De juiste query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

James C

James C

27/05/2015 20:58:56
Quote Anchor link
Ik ben op zoek naar de juiste query voor een hele simpele tabel maar ik kom er eigenlijk niet uit.

Mijn tabel bestaat uit 2 rijen:

Afbeelding

Nou wil ik in een overzichtje de totalen per naam hebben op deze manier:

Afbeelding

Ik zit te stoeien met group by maar ergens moet ik iets simpels over het hoofd zien maar welke query hoort hierbij?
Gewijzigd op 27/05/2015 21:07:14 door James C
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:48:22
 
Eddy E

Eddy E

27/05/2015 21:13:48
Quote Anchor link
Iets met SELECT SUM(aantal) FROM ... GROUP BY Aantal ORDER BY naam DESC
 
Daan Slagter

Daan Slagter

27/05/2015 21:14:46
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT Naam, SUM(Aantal)
FROM tabelnaam
GROUP BY Naam


Uit me hoofd moet het zo

Edit:

Was net te laat
Gewijzigd op 27/05/2015 21:15:44 door Daan Slagter
 
James C

James C

27/05/2015 21:33:29
Quote Anchor link
Ik heb het licht weer gevonden (iets te lang achter mn pc gezeten vandaag) :)

Het werkt met de volgende query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
SELECT naam, SUM(aantal) AS totaal FROM $tabelnaamX3 GROUP BY naam ORDER BY naam ASC
?>

Bedankt voor de snelle reacties!
Gewijzigd op 27/05/2015 21:33:57 door James C
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.