Datum formaat

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »
Loek Lemmens

Loek Lemmens

14/03/2020 19:12:48
Quote Anchor link
Hallo,

Als een gebruiker een datum invoert bijvoorbeeld 14-03-2020 dan wil ik de naam van de dag terug krijgen.
Ik kan gebruik maken van de getDay() functie maar als ik de datum zo invoer gebeurt er niets omdat de format niet klopt.
In Javascript zou de datum zo ingevoerd moeten worden new Date("March 14, 2020 23:15:00");

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<script type = "text/javascript">
    var dateday = new Date("March 14, 2020 23:15:00");  //zo zou ik het willen-> var dateday = new Date("14-03-2020");
    document.write(dateday.getDay());
</script>


Is hier een makkelijke / snelle manier voor?
Gewijzigd op 14/03/2020 19:13:28 door Loek Lemmens
 
PHP hulp

PHP hulp

16/06/2024 05:32:21
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/03/2020 19:27:01
Quote Anchor link
Dus je kunt wel doen wat je wilt, maar de weg er naartoe is niet zo gemakkelijk?

Je zou kunnen overwegen om een library te gebruiken, zoals de datepicker UI. Bijkomend voordeel is waarschijnlijk dat de datums die je als "input" hebt waarschijnlijk direct het juiste formaat hebben om verdere bewerkingen uit te voeren, zoals het weergeven van de bijbehorende dag-naam.
Gewijzigd op 14/03/2020 19:27:30 door Thomas van den Heuvel
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/03/2020 19:44:32
Quote Anchor link
2020-03-14 werkt wel als argument voor het Date object. Dus je kunt de string splitsen op de streepjes, de array achterstevoren zetten en de boel weer aan elkaar plakken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<script>
function reverse(datum) {
  return datum.split("-").reverse().join("-");
}

console.log(reverse('14-03-2020'));
</script>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/03/2020 20:28:30
Quote Anchor link
Of gewoon zorgen dat je de input gebruiksklaar maakt. Dit is code schrijven om invoer te repareren, dat is niet nodig als de invoer wel direct bruikbaar is.

Vraag is of de topicstarter daar invloed op uit kan oefenen. Zonee, dan zal zo'n kunstgreep/workaround nodig zijn, zoja repareren.
Gewijzigd op 14/03/2020 21:57:51 door Thomas van den Heuvel
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/03/2020 14:09:56
Quote Anchor link
Ik begrijp wat je bedoelt Thomas maar Nederland heeft nou eenmaal de datumnotatie dd-mm-YY en daar kan het Javascript Date object niet mee overweg helaas.

Het wordt wel anders als je de html date type gebruikt. Deze draait (iig in Chrome) de datum om naar yyyy-mm--dd.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<!DOCTYPE html>
<html>
    <body>
        <form method="post">
            <input type="date" name="birthday" onchange="alert(this.value);">
            <input type="submit">
        </form>
    </body>
</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/03/2020 14:18:29
Quote Anchor link
Als je een datepicker hebt, dan heb je meteen een makkelijke manier om een goed datum-formaat te accepteren. Uiteraard moet je hier serverside ook op controleren.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/03/2020 14:40:52
Quote Anchor link
dd-mm-YY(YY) is dan misschien de nederlanse standaard, maar daar kun je met geen mogelijkheid (eenvoudig) mee sorteren/filteren/zoeken/vergelijken. yyyy-mm-dd daarentegen volgt zowel een logische numerieke alsook lexicografische sortering. Dit is dus een ideaal "intern formaat".

Hoe je dit verder presenteert (in een lokale standaard, bijvoorbeeld dd-mm-YY of whatever) staat hier verder helemaal los van.

Het is veel makkelijker om een standaard datum een bepaald format te geven dan om een lokaal format om te buigen om hier vervolgens makkelijk mee te kunnen rekenen of over te dragen aan andere componenten (die nagenoeg altijd dit standaard formaat direct accepteren) of zelfs om dit om te zetten naar een ander lokaal formaat.

Het enige gevolg van het voeren van een custom/lokaal format aan code of een database is dat je dit moet blijven repareren omdat het format in feite onhandelbaar is.

Werk gewoon met een standaard (die altijd werkt) en als je een keer een datum wilt weergeven kun je het er met (wederom, standaard) formatteringsfuncties precies zo uit laten zien zoals jij het wilt hebben. Maar hoe je datums presenteert staat echt helemaal los van hoe je dit intern opslaat.
Gewijzigd op 15/03/2020 15:04:44 door Thomas van den Heuvel
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/03/2020 14:56:49
Quote Anchor link
>> Werk gewoon met een standaard (die altijd werkt) en als je een keer een datum wilt weergeven kun je het er met (wederom, standaard) formatteringsfuncties direct van maken wat je maar wilt.

Ja gewoon yyyy-mm-dd binnen je applicatie en de database gebruiken. Helemaal mee eens. en voor de eindgebruiker kun je de format functies gebruiken om de datum op zijn nederlands weer te geven. Maar met in een formulierveld <input type="text"> ligt het anders. Hiermee wil je graag dat de eindgebruiker (lees een opa van 83 jaar oud) er mee overweg kan. Deze gebruikers zijn de standaard yyyy-mm-dd absoluut niet gewend dus je moet er over nadenken HOE je dit invoerveld wilt vormgeven.

Er zijn overigens al gauw drie opties:
- drie dropdown velden: dag, maand en jaar (die heeft ook een vertaalslag nodig)
- een HTML5 date type invoerveld waarbij je het probleem aan de webbrowser overlaat. Hier zijn zowel voordelen als nadelen aan verbonden.
- een text type invoerveld al dan niet met een javascript datepicker. In combinatie met de datepicker zou je er nog voor kunnen kiezen om de notatie yyyy-mm-dd in het formulierveld te hanteren maar blijft voor de nederlandse gebruikers toch verwarrend...

Toevoeging op 15/03/2020 15:00:05:

En dat onhandelbaar zoals jij het stelt Thomas is toch wel enigszins overdreven als ik het mag zeggen. Zoals Ariën al zegt zul je toch serverside moeten valideren. Als de datumtekst vervolgens valide is dan kan het omdraaien eigenlijk niet mis gaan.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/03/2020 15:03:39
Quote Anchor link
Ik moet het nog eens uittesten met de JqueryUI datapicker, maar volgens mij kan je ook de presentatie aanpassen in elk gewenst format, terwijl die uiteindelijk dan onderwater yyyy-mm-dd in de POST-request stuurt.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/03/2020 15:10:55
Quote Anchor link
Als je niet wilt dat een gebruiker verkeerder dingen in kan vullen moet je deze gewoon niet de gelegenheid geven om verkeerde dingen in te vullen :).

Gebruik dus dropdowns of wellicht nog beter (want met dropdowns kun je nog steeds ongein uithalen zoals 31-02-2021 tenzij je hier allerlei logica in stopt) een datepicker.

Met onhandelbaar bedoel ik "niet direct te gebruiken". Er zal eerst een vertaalslag plaats moeten vinden. Het lijkt mij op zijn zachtst gezegd onhandig om extra code te kloppen voor een probleem wat je in wezen zelf introduceert. Neem dit probleem direct zelf weg (indien mogelijk), dan is die extra code ook niet nodig. We leven niet meer in het tijdperk dat je per regel code betaald wordt (wat trouwens "prachtige" programma's opleverde, zoals je je wellicht kunt voorstellen).
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/03/2020 15:16:01
Quote Anchor link
Maar met een datepicker kun je nog veel meer ongein uithalen... dus zoals gezegd blijft serverside validatie toch noodzakelijk.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/03/2020 15:26:24
Quote Anchor link
Als je al wat safer wilt zijn kan je de inputbar ook op readonly zetten.

Dit heb ik even snel uitgetest op https://jqueryui.com/datepicker/ met een readonly via de webdeveloper tool. Maar dat is geen waterdichte oplossing uiteraard. Dus kijk wat $_POST['date'] uitspuugt, split e.v.t. met explode() erop, en doe een checkdate() erop.
Gewijzigd op 15/03/2020 15:28:25 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/03/2020 15:31:09
Quote Anchor link
Uiteraard, server side validatie is wel zo verstandig. Dat bestrijd ik ook nergens. Maar het ging meer over hoe je handig met datums omgaat dan hoe formulieren verwerkt zouden moeten worden geloof ik.

Tegelijkertijd lijkt het mij wel zo handig, en is het wel zo gebruiksvriendelijk, om een zodanig systeem te hebben dat het aanleveren van foutieve informatie zo lastig mogelijk is. Hoe minder gelegenheid je iemand geeft om foutieve informatie op te geven, hoe groter de kans dat de informatie direct klopt en de validatie ook meteen slaagt. Dat werkt doorgaans fijner dan dat een systeem vijf keer een formulier teruggeeft met een foutmelding.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/03/2020 15:54:19
Quote Anchor link
eens :-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/03/2020 16:02:22
Quote Anchor link
Hier ook eens ;-)
 
Loek Lemmens

Loek Lemmens

15/03/2020 16:21:48
Quote Anchor link
Waar het mij omgaat is dat ik de naam van de dag terugkrijg.
Uiteraard wil ik het zo maken dat de meeste gebruikers ermee overweg kunnen dus of ze nu 2020-03-14 of 14-03-2020 invoeren, het moet beide kunnen werken.
Maar dat is voor latere zorg. Nu is het zo dat je de naam van de maand moet benoemen March ipv 03.
doe ik 03 14, 2020 dan krijg ik Nan terug
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/03/2020 16:28:09
Quote Anchor link
Maar waarom geen datepicker?
Als je meerdere formaten accepteert, krijg je straks verwarring tussen:

dd-mm-yyyy
en
mm-dd-yyyy

En 1 april is wat anders dan 4 januari (01-04-yyyy)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/03/2020 16:38:21
Quote Anchor link
Loek Lemmens op 15/03/2020 16:21:48:
Waar het mij omgaat is dat ik de naam van de dag terugkrijg.
Uiteraard wil ik het zo maken dat de meeste gebruikers ermee overweg kunnen dus of ze nu 2020-03-14 of 14-03-2020 invoeren, het moet beide kunnen werken.
Maar dat is voor latere zorg. Nu is het zo dat je de naam van de maand moet benoemen March ipv 03.
doe ik 03 14, 2020 dan krijg ik Nan terug


Dus als je NaN krijgt probeer je de datum om te draaien zoals ik liet zien. Vervolgens maak je een Date object aan zoals je al zei en trek je de info er uit die je wilt.
 
Loek Lemmens

Loek Lemmens

15/03/2020 18:02:03
Quote Anchor link
@Frank

Het omdraaien gaat ook niet omdat de date format March 14, 2020 is en niet 03 14, 2020
Gewijzigd op 15/03/2020 18:13:04 door Loek Lemmens
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/03/2020 20:32:36
Quote Anchor link
Loek je hebt gelijk. Ik ben even gaan kijken en het blijkt dat de datum niet zomaar is om te draaien.
Uitgaande dat een gebruiker altijd vier cijfers voor het jaartal dient in te vullen en de mogelijke combinaties dd-mm-yyyy en yyyy-mm-dd mogen zijn ben ik uitgekomen op het volgende:

html snippet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<input type="text" id="input-datum">
<div id="output"></div>


en javascript snippet (vergeet jquery niet in te laden)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
function validateDate(dateString) {
  var datum = dateString.split("-");
  
  if(datum.length != 3) {
    return false;
  }
  
  for(var i = 0 ; i < 3 ; i++) {
    if(datum[i].length === 0 || datum[i] < 1) {
      return false;
    }
  }

  var d =  new Date(dateString);

  if(datum[2].length == 4) {
    d = new Date(datum.reverse().join("-"));
  }

  if(d.toString() == 'Invalid Date') {
    return false;
  }
  
  if(d.getYear() < 0) {
    return false;
  }
  
  return d;
}

$(document).ready(function() {
  $("#input-datum").on("change keyup paste", function() {
    var days = ["zo", "ma", "di", "wo", "do", "vr", "za"];
    var months = ["jan", "feb", "mrt", "apr", "mei", "jun", "jul", "aug", "sep", "okt", "nov", "dec"];
    var d = validateDate($(this).val());
    
    if(d === false) {
      $("#output").html("Ongeldige datum");
    } else {
      var year = 1900 + d.getYear();
      $("#output").html(days[d.getDay()] + " " +  d.getDate() + " " +  months[d.getMonth()] + " " + year);
    }
  });
});



Toevoeging op 15/03/2020 20:34:23:

Je kunt het hier werkend zien: https://codepen.io/frankbeen/pen/vYOjKNq
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.