DQL query (great circle distance)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »
Ama saril

ama saril

10/04/2015 10:24:19
Quote Anchor link
Hallo PHP mensen,
Ik heb de laatste tijd al wat vragen gesteld over symfony en dergelijke en ben nu met me laatste stukje bezig.

Ik heb een tabel met leerlingen naw gegevens. Hierin sla ik ook de Latitude en Longitude op (die haal ik op via de google api en dat gaat goed). Nu wil ik graag een query maken waarin ik namen van leerlingen ophaal binnen een bepaalde cirkel. Nu heb ik zo'n functie al is eerder gemaakt (zonder symfony) en probeer nu deze code te hergebruiken alleen loop ik tegen het probleem op dat ik de query niet goed uitgevoerd krijg.

De query die ik probeer te maken is het volgende (normaliter moeten bij de normale waarden die zijn ingevoerd natuurlijk parameters worden ingevoerd maar omdat ik even aan het testen ben of alles goed gaat heb ik ze handmatig ingevoerd)
<php
$dql = "
SELECT l.achternaam
FROM AppBundle:Leerling l
JOIN l.klas k
JOIN k.niveau n
WHERE (3959 * acos( cos( radians('52.1112102') ) * cos( radians( l.latitude ) )
* cos( radians( l.longitude )
- radians('5.0449914') )
+ sin( radians('52.1112102') )
* sin( radians( l.latitude ) ) ) < 75)";

?>
(Daarna voer ik hem natuurlijk uit en handel ik hem af net zoals ik al de andere queries afhandel. Mocht die code nuttig zijn om te zien zal ik hem later evt toevoegen)

Nu krijg ik een hele lange foutmelding als ik dit probeer uit te voeren. Waarvan het belangrijkste denk ik zijn 'Doctrine\ORM\Query\QueryException' en 'Doctrine\ORM\Query\QueryException::dqlError('SELECT l? ...')

Ik heb al een aantal dingen geprobeerd
- Getest of de 'JOINS' de foutmelding genereren dit is niet het geval want ie gingen gewoon goed (als ik het great circle distance formuletje weghaal)
- Ik heb de query 'apart' al in mysql getest en daar gaat ie goed (heb hem ook al in oude projecten gebruikt)
- In plaats van Kilomters miles geprobeerd te gebruiken maar dat heeft weinig effect.
- Om te testen een andere WHERE conditie geprobeerd (where l.naam = 'dijk') en dat ging ook goed.

Ik zit echt op dit moment vast waarom ik deze query niet werkend krijg en google geeft mij ook niet erg veel antwoorden. Kan iemand mij hier eventueel mee helpen?

alvast bedankt!

--edit quote aangepast (typo)--
Gewijzigd op 10/04/2015 11:09:22 door Ama saril
 
PHP hulp

PHP hulp

26/05/2024 14:50:20
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/04/2015 10:49:25
Quote Anchor link
quotes?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$dql
= "
SELECT "
l.achternaam ...
?>

Dit zou eigenlijk een parse error op moeten leveren?

Heb je je query wel eens rechtstreeks aan je database gevoerd, zonder tussenkomst van Doctrine?
 
Ama saril

ama saril

10/04/2015 11:08:51
Quote Anchor link
Ik had hem inderdaad al uitgevoerd in de database en daar werkt ie (Het quotje wat in jouw bericht verkeerd staat heb ik denk ik in het forum verkeerd geplaatst.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/04/2015 11:11:49
Quote Anchor link
Welke database variant gebruik je?
Hoe luidt de volledige foutmelding?
Kun je meer code laten zien van hoe de query daadwerkelijk wordt uitgevoerd (je laat alleen de query-string zien in je codefragment)?
 
Ama saril

ama saril

10/04/2015 11:27:09
Quote Anchor link
Ik gebruik MySql als database
De volledige foutmelding komt altijd neer op deze (staat heel vaak onder elkaar)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
'Doctrine\ORM\Query\QueryException' with message 'SELECT l.achternaam FROM AppBundle:Leerling l JOIN l.klas k
JOIN k.niveau n WHERE (3959 * acos( cos( radians('52.1112102') ) * cos( radians( l.latitude ) ) * cos( radians( l.longitude ) - radians('5.0449914') ) + sin( radians('52.1112102') ) * sin( radians( l.latitude ) ) ) < 75)' C:\xampp\htdocs\TestProjecten\leerlingproject\vendor\doctrine\orm\lib\Doctrine\ORM\Query\QueryException.php:41'


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Next exception 'Doctrine\ORM\Query\QueryException' with message '[Syntax Error] line 0, col 224: Error: Expected known function, got 'acos'' in C:\xampp\htdocs\TestProjecten\leerlingproject\vendor\doctrine\orm\lib\Doctrine\ORM\Query\QueryException.php:52



De query wordt alsvolgt uitgevoerd (ik heb al meerdere functies op dezelfde manier gemaakt die wel goed. Als ik zegmaar het where statement verander naar "WHERE l.achternaam = 'dijk'" dan doet hij het gewoon helemaal goed en krijg ik de resultaten die ik wil
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
$dql = "SELECT l.achternaam
FROM AppBundle:Leerling l
JOIN l.klas k
JOIN k.niveau n
WHERE (3959 * acos( cos( radians('52.1112102') ) * cos( radians( l.latitude ) )
* cos( radians( l.longitude )
- radians('5.0449914') )
+ sin( radians('52.1112102') )
* sin( radians( l.latitude ) ) ) < 75)";          
            $query = $this->getEntityManager()->createQuery($dql)                      
                       ->setMaxResults(10);
            $paginas = new Paginator($query, $fetchJoinCollection = true);            
            return $paginas;


-- code tag geplaatst --
Gewijzigd op 10/04/2015 11:29:38 door ama saril
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/04/2015 11:33:23
Quote Anchor link
Door middel van [code]je code[/code].

Tevens, een Google search op "doctrine Error: Expected known function" geeft je het antwoord:
#1
#2
 
Ama saril

ama saril

10/04/2015 11:50:26
Quote Anchor link
Ah bedankt, heb eerlijk gezegd op google meer zitten zoeken naar 'foute queries'. Ik ga even proberen uit te zoeken hoe ik dan ACOS (en waarschijnlijk ook radius) kan implementeren binnen symfony. Bedankt in ieder geval.

Toevoeging op 10/04/2015 14:29:38:

Ik post hier even mijn oplossing voor het geval anderen tegen hetzelfde aanlopen.
Ik heb de benodigde extensies van de volgende locatie gehaald:
https://github.com/beberlei/DoctrineExtensions

Dat zijn dus de acos, cos, sin en radians functies.
Deze heb ik onder mijn appBundle in een folder geplaatst (DoctrineExtensions\Query\Mysql)

in autoload.php (in de map /app) heb ik de volgende regels toegevoegd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$classLoader = new \Doctrine\Common\ClassLoader(
                        'DoctrineExtensions', __DIR__."/../src/AppBundle"
                        );
$classLoader->register();


En als laatste heb ik de bestanden geregistreerd in het config.yml bestand (onder orm):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
dql:
            datetime_functions:                
            numeric_functions:
                acos: DoctrineExtensions\Query\Mysql\Acos
                cos: DoctrineExtensions\Query\Mysql\Cos
                radians: DoctrineExtensions\Query\Mysql\Radians
                sin: DoctrineExtensions\Query\Mysql\Sin
            string_functions:              


Bedankt voor de hulp!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.