Datum formaat

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »
Loek Lemmens

Loek Lemmens

14/03/2020 19:12:48
Quote Anchor link
Hallo,

Als een gebruiker een datum invoert bijvoorbeeld 14-03-2020 dan wil ik de naam van de dag terug krijgen.
Ik kan gebruik maken van de getDay() functie maar als ik de datum zo invoer gebeurt er niets omdat de format niet klopt.
In Javascript zou de datum zo ingevoerd moeten worden new Date("March 14, 2020 23:15:00");

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<script type = "text/javascript">
    var dateday = new Date("March 14, 2020 23:15:00");  //zo zou ik het willen-> var dateday = new Date("14-03-2020");
    document.write(dateday.getDay());
</script>


Is hier een makkelijke / snelle manier voor?
Gewijzigd op 14/03/2020 19:13:28 door Loek Lemmens
 
PHP hulp

PHP hulp

23/05/2024 12:09:10
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/03/2020 19:27:01
Quote Anchor link
Dus je kunt wel doen wat je wilt, maar de weg er naartoe is niet zo gemakkelijk?

Je zou kunnen overwegen om een library te gebruiken, zoals de datepicker UI. Bijkomend voordeel is waarschijnlijk dat de datums die je als "input" hebt waarschijnlijk direct het juiste formaat hebben om verdere bewerkingen uit te voeren, zoals het weergeven van de bijbehorende dag-naam.
Gewijzigd op 14/03/2020 19:27:30 door Thomas van den Heuvel
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/03/2020 19:44:32
Quote Anchor link
2020-03-14 werkt wel als argument voor het Date object. Dus je kunt de string splitsen op de streepjes, de array achterstevoren zetten en de boel weer aan elkaar plakken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<script>
function reverse(datum) {
  return datum.split("-").reverse().join("-");
}

console.log(reverse('14-03-2020'));
</script>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/03/2020 20:28:30
Quote Anchor link
Of gewoon zorgen dat je de input gebruiksklaar maakt. Dit is code schrijven om invoer te repareren, dat is niet nodig als de invoer wel direct bruikbaar is.

Vraag is of de topicstarter daar invloed op uit kan oefenen. Zonee, dan zal zo'n kunstgreep/workaround nodig zijn, zoja repareren.
Gewijzigd op 14/03/2020 21:57:51 door Thomas van den Heuvel
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/03/2020 14:09:56
Quote Anchor link
Ik begrijp wat je bedoelt Thomas maar Nederland heeft nou eenmaal de datumnotatie dd-mm-YY en daar kan het Javascript Date object niet mee overweg helaas.

Het wordt wel anders als je de html date type gebruikt. Deze draait (iig in Chrome) de datum om naar yyyy-mm--dd.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<!DOCTYPE html>
<html>
    <body>
        <form method="post">
            <input type="date" name="birthday" onchange="alert(this.value);">
            <input type="submit">
        </form>
    </body>
</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/03/2020 14:18:29
Quote Anchor link
Als je een datepicker hebt, dan heb je meteen een makkelijke manier om een goed datum-formaat te accepteren. Uiteraard moet je hier serverside ook op controleren.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/03/2020 14:40:52
Quote Anchor link
dd-mm-YY(YY) is dan misschien de nederlanse standaard, maar daar kun je met geen mogelijkheid (eenvoudig) mee sorteren/filteren/zoeken/vergelijken. yyyy-mm-dd daarentegen volgt zowel een logische numerieke alsook lexicografische sortering. Dit is dus een ideaal "intern formaat".

Hoe je dit verder presenteert (in een lokale standaard, bijvoorbeeld dd-mm-YY of whatever) staat hier verder helemaal los van.

Het is veel makkelijker om een standaard datum een bepaald format te geven dan om een lokaal format om te buigen om hier vervolgens makkelijk mee te kunnen rekenen of over te dragen aan andere componenten (die nagenoeg altijd dit standaard formaat direct accepteren) of zelfs om dit om te zetten naar een ander lokaal formaat.

Het enige gevolg van het voeren van een custom/lokaal format aan code of een database is dat je dit moet blijven repareren omdat het format in feite onhandelbaar is.

Werk gewoon met een standaard (die altijd werkt) en als je een keer een datum wilt weergeven kun je het er met (wederom, standaard) formatteringsfuncties precies zo uit laten zien zoals jij het wilt hebben. Maar hoe je datums presenteert staat echt helemaal los van hoe je dit intern opslaat.
Gewijzigd op 15/03/2020 15:04:44 door Thomas van den Heuvel
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/03/2020 14:56:49
Quote Anchor link
>> Werk gewoon met een standaard (die altijd werkt) en als je een keer een datum wilt weergeven kun je het er met (wederom, standaard) formatteringsfuncties direct van maken wat je maar wilt.

Ja gewoon yyyy-mm-dd binnen je applicatie en de database gebruiken. Helemaal mee eens. en voor de eindgebruiker kun je de format functies gebruiken om de datum op zijn nederlands weer te geven. Maar met in een formulierveld <input type="text"> ligt het anders. Hiermee wil je graag dat de eindgebruiker (lees een opa van 83 jaar oud) er mee overweg kan. Deze gebruikers zijn de standaard yyyy-mm-dd absoluut niet gewend dus je moet er over nadenken HOE je dit invoerveld wilt vormgeven.

Er zijn overigens al gauw drie opties:
- drie dropdown velden: dag, maand en jaar (die heeft ook een vertaalslag nodig)
- een HTML5 date type invoerveld waarbij je het probleem aan de webbrowser overlaat. Hier zijn zowel voordelen als nadelen aan verbonden.
- een text type invoerveld al dan niet met een javascript datepicker. In combinatie met de datepicker zou je er nog voor kunnen kiezen om de notatie yyyy-mm-dd in het formulierveld te hanteren maar blijft voor de nederlandse gebruikers toch verwarrend...

Toevoeging op 15/03/2020 15:00:05:

En dat onhandelbaar zoals jij het stelt Thomas is toch wel enigszins overdreven als ik het mag zeggen. Zoals Ariën al zegt zul je toch serverside moeten valideren. Als de datumtekst vervolgens valide is dan kan het omdraaien eigenlijk niet mis gaan.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/03/2020 15:03:39
Quote Anchor link
Ik moet het nog eens uittesten met de JqueryUI datapicker, maar volgens mij kan je ook de presentatie aanpassen in elk gewenst format, terwijl die uiteindelijk dan onderwater yyyy-mm-dd in de POST-request stuurt.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/03/2020 15:10:55
Quote Anchor link
Als je niet wilt dat een gebruiker verkeerder dingen in kan vullen moet je deze gewoon niet de gelegenheid geven om verkeerde dingen in te vullen :).

Gebruik dus dropdowns of wellicht nog beter (want met dropdowns kun je nog steeds ongein uithalen zoals 31-02-2021 tenzij je hier allerlei logica in stopt) een datepicker.

Met onhandelbaar bedoel ik "niet direct te gebruiken". Er zal eerst een vertaalslag plaats moeten vinden. Het lijkt mij op zijn zachtst gezegd onhandig om extra code te kloppen voor een probleem wat je in wezen zelf introduceert. Neem dit probleem direct zelf weg (indien mogelijk), dan is die extra code ook niet nodig. We leven niet meer in het tijdperk dat je per regel code betaald wordt (wat trouwens "prachtige" programma's opleverde, zoals je je wellicht kunt voorstellen).
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/03/2020 15:16:01
Quote Anchor link
Maar met een datepicker kun je nog veel meer ongein uithalen... dus zoals gezegd blijft serverside validatie toch noodzakelijk.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/03/2020 15:26:24
Quote Anchor link
Als je al wat safer wilt zijn kan je de inputbar ook op readonly zetten.

Dit heb ik even snel uitgetest op https://jqueryui.com/datepicker/ met een readonly via de webdeveloper tool. Maar dat is geen waterdichte oplossing uiteraard. Dus kijk wat $_POST['date'] uitspuugt, split e.v.t. met explode() erop, en doe een checkdate() erop.
Gewijzigd op 15/03/2020 15:28:25 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/03/2020 15:31:09
Quote Anchor link
Uiteraard, server side validatie is wel zo verstandig. Dat bestrijd ik ook nergens. Maar het ging meer over hoe je handig met datums omgaat dan hoe formulieren verwerkt zouden moeten worden geloof ik.

Tegelijkertijd lijkt het mij wel zo handig, en is het wel zo gebruiksvriendelijk, om een zodanig systeem te hebben dat het aanleveren van foutieve informatie zo lastig mogelijk is. Hoe minder gelegenheid je iemand geeft om foutieve informatie op te geven, hoe groter de kans dat de informatie direct klopt en de validatie ook meteen slaagt. Dat werkt doorgaans fijner dan dat een systeem vijf keer een formulier teruggeeft met een foutmelding.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/03/2020 15:54:19
Quote Anchor link
eens :-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/03/2020 16:02:22
Quote Anchor link
Hier ook eens ;-)
 
Loek Lemmens

Loek Lemmens

15/03/2020 16:21:48
Quote Anchor link
Waar het mij omgaat is dat ik de naam van de dag terugkrijg.
Uiteraard wil ik het zo maken dat de meeste gebruikers ermee overweg kunnen dus of ze nu 2020-03-14 of 14-03-2020 invoeren, het moet beide kunnen werken.
Maar dat is voor latere zorg. Nu is het zo dat je de naam van de maand moet benoemen March ipv 03.
doe ik 03 14, 2020 dan krijg ik Nan terug
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/03/2020 16:28:09
Quote Anchor link
Maar waarom geen datepicker?
Als je meerdere formaten accepteert, krijg je straks verwarring tussen:

dd-mm-yyyy
en
mm-dd-yyyy

En 1 april is wat anders dan 4 januari (01-04-yyyy)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/03/2020 16:38:21
Quote Anchor link
Loek Lemmens op 15/03/2020 16:21:48:
Waar het mij omgaat is dat ik de naam van de dag terugkrijg.
Uiteraard wil ik het zo maken dat de meeste gebruikers ermee overweg kunnen dus of ze nu 2020-03-14 of 14-03-2020 invoeren, het moet beide kunnen werken.
Maar dat is voor latere zorg. Nu is het zo dat je de naam van de maand moet benoemen March ipv 03.
doe ik 03 14, 2020 dan krijg ik Nan terug


Dus als je NaN krijgt probeer je de datum om te draaien zoals ik liet zien. Vervolgens maak je een Date object aan zoals je al zei en trek je de info er uit die je wilt.
 
Loek Lemmens

Loek Lemmens

15/03/2020 18:02:03
Quote Anchor link
@Frank

Het omdraaien gaat ook niet omdat de date format March 14, 2020 is en niet 03 14, 2020
Gewijzigd op 15/03/2020 18:13:04 door Loek Lemmens
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/03/2020 20:32:36
Quote Anchor link
Loek je hebt gelijk. Ik ben even gaan kijken en het blijkt dat de datum niet zomaar is om te draaien.
Uitgaande dat een gebruiker altijd vier cijfers voor het jaartal dient in te vullen en de mogelijke combinaties dd-mm-yyyy en yyyy-mm-dd mogen zijn ben ik uitgekomen op het volgende:

html snippet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<input type="text" id="input-datum">
<div id="output"></div>


en javascript snippet (vergeet jquery niet in te laden)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
function validateDate(dateString) {
  var datum = dateString.split("-");
  
  if(datum.length != 3) {
    return false;
  }
  
  for(var i = 0 ; i < 3 ; i++) {
    if(datum[i].length === 0 || datum[i] < 1) {
      return false;
    }
  }

  var d =  new Date(dateString);

  if(datum[2].length == 4) {
    d = new Date(datum.reverse().join("-"));
  }

  if(d.toString() == 'Invalid Date') {
    return false;
  }
  
  if(d.getYear() < 0) {
    return false;
  }
  
  return d;
}

$(document).ready(function() {
  $("#input-datum").on("change keyup paste", function() {
    var days = ["zo", "ma", "di", "wo", "do", "vr", "za"];
    var months = ["jan", "feb", "mrt", "apr", "mei", "jun", "jul", "aug", "sep", "okt", "nov", "dec"];
    var d = validateDate($(this).val());
    
    if(d === false) {
      $("#output").html("Ongeldige datum");
    } else {
      var year = 1900 + d.getYear();
      $("#output").html(days[d.getDay()] + " " +  d.getDate() + " " +  months[d.getMonth()] + " " + year);
    }
  });
});



Toevoeging op 15/03/2020 20:34:23:

Je kunt het hier werkend zien: https://codepen.io/frankbeen/pen/vYOjKNq
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.