18,2012]];  
            for (var i = 0; i < closedDays.length; i++) {
                if (day == closedDays[i][0]) {
                    return [false];
                }
            }
            for (i = 0; i < closedDates.length; i++) {
                if (date.getMonth() == closedDates[i][0] - 1 && date.getDate() == closedDates[i][1] && date.getFullYear() == closedDates[i][2]) {
                    return [false];
                }
            }
            return [true];
        }
 
Ivo P

Ivo P

25/03/2014 15:31:15
Quote Anchor link
na regel 3:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
var datum = new Date();
if(datum.getHours() >= 13)
{
   closedDates.push = [datum.getMonth(), datum.getDate(), datum.getFullYear()];
}
 
Johnny Cash

Johnny Cash

25/03/2014 15:43:00
Quote Anchor link
Bedankt Ivo P,

Ik heb dat stukje code na regel 3 ingevoegd, maar dit lijkt niet te werken. De datum van vandaag wordt nog steeds weergegeven.

Als ik iets knutsel en het zelfde principe toepas als hieronder worden na 13u00 alle data "geblokkeerd"

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
        var datum = new Date();
            for (i = 0; i < closedDates.length; i++) {
                if (datum.getHours() >= 13 || date.getMonth() == closedDates[i][0] - 1 && date.getDate() == closedDates[i][1] && date.getFullYear() == closedDates[i][2]) {
                    return [false];
                }
            }
Gewijzigd op 25/03/2014 15:43:45 door Johnny Cash
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

25/03/2014 15:47:55
Quote Anchor link
Of van te voren bepalen en met minDate werken:
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
var datum = new Date();
var offset = (datum.getHours() >= 13) ? 1 : 0;
$("#datum").datepicker({
    minDate: offset,
    altField: "#altDatum",
    altFormat: "yy-mm-dd",
    beforeShowDay: nonWorkingDates
});
Gewijzigd op 25/03/2014 15:50:16 door Ger van Steenderen
 
Johnny Cash

Johnny Cash

25/03/2014 15:55:06
Quote Anchor link
Hallo Ger,

Dit is inderdaad een oplossing die direct werkt.
Met m'n andere Datepicker vraag had je me ook al geholpen, bedankt!!

Hartelijk bedankt ook Ivo en Michael
 
Johnny Cash

Johnny Cash

18/04/2014 13:12:38
Quote Anchor link
Hallo Ger,

Ik op deze post nog een keer in de hoop dat je nog een vraag over deze Datepicker kunt beantwoorden.

Met de bovenstaande datepicker definieer ik: var closedDays = [[Sunday]];
Zodat alle zondagen niet beschikbaar zijn.

Maar weet jij zo hoe ik bijvoorbeeld 1 zondag kan excluden van de closedDays?
Ik wil bijvoorbeeld aankomende zondag 20 april wel aanklikbaar hebben (als uitzondering).

Ik ben benieuwd of je hier ook iets op weet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.